Dilenen suriyeli cocuklar

onlar bu ulkeye siyasi nedenlerle sokuldu ,biz neden siyaset konusamiyoruz ki?elbirligiyle ulkenin icine ettiler daha da ediliyor,insanlar surekli bomba korkusuyla yasiyor,paranoyak oldu,bombaci tanima makaleleri var internette,huzur kalmadi,ne idugu belirsiz insanlar elek gibi sinirlardan iceriye dolusuyor..kimse de kusura bakmasin benim ulkemde fakir yardima muhtac insanlar varken suriyeliyi falan dusunemem,keske bizden uzak bir ulkeye postalansalar da oyle bir sey de gorunmuyor ufukta...ayrica da yillardan beri ne yazik ki onlarla yasadigim icin araplari cok iyi taniyorum,2 adim sonraki davranislarini bile biliyorum, 5para etmez katakullici,yapiskan,sinirlarini bilmeyen,kurnaz bir irk, suriyelilere falan da acimiyorum,kac yildan beri savas var bu ulkede ama masallah performanslarindan birsey kaybetmeden habire uruyorlar fare gibi.yardim etme onceligim de asla suriyeli bir aile olmaz o kadar fakir halk varken
Avrupa niye kapilari kapatti tuekiyeye para teklif etti siz alin biz istemiyoruz diye:)

Arkadaşlar dikkat edin suriyeli çocuklara hiç konuşmayın bile çok fenalar geçen gün burda market var önünde para istiyolar karşısıda park neyse marketten çıkıp parkta yürümek istedim evimin önü bunlar peşimi bırakmıyor.Çünki acıyıp bir kaç defa para vetmiştim birde dondurma almıştım bir defasında.Yürüyorum parka doğru kollarımdan çekiştiriyorlar bağırdım bende sizin anne babanız yok mu?Çok ayıp falan kızdım bunlara o esnada parka girdim bunlarda yanımda ordan 3 tane kadın arapça bağırmaya başladı yanıma geldiler birde ergen bir erken çocuk yanlarında kadınlar nasıl bağırıyo ne dediklerini anlamıyorum.Biri saçımı çekti diğeri tükürdü kaç defa hiç birşey yapamadım hamileyim zaten yavaş yürüyorum.Akşamüstü parkta kalabalık neyse neye uğradığımı şaşırdım.Ordan esnaf çıktı parkta ki diğer insanlar koştu.Kaçtı bunlar ama ben çok kötü oldum korktum ya düşsem bişey olsa eşim geldi.Karakola gittik ama bulamadılar.Çocuklar da yok o günden beri yani aynı çocuklar yok başkaları var tabii.Yani uzak durun gerçekten çok saldırganlar çok fenalar

suriyeliler bayram için memleketlerine gidiyormuş bir tane caps vardı kapıyı kapatın üstlerine diye,
madem bayrama gidiliyor yaşanabilir de olmalı.

edindikleri hak hiçbirimizde yok 1400 küsür eğitim hibesi alıyorlar senelerdir öğrenim kredisi ödemekten cılkım çıkacak, TC vatandaşı olmama rağmen.

Oh ne ala. İyice arap ülkesi olduk medeniyet dedikleri neydi acaba?

Bir de zaten çocuk sevmiyordum o dilenenleri görünce iyice soğudum çoluk çocuk görmek bile istemiyorum, rezillik. Çarşamba pazarına döndü memleket.

yorumları okudumda o kadar buyuk boyutta ırkçılar varmıskı aramızda midem bulandı. Sevgilim Suriyeli olduğu halde bende burda olmalarından çokta memnun değilim ama bunun hıncını o savaştan kaçan ınsancıklardan çıkarmıyorum. katakulleci, pislik insanlar neler neler denmıs hiç bi insanın vicdanı sızlamazmı tanımadığı ınsan hakkında böyle konuşarak herkes gıbı onlarında iyisi ve kotusu vardır. bu genelleme ayop değil mi? kızcağımız tek bir kişi varsa basımızdakiler. bu insanların ne sucu var?

Birkaç marketin verdiği 25tl lik yardım kartları var. Işıklarda çocuklu kadınlara verdim hep ama artık her geçişimde sürekli sürekli istemelerinden bıktım.

Hele bir çocuk var ki, Allahım günah yazmasın, tam ticarete dökmüş, para verirsin para istemiyorum markete gidelim abla der, az verirsin bana 18tl lazım abla nolursun der.

Artık ışıklarda tam gaza basıp geçesim var.

Ben de üzülüyordum.. Ne zamanki iş hırsızlık boyutuna vardı( ayakkabıların Bebek arabasının bahçedeki sandalyelerin çalınması) o günden beri Nefret etmeye başladım

Ayneeeeeeeen....hatta dün eşimle evedr bir saat bu konuyu konuşmamıza sebep oldular.her trafik ışığında 10-15tane çocuk.inanın çocukların hallerine illallah desemde çok üzülüyorım malesef para falanda vermiyorum nereye gittiğini bildiğim için.bir çözüm bulunmalı dicem ama artık çok geç...

geçende apartmandan biri yemek siparişi vermiş restoranın kuryesi suriyeli
giderken ayakkabı kapılardaki süsler ne bulduysa götürmüş
uyanık ev sahipleri vergi vermemek için daha da yüksek ücretlerden kayıtsız ev kiralıyor yabancılara
altımızda üstümüzde kimler oturuyor bilmiyoruz başımıza ne gelecek bilmiyoruz
sonumuz hayrolsun şu mübarek günlerin hatrına

başından beri karşı olduğumuzu söylediğimiz her an bizi merhametsizlikle, insanlıktan nasibini almamışlıkla suçlayanlar
o yüksek vicdanlarıyla şimdi de alsın evlerine baksınlar lütfen!! bol keseden salladılar zamanında.

Ben de karşılaşıyorum çokca sömürülen çocukla.. Üzülüyorum.. Onların seçimi değil ki.. Söyledikleriniz de haklısınız..
Ben de bir defasında bankadan çıkarken karşılaştım onlarla.. İstiyorlar sadece ne işe yarayacağını ne yapıldığını bilmeden.. Şu an değil deyip karşıdaki bankaya geçtim,paramı çektim, markete girip soğuk bir içecek aldım ve onlara da bir kaç gofret.. Marketten çıkmamla, çocuklardan bir tanesi yolun karşısından bana öyle hakaretler etti ki ve o bir kızdı.. Çok utandım.. Bilmiyordu onlar içinde ufakta olsa birşey aldığımı.. Sadece küfrediyordu..

Burası siyaset meydanı değil, lütfen bir derdim var bölümünde siyasi içerikli yazılar yazmayınız.

Back
X