- 8 Mart 2017
- 1.267
- 2.825
- 133
- 33
Selam kizlar. Ocak ayinda lekelenmelerim spiral kaynakli mi diye gitmistim smear almislardi ve malesef sonra onemsemeyip sonucu almaya gitmedim. Ekim ayinda sonuc icin gittigimde hpv 16/18 disinda yuksek riskli tur pozitif ve smear sonucum: atipik glanduler hucreler/ neoplazmik lehine cikmis. Bu yazilabilecek en kotu sonuclardan biriymis doktor 9 ay almaman talihsizlik dedi. Kesin kanser diyemeyiz ama suphe var dedi. Kolposkopi de beyazlayan bolgeler vardi ama kolpskopi doktoru bekledigim kadar kotu bir goruntu yoktu dedi. Fakat atipik glanduler hucreler kanal icinde oldugu icin rahim agzinda cok gozukmeyebilirmis. Yarin genel anestezi ile biyopsi verecegim genel anesteziden de cok korkuyorum. Izmir sehir hastanesine gidiyorum. Sonraki surecte ne olur fikrim yok. Bir doktor: erken evre kanser de olabilir ileri evre kanser de olabilir sadece rahimin alinmasinin yeterli olacagi bir durumda olabilir demisti ve bu yorum kesin kanser gozuyle bakmasi beni asiri gerdi. Insallah sonuclarim hafif gelir. Genel anestezi icin kan verdim kan sonuclarim gayet guzel geldi. Regl miktarimda cok azalma var artma degil. Ca degerlerim normal cikmis bir nebze de olsa birsey varsa da cok ileri evre degildir diye kendimi telkin ediyorum.