evt arkadaşlar bakmayın konunun başlığının bu kadar keskin olduğuna ama bugunlerde haberlerde sıkça yer verilen bu konu anne adayı olduğum için çok dikkkatimi çekti....
Yeni çıkan,( aslında pekde yeni değilmiş ama yeni duyduğum diyeyim)bir yasaya göre hamilelik işlemlerinde muayene,tahlil,ultrason,tetkik her ne yapılırsa yapılsın kesinlikle ücret alınamayacakmış?özel hastanelerde buna dahil.
Fakat aklımı karıştıran şey sut un yasaya aykırı koyduğu muayene ücreti olan 12 tl ve bazı tetkikler için konulan 24 tl gibi bir fark alınması ki dediğim gibi yasaya aykırı imiş bu yüzden "hastanelerde sizden ücret talep edilirse yasaya göre benden ücret alamazsınız dediğinizde sizden ücret talep edemeyecekler miş!"
hatta ücret talep edildiği takdirde ayrıntılı fatura istemeniz gerekliymiş eğer elinizde sizden ücret talep edildiğine dair bir faturanız olursa eğer hastaneye 6bin tlden başlayan tazminat davası açabiliyormuşsunuz...
şimdi benim merak ettiğim :bu konuda tam bir bilgiye sahip olan varmı? çünkü sağlık bakanlığına telefon etnenize rağmen kimseyle görüşemedik,ve okuduklarımız internet ve gazete haberleri olunca kesin bir bilgi elde edemedim...
bende dun aksam haberlerde gordum bu konuyu paylasacaktım sen benden cok yasayacaksınayda bazen 2 kere ucret oduyoruz.. Bu konuda ne yapacagımızı bende arastırdım ama kimseyle irtibata gecemedim (( benden ucret alamazsınız dedigimizde almıyorlarmıymıs sanmıyorum ya bi dahaki muayenede deneyecegim:)
mrb kızlar oncelıkle sunu soylım ben hamıle degılm :) fakat ozel hastanede calısıorm ve muayene ucretı dahıl kan ulturason vb. şeyler ıcınn kurusu kurusuna ucretini alıolar. ve delı gıbı paralar donuoo bu durumda yanı hastanede bn duymadım ole seyler. :S
tubacım bizim için içerden biri olarak bu konu hakkında bizim için biraz araştırma yapabilirmisin pratikte bu nasıl işliyor.
arkadaşlar yukarıda adı geçen songül karayanık benim evet tüm bunlar doğrudur
hastane beni aradı paranın hepsini hesabıma havale etti sonra kurye gönderip faturaları da benden geri aldılar
sonraki gidişimiz de sadece 12 tl ödedim bilginize
özel hastanede bi kağıt imzalatıyolar artık, bu yeni yasaya göre.
fark ücreti ödemeyi kabul ediyorum ve ödediğim ücreti geri istemeyeceğim diye..
sanırım geri isteme hakkımız var ama özel hastanede girişte o kağıdı imzalamazsan muayene de olamıyosun.
özel hastaneler bi şekilde aynı parayı alıcak yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?