Dilencinin 13 bin TL’si çalındı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
3 gün içerisinde 2 defa gasba uğrayan dilenciden çalınan para herkesi şaşırttı
Sitene Ekle

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 3 gün içerisinde 2 defa gaspa uğrayan dilencinin 13 bin TL’si çalındı. Edinilen bilgiye göre, Ceylanpınar ilçesinde dilencilik yaparak yaşamını sürdüren Abdulselam Aydemir (34), 3 gün içerisinde 2 defa gasp edildi. Gaspların neticesinde Aydemir’in toplam 13 bin TL parası çalındı. Olayla ilgili 3 Suriye vatandaşı tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Suriye vatandaşı olan 3 kişi gasp iddiasıyla cezaevine gönderildi. Abdulselam Aydemir, “Evim olmadığı için yaz kış sokaklarda yatıyorum. İnsanlar bana acıdığı için bana para veriyor bende paraları cebimde biriktirip ihtiyaç duydukça harcıyordum. Şimdi hiç param kalmadı. Yetkililerden yardım bekliyorum” diye konuştu.

mill,yet

oyyyy çok acıklı bakmış amaaaa , şimdi olayı irdelersek dilenmek çalmak kadar kötü bir eylem değil, gönül rızası ile (duygu sömürüsü olsa da ) alınan bir para; bir taraftan rızası olmadan çalınan para. Dilenci haklıdır, dağılabilirsiniz.

13bin tlsi olan adam kotu de olsa bir ev kiralar oturur. bu niye sokakta yatmis hayret bir sey.

Benim kıyıda 13000 liram yok ya,kiralasın bir ev o zaman,dilenmekle olmuyor.

şeytan diyo ki bırak okulu dilencilik yap
dedenin milyonları çıktı
amcanın 13 bin lirası varmış
ay sonu geldi benim cebimdeki para 70 lira

haberi okuyunca ben de oyle dusundum okul acildi kitapti suydu buydu derken elimde kalan para 100 tl. dilencilik iyiymis valla

şeytan diyo ki bırak okulu dilencilik yap
dedenin milyonları çıktı
amcanın 13 bin lirası varmış
ay sonu geldi benim cebimdeki para 70 lira
senin yine 70 tl varmış....bende o da yok....öğle kız okula 10D OTOBÜSÜ gelmiş 3 tl istedi...ingilizce kursu için biriktirdiğimiz paradan verdim.....(tabi o an bulamadım, bu kadar bitik değilim normalde)
ama bi sen çık bi ben kim fazla toplayacak....
benim şansım daha açık .... kızın üstünü yırtıp oğlanı da kolumun altına sıkıştırdın mı tamamdır.....
bi ev parası toplarım alimallah

haberi okuyunca ben de oyle dusundum okul acildi kitapti suydu buydu derken elimde kalan para 100 tl. dilencilik iyiymis valla
valla boşuna dirsek çürütüyoruz sanki iş sahibi olunca bile bu kadar parayı biriktirmek baya zaman alır
sadece cumaları cami çıkışına gitsek yine yeter bize

tövbe tövbe bende bizim ufaklığı alırım yeni doğdu öyle yarışırız
bence part time olarak düşünelim bu işi

Adam muhtemelen bankaya filan yatırmıyordu parasını, kim bilir ne kadar zamanın birikmişidir. Üzüldüm...

Valla ben bir yıl çalıştım didindim ameliyat paramı ancak çıkardım, o da ucu ucuna yetti Adam ihtiyacım oldukça harcıyorum demiş, o parayla ufacıktan da olsa bir iş başlatabilirsin be dilenci abi, bence sendeki hastalık, tembellik hastalığı.. Dinimizde de dilenmek asla yok. Asla da para vermem dilenenlere.. Sakaryalı olanlar belki bilirler Bosna caddesinde çok yaşlı gazi bir dede var mendil satar. Tertemizdir üstü başı ve çok mahçup kendisi.. Yüzünüze bile bakamaz utanır. Mesela ona cebimde ne kadar varsa bir miktarını vermeye çalışıyorum, amca bozuğum kalmamış helal olsun üstü diyorum. Kıyamam ya bak yine gözlerim doldu o dedeyi düşününce

Dilencilik hiç tasvip etmediğim birşey, eli ayağı tutuyor çalışmalı, gitsin bir şirkette üst düzey yönetici olsun demiyorum, insan mendil satar, bir kasa limon alır limon satar, lokantalarda bulaşıkçılık yapar yine de günlük ekmek parasını çıkarır.
Tek başına yaşıyorsa ev tutmamıştır ama Allah affetsin birçok dilencinin kendine ait apartmanı, son model arabası var.
Üsküdar Meydanı'nda görüntülenen dilenciyi unutmadım henüz.

Ama öte yandan 13.000 lirayı kimseden zorla almadı, gasp etmedi, insanlar gönül rızasıyla vermiş, o para onun hakkıydı çalınmış olmasına üzüldüm.

Son düzenleme:
ağlama amca hasılatı bankaya yatıraydın keşke kaç senedir çalışıyorum birikimim bu kadar anca D:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…