• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dilek parası evlenmek ve ev almak isteyenler için

gururlu25

Guru
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2010
156
13
318
İstanbul
İnternette gezerken bir sitede bir konu açılmış orada okudum. Yapan oldu mu?
Ev almak isteyenler ve evlenmek isteyenler bunu yapıyormuş ve dileği kabul oluyormuş.

41 tane tek evlilik yapmış çiftten 1 lira topluyorsunuz. Yada fazla vermek isteyen varsa 2-3 lirada verebilir ama tek evlilik yapmış olması gerek. Sonra minimum 41 lira toplancak, o parayla gidip kuyumcudan küçük bir altın anahtarlık alıyor ve boynunuzda taşıyorsunuz. 1 liradan çok toplayın deme nedenim anahtarlıklar 50-60 belki daha fazla olabiliyor. Toplanan paranın üstünü kendiniz tamamlayamıyosunuz, illaki o paranın yettiğince bir anahtar alıyosunuz. 30 lira civarı olan altın anahtarlarda var, çok küçük ve ince ama kuyumcuda bulamayabilirsiniz öyle küçük olanı..

Ama parayı topladıktan sonra o parayı saymayın ve direk kuyumcuya verin. Dilek için anahtar alcam diyin, bu paraya nasıl birşey olur diyin o veriyor. Kuyumcular bu tertibi çok iyi biliyor, çok alan oluyormuş

İnternette gezerken bir sitede bir konu açılmış orada okudum. Yapan oldu mu?
Ev almak isteyenler ve evlenmek isteyenler bunu yapıyormuş ve dileği kabul oluyormuş.

41 tane tek evlilik yapmış çiftten 1 lira topluyorsunuz. Yada fazla vermek isteyen varsa 2-3 lirada verebilir ama tek evlilik yapmış olması gerek. Sonra minimum 41 lira toplancak, o parayla gidip kuyumcudan küçük bir altın anahtarlık alıyor ve boynunuzda taşıyorsunuz. 1 liradan çok toplayın deme nedenim anahtarlıklar 50-60 belki daha fazla olabiliyor. Toplanan paranın üstünü kendiniz tamamlayamıyosunuz, illaki o paranın yettiğince bir anahtar alıyosunuz. 30 lira civarı olan altın anahtarlarda var, çok küçük ve ince ama kuyumcuda bulamayabilirsiniz öyle küçük olanı..

Ama parayı topladıktan sonra o parayı saymayın ve direk kuyumcuya verin. Dilek için anahtar alcam diyin, bu paraya nasıl birşey olur diyin o veriyor. Kuyumcular bu tertibi çok iyi biliyor, çok alan oluyormuş

Duydum ben de.
Ama inanmam ben böyle işlere.
Kaderim boynuma takacağım kolyeye bağlı değil ki..

kuyumcular derneği mi vermiş bu fetvayı:) para toplıcaz ama saymıcaz anahtar alıcaz ama kaça alıcamızı bilmicez,
yaşıcaz ve daha neler duycaz...çok uyduruk geldi bana.dilek istek deyince benim aklıma Allah gelir kuran gelir dua gelir.

arkadaşlarr bu tarz şeyler allaha elinizi açıp dua etmemiz için bi vesile sebep binevi siz ellerinizi acın yaradandan isteyinn ha ben yinede araya aracı koyacam derseniz size mantıklı gelen bu tarz şeylerden yapabilirsiniz mesela ben ev almak istiyodum gönülden istiyodum ama bi türlü dua edecek yada ibadet edip arkasından isteyecek zaman bulamadım olmadı bi türlü elime bi yerden dilek tesbihi geçti ve onun vesilesiyle elimi açıp istedim allahtan şükürler olsun şimdi bi evim oldu allah öyle büyük ki bi şekilde kendine el açtırıp istememizi sağlıyo zaten istedikten sonra hayırlıysa bizim için bize geliyo

Ben yaptim oldu cevremdeki bi kac kiside yapti oldu.aynen yazdigin gibi 41evli bosanmamis tek evlilik yapmis dul olmayan ciftlerden topladim aldim boynuma astim ve oldu.tabi o arada surekli dua ettim.simdi farkli bisey diliyorum umarim olur.

ilk defa duydum, pek inandırıcı gelmedi bana, hem 40 kişiyi nereden bulayım, düğünde, cenazede falan mı:9:

Back
X