dil eğitimi

Bende fransızca yı cok iyi kavramıştım ve zevkliydi ogrenmesi konuşması.. ama keşke tercihimi ingilizceyi ilerletmekten yana kullansaydim ingilizce kursuna yeni başladım fransızca okunuşlariyla karistirmaya başlıyorum ama zamanla unuttuklarimi telafi etcem ins:) bu arada ismekte gayet iyi ogretiliyor b2 seviyesine kadar geliyorsun sanırım..

Sizin Fransızcanız ne seviyede ? Nerede öğrendiniz
Ben Fransa’da yaşadım, oradaki okulumda öğrendim, İngilizceyi de hem Türkiye de hem de yurtdışında okuduğum okullarda...
Başarılı bir öğrendiydim her şeyi bursla ve kazandığım okullarda hep yabancı dil olan bölümleri seçerek öğrendim. İngilizce mühendislik okudum mesela...

Dediğin gibi iş hayatında %90 İngilizce %10 Fransızca kullanırsınız, Fransız şirketinde çalıştım orada da durum aynı çünkü müşterilerle yazışmalar İngilizce oluyor...

Hic ugrasamam fransizlar 1 almanlar 2 numaradir ukelalik konusunda. Sen karsisinda ingilizce konussan bile kendi dillerinde cevap verirler. Ikisinide pek sevmiyorum oyuzden:)
Fransada da Almanyada da kısa dönemler yaşadım. Hiç öyle bişey yok, ingilizce biliyorlarsa ingilizce cevap verirler. Fransada ingilizce bilme oranı nispeten daha düşük ama almanyada şehir merkezkerinde hemen her yerde ingilizce işinizi halledersiniz

Bence İngilizce'ye öncelik verin.

Fransızca zor mu falan demişsiniz, bence bu konuda önemli olan ilgi duyduğunuz dili severek çalışmak. Millet Korece, Japonca, Arapça falan öğreniyor evde kendisi yahu. Yani isteyince zorlukları da keyifli geliyor.

Ben de İspanyolca aşığıyım. Evde kendim öğreniyorum. Eğer dil arıyorsanız tavsiye ederim, çok güzel, çok keyifli dildir.

Fransada da Almanyada da kısa dönemler yaşadım. Hiç öyle bişey yok, ingilizce biliyorlarsa ingilizce cevap verirler. Fransada ingilizce bilme oranı nispeten daha düşük ama almanyada şehir merkezkerinde hemen her yerde ingilizce işinizi halledersiniz
Sen olesine denk gelmissin demekki:) havalimaninda bile ingiluzce konusmuyolar kac kez kendim biliyorum:))

Valla turkiyede dil bilmek bir ise yaramiyor) 4 dil biliyorum turkiyede pek faydasini göremedim. baska ulkelere gittigimde de yine insanlarla el isaretiyle anlasiyoruz karsi taraf anlamiyor cunki

both of them derim :rapci:

fransizcanin kursuna gidin, ingilizceniz icin de her seyi orjinalinden dinlemeye/izlemeye calisin, zamanla ilerleyecektir.

ancak ingizilizcenizi uzman seviyesine getirmek tek hedefiniz olursa biraz yavas ilerleyeceginiz icin hevesiniz kisa surede kirilabilir.

Back
X