İşte DİHA’nın O Skandal Haberi
DİHA’nın haberine göre, Dilan B.’yi Gürakar Beldesi’nden Siverek Devlet Hastanesi’ne getiren 112 Acil ambulansı ekibi içerisinde yer alan ve can güvenliği nedeniyle ismini açıklamayan bir doktor, küçük Dilan’ın cinsel istismara uğradığı bilgisinin kesin olduğunu öne sürdü.
Gürakar Sağlık Ocağı’ndan ‘Bir çocuk boncuk yuttu, biz müdahale edemiyoruz, bir ambulans gönderin’ şeklindeki telefon üzerine köye gittiklerini aktaran doktor, ambulansla Dilan’ı alarak Siverek Devlet Hastanesi’ne doğru yola çıktıklarını belirtti. Kendileri ile birlikte herhangi bir aile ferdinin gelmediğine dikkat çekti.
‘RAPORU JANDARMAYA TESLİM ETTİM’
İlk müdahaleyi ambulansta yaptıklarını kaydeden doktor, “Nabız yoklaması için kasık kısmına dokundum. O sırada vajina bölgesinde şişme olduğunu fark ettim. Daha sonra boğazına bakınca bu kez tahriş izleri gördüm. Aklıma cinsel istismara uğradığı fikri geldi” dedi. Dilan B’yi bütün müdahalelere rağmen kurtaramadıklarını aktaran doktor, “Daha sonra vücudunu kontrol etmek için elbiselerini çıkarttım. Karşılaştığım manzara korkunçtu. Vajina bölgesinde morluklar vardı, yırtılmalar ve parçalanmalar vardı, karnı şişmişti ve boğazında aşırı derecede tahriş vardı. Daha sonra bir rapor hazırladım. Raporda oral sekse maruz kaldığını ve cinsel istismara uğradığını yazdım. Daha sonra raporu jandarmaya teslim ettim” diye kaydetti.
AKRABASI SAHİP ÇIKMADI
Ambulansa ile hastaneye gittikleri sırada sağlık görevlisi olmayan bir kişinin yanında bulunduğu bilgisini veren doktor, “Bizim sağlık ekibi ile birlikte gelen bir kişi vardı. Kim olduğunu bilmiyordum. ‘Siz çocuğun babası mısınız?’ diye sorduğum zaman bana ‘Hayır ben akrabası falan değilim, ben hastanede temizlik görevlisiyim’ dedi” diye kaydetti. Kendisini “temizlik görevlisi” olarak tanıtan kişiden şüphelendiğini kaydeden doktor, daha sonra olayın ayrıntılarını öğrenmek için Gürakar Sağlık Ocağı’nda çalışan doktoru aradığını ve doktorun olayla ilgili kendisine “Sağlık ocağında bizim temizlik çalışanı ile oturuyorduk. Bir telefon geldi. Telefona cevap verdikten sonra temizlik çalışanı bana ‘Doktor bey sizden izin istiyorum. Yeğenim ölmüş, eve gitmem gerekiyor’ dedi. Bende ona madem yakınındır o zaman beraber gidelim dedim ve yola çıktık. Gittiğimiz zaman kız çocuğu olay yerinden alınarak eve getirilmişti. Baktığım zaman yaşadığını fark ettim ve ne olduğunu sordum. Akrabaları da bana boncuk yuttuğunu söyledi” dediğini aktardı.
VALİLİK, AİLE VE ADLİ TIP ‘BONCUK’ DİYOR
Urfa Valiliği de olayla ilgili bir açıklama yayınlayarak, küçük çocuğun tecavüze maruz kalmadığını ve yapılan otopsi sonucunda boğazına kaçan boncuk nedeniyle hayatını kaybettiğinin kesinleştiğini söyledi. Açıklamada Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nun yaptığı otopsi sonucunda “Dilan B’nin aynı gün yapılan otopsisinden elde edilen bulgulara göre, kişinin ölümünün yabancı cisim aspirasyonuna bağlı mekanik asfiksi sonucu meydana geldiği, otopsi sonucunda; çocuğa herhangi bir cinsel istismarda bulunulmadığı ve tecavüz edildiğine dair hiçbir bulguya rastlanmadığı; küçük çocuğun bakire olduğu” açıklandı.
Not: Bu Haber DİHA(DİCLE HABER AJANSI Tarafından Yayınlanmıştır), Bu haber sadece DİHA’nın iddiası olup herhangi bir gerçeklik payı daha kanıtlanmamıştır.
Bu haber ,haberde ilgisi olanların hassasiyetine dokunduğu ve haberin kaldırılması gerektiği anda haber kaldırılacaktır.
Güncel Haberler,Güncel Haber,Son Dakika Haberleri,Özgün Haberler,Genel Haberler Haber Sitesi bu haberden sorumlu tutulamamaktadır..