DİKKAT EKSİKLİĞİ VAR SANIRIM

h_a_k_h

tek gerçeğim oğullarım ve eşim ....
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2014
51
8
96
39
Slm arkadaşlar 3 yaşındaki oglumda dikkat eksikliği var galiba gösterdiğim herhangi bir şeyi öğrenmekte güçlük çekiyor bir şey öğretmeye çalışırken o başka şeylerle uğraşıyor ilgilenmiyor öğrenme konusunda hiç çabası yok abisi de var 7 yaşında o çok iyi herşeyi biliyor fakat ikisininde aynı şekilde yetistirdigim halde abisinin 3 yaşındaki haliyle kıyaslayınca o çok geride kalıyor şöylede bir şey var herhangi bir şeyiona anlatırken abisi araya giriyor onun dikkatini dağıtıyor ve bu doğduğundan beri böyle onun dikkatini nasıl toplayabilirim nasıl düzeltebilirim bir çözüm önerisi olan var mı acaba kendimi çaresiz hissediyorum ve bu durum sabrımı tüketiyor her gece kitap okuyorum bir şeyler ögrensin diye kitap okurken bile o başka şeylerle kendi kendine oynamakla meşgul oluyor onu nasıl ilgili meraklı dikkatli bir hale getirebilirim biraz uzattım ama yardım edin lütfen oğlum 3 yasını doldurdu 4 ten 3 ay aldı

Merhaba, her cocugun ritmi farklidir. Buyuk cocugunuzla kucuk olani kiyaslamaktan vazgecin oncelikle. Cocugunuzun dikkat eksikligi olabilir tabii fakat bunu dusunmek icin henuz cok erken. Buyuk cocugunuzla kiyaslayarak da karar verilebilecek bir durum degil aslinda. Cocugunuz sizin tedirginliginizden, bahsettiginiz sabrinizin tukenisinden ya da abisinin araya girislerinden dolayi etkileniyor olabilir. Yas olarak da cok kucuk, bu yas grubu ilgisini ceken seylere odaklanir, diger seyleri cogu zaman reddeder.
Cocugunuzu gozlemleyin, nelerden keyif oluyor oncelikle bunlari belirleyin. Ve ona bir seyler ogretmeye calismak yerine keyif alacagi etkinlikler planlamayi deneyin. Birlikte eglenebiliyor olmaniz cok onemli. Kitap okumanizdan hoslanmiyorsa; birlikte kitabin resimlerine bakin mesela, belki bu daha cok hosuna gider. Ya da arabalari seviyorsa arabalarla ilgili kitaplar okuyun. Okurken sesinizi degistirin, tiyatral bir etkinlige donusturun.
Televizyon ve tablet gibi cihazlarla olan iliskisini sonlandirin, olmuyorsa da en aza indirin.
Yerine yerlestirilen yap bozlarla oynayin. Ilgisini cekmiyorsa bunu ufak hikayeler uydurun. ("Balik yuzdu yuzu ve hooop yuvasina girdi." gibi mesela)
Boncuklu helezon tarzindaki oyuncaklar el - goz koordinasyonu, bilissel gelisim ve ince motor kas gruplarini calistirma acisindan oldukca yararlidir. Bunlari deneyebilirizsiniz.
Biraz asama kaydettiginizde 2 farkli resimden olusan (2x2) esini bul gibi oyunlara gecebilirizsiniz.
Fakat basta da dedigim gibi oncelikle kiyaslamayi birakin ve cocugunuzun ritmini kesfedin. Tedirginliginizden siyrilmaya calisin. Bu size de cocugunuza da asla iyi gelmeyecek. Yasi buyudukce hala yolunda gitmeyen bir seyler oldugunu dusunuyorsaniz bir uzmandan yardim almanizda fayda olacaktir. Fakat henuz bunun icin cok erken. Kolay gelsin!

spora yönlendirin, balık yağı içirin, çocuğunuz hangi konuya en çok ilgiyi gösteriyorsa onu uzun süre oynamaya çalışın.

Slm arkadaşlar 3 yaşındaki oglumda dikkat eksikliği var galiba gösterdiğim herhangi bir şeyi öğrenmekte güçlük çekiyor bir şey öğretmeye çalışırken o başka şeylerle uğraşıyor ilgilenmiyor öğrenme konusunda hiç çabası yok abisi de var 7 yaşında o çok iyi herşeyi biliyor fakat ikisininde aynı şekilde yetistirdigim halde abisinin 3 yaşındaki haliyle kıyaslayınca o çok geride kalıyor şöylede bir şey var herhangi bir şeyiona anlatırken abisi araya giriyor onun dikkatini dağıtıyor ve bu doğduğundan beri böyle onun dikkatini nasıl toplayabilirim nasıl düzeltebilirim bir çözüm önerisi olan var mı acaba kendimi çaresiz hissediyorum ve bu durum sabrımı tüketiyor her gece kitap okuyorum bir şeyler ögrensin diye kitap okurken bile o başka şeylerle kendi kendine oynamakla meşgul oluyor onu nasıl ilgili meraklı dikkatli bir hale getirebilirim biraz uzattım ama yardım edin lütfen oğlum 3 yasını doldurdu 4 ten 3 ay aldı
Her çocuğun gelişimi farklı olur. Bu tanıyı krndimiz koyamayız sanırım belli yaşlarda rehberlik araştırma merkezlerinde testleri yapılıyor. Ama buna gerek kalmaz sanırım . Sevgiler

Merhaba,konu açılalı çok olmuş.ilkokul 3 e gecen oglumda dikkat eksikligi oldugunu dusunuyorum.Ankarada dikkat eksikligi üzerine çalışan iyi bir psikolog ariyorum.psikiyatr degil cunku ilk ilac verilsin istemiyorum.yardimci olabilecek kimse var mi?

Back
X