Dil ogrenmek

biri_biricik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2013
141
48
34
Kizlar bi yakinim icin soruyorum.İnsallah bilen ve yardimci olacak arkadasllar vardir.Bahsetcegim kisi İngiliz dili ve edebiyati ogrencisi bu yil 3. sinif ve yurt disina gidip İngilizcesini gelistirmek istiyor.İnt. arastidigimda hep parali yurt disi egitm.Bu kisinin babasi yok ve kardesleri okutuyor.Yani butce kisitli ve bu sekilde calisarak İngilterede veya ana dili ingilizce olan bir ulkede nasil ingilizcesini gelistirebilir.Hangi yollardan gider ve kalaca is imkanlarini kendine nasil saglar bilgi veren olursa memnun olurum.Birde erasmus sizce dil ogrenmek icin iyi bir yontem mi?

Erasmusta gittiği ülkeye göre değişir. Yani anadili ingilizce olmayan bir yere giderse oradaki insanlarla konuşmak pratik yapmasını sağlar ama aksanlı ve çat pat olabilir. Karşısındaki insanlar onun bildiğinden daha az biliyorsa.
Bir de Erasmusa gidenler yine gidip türkçe konuşanları buluyorlar öyle olursa çok verim alamaz.
Ama bölümü ingiliz dili edebiyatı olduğu için gittiği üniversitede aynı bölümden arkadaşlar ve Öğretim elemanlarıyla zaman geçirmesi elbette dil gelişimine yardımcı olacaktır.

Erasmusta gittiği ülkeye göre değişir. Yani anadili ingilizce olmayan bir yere giderse oradaki insanlarla konuşmak pratik yapmasını sağlar ama aksanlı ve çat pat olabilir. Karşısındaki insanlar onun bildiğinden daha az biliyorsa.
Bir de Erasmusa gidenler yine gidip türkçe konuşanları buluyorlar öyle olursa çok verim alamaz.
Ama bölümü ingiliz dili edebiyatı olduğu için gittiği üniversitede aynı bölümden arkadaşlar ve Öğretim elemanlarıyla zaman geçirmesi elbette dil gelişimine yardımcı olacaktır.
e rasmusta paralı benim arkadaşım polonyada 10bin yatırdı gitmek için

Work and travel programı var diye biliyorum. Hem çalışıyorsunuz hem dil öğreniyorsunuz. Kesin bir bilgim yok ama arkadaşınız orayı bir araştırabilir.

Aslonda benim ogrenmek istedegin daha ziyade kendi yontemleriyle bakici vs.tarzi isleroluyormus gidip hem kalacak yerin oluyormus hemde dil ogrenip para biriktiriliyormus o tarzda nasil gider ? Hani yabanci ulkede yasayan arkadaslarin belki bilgisi vardir?

Aslonda benim ogrenmek istedegin daha ziyade kendi yontemleriyle bakici vs.tarzi isleroluyormus gidip hem kalacak yerin oluyormus hemde dil ogrenip para biriktiriliyormus o tarzda nasil gider ? Hani yabanci ulkede yasayan arkadaslarin belki bilgisi vardir?
okulla gitti o başarılı bir öğrenciydi öğrencilik durumunada dikkat ediyorlar valla arkadaşım şuan yurt gibi kızlı erkekli bir evde yaşıyor oda oda yurt gibi

work and travella amerikaya gidebilir. ama gideceği eyaleti iyi seçmeli. çalıştığı işten aldığı parayla geçinebilmeli. dil kursu gibi olmaz ama pratik yapar. gerçi onun içinde cepten para çıkıyor vize yoksa pasaport yok biyometrik resim falan derken.. bir de work and travel gidiş geliş uçak biletini kapsamıyordu eskiden şimdi değiştiyse bilmiyorum.
erasmus da bir seçenek. ingiltereye gidebilir. ama erasmustada burs bir ay geç yatıyor yine ilk yerleşim ve yol masrafı için cepte para olmalı yine vize vs masrafları kişinin kendisine ait. birde erasmusta alınan derslerin çoğunlukla bizim üniversitelerde denkliği olmuyor. gidenler yarım dönem uzatıyorlar okulu. bana göre hiç bunlarla uğraşmasın erken rezervasyonla bir tur şirketiyle gezi için para biriktirsin. fiyatlar baya makul oluyor. hem kültürel bir imkan hem dilde pratik olur.
bunlar dışında birde inter rail diye bir seçenek var avrupayı trenle geziyorsunuz fiyatı baya daha makul ama kalacak yer yeme içme herşeyi önceden planlayıp yola çıkmak lazım.

X