çok kolay ve pratik bir tatlı
malzemeler
hamuru için :
1 brdk ılık süt
1brdk sıvıyağ
yarım kabartma tozu
aldığı kadar un
üstü için:
bi paket margarin
içi için :
ben ceviz ve fındık karışımı koyuyorum
şerbeti için:
5,5 brdk su
5 brdk şeker
hamuru kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz..hamurdan ceviz büyüklüğündne toplar yapıyoruz
sonra teker teker çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz aralarına nişasta serperek üst üste dizip merdaneyle un ve nişasta koymadan açıyoruz yarım santim olana kadar hamur (ne çok ince ne kalın)
sonra bardk bastırarak yuvarlak olarak çıkarıp içini koyuyurouz(ben kadehle çıkartıyorum brdklar ya küçük ya da çok büyük oluyo )
tepsiye dizip üsütne erimiş margarini döküp fırınlıyoruz..ben 200 derecede pişiriyorum kızarınca çıkartıyoruz
önemli not:şerbet soğuk tatlı sıcak olacak
afiyet bal şeker olsun
ilk resim fırından çıkınca
ikinci resim şerbet dökülünce:)
malzemeler
hamuru için :
1 brdk ılık süt
1brdk sıvıyağ
yarım kabartma tozu
aldığı kadar un
üstü için:
bi paket margarin
içi için :
ben ceviz ve fındık karışımı koyuyorum

şerbeti için:
5,5 brdk su
5 brdk şeker
hamuru kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz..hamurdan ceviz büyüklüğündne toplar yapıyoruz
sonra teker teker çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz aralarına nişasta serperek üst üste dizip merdaneyle un ve nişasta koymadan açıyoruz yarım santim olana kadar hamur (ne çok ince ne kalın)
sonra bardk bastırarak yuvarlak olarak çıkarıp içini koyuyurouz(ben kadehle çıkartıyorum brdklar ya küçük ya da çok büyük oluyo )
tepsiye dizip üsütne erimiş margarini döküp fırınlıyoruz..ben 200 derecede pişiriyorum kızarınca çıkartıyoruz
önemli not:şerbet soğuk tatlı sıcak olacak
afiyet bal şeker olsun
ilk resim fırından çıkınca
ikinci resim şerbet dökülünce:)