Dik durmak ve bu korkumdan kurtulmak istiyorum

civcivgagasi

Açıyorum çiçek miçek
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2009
528
965
628
Merhabalar,
Benim sorunum en başta kaygı bozukluğu. Yani her şeyi kafama çok takıyorum. Ama bu sefer biraz fazla taktım sanırım. Fikirlerinizi merak ediyorum.
Netten tanıdığım bir arkadaşım benden hoşlanıyordu. Arkadaşlığımız devam ediyordu ama ben onun hoşlanmasının gittikçe saplantıya dönüştüğünü düşündüm. Anladığım kadarıyla sevgi açlığı çeken biri. Yurt dışında yaşıyor. Buraya geleceğini söylemişti. Ben onu reddedince de beni intiharla tehdit etti. Ama asla taviz vermedim. Arkadaşına haber verdim ve durumu hemen anneme ve babama anlattım. Facebooktan başka hesaplardan yazdı hepsini engelledim. Telefonuma, "ben bir hata yaptım kendimi o duruma düşürmemeliydim sadece bilmeni istedim" diye mesaj attı. Ona da cevap vermedim. Babama da tek tek her şeyi anlattım ve numaramı değiştirdik. Şimdi o Ankara'ya gelecekmiş. Ankara bulunduğum şehre 6 saat uzaklıkta. Buraya gelmesinden ve bana zarar vermesinden korkuyorum. Bana zarar vereceğini söylemedi ama intiharla tehdit eden adam bunu da yapar diye düşündüm. Babam cesaret edemez diyor. Ev adresimi bilmiyor gerçi ama hangi bölümde okuduğumu biliyor. Çok korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım ?

bence de sizin hüsnü kuruntunuz,siz net bir şekilde tavrınızı belli etmişsiniz, o da üstelememiş,intihar lafı bile inandırıcı gelmedi bana açıkçası,en sonunda da normal bir hatalıydım diye mesaj atmış,o Ankara'ya gelecek de, işi yok da 6 saatlik yol gidip sizi mi bulacak, o unutmuştur bile sizi,merak etmeyin siz boşa.
madem kaygı bozukluğunuz var bir daha da internet üzerinden tanımadığınız insanlarla diyalog kurup geçek bilgilerinizi vermeyin.

Çok teşekkürler, inşallah benim hüsnü kuruntumdur. Arada beni ima eden acıklı sözler paylaştığını söylüyor arkadaşım. O yüzden endişelendim. Dediğiniz gibi olmasını umuyorum. İntihar etmedi zaten ama beni bulur da zarar verir diye çok kurdum kafamda.

hiç yüzyüze görüşmemişsiniz bile, intihar edeceğini söylediğine göre, ancak kendine zarar vermeyi göze alabiliyor demektir, onu da göze alamamış zaten yurtdışındaysa emin olun Türkiye'den başka yazıştıkları da vardır onun, nereden bileceksiniz, belki başkalarına ima eden yazılar yazıyor,hatta erkekler öyle imadan falan anlamaz,aklına kimse gelmeden sırf hoşuna giden paylaşımlardır sadece,ben hukukçuyum,o kişide zarar verme,tehdit etme potansiyeli göremedim,olsaydı zaten en azından sinyalini verir,kendini belli ederdi ama öyle bir şey yok. bir paylaşım olmamış, yüz yüze görüşme yok,sadece görüşmek istemediğinizi söylemişsiniz, size kin gütmesi için bir neden de yok,sizin yapmanız gereken muhtemelen onun yaptığı gibi onu unutmak,boşuna vesvese yapamamak. bilinçaltına karamsarlık attıkça kötü şeylere inanıp onları çağırırsınız. vesvese için dualar var,internetten bakıp okuyabilirsiniz,ayrıca psikoloğa gidebilirsiniz.

içime su serptiniz, minnettarım. evet mutlaka başka yazıştıkları da vardır. sürekli en kötü ihtimali düşündüğüm için kendimi çok yıprattım. beni endişelendiren şey, onun burda okumayı düşünmesiydi. psikiyatra gittim, citoles adlı ilacı verdi ama yan etkileri nedeniyle kullanmadım. şimdi duayla kendimi tedavi etmeye çalışıyorum.

Son düzenleme:

siz tüm bağınızı aranızda bir şey yaşanmadan güzellikle koparmışsınız, o da en sonunda tamam demiş, ortada kötülük yapmayı, kin duymayı, öç almayı gerektirecek bir şey yok,hayatta o kadar çok ihtimal var ki, belki Türkiye'ye gelemeyecek bile, hadi diyelim geldi, dediğim gibi onca işin arasında, internetten konuştuğu kişi onunla görüşmeyi kesti diye, o kadar zaman sonra bilmediği bir şehre en az 6 saatlik yolculuk yapıp sizi mi bulacak, hadi diyelim buldu, ne yapabilir ki size, sizin düşündüğünüz o en kötü ihtimalin olma olasılığı en fazla %1'dir, tehlikeli adam kendini belli eder, sizde öyle bir durum yok, rahat olun, adam sizin varlığınızı bile unutmuştur bahse girerim, ama siz gidip kafanızda kurup kendinize eziyet edip bir de buraya konu açmışsınız, bedenimizin ruhumuzun kıymetini bilelim biraz, yazık değil mi size de, boşa kendi kendinizi harap etmişsiniz, adam kim bilir kaçıncı kızla yazışıp görüşüyordur şu anda, siz de kendinizi boşa paranoyak etmeyin öyle... gerekirse tekrar doktora gidin, yan etkisi daha az olan bir ilaç isteyin...

Sonsuz teşekkürler. Ben kendimi bu denli yıpratmamalıyım. Zaten ciddiye alınacak bir şey olmadığı için sizden başka kimse yazmadı.

Derdimin yersiz olduğunu söylediğiniz için çok sağolun. Hem zaten ailem de biliyor durumu. Babam, senin kılına kimse zarar veremez dedi. Sadece ben kafamda çok kuruyorum. Hukukçu olduğunuz için daha iyi bilirsiniz tabi. En son 2 hafta önce mesaj attı. Sonra da ben bir 10 gün sonra numaramı değiştirdim. O zaman zarfında da yazmadı çok şükür. Bir de ben kafamda kurmayı bırakırsam çok iyi olacak.

rica ederim. evet bence de, çünkü durum ortada yani ortada telaşlanacak,vesvese yapacak,kafada kurmayı gerektirecek en ufak bir emare bile yok,o yüzden boşuna canınızı sıkmayın,önünüze,hayatınıza bakın, kendinizi meşgul edecek güzel uğraşlar bulun ki, kafanız boşu boşuna kuracak yer aramasın siz tedbiri fazlasıyla almışsınız zaten,geriye bir şey kalmamış,aklınıza kötü düşünce geldi mi hemen ilginizi başka yere yoğunlaştırmaya çalışın, yanlış anlamayın ama genelde boş durmaktan insan böyle düşüncelere kapılabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…