• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dil emme problemi

eczmabella

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
17
Puanlar
88
Yeni doğum yaptım bebeğim 1 haftalık doğduğundan beri emmiyor dilini emiyor şırınga ile besliyoruz aldığım biberonu emmiyor Avent yenidoğan almıştım sütüm az geliyor sağım yapıyorum onu da şırınga ile veriyoruz bebişe ve malesef mememi tutmuyor dilini emiyor sütüm az geliyor sizlerin tavsiyesine ihtiyacım var

Yeni doğum yaptım bebeğim 1 haftalık doğduğundan beri emmiyor dilini emiyor şırınga ile besliyoruz aldığım biberonu emmiyor Avent yenidoğan almıştım sütüm az geliyor sağım yapıyorum onu da şırınga ile veriyoruz bebişe ve malesef mememi tutmuyor dilini emiyor sütüm az geliyor sizlerin tavsiyesine ihtiyacım var

daha çok küçük bebeğiniz sakın emzirmekten vazecmeyin zamanla ögrenir önce memenize tutun biraz deneyin sonra yine kaşıkla yada enjektörle falan besleyin beslendiğinden de emin olun bu zamanlar sarılık olma ihtimalleri var çünkü. Mutlaka en geç 2 saatte bir uyandırıp besleyin aventin başlığından çok az miktarda geliyor bence o yüzden biberonu almak istemiyor olabilir bende ilk başlarda kızıma biraz mama vermek zorunda kalmıştım 2 numaralı başlığı bile çok az damlatıyordu birazcık deldim daha rahat oldu ama mutlaka kontrollü beslemek lazım

Dil bağı var mı doktorunuzla görüştünüz mü
Bu yüzden ememiyor olabilir
Şırıngayı da parmak emzirme gibi kullanmayı deneyin. Parmağınızı emerken emme reflekside gelişir

Dil bağı yok baktırdım şırınga ile parmağı bir arada veriyorum buna alıştı. Biberon akışı okadar az ki beslenmiyor çocuk bize öyle geliyor şırınga ile bitirdiğimiz mama biberon ile bitiremiyor dilini emiyor doğru dürüst çekmiyor :(

Dil bağı yok baktırdım şırınga ile parmağı bir arada veriyorum buna alıştı. Biberon akışı okadar az ki beslenmiyor çocuk bize öyle geliyor şırınga ile bitirdiğimiz mama biberon ile bitiremiyor dilini emiyor doğru dürüst çekmiyor :(
Şırınga meme reddi yapıyor çünkü o akışa alışıyor bebek. Benim kızımda da olmuştu. Şırıngayı bırakıp biberona dönünce 20 günlükken falan memeyi tutmaya başlamıştı ben emzirme danışmanlığı almıştım. bence sizde geç kalmadan memeye döndürmeye çalışın. Memenizin ucunu parmağınızla birlikte bebeğin ağzında üst damağına dokundurup emzirmeye çalışın belki işe yarar.

Back
X