Dikişli normal dogum mu sezaryen mi

cakyaz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2013
986
281
123
doktorum normal dogum taraftari ama normal dogumda mutlaka kesi ve dikis olacagni soyluyor tabi benim dogumda da kesi ve dikis olacgni soyluyr benide bir korku sardi madem dikis ve kesi olacak ozmn üst tarafta olsun sezaryen olsun diye düsunmeye basladm yaniliyor muyum dikisli normal dogum yapan ve sezaryen yapanlardan yorum beklyrm

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ben dikişli normal doğum yaptım öyle abartılacak kadar bir acı sızı olmuyor ertesi gün acısı geçiyor 8-9 günede dikişlerin kendiliğinden düşüyor sezeryan nasıl oluyor bilmiyorum tabide bide normal doğumda daha çabuk göbeğin falan toparlıyor gibi geliyor bana

doktorum normal dogum taraftari ama normal dogumda mutlaka kesi ve dikis olacagni soyluyor tabi benim dogumda da kesi ve dikis olacgni soyluyr benide bir korku sardi madem dikis ve kesi olacak ozmn üst tarafta olsun sezaryen olsun diye düsunmeye basladm yaniliyor muyum dikisli normal dogum yapan ve sezaryen yapanlardan yorum beklyrm

Canım sezeryan resmen ameliyat. Son zamanlara kadar genel anesteziyle yapılıyordu. Şimdi lokale döndü. Bence normal doğumdaki kesiyle sezeryandaki kesik karşılaştırılamaz bile. Hem neden kesik görünmeyen bir yerde olacağına görünen bir yerde olsun ki. Ben dikişli normal doğum yaptım. Hiçbir sorun yaşamadım. Mecbur kalınmadıktan sonra her şeyin normalinden yanayım :) Bu benim fikrim tabi.

Canım sezeryan resmen ameliyat. Son zamanlara kadar genel anesteziyle yapılıyordu. Şimdi lokale döndü. Bence normal doğumdaki kesiyle sezeryandaki kesik karşılaştırılamaz bile. Hem neden kesik görünmeyen bir yerde olacağına görünen bir yerde olsun ki. Ben dikişli normal doğum yaptım. Hiçbir sorun yaşamadım. Mecbur kalınmadıktan sonra her şeyin normalinden yanayım :) Bu benim fikrim tabi.

Oyle ama gorunmeyen bir yerde olsa orada kalici bir dikis izinin hep olmasi t tedirgin ediyor

Bende iki kez dikisli normal dogum yaptim dogumu yap 1 saat sonra ayaktasin sezeryanda oyle olmuyormus ve bebegini agrilarin olduğu için rahat emziremiyormus anne. O yüzden dikislide olsa normal doğum:-)

Oyle ama gorunmeyen bir yerde olsa orada kalici bir dikis izinin hep olmasi t tedirgin ediyor

İlahi:) benim bildiğim dikişsiz kesisiz doğum yok.eski kadınlar kendi başlarına doğum yaptıklarından onlarda yok sadece.eğer doğum yapacaksan bu kaçınılmaz bir şey.o yüzden dikişine kesisine takılmadan diğer şeyleri kendinize ölçü belirleyin.içinizin tamamen temizlenmesi,vücudunuzun yenilenmesi,çocuğunuzla bağınızın hemen kurulması,sonrasında hemen emzirebilmek,hayatınızın en güzel anında uyanık olup her anını doya doya yaşamak,lohusa depresyonuna girmemek ve tabiki hep doğal olduğu için ben normal doğumu tavsiye ederim.ben öyle yaptım.bir daha olsa yine normal isterim.hiç unutamadığım muhteşem bir anım oldu.yoksa çocuğumla iki yabancı gibi sonradan karşılaşacaktık oysa ki böyle doğar doğmaz öpüşüp koklaştık kızım da kokumu alıp sesimi duyunca ağlamayı kesti, sakin mutlu göğsüme yattı o an doktor dikişimi yapıyordu.hangi ara kesti bilmiyorum zaten.ve kesiğin çok az olduğunu doğum yapmamış gibi durduğumu söyledi.eşim de öyle söylüyor (bu konuda da sorun yok diye söylüyorum yanlış anlaşılmasın) kilom da hemen gitti.tercih meselesi,doktor aksini tavsiye etmiyorsa her zaman normal doğumdan yanayım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Valla cnm ben ilk hamile kaldığımda normal normal diyordum hep. Sonra beni korkuttular. İç dikiş dış dikiş oluyormuş bazılarının dikişleri açılıyor muş felan. Sezeryan dedim. Doktorm iki hafta sonra gel çatı muayenesi yapalım konuşuruz dedi. Benim bi hafta sonra sancılarım tuttu. Nst de sorun çıktı. Doktor çatı muayene si yaptı. Normal doğum çok zor olur bebeğin kalp atışları da zayıf dedi.acil Spinal sezeryan oldum.ben canı aşırı tatlı insanlardanım çok aşırı korktum ameliyat sonuçta. Korktuğum gibi olmadı şükür ki.ertesi gün çıktım hastaneden.sadece ayağa kalkana kadar zorlandım. Annem yardım etti daha sonra hep kendim. Ewet bebeği emzirme zor oluyo önce kalkamıyo sun yatarken emziriyosun. Bi de süt biraz gecikiyor gelmekte. Bebek ne kadar emerse o kadar çabuk gelir. Ya da sezeryan yaparsan da sütün gelmezse pompayla elektrikli pompayla sağ bebişin i emzir daha çabuk gelir
gelir. Bebeğin ve senin için hayırlısı neyse o olsun inşaLlah.

Kesinlikle normal dogum dikişli oldgu daha iyi çunku dikişsiz dogum hem çok sancili olur hemde daha iyi kavuşur hem dikiş dedgnde ole çok deil bir santim filan sezeryan ameliyat biçak altına yatıosun ve kesigin çok daha fazla bide normal dogumla için rrahmin çok daha iyi temizlenir sezeryanla kanama az oldgu için yarısı içerde kalır normal dogumla daha çabuk toparlanırsın sancisi çok ama deger bence eger imkann varsa yani normal dogum yapmamak için tıbbi bi sorunun yojsa olmassa kesinlikle normal dogum yap derim

Valla cnm ben ilk hamile kaldığımda normal normal diyordum hep. Sonra beni korkuttular. İç dikiş dış dikiş oluyormuş bazılarının dikişleri açılıyor muş felan. Sezeryan dedim. Doktorm iki hafta sonra gel çatı muayenesi yapalım konuşuruz dedi. Benim bi hafta sonra sancılarım tuttu. Nst de sorun çıktı. Doktor çatı muayene si yaptı. Normal doğum çok zor olur bebeğin kalp atışları da zayıf dedi.acil Spinal sezeryan oldum.ben canı aşırı tatlı insanlardanım çok aşırı korktum ameliyat sonuçta. Korktuğum gibi olmadı şükür ki.ertesi gün çıktım hastaneden.sadece ayağa kalkana kadar zorlandım. Annem yardım etti daha sonra hep kendim. Ewet bebeği emzirme zor oluyo önce kalkamıyo sun yatarken emziriyosun. Bi de süt biraz gecikiyor gelmekte. Bebek ne kadar emerse o kadar çabuk gelir. Ya da sezeryan yaparsan da sütün gelmezse pompayla elektrikli pompayla sağ bebişin i emzir daha çabuk gelir
gelir. Bebeğin ve senin için hayırlısı neyse o olsun inşaLlah.

amin hem benım hem bebegım için inşallh hayırlısı olur. çok korkuyorum

canım kadım doğum uzmanı yakın bir arkadaşım var. İkisini aynı kefeye sakın koyma..
Birinde elin kesiliyor gibi düşün sadece deri kesisi. Diğerinde ise 7 kat derin, rahmin,rahim iç duvarin kesiliyor. Normal yapabilirsen normal yap canım

meraba canım benm çocugum yok ama yakınlarımda hem sezeryan hemde normal dogum yapanların hıkayesını cok dinledım..öncelikle normal doğumda dikiş oluyor ilk çocukta ama sezeryan kadar kötü olmadığını söylüyorlar o yüzden sezeryanı çıkar aklından olur mu oluruna bırak:16::54:

Merhaba 9 gün önce çok yakın arkadaşım doğum yaptı ilk bbeeği sezaryen olduğu için ikinci de sezaryen oldu ama kadıncağızın dokuları rahme yapışmış ve sezaryen yapılırken çok açmışlar 9 gün oldu hala eğilip kalkamıyor. Tekrar bebek düşünürse 5 yıl beklemesi gerekiyor. Bence en sağlıklısı normal şahsen hamile kalsam ben normal düşünüyorum. Rabbim evladını sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin.

uyanık olunduğu için acı olur diye düşünmeyin dikişi anlamıyorsunuz bile normalde birkaç saat sancı çekiyorsunuz ama doğum sonrası çok rahat kuş gibi oluyorsunuz hele bir de doktor işinde iyi ise daha da kolay.

ilk hamileligimde normal doguma hazirlandik ama kizim bir türlü gelmedi asagiya inen yol resmen kapaliydi
dr.mecburen sezeryan yapicaz dedi hemen ameliyathaneye girdik korktum basta ama bi 5 dakikada kizim kollarimdaydi .
Suan gene hamileyim sezeryan istiyorum sebebine gelince (orda) yirtik açilma dikis istemiyorum bir arkadasim alltan atilan dikis yuzunden gunlerce aci cekmisti aklima o geliyor.sezeryana gelince geçirmis biri olarak dogru bir hafta yattim ama aci falan yokdu ilaclarla atlattim acisiz
1hafta sonrasindada surekli yurudum gunde 2 3 saat sehir turu derken 3ayda aldigim tum kilolar gitti ne sarkma kaldi nede sezeryanden iz...

amin hem benım hem bebegım için inşallh hayırlısı olur. çok korkuyorum

Bende çok korkuyordum.ya ben aslında suda doğum çok çok istiyordum ama kısmet olmadı. Sen yapabilirsen yap ılık su sancıları hafifletir miş. Hem normal doğum oluyo.

Bence kızlar bu soru için çok kaliteli ve gerçek tecrübeli bir doktor lazım . Ben doktoruma çom güveniorum ve doumumu ona sorucam o hangisi doğru derse onu yapıcam. O benm için en iyisini seçeceğine eminim normalden korksamda o normal desin çatır catur yaparım vallahi

zaten normal mi sezaryan mı dıye ben kara kara düşünürken doktorum çatı muayenem sonucunda çatımın dar olduğuna ve zor bır normal doğum yaşayacağımı söyledı ama yınede bekliyoruz bakalım kesın sezeryanda demedı bende oluruna bıraktım artık rabbım hayırlısını versin dua edın kızlar korkuyorum yınede:43:

zaten normal mi sezaryan mı dıye ben kara kara düşünürken doktorum çatı muayenem sonucunda çatımın dar olduğuna ve zor bır normal doğum yaşayacağımı söyledı ama yınede bekliyoruz bakalım kesın sezeryanda demedı bende oluruna bıraktım artık rabbım hayırlısını versin dua edın kızlar korkuyorum yınede:KK43:
Bu sayfayı okuyordum da en sonda neye karar vermiştiniz?

Back
X