Dikkat dağınıklığı yüzünden işimden atılacağım

yoygun0891

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2008
366
0
96
44
Konya
slm kızlar bu zamana kadar sızın dertlerınıze bı nebze olsun ortak olmak istedım dilimin döndüğünce aklımın yettiğincesizlerden o kadar cok seyler öğrendımkı tecrubelerınızden hanı bazı seyler vardır ya yaşamadan bılemezsın burasıda benım için inanılmaz bı bilgi ummuhanı oldu
arkadaşlar yalvarırım bana akıl verın kafayı yedım yıyecem 18 yasındayken anksiyete tedavısı gordum kullandıgım ilaçın adını hatırlamıyorum ama mucıze gıbı bıseydı benı yıllarca götürdü ama şimdi 30 yasındayım ve sankı beynımın içi bomboş gibi inanılmaz sekılde bı dikkat dagınıklıgı dalgınlık var bunun yuzunden iş yerlerınde devamlı hatalar yaptım itibarımı kaybettım şimdide bı ıse gırdım ama buradada dikkat dagınıklıgı kendısını gosterıyor napsam care bulamadım yıllarım doktor doktor gezmekle gectı beyın doktorundan tutunda kaç tane psıkıyatrıst psıkologa gıttım ben bıle hatırlamıyorum zaman zaman ıyım ama bu mevsım dönümlerı felaketım tavan yapıyor gene o dönemdeyım ilaçlardanda sıkıldım bunaldım daha sı mıde problemım yuzundende kullanamıyorumda artık eskıden o kadar cok kullandımkı kızlar benım calısmam lazım evin gecımıne yardımcı olmam lazım salak da degılım ama beynımın içi bomboş sankı su son bır yılda ınanılmaz bı unutkalnlıkda var hanı derler ya akşam ne yedın dıye işte ben onu unutacak kadar oldum artık maziden bıseye hatırlamak ıstesem bıle uzun bi beyın eforu gerceklestırıyorum ama bu sanırsam bende ilkokuldan berı olan bıseydı aslında okulda başarılıydım ama nolduysa genckızlıga adım atıpda ortaokula başlayınca bu dıkkatsızlık başladı ve ben okulu bıle bırakmak zorunda kaldım çünkü resmen salak konumuna düşmüşdüm tama ogrenıyordum ama hemen unutuyordum bu arada ben 80 yılı dogumluyum ama annemden 6 bucuk aylık dogmusum istemesemde siggarada kulllanıyorum ve cokda streslı bı ortam içideyım gerek aıle gereksede iş hayatı helekı bu ustuste yaptıgım hatalat yuzunden daha cok stresdeyım nasılsa bı daha hata yapıcam kesın bı yerde hata vardır dıye bana beslenme ye yönelik yada beyın sporu yada hafıza guclendırıcı yada benım daha once kullanmadıgım ama mıde ye yan etkı yapmayan bi ilaç da önerebılırsınız lütfen yardım edin ben bu iş yerımdende olmak ıstemıyorum etrafımda benden bu kadar ümitli insanlar varken onların emegını boşa cıkarmak ıstemıyorum :43: bilmiyorumkı bana n önerirsiniz

Et yemiyor olabilir misin ? İlk aklıma gelen bu oldu.
Veya B vitamini eksikliği olabilir.
Doktora gidersen,senden kan tahlili ister ve vitamin eksikliği olup olmadığını söyler.

Ceviz yemenin beyne çok faydası var.Fındık ve kuru üzüm de yiyebilirsin.

Bunlar haricinde,işyerinde sigara içemediğin için dikkat dağınıklığı yaşıyor olabilirsin.

cok gecmis olsun arada bende de oluyor ama allahtan siddetli degil.
sanirim yorgunluk ve strese bagli
interneti surekli kullaniyorsaniz bi cok hafiza testi bulup onlari cozebilirsiniz.
yada hergun bulmaca cozun
ilac tedavisi olarak kimse size burdan ilac ismi veremez heralde.
kitap da okyabilirsiniz eger vaktiniz varsa
Allah sifa versin.

et yerim canım cokda severımde bendede bu sorun hayatıma genel anlamda buyuk sorun kattıgı ıcın bende cok arastırdım dedıgın dogru et yemeyenlerde b 12 ydı galıba o vıtamınden yoksun kalıncada hafıza kaybı oluyor iş yerındede sıgaramıda rahat ıcıyorum ama dedıgın gıdalarıda en yakın zamanda tatbik edıcem gercı ben elımden geldıgı kadar gıdama dıkkat etmeye calısıyorum ama su dedıgın kan tahlılı dıkkatımı cektı bu kadar zaman hastaneler doktorlar gezındım hepsı bı ılac verıp gonderdı son gıttıgıme hayatımındakı olumsuzlukları anlattım yardım ıstedım doktordan oda emar cektı bıtek adet te bağlı migrenın var dedı ama senın dedıgın kan tahlılını yapmadı hıc bılmıyordum cok saol işden ızın aldıgım en yakın zamanda gıdıcem bı tahlıl yaptırmaya bu sorun bende sahıden iş hayatıma mal olacak o yuzden bır an once bıseyler yapmak zorundayım

cok gecmis olsun arada bende de oluyor ama allahtan siddetli degil.
sanirim yorgunluk ve strese bagli
interneti surekli kullaniyorsaniz bi cok hafiza testi bulup onlari cozebilirsiniz.
yada hergun bulmaca cozun
ilac tedavisi olarak kimse size burdan ilac ismi veremez heralde.
kitap da okyabilirsiniz eger vaktiniz varsa
Allah sifa versin.

saol cnm ben resmen bı kıtap kurduyum cok severım okumayı nette de bı tek bu sıteye vakıt ayırıyorum onun harıcınde devamlı işle alakalı yogunlugum oluyor evet haklısın sanırım buradan alacagım ılacaada ne kadar guven duyabılırımkı ama işte hanı bı care dıye ole yazmısdım cunku o kadar cok psıkolojı ılacları ıcdımkı sersem etmekden başka bı ıse yaramadı malesefkı sanırsam bendekı bedenı bısey annemden erken dogduguma sayıyorum ben ama ah bı sorunu bılsemde caresıne mucadele etsem boyle hastalıkla mucadele edene kadar şifasına mucade ceksem ınankı şifayı bulurum

Bu durumda benimde ilk aklıma gelen B12 oldu.Bir kan tahlili yaptırıp ona göre hareket edin bence.Zaman zaman dikkat dağınıklığı ve unutkanlık bende de oluyor o zaman bir kutu benexol içiyorum sabah akşam olarak.Ama tabi sizi bir doktorun görmesi şart.Bir de stres düzeyinizi düşürmeye çalışın,uykunuza dikkat edin özellikle.Çok geçmiş olsun

bu durum zaman zaman benı bunalıma bıle sokuyor hanı hafıf bı dıkkat dagınıklıgı dersın ama okuluma mal oldu iş hayatıma mal oldu artık arkadaşlarımın isimlerını bıle unutur oldum yolda yürüyorum bı anda gıdecegım yerı unutuyorum o akdar yanı emar da cektırdım terapıyede gırdım ama banamısın demedı bugun sevgılımın dogumgunu ve ben onu bıle unutmusum allahtankı telefonuma hatırlatmaya almısımda onu gorunce hatırladım onu unuttuguma bile utandım kı ben ne kadar cok önem verırım boyle seylere sevgılım bırde

Bu durumda benimde ilk aklıma gelen B12 oldu.Bir kan tahlili yaptırıp ona göre hareket edin bence.Zaman zaman dikkat dağınıklığı ve unutkanlık bende de oluyor o zaman bir kutu benexol içiyorum sabah akşam olarak.Ama tabi sizi bir doktorun görmesi şart.Bir de stres düzeyinizi düşürmeye çalışın,uykunuza dikkat edin özellikle.Çok geçmiş olsun

saolun canım tahlıl olayı aklıma yattı işden izin alabıldiğim gun koşacam hastaneye bu boyle devam ederse yakında izin alacam bı ısımde olmayacak patronumuda zor duruma sokuyorum ve bunlar ben istemeden oluyor

saol cnm ben resmen bı kıtap kurduyum cok severım okumayı nette de bı tek bu sıteye vakıt ayırıyorum onun harıcınde devamlı işle alakalı yogunlugum oluyor evet haklısın sanırım buradan alacagım ılacaada ne kadar guven duyabılırımkı ama işte hanı bı care dıye ole yazmısdım cunku o kadar cok psıkolojı ılacları ıcdımkı sersem etmekden başka bı ıse yaramadı malesefkı sanırsam bendekı bedenı bısey annemden erken dogduguma sayıyorum ben ama ah bı sorunu bılsemde caresıne mucadele etsem boyle hastalıkla mucadele edene kadar şifasına mucade ceksem ınankı şifayı bulurum

dedigin gibi psikologlarin verdigi ilaclar da seni dalginlastiriyor olabilir.
dr a gorundugnde kullandigin ilaclari da soylersen belki tedaviye yaklasimlari farkli olur.

dedigin gibi psikologlarin verdigi ilaclar da seni dalginlastiriyor olabilir.
dr a gorundugnde kullandigin ilaclari da soylersen belki tedaviye yaklasimlari farkli olur.

su son bır yıldan berıdır ılaç ıcmıyorum artık sahıden sersem gıbı oluyorum mıdemde kotuleştı o yuzden artık kaldıramıyorumda ben kendımı ıfade edebılen bı ınsanım zaten bı doktor gorsem sankı çölde susuz kalmıscasına derdımı döküyorum ama işte bendekı sans ıyısıne bı dek gelemedım özele gıtmem lazım bılıyorum ama onuda maddıyatım kaldırmıyor devlet hastanelerıde öylesine üstünkörü bakıyorlar ama inş hastane neticesınıde buraya yazıcam

İlaçla çözülmez durumunuz.

Hayatınızı yanlış yönetiyorrsunuz bir kere, bu şekilde devam ederseniz istediğiniz ilacı kullanın ne fayda eder ki?

Öncelikle sigarayı azaltmaya sonra tamamen bırakmaya çalışın,
egzersiz yapın günlük en az bir saat,
doğal beslenmeye çalışın, bol sebze meyve ve bol su,
sizi rahatsız eden günlük olayları yazarak ya da birine anlatarak çözmeye ve sonrada arkanızda bırakmaya çalışın.

zihninizi yanlış yönetirseniz bir süre sonra tamamen tükenirsiniz bu yüzden daha o aşamaya gelmeden hayatınızda sizi geren ve yanlış yaptığınız şeyleri bulup bunlar üzerinde çalışın...

selamlar

ya bende aynı sorunları yaşıyorum benim düşüncem yetişkinlerde dikkat eksikliği mesleğin muhasebe ise işin çok zor hep not almak zorundasın ben bi çözüm bulamadım umarım bu sorundan kurtuluruz.

slm kızlar bu zamana kadar sızın dertlerınıze bı nebze olsun ortak olmak istedım dilimin döndüğünce aklımın yettiğincesizlerden o kadar cok seyler öğrendımkı tecrubelerınızden hanı bazı seyler vardır ya yaşamadan bılemezsın burasıda benım için inanılmaz bı bilgi ummuhanı oldu
arkadaşlar yalvarırım bana akıl verın kafayı yedım yıyecem 18 yasındayken anksiyete tedavısı gordum kullandıgım ilaçın adını hatırlamıyorum ama mucıze gıbı bıseydı benı yıllarca götürdü ama şimdi 30 yasındayım ve sankı beynımın içi bomboş gibi inanılmaz sekılde bı dikkat dagınıklıgı dalgınlık var bunun yuzunden iş yerlerınde devamlı hatalar yaptım itibarımı kaybettım şimdide bı ıse gırdım ama buradada dikkat dagınıklıgı kendısını gosterıyor napsam care bulamadım yıllarım doktor doktor gezmekle gectı beyın doktorundan tutunda kaç tane psıkıyatrıst psıkologa gıttım ben bıle hatırlamıyorum zaman zaman ıyım ama bu mevsım dönümlerı felaketım tavan yapıyor gene o dönemdeyım ilaçlardanda sıkıldım bunaldım daha sı mıde problemım yuzundende kullanamıyorumda artık eskıden o kadar cok kullandımkı kızlar benım calısmam lazım evin gecımıne yardımcı olmam lazım salak da degılım ama beynımın içi bomboş sankı su son bır yılda ınanılmaz bı unutkalnlıkda var hanı derler ya akşam ne yedın dıye işte ben onu unutacak kadar oldum artık maziden bıseye hatırlamak ıstesem bıle uzun bi beyın eforu gerceklestırıyorum ama bu sanırsam bende ilkokuldan berı olan bıseydı aslında okulda başarılıydım ama nolduysa genckızlıga adım atıpda ortaokula başlayınca bu dıkkatsızlık başladı ve ben okulu bıle bırakmak zorunda kaldım çünkü resmen salak konumuna düşmüşdüm tama ogrenıyordum ama hemen unutuyordum bu arada ben 80 yılı dogumluyum ama annemden 6 bucuk aylık dogmusum istemesemde siggarada kulllanıyorum ve cokda streslı bı ortam içideyım gerek aıle gereksede iş hayatı helekı bu ustuste yaptıgım hatalat yuzunden daha cok stresdeyım nasılsa bı daha hata yapıcam kesın bı yerde hata vardır dıye bana beslenme ye yönelik yada beyın sporu yada hafıza guclendırıcı yada benım daha once kullanmadıgım ama mıde ye yan etkı yapmayan bi ilaç da önerebılırsınız lütfen yardım edin ben bu iş yerımdende olmak ıstemıyorum etrafımda benden bu kadar ümitli insanlar varken onların emegını boşa cıkarmak ıstemıyorum :43: bilmiyorumkı bana n önerirsiniz

Geçmiş olsun tatlım sen bunu en yakın sağlık ocağına sor bence..

geçmiş olsun canım
bende b 12 vitamini eksikliği unutkanlığa sebep olur diye biliyorum ama başka bir nedeni de olabilir tabii
birde kan tahlili yaptır bakalım doktor ne diyecek:44:

Canım çok geçmiş olsun. bence B 12 tetkiki yaptır. eksik olanlarda senin yaşadığın sorunlar görülüyormuş. inşallah tez zamanda iyileşir işini yaparsın.

öncelikle çok geçmiş olsun. diğer arkadaşlarında dediği gibi bence hemen bir doktora görünmelisiniz sonuçta tahlileriniz yapılmadan neden kaynaklandığını bulamazsınız. birde sana önerebilecegim bitsel bir ürün olan ginkgo biloba çayı veya hapı. hafıza güçlendirici olarak geçiyor birde bitkisel. hani doktoruna sorup kullansanız daha iyi olur ama sonuçtada bitkisel bir zararının dokunacağını sanmıyorum. umarım en kısa zamanda atlatırsınız ve işinden olmazsınız...

sizdeki sorunların aynısı bende de vardı eşimden ayrıldıktan 3 gün sonra işe başladım herşeyi unutuyorum dikkatimi işe veremiyorum bunu çok sorun ediyordum psikiyatriye gittim doktor bana bi ilaç verdi birde b12 ye baktıralım dedi o ilacı kullanıyorum şimdi kan tahlili vermedim zamanım yoktu çünkü sıkıntılarımın hepsi bitti unutmam geçti dikkatliyim dr bana stres sonrası vucüt böyle bir belirti vermiş ve geçici herşeyi unutuyosun unuttuğunu da unut problem yapma ilaçları kullan etkisini çabuk görürsün dedi dediği de oldu allaha şükür iyiyim şu an

kendini yorgun, uykulu falan hissediyor musun?
surekli canin isi birakip eve gitmek istiyor mu?
bunlar mesela b12 eksikligi yuzunden olabilir, bende var...
insanin canin hic bir sey yapmak istemiyor bu sorunu yasadigi zaman...
yaptigin her seyi unutuyorsun, yapman gereken seyleri hatirlayamiyorsun...
surekli uyumak istiyorsun, cok cabuk yoruluyor ve hep evde olmak istiyorsun yoruldugunda...
bu saydigim belirtiler b12 eksikligi yuzunden cunku b12 eksikligi direk beyni ve beynin hafiza bolumunu etkiliyor...
bu eksikligi normal duzeye getirmek icin b12 ignesi yaptirman gerekiyor ya da belki bu rahatsizligin varsa doktor hap falan da verebilir bilemiyorum...
bana kolumdan b12 yapiyorlar, kirmizi renkte bir sivi...
bu sorun sadece bir kan tahliliyle anlasilabiliyor mutlaka kan tahlili yaptir vitaminlerine falan baktir, ne eksik ne fazla ortaya ciksin...
bunun disinda yapman gereken seyleri hatirlamak icin surekli post-it kullan...
ben isyerinde, evde hep bilgisayarimin ya da televizyonun kenarlarini post-itle dolduruyorum :34:
bazen eve giderken yapmam gereken seyleri iste hatirladigim zaman avcuma yaziyorum goreyim hatirlayayim diye...isle ilgili not defteri edin, unuttuklarina oradan bak...
bence en kucuk seylere bile post-it kullan...onu, kalemini, ve kucuk bir not defterini yanindan ayirma iste de disarda da...

dikkat daginikliginin cozumu var, terapi falan aldiniz mi hic?
ya da yilmadan tekrar baska bir doktora gitseniz belki iyi gelecek bir ilac falan verir?

Back
X