dilenciye para verdim musallat oldu napabilirim

bundan 2 sene önce bana musallat olan bir kız üstüme yürüyünce boğazını sıkmıştım ben :KK70: sonra beni görünce kaçmaya başladı. korkmayın.
küçük bir çocuk malesef korkmaktan değil ancak çocuk daha o

ben bilmiyordum zaten kadında uyanık mendil satar gibi dileniyor bende bu yüzden üzülmüştüm
Bir komşumun eşi sivil polis ve görevi bir bölgedeki dilencilerle ilgileniyorlar, işte bu yasak olduğu için karakola götürüyorlar işlem başlatıyorşar felan. Komşuma sordum peki ihtiyaçları olduğu için mi dilencilik yapıyorlar yoksa kolay geldiği için mi diye bana tereddütsüz şekilde "hiçbiri kendilerini gösterdikleri gibi değiller, sen yardım olsun diye ayakkabı versen gider onu çöpe atıyorlarmış fakir görünümleri bozulmasın diye" dedi. Siz yumuşak kalbinizle iyilik yapmak istemişsiniz ama başınıza bunlar gelmiş inşallah bu durumu çözersiniz, yardım yapmak istediğinizde de bunun için bulunan kuruluşlar aracılığıyla yardımda bulunmak daha doğru olur diye düşünüyorum

o gün yağmur yağdı kadında o soğukta mendil satıyor diye belki ekmek parasına ihtiyac duyar diye merhamet ettim verdim durağa gittim torunu geldi yanıma ebeme ne kadar para verdin 3-5 diye sordu daha 10 yaşında falan bende ben sana söylemem git ona sor dedim oda sende para var cebine koyarken gördüm bana da versene dedi şok oldum ben de git ondan iste dedim
Aradan 1 hafta geçti dükkanımıza gittim dükkandan çıktım bi baktım kız yanımda belirdi ruhum bile duymadı hala aynı soru ebeme ne kadar verdin bana da versene diye bende senin bu yaptığın çok ayıp git ebenin yanına diye kızdım orda dedi gitti cingen çocuğu moralim bozuldu
korkuyorum bizim dükkanımız var bana musallat olur oraya musallat olur diye ne zaman çarşıya gitsem beni takip ediyorlar herhalde yanımda bitiyor ne yapmayalıyım bilmiyorum bunlar para gördümü insanı candan bile edebiliyorlar her türlü zarar verirler biz zaten zengin değiliz evimiz falan iyi şükür ama gelirimiz fazla değil kardeşim var küçük daha okulda birşeyler yapabilirler diyede korkuyorum çarpıyorlar insanı farkında olmadan napcam ben

Dilenciyle polis değil zabıta ilgilenir diye biliyorum. Alo 153 zabıtayı arayın sokağı adresi verin, burada sürekli yolunuzun dilenciler tarafından kesildiğini söyleyin, şikayet edin. Durumu ayrıntılı anlatın. Gelsin yakalasınlar, ceza da kesiyorlar. Tekrar gördükçe tekrar arayın. 24 saat boyunca ihbar hattını arayıp şikayet edebilirmişsiniz, internette öyle yazıyor, bilmem ne kadar doğru, deneyin şansınızı. Hatta zabıta müdürlüğünün kendisi bu ihbarların yapılması için çağrıda bulunuyor. Sık sık arar da bu dilencilere rahat vermezseniz yüksek para cezaları ödeyip bölge değiştirmek zorunda kalırlar. Şimdi orada rahat olduklarından yerleşmişlerdir.

o gün yağmur yağdı kadında o soğukta mendil satıyor diye belki ekmek parasına ihtiyac duyar diye merhamet ettim verdim durağa gittim torunu geldi yanıma ebeme ne kadar para verdin 3-5 diye sordu daha 10 yaşında falan bende ben sana söylemem git ona sor dedim oda sende para var cebine koyarken gördüm bana da versene dedi şok oldum ben de git ondan iste dedim
Aradan 1 hafta geçti dükkanımıza gittim dükkandan çıktım bi baktım kız yanımda belirdi ruhum bile duymadı hala aynı soru ebeme ne kadar verdin bana da versene diye bende senin bu yaptığın çok ayıp git ebenin yanına diye kızdım orda dedi gitti cingen çocuğu moralim bozuldu
korkuyorum bizim dükkanımız var bana musallat olur oraya musallat olur diye ne zaman çarşıya gitsem beni takip ediyorlar herhalde yanımda bitiyor ne yapmayalıyım bilmiyorum bunlar para gördümü insanı candan bile edebiliyorlar her türlü zarar verirler biz zaten zengin değiliz evimiz falan iyi şükür ama gelirimiz fazla değil kardeşim var küçük daha okulda birşeyler yapabilirler diyede korkuyorum çarpıyorlar insanı farkında olmadan napcam ben
dilenciler fakir ve aç değildirler sadece gözleri açtır bu sebep den dilenirler...onlarda olan para,ganimet sende var mı acaba...karnı aç doyar lakin gözü aç doymaz...bir daha hiç bire dilenciye para pul verme

Merhametten maraz doğar. Net. Polise şikayet edicem deyin ama polis de bir şey yapamıyor bunlara toplayıp toplayıp bırakıyor çete hepsi çünkü.

ısrarla görür görmez zabıtaya şikayet edilince, yakalanıp da ceza ödeyince, üzerlerinden çıkan bin liraları bulan paralara el konulunca bir süre sonra dönmüyorlar o bölgeye, başka yer tutuyorlar kendilerine. Bu yüzden aslında herkes gördüğü yerde şikayet etmeli.

polis ve zabıtaya haber ver. tabii bunlar teşkilattır. 3-5 gun sonra aynı yerde biterler.
en güzeli hiç yüz verme. onları görmemezlikten gel. çantanı iyi koru kolla. baktın dükkana geliyorlar ara polisi zabıtayı.
yüzünü yumuşak bulmuşlar ne koparırsak kar diyorlar.

Arkadaslar dilencilere asla ama asla para vermeyin. Inanin para verdiginiz insanlar sizden cok kazaniyor. Onlara verdiginiz her kurus beles hayata alismalarina daha da sebep oluyor. Ben kac kere kapiya gelenlere para yerine yag seker vereyim dedim, apartmanda merdiven silecek birini bulamiyoruz sen sil parasini verelim dedim. Kimse de kabul etmedi, illa para. Ben de zamaninda veriyordum ama bir kisim dilencilerin pkk icin para topladigini ogrenince tamamen kestim. Hayir yapacagim sadaka verecegim diyorsaniz ogrencilere falan verin. Bu yuzsuzlere alinterinizden bir kurus dahi vermeyin.
Annem de bir keresinde kapıya gelen kadına
Evinden bir paket kuru fasulye bir paket de nohut vermek istemiş
Kadın ondan cok var abla evde demiş:))))
Annem bende bir paket vardı diyor
Kadının evinde cokmus diyor

Direkt para istiyprlar yani

Ayy inanamıyorum ya insanlar artik ne kadar utanmaz olmuş aman çok dikkat edin kendinize .
Eşimle bi gün sahilde çay içerken biri kolumdan sarstı neye ugradigimi şaşırdım suriyeli 10 yaşlarında bi kız çocuğu mendil al para ver deyip cekistiriyordu eşim bi yandan git diyor ben bi yandan korkuyorum . Kalktik masadan yürüyoruz hala pesimizi bırakmadı . en sonunda bağırdım falan ama nafile ise yaramadı .bindik arabaya eve geldik . Bıktım artik bunlar yüzünden bi yere gitmeye korkar olduk . Ülkeye gelip her biri 10 tane çocuk yapıyor . hepsini dilendiriyor. Olan bize oluyor . Vallahi yaka silktik artik yeter ya o_O:mad:

Senin ebenin..... deyip gonderseydin

''El açıp isteyeni de sakın azarlama. ''(Duha Suresi 10. ayet)

İhtiyacı olmadığını bilsek bile azarlamadan oradan ayrılmalıyız. Yardım etmeyeceksek etmeyelim ama azarlamayalım, yermeyelim de..

Konuya gelecek olursak benim de ünv.'ye gittiğim ilçede böyle bir grup vardı. Bunlardan polisler bile illallah etmişti artık. Adamlar şehiriçi, şehirdışı otobüslerine bile para vermeden gidecekleri yere giderlerdi. Zorla ödeme yapmalarını istediklerinde taşkınlık çıkarırlarırdı. Halk bulaşmazdı onlara.

Allah iyilerle karşılaştırsın. İyi niyetle yardım etmişsin ama o dilenci iyi niyetli değilmiş. Allah korusun böylelerinden insanları. Gerekirse polise şikayet et ve dışarı çıkarken daima inanarak şu duayı okumanı tavsiye ederim. Ben küçüklüğümden beri dışarı çıkarken okumaya çalışırım. Kesinlikle yararı olduğuna da inanıyorum.

''Bismillah Hasbiyallah,Tevekkeltü Alallah Vela Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil Azim.''

'' Allahı'n ismiyle evimden çıkıyorum.Allah bana kafidir.Tüm işlerimde O'na güveniyorum.Çünkü bütün kuvvet ve kudret Allah'ındır.''

Bu duayı üç kere okuyarak evinin kapısından çıkan bütün bela ve kazalardan emin olur.İnanç ile bu duaları okuyanı Allah kendi yüce himayesinde bulundurur.Düşman şerrinden korunmuş olur. (tirmizi,5/490)

Tekrardan Allah korusun böylelerinden herkesi. Allah yardımcın olsun.

Ben çocuklara para verilmesini doğru bulmuyorum. Özellikle mendil satan çocuklardan para verip mendil almayanlara kızıyorum ama birşey diyemiyorum. Onları iyilik degil ki bu

Geçen gün metrobüste suriyeli bir çocuk mendil uzattı genelde alıyorum 50 kuruş verdim hayır 1 tl dedi yok dedim olmaz dedi o zaman al mendili ver paramı dedim çocuk çok rahat hiçç takmadı hemen uzattı 50 kuruşu nasıl olsa herkes mendili almadan para veriyor ama bence çok yanlış....

Back
X