dikkat bnm düştüğüm duruma sizde düşmeyin bayanlar :(

ayugrasamam

Guru
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2012
1.213
1.361
333
hala cnm sıkkın .. dün 170 lira ile dışarı çıktım iyi biliyorum paramı saydım 3 ellilik onları biraraya koydum 2 onluk vardı bide neyse kendime etek almayı istiyordum ne zamandır, hazır her yer indirime girmişken alayım dedim.. foruma gitmeye üşendim annemlerin orda kapalı bi cadde var bir sürü mağazalar var oraya gider modellerini beğendiğim 2 yer var oralara bakar alırım dedim .. cüzdanım hep kapalı hiç açmadım ama yol boyunca.. neyse fazla uzatmayayım beğendiğim dediğim mağazalardan birine girdim çok hoş elbiseler gelmişti zaten bir sürü bayan elemanları var etrafımda fır dönüyorlar illa deneyin size çok yakışacak diye 2 elbise tutuşturdu bende yakında akraba nişanı var olabilir diye birini denemek için giyinme kabinine girdim mantomu astım cebinde de cüzdanım :S giydim çıktım kabinden aynada bakıyorum kızlar etrafımda bir sürü iltifatlar fln ama bnm gözüm kabinde hep ama o ara daldım demekki anlayamıyorum da neyse bi elbise daha derken bide etek beğendim oradan eteği denedim ve o eteği aldım elbiseler kalsın daha sonra dedim.. giyindim çıktım ve o 3 elliliği aynı yere koymştum ya arasından birini aldım eteğin fiyatı indirimli diye sevindim bide ödedim çıktım .. sonra biraz daha gezdim ama oralardan bişey almadım cüzdanımı açmadım yani derken takıcı gördüm girdim oradan kolye beğendim 15 lira onu almak için cüzdanımı açtım 2 onluğu verdim 5 lira geri verdi ve gözüm tek kalan 50 lirama kaydı dedim ben sadece etek aldım 150 liranın 50 sini harcadım 100 liram yok 50 liram var hemen takıcıda etrafa baktık yok düşmemiş ordan çıktım hemen etek aldığım mağazaya dedim böyle böyle ilk önce düşmüş olabilir dedim eteğin ücretini verirken yok bayan görmedik dediler aklıma giyinme kabinindeki o girip çıkmam geldi elbiselere bakarken oyalanmam geldi güvenlik kameranız var mı dedim yok dedi :S:S dedim bnm param çalındı o zaman ama nasıl ıspatlayacaksam.. güvenlik kamerası olmayan bi yer ve birsürü iltifat yağdıran elemanlar cüzdanı alsa olmaz hemen çıkar meydana ne yapıyolar cüzdandan bi miktar götürüyorlar sonra sen aa düşürdüm oluyorsun ALLAH görüyor kul görmese ne olur ama siz siz olun ya yalnız alışverişe gitmeyin ya da cüzdanınızı yanınızdan ayırmayın böyle durumlarda çok bi para değil ama az bi para da değil hani 50 tl... ben akıllandım

kötü olmuş :/ bende yalnız alışverişe giderim bu yanında biri olmasıyla degişcek durum degil insanlar artık bu durumun ustası olmuş çıkmış..kabinde ne denersen dene çantanı montunu cüzdanı yanına almalı insan..

Geçmiş olsun
Artık daha dikkatli olursunuz
Hele de İstanbul gibi çeşitli insanlar barındıran bi şehirde

Ben cüzdanıma para koymam pek
Pantolonumun cebindedir, dar olduğundan ben bile zor alırım ordan

gecmıs olsunn canım benım bır gunluk calısmam 50 lıradan bıraz daha fazla .. acıkcası uzuldum ben 5 lıramı dahı kaybetsem cok uzulurum..
Basının gozunun sadakası olsun artık montunda cuzdan bırakma canta al yanına

Ben mağazalarda sülük gibi yapışan görevlilerden nefret ediyorum şahsen.
Ben mağazaya girer girmez yardımcı olabilir miyiz dediklerinde teşekkür ediyorum ve ihtyacım olursa yardım
isteyeceğimi söylüyorum.
Bozulup gidiyorlar.
Hoşlanmıyorum napayım.

Öncelikle gecmiş olsun!
iste en sevmediğim bir durum, mahzlarda çalışanlar etrafında dolanip sürekli gölge olmaları, yada sırt birt gelip yardımcı olabilirmiyiz fallan demeleri! Hollanda'da böyle bir şey olsa, yüzüne bile bakmam, cok rahatsız verici. Ama Türkiye'de, nereye girsen yapıyorlar, cok tuaf!

Paranizi ikili diyede vermiş olabilirsiniz. Ben para verirken herzaman kontrol ediyorum. Bazen nemdenmi bilmiyorum, yapışıyor bir birine. Cüzdandan okadar hızlı bir şekilde, ve bir sürü kişi çalışan yerde yapacaklarını düşünmüyorum. Sen bence dikkatin kaçdı ve parayı ikili fallan vermişsindir..

Geçmiş olsun, ben de bunun gibi vahim bir olay yaşamıştım. Üni. de kaldığım eve yeni bir arkadaş gelmişti. Ondan önceki arkadaşlar giderken de ne hikmetse benim kolyem dolabımdan kaybolmuştu. Kendileri gizli gizli gittiler, son kirayı ödemediler yani, bende memlekete gelmiştim, giderlerken yoktum orada. Akılsız başım işte, hiç kimseye konduramam, kötü düşünemediğimden oluyor. Neyse, ondan sonra da bu bahsettiğim yeni kız benim odama yerleşmişti. Kız çok tuhaftı yani nerde akşam, orda sabah..

Bir kere annesinden 20 lira istemişti baya dil döktü ama annesi gönderemedi. Maddi durumları iyi değildi. Ama arkadaşlarının yanına yılbaşı kutlaması için gitmek istiyordu. 50 liramı harcamamam lazım diyordu.

Bir gün beraber kaş aldırmaya gittik, bozuklarını verdi, 50 lirayı ayrı bir yere koydu yanımda açtı cüzdanını, sonra bende yoldayken mısır aldım yanında açtım haliyle, 150+ bozukluklarım vardı. Eve geldim çantamı odama bıraktım, ben mutfağa girdim o benden geçti odaya, uzun sürdü gelmesi ama sonuçta odası, sonra evden bir arkadaş markete gidiyordu bu kız da bende cips aldırayım deyip cüzdanını almaya gitti neyse geldi, durdu durdu açtı aaa benim param yok, orda bi şaşkınık karmaşa yaşandı aradık taradık yok! Sonra iyi saatte olsunlar mı götürdü diye dalga geçmeye başladı seninkine de bi baksana? dedi. Bende hee, iyi saatteler ikimizinkini alıp götürmüşlerdir dedim gülerek, alayım bir cüzdanımı dedim. Çantamın fermuarı açıktı diye hatırlıyorum emin değilim, ama cüzdanım açıktı, görünce şaşırdım bi açtım 100 liram yok..

Sona başladı kesin iyi saatteler, ikimizin düşmesi imkansız, bu ev zaten çok ürkütücü, sıkıcı bilmem ne? Ben bu düşünceler karşısında ikinci şok..

Ben evden ayrıldıktan sonra ev sahibiyle konuştuk, faturaları eksik yatırıyormuş, makbuzları kaybettim diyormuş bunları da o kız evden çıktıktan sonra öğrenmişler. Bir arkadaşı gelmiş çocukluk, zengn bir akrabasının cüzdanından para çalıyorlarmış anlatmışlar falan, benden sonra o da evden ayrılmış zaten..

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun.. ay insanlar ne hale gelmişler yaa kimseye güvenemicez bu gidişlee

Aynen katılıyorum, bende hiç sevmiyorum, hemen takılıyorlar peşine, şu çok güzel, bunu mutlaka denemelisiniz gibi şeyler söylüyorlar, oysa ben istemiyorum, bende böyle diyorum, o zaman bi şey diyemiyorlar, bozuluyorlar ama, kendim bakmak istiyorum, dolaşmak istiyorum diyorum bende, illa ki takılıyorlar ama, konu sahibesi arkadaşım, sana da çok büyük geçmiş olsun, bundan sonra daha dikkatli olursun artık.

Son düzenleme:

kötü olmuş canım yaa Allah herşeyi görüyor eğer aldılarsa bin katıda onlardan çıksınn gerçekten çoK önemli böle şeyler alşverşte okadar cingözler varki o telaşta anında gidior para. paylaştğn iyi olmuş yeri geliyor görevliye bile çantanı tututruosn tek gidince

gözünüzle görmediğiniz bişey için niye insanların günahını alıyorsunuz? bu yaptıgınız çok çirkin bence...o insanların görevi size iltifatlar yagdırıp o ürünü satmak ..size iltifat yağdırmaların sebebi paranızı çalmak değildir emin olun..

bence düşürmüşsünüz onu parayı çıkarırken,
çalınsa hepsi çalınırdı.
ben de zamanında böyle çok paralar kaybettim, düşürdüm,
ama paranız çalınsa cüzdanı olduğu gibi alırlardı, içinden para alıp da geri koymaya vakit bulamazdı.
bi kere cüzdanım çalınmıştı, daha sonra içindeki kartlarla bulundu içinde baya yüklü bir meblağ vardı 200 tl kadar bir de 5 tl fln vardı.
zaten sınava gidiyordum, giriş kartım fln cüzdanımdaydı,
gerizekalı hırsız 5 tlyi bırakmış bir de geri bana harçlık olsun diye heralde acıdı mı nedir bu öğrenci fln diye.
ama onun yüzünden hazırlık atlama sınavını kaçırıyordum 1 seneme mâl olacaktı, giriş kartım fln ordaydı,
o sınava görevlileri nasıl ikna edip girdim bir ben bir Allah bilir yani.
diceğim o ki 150 tlyi bırakmazlar yani bana bile öğrenciliğime acıyıp anca 5 tl bırakmışlar :) o da atılmış cüzdanda bulundu yani. ya da belki polisler koymuştur içine bilemiyorum:))

bir de mağazalarda eğer yapışan, böyle kıyafetini ben giydiricem diye tutturan mağaza olursa oraya girmiyorum bile ben.
bir keresinde ablam bana yardım ediyordu içeride kabinde, görevli kadın dışarıda "ne halt yiyorsunuz orda sapık mısınız öpüşüp koklaşıyor musunuz" demişti.
o kadının ağzını yüzünü dağıtmadan çıkabildim ya o mağazadan gerçekten kendimle gurur duyuyorum.
ondan beri de böyle çok ilgili yapışık görevli görürsem baktım yapışıyor vazgeçtim der çıkarım
bir de paramla rezil olmaya hiiiiiç niyetim yok.

Staj paramı almıştım, babamda ekleyince kendime beğendiğim o montu alacaktım. Cüzdanımda epeyce para vardı, arkadaşımın evine gittim. Güvendiğim sevdiğim bir arkadaşımdı. Evde başka birkaç misafir vardı, ama aklıma hiç kötü birşey gelmedi ki.. Çantamı girişteki portmantoya bıraktım. Biraz oturup alışveriş için çıktık. Montu denedim, alıyorum dedim, çantamı bir açtım cüzdanım yok. Meğerse evdekilerden biri kleptoman imiş, bana bunu baştan neden söylemediniz dediğimde burda yapabileceğini düşünmedik dediler. Çok kızdım ama ispat edemedik, çünkü biz döndüğümüzde o misafir gitmişti. İlk ve son oldu. Bir yere gittiğimde çantamı asla yanımdan ayırmam, kuaförde saçımı yıkamaya giderken bile çantam kucağımda giderim. İnsanın başına gelmeden anlamıyor.. Seneler geçti, uzun seneler... Ama ne kadar dokunmuş ki şimdi bile çok sinirlendim :)

Konu sahibi arkadaşım, bence sen düşürmüş olabilirsin. Yoksa cüzdandan para almak uzun sürer, cüzdanın tamamını alırdı..

bende ya kendımı almak zorunda gıbı hıssedıyorum peşimde onlar dolastıkca:s

kesinlikle bundan sonra yanımdan ayırmam çantamı cüzdanımı :/ şu anlamda dedim hani annemle kuzenmle falan gitseydim onlara verirdim cüzdanımı hiç olmazsa ..

kesinlikle bnm eşimde esnaf ve o da yanında eleman çalıştırıyor sürekli aman diyorum müşterileri rahatsız etmeyin uzakta durun kişi isterse size ulaşsın diyorum hep..
ahh cnm ondan eminim işte muhasebeciyim ve paraya sıkıca dokunmadan alışkanlık gereği vermem hiç ..o bahsettiğim mağazada elemanlar sürekli değişiyoo ama sahipleri aynı kişiler yıllardır öyle olsa ben farketmesem onlar farkederdi diye düşünüyorum ALLAH bilir..

emin olduğum şeyler var ki buraya yazıp uyarıyorum..çirkin olan nedir deşifre etmektir onu yaptımmı hayırrr!!o kapalı cadde de o mağaza da belki çok kolaylıkla bulunabilir bir yerde onu bile asla söylemedim..sadece 1 defa cüzdanımı orada açtım ve başka hiçbir yerde açmadım takıcıda açtıgımda da zaten farkettim durumu.. ben insanların günahlarını almanın nasıl olucağını iyi biliyorum buna günah alma denmez uyarma dikkatli olmak adına denir.günah almak için direk hedef belirtmek gerek bu varmı hayır..antipatikliğe gerek yok!
bana iltifat yağdırmaları evet işleri ama onların dükkanı ile alakasız boynuma taktığım atkıya bile nerdeyse dakikalarca iltifat etmeleri de hiç samimi değil ...yorumunuz için tşk ederim..

sanada çok geçmiş olsun cnm..çok kere açmadım cüzdanımı ama açmış olsam dediğinde haklısın sadece 1 kere etek parasını öderken o da :/ hepsini alırsa işlerinden olucaklar belki böyle yaparak amaç o zaten sana düşürdüğünü hissettirmek neyse artık akıllandım ALLAHım hidayet versin ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…