dilekçe nasıl yazabilirim?

lagrima

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2009
6.204
114
688
39
anneden kalma bir arsa var üzerinde tedbir var dayılar tarafından koyulmuş. onu kaldırmadan satışı yapamıyoruz. reşit oldugumuz için otomatikman kalkması gerekirdi diye düşünüyorum ama kalkmamış bizim dilekçe yazmamız lazımmış.
...... nolu ada parsel olan arsadan tedbirin kalmasını istiyorum gibi bir dilekçe yazmam lazımmış ama naısl yazacagımı tam olarak bilmiyorum. fikri olan var mı? örnek yazabilirseniz sevinirim..

birde tapuya gittiğimizde terkin yazısı istediler bu ikisi birbiri ile baglımı onuda bilmiyorum.. hiç mi dilekçe yazmayı bilen yokkkk avukat falan avr mı ki bu sitede...

anneden kalma bir arsa var üzerinde tedbir var dayılar tarafından koyulmuş. onu kaldırmadan satışı yapamıyoruz. reşit oldugumuz için otomatikman kalkması gerekirdi diye düşünüyorum ama kalkmamış bizim dilekçe yazmamız lazımmış.
...... nolu ada parsel olan arsadan tedbirin kalmasını istiyorum gibi bir dilekçe yazmam lazımmış ama naısl yazacagımı tam olarak bilmiyorum. fikri olan var mı? örnek yazabilirseniz sevinirim..

yeterli bilgi vermemişsiniz
ancak tedbir bir mahkeme tarafından konuldu ise kaldırılmasını da mahkemeden istemeniz gerekir
tapu müdürlüğünden detaylı bilgi edinip ona göre hareket etmeniz gerekiyor
Av.Merve Gürcan

ozaman şöyle nlatayım yetiştirme yurdunda büyüdük anneden kalan arsaların vasisi dayıymış 18 yasına gelince dayıdan bize geçmiş sanırım orda karışıklık var :S neyse arsa eskişehirde emlakcı aracılıgıyla sattık tapuya gittiğimizde bizden terkin yazısı getirmeniz lazım dendi. adliyeye gittiğimizde de dosyamız bulunamadı sizdilekçe yazın su ada su parsel satıcaz gibilerinden getirin hakime imzalatalım dedi. bizde tam birşey bilmiyoruz söylemiyorlar çünkü adam akıllı. bu sebeple dilekçe yazmamız lazım ama tam ne yazacagız bilmiyoruz :(
yeterli bilgi vermemişsiniz
ancak tedbir bir mahkeme tarafından konuldu ise kaldırılmasını da mahkemeden istemeniz gerekir
tapu müdürlüğünden detaylı bilgi edinip ona göre hareket etmeniz gerekiyor
Av.Merve Gürcan

ozaman şöyle nlatayım yetiştirme yurdunda büyüdük anneden kalan arsaların vasisi dayıymış 18 yasına gelince dayıdan bize geçmiş sanırım orda karışıklık var :S neyse arsa eskişehirde emlakcı aracılıgıyla sattık tapuya gittiğimizde bizden terkin yazısı getirmeniz lazım dendi. adliyeye gittiğimizde de dosyamız bulunamadı sizdilekçe yazın su ada su parsel satıcaz gibilerinden getirin hakime imzalatalım dedi. bizde tam birşey bilmiyoruz söylemiyorlar çünkü adam akıllı. bu sebeple dilekçe yazmamız lazım ama tam ne yazacagız bilmiyoruz :(

mahkeme size ait olan malların vasi tarafından satılmaması için tedbir koydurmuş olabilir. dosyanız da eski olduğu için arşive kaldırılmıştır.

tüm takyidatları gösterir tapu örneği lazım dilekçenin yazılması için. ordaki mahkeme ve dosya numarası, yevmiye ve tarih, tapu müdürlüğü, il/ilçe, ada, pafta, parsel bilgilerinie göre mahkemeye dilekçe yazacaksınız ki bence bir uzmana yazdırmanız daha doğru.

sonra mahkemenin vereceği terkin müzekkeresini tapuya götüreceksiniz. böylece tapuyu devretmenizdeki engel olan tedbir kalkmış olacak..

Back
X