Dil kanseri

hilalay

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
82
0
0
46
Gaziantep
cok sevdıgım teyzem dil kanserı olmuş bana yardımcı olursanız sevınırım bıtkısel yontem falan varmı doktora gıttı ama sonuç kotu:1no2:

cok sevdıgım teyzem dil kanserı olmuş bana yardımcı olursanız sevınırım bıtkısel yontem falan varmı doktora gıttı ama sonuç kotu:1no2:

çok geçmiş olsun canım ,üzmeyin kendinizi bildiğim kadarı ile tedavisi var.öptüm:sm_confused:

Son düzenleyen: Moderatör:
öncelikle geçmiş olsun canım:a015:
yerimseniben

Son düzenleyen: Moderatör:
Ağız bölgesinde meydana gelen beş kanserden biri dil kanseri olmaktadır.. İnsanın vücudunda gerekli miktarda su bulunmadığı zamanlarda hastanın dili kuru ve kaplı bir hal almaktadır.Dil şişmiş, kızarmış veya beyazlaşmış, normalden daha pürtüksüz olabilir ve günden güne şekil değiştirebilir.

Dil kanserinin tedavisine gelince...
Selim olan tümörlerin büyük çoğunluğu cerrahî müdahale ile alınabilinmektedir. Genellikle ameliyat X ışını veya radyum uygulamaları ile birlikte yapılmaktadır. Bütün selim dil kanserleri tedavi edilebilinmektedir. Erken teşhis edilen kanserler geniş ölçüde lokal kesip çıkarma usulüyle tedavi edilebilmektedir.

Genellikle, kanser bulunduğu zaman dilin bir kısmı bırakılır. Ancak, kanser boğazdaki bezlere kadar yayıldığı taktirde dilde radikal bir kesinti gerekir. O zaman boyundaki bezler belki tedavi olabilecektir.

Dil kanserinde tedavi sadece cerrahî müdahale ile yapılmayabilir. Bazı tür kanserler, özellikle dilin arka tarafında olanlar, radyum veya X ışınlarıyla daha iyi tedavi edilebilmektedir.
biyopsinin zararı yoktur

canım geçmiş olsun bunu buldum google ye altenatif tıp yada dil kanseri yazarsan çıkar daha

Geçmiş olsun canım ya son zamanlardada bu dil kanseri ağız kanseri vakaalarını duyuyoruz..İnşallah iyileşir

Büyük gecmis olsun ya,
benim tek bildigim sakin vitamin vermeyin,
yani portakal elma sulari gibi seylerde icmesin.

Bunu duymustum ama nekadar dogrudur bunu da bilmiyorum.

çok çok geçmiş olsun..tez zamanda rabbim şifasını versin..

ilk defa duyuyorum dil kanserini...çok geçmiş olsun rabbim şafi ismiyle şifasını versin canım

allahım dert verip derman aratmasın canım çok gecmiş olsun tv. duymuştum.
dr.lar ne diyor mutlaka onlar daha iyisini biliyorlardır.
birde prf.dr.erken topuz un kansere yakalandıktan sonra neyin yenilip,neyin yenilmemesi gereken besinler var onları bulubda ona göre gıdasını alsa diyorum
allah acıl şifalar versin teyzene canım.

ilk defa duydum canım, Rabbim acil şifalar versin
moralini yüksek tutmaya bakın, kanser hastaları
için en önemli olan şey MORAL........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…