Dilenen suriyeli cocuklar

Allah kimseyi boyle zor durumda birakmasin bu ayri bi konu ve cogumuz hemfikiriz.

Suriyeden gelip burda emegiyle, kimseye zarari dokunmadan yasayan insanlar var onlara lafim yok,saygi duyuyorum amaa dilenip para vermeyince kufreden kadinlari,minicik cocuklari dilendirenleri,cocugunun ayaginda corap yokken kendi sıkı sıkı giyinen anne-babaları, yolda omuz atarak gecen kadinlari,kosebaslarinda sekizerli onarli cete gibi durup gelip gecene laf atan adamlari ülkemde istemek ve yardimci olmak zorunda degilim.

Simdi de Türk vatandasligi verilecekmis oldu olacak biz cikalim ulkeden,rahatsiz olmasinlar.

Kardesimin suriyeli bir arkadasi demis ki (kendisi is icin cok onceden gelmis) suriyedeki normal aileler gelmedi buraya. Nerede dilenciler sikintili insanlar varsa onlar geldiler.

Ulkemiz copluk oldu resmen. Suriye temizlendi simdi pisligini biz cekiyoruz.

zaten bunu ticarete dökenlere gel sana yemek ısmarlayayım desen gelmiyorlar parasını ver diyorlar . dedikleri gibi katılıyorum kesinlikle. burada dilenenler aslında kendi ülkesinde de dilenmiş olanlar. gerçekten hayatta kalmaya çalışan kişiler inşaat falan demiyor işe giriyor çalışıyor. alnının teriyle kazansınlar lafımız yok.

Kardesimin suriyeli bir arkadasi demis ki (kendisi is icin cok onceden gelmis) suriyedeki normal aileler gelmedi buraya. Nerede dilenciler sikintili insanlar varsa onlar geldiler.

Ulkemiz copluk oldu resmen. Suriye temizlendi simdi pisligini biz cekiyoruz.

Haklisiniz cunku bizi ve ulkemizi sevmiyolar.

Arkadaslar oncelikle hepinize hayirli geceler.Okul takditlerimi cikarabilmek icin bir markete ise girdim. Iki aya kadar da part timea gececegim. Bu yerde calisirken ben kayboldum sanki. Ruhumu kisiligimi iyi olan her yanimi tuketiyorum.Isin yuku degil beni tuketen sey suriyeli cocuklar...

Onlarin bu ulkeye ilk geldiklerinde humanist pozitif insancil bir bakis acim vardi. Artik bunu kaybettigimin farkina variyorum. Marketin onunde bir kabile kadar kalabalik bir sekilde oturup hep bir agizdan "1lira" diye bagiriyorlar, musterilerden de bize tepki geliyor "buna nasil musade ediyorsunuz" diye.. "Buradan gidin seni kirmak istemiyorum" diliyle konusuyordum ilk zamanlar turlu simariklar dil cikarmalar camlara vurup "ablaaaa ablaaaa" diye haykirmalar.. Suriyeli kadinlarin markette ardinda besyuz kisi varken 10 kuruslariyla 20liralik hesap odemesinden dusuncesizliklerinden biktim, hediye kartlarinin tutarlari asilinca "para yok abla" dediginde urunlerini iptal ederken bir anda(!) gogsune elini daldirip para cikarislarindan biktim. Artik tahammul edemedigimi farkediyorum.

Hayri engellemek istemem ama bilin ki o cocuklara "gofret parasi" olarak verdiginiz paralar kaba pis bir adam tarafindan her gun markete getirilip 300-400 lira yapiliyor. Koli koli mendil aliniyor. Dilenmek bir ticaret.

Insan olan her yanim vicdanim ruhum bu gorduklerim karsisinda soluyor. (Lutfen bu konuyu siyasi yerlere cekmeyelim)
Mudürünüze söyleyin zabıtayı arasın.

Biz almanyada yasiyoruz ama türkiyeyi düsünemiyorum bile. Eminim ordada onurlu vicdan sahibli suriyeliler vardir ama sayisi az.
Burada gördügüm suriyeliler cahil resmen cahil görgü kural ne hic bir seyi bilmiyorlar insan sinir oluyor. Birsey de diyemiyorsun zaten anlamiyacak.
Bide devletden gene rahatlar para veriyor ev veriyor mobilya esya veriyor yemek veriyor. Burada büyük bir market suriyelilere su vermis ama az degil baya baya cok bir su. Bu suriyelilerde gitmis ilerde suyu dökmüs markete gidip siseleri geri vermisler ve bos sisenin parasini almislar (burada böyle bie sistem var cöp birikmesin diye suyu alirken sise icinde para ödüyorsun su bitince siseleri geri veriyorsun parasini aliyorsun) ya eninde sonunda o suyu zaten iceceksiniz gidip ozaman verin siselerinizi parasinida ozaman alirsiniz. Iste cahiller. Genc kizlarin elinde son mofel telefon oje saclar yarim kapali acik ayagind aterlik agzinda sakiz market market dolasip geziyorlar. Erkekler desen grup halinde kari kiz kesiyorlae camiide bile kizlara yiyecek sekilde bakiyorlar iftar cadirinda yuh diyorum yuh bende nefret etmeye basladim

Yalan yok bende her yerde Suriyeli görmekten bıktım..Kendi memleketime yabancılaştım..Onlara kendi insanımızdan fazla kıymet verildiğini gordukce merhamet duyamıyorum.

Allah sana da sabır versin..

bende yurtdisindayim buranin devletide bir kesim suriyeli kabul etti. sadece egitimli doktor muhendis hemsire ogretmen vs iyi konumda olanlari getirdiler bilerek. adamlar akilli turkiyenin basindakiler gibi herkese kapisini acmadi. suriyede iyi konumda olanlari aldilar. ayrica coguda ermeni asilli suriyeliler gelenler. muslumanlardan korktuklari icin cok syki bir denetimle tek tuk kapali bayan vardi gelenler arasinda. cogu modern suriyeli geldi. ve hicbirtane dilenen kimseyi goremessin sokaklarda. turkiyemin haline aciyorum birde o gorgusuzlere vatandaslik vereceklermis yazik benim milletime. bastakinin soyu arapmidir nedir. bi inemedi assaga geberemedi.

Arabamda artık sakız, jelinin bulunduruyorum. Lambalarda dilenen çocuklara onlardan veriyorum. Para vermek istemiyorum. Onu hayır kurumlarına vermek daha iyi. Hatta en iyisi fakir akrabalar. Öyle insanlar varki 1 lira ekmek pası bulamayıp, dilenmiyorlar, utanıyorlar. Onları bulmak lazım.
Aynen benm çarşıda sürekli gördüğüm yaşlı bir dede var gözleri görmüyor yaşı da epeyce var yani ama dede sakız çakmak vs. Satıyor öyle 1 tl felan da değil bildiğimiz 25 kuruşa felan bir sakız alıp 5 tl vermeye çalıştım dede hemen kızım bu kağıt para çok verdin sen ne kadar verdin üstünü vereyim dedi ve kaç kere helallik istedi benden bilmiyorum böylesine namuslu insanlar da var her gördüğümde içimde mutlulukla hüzün aynı anda dolar

Yorumlari okuyunca bir gulumsedim sonrada icim acidi. Bizim buyuklerimiz zamaninda almanya Hollanda fransaya geldiginde boylemi dusunduler bizim Hakkimizda. Adamlarin vatanina geldik yerlestik, vatandasliklarini aldik, yardimlarini aldik. Bu devletler bizlere okadar imkanlar sundular, vatanlarina onlarca Cami yaptirdik, ezanimizi okuttuk neler yapilmadi bizler icin.......

Yorumlari okuyunca bir gulumsedim sonrada icim acidi. Bizim buyuklerimiz zamaninda almanya Hollanda fransaya geldiginde boylemi dusunduler bizim Hakkimizda. Adamlarin vatanina geldik yerlestik, vatandasliklarini aldik, yardimlarini aldik. Bu devletler bizlere okadar imkanlar sundular, vatanlarina onlarca Cami yaptirdik, ezanimizi okuttuk neler yapilmadi bizler icin.......
Aynı şey mi ?

Yorumları okumadım ama Bizim insanımız oralara gidince eşek gibi çalıştı kendiniz söylüyorsunuz bir sürü katkı da bulundu kimse kaçak Göçek gitmedi giden de çıkarıldı zaten iki durum arasında ciddi fark var

Ben 'suriyeli' vurgusunu doğru bulmuyorum.
3-4 yıl önce suriyeli yokken de dilenen çocuk vardı. Her yerin iyisi kötüsü nasıl varsa Suriye den de kimi savaştan kaçtı, kimi de burayi kullandı.
Keşke en baştan düzgün bir politika oluşturulup kamplarda da sahip cikilma ihtimali olsaydı. Bu denli yüksek nüfus kesinlikle ülkede çok şey değiştirdi. Ama kimse de neden geldiler demesin. Ne yapsalardı? Orada kalıp ölmek miydi doğru olan?
Tanıştıgım Suriye li bir aile, patlamada 3 yasinda evlatların kaybetmis. Dilimizi anlarlar diye önce mısır a gitmiş. Dolandirilmis ardından Türkiye ye gelmisler. adam Türkler çok iyi deyip duruyordu. Ve tabiki çok zaman gecmeden 50 bin kadar da burada dolandirildilar.

Gaziantep, Kilis gibi goc yoğunluğun fazla olduğu yerlerde 3 kuruş para verip kızları kuma diye almaya çalışanları soylemiyorum bile!
Yada kiracilarini suriyeli ler den fazla para almak için evden çıkaran ev sahipleri..
Kim ne dersin desin. Dileniyorlarsa vermeyin oldu bitti. Ama insanların Çaresizliklerinden yararlanan, dolandiran bu kadar Turkiyeli (!) Varken, suriyeli demeyin...

Ülkelerine bayramlaşmaya gidiyorlar. İnşallah geri dönemezler.
Bıktık valla.

Hümanist falan olamiyorum.

Gelmişler benim ülkeme, yapmadıkları şey kalmadı, adam öldürmeden hırsızlığa, tacize, huzursuzluğa.. zaten ülkemde yeterince sorun var ben ne diye elin suriyelisini cekeyim.

Ben de kafkasya kökenliyim. Benim ırkım bu ülkede kimseye sorun çıkarmıyor. Beleşe yaşamıyor, adam gibi vergisini veriyorsa onlarda ayni koşullarda bu ülkede yaşasınlar.

Acımıyorum.
Yüz verdik tazıya geldi micti halıya.

Vicdan sorunu değil bu.

Ben adam gibi geçinen, devleti sömürmeden ahlakıyla kimseye zarar vermeden yaşayan her mülteciye saygı duyarim yardim da ederim.
Bunlar işin b.kunu çıkardılar.

İşe girip çalışsın ana babaları, çocuklarını da dilendirmesinler.

Para vermedim diye şirinevler meydanında taşla kovalanan insanım :) gelmeleri tamamen siyasi amaçlar doğrultusundadır.Emin olun geçmişte açıp bakalım Türkiye olarak başımıza bir iş gelse daha önce yaptıkları ilk ihanet edecekler başındalar, ben ilk baştan beri istemedim gocunmuyorum ve acımıyorum ülkemizde yeterince mağdur insan var camlara tükürüp taşla adam kovalayan böyle mağdurunu görmedim ama ...

onlar bu ulkeye siyasi nedenlerle sokuldu ,biz neden siyaset konusamiyoruz ki?elbirligiyle ulkenin icine ettiler daha da ediliyor,insanlar surekli bomba korkusuyla yasiyor,paranoyak oldu,bombaci tanima makaleleri var internette,huzur kalmadi,ne idugu belirsiz insanlar elek gibi sinirlardan iceriye dolusuyor..kimse de kusura bakmasin benim ulkemde fakir yardima muhtac insanlar varken suriyeliyi falan dusunemem,keske bizden uzak bir ulkeye postalansalar da oyle bir sey de gorunmuyor ufukta...ayrica da yillardan beri ne yazik ki onlarla yasadigim icin araplari cok iyi taniyorum,2 adim sonraki davranislarini bile biliyorum, 5para etmez katakullici,yapiskan,sinirlarini bilmeyen,kurnaz bir irk, suriyelilere falan da acimiyorum,kac yildan beri savas var bu ulkede ama masallah performanslarindan birsey kaybetmeden habire uruyorlar fare gibi.yardim etme onceligim de asla suriyeli bir aile olmaz o kadar fakir halk varken

Ben 'suriyeli' vurgusunu doğru bulmuyorum.
3-4 yıl önce suriyeli yokken de dilenen çocuk vardı. Her yerin iyisi kötüsü nasıl varsa Suriye den de kimi savaştan kaçtı, kimi de burayi kullandı.
Keşke en baştan düzgün bir politika oluşturulup kamplarda da sahip cikilma ihtimali olsaydı. Bu denli yüksek nüfus kesinlikle ülkede çok şey değiştirdi. Ama kimse de neden geldiler demesin. Ne yapsalardı? Orada kalıp ölmek miydi doğru olan?
Tanıştıgım Suriye li bir aile, patlamada 3 yasinda evlatların kaybetmis. Dilimizi anlarlar diye önce mısır a gitmiş. Dolandirilmis ardından Türkiye ye gelmisler. adam Türkler çok iyi deyip duruyordu. Ve tabiki çok zaman gecmeden 50 bin kadar da burada dolandirildilar.

Gaziantep, Kilis gibi goc yoğunluğun fazla olduğu yerlerde 3 kuruş para verip kızları kuma diye almaya çalışanları soylemiyorum bile!
Yada kiracilarini suriyeli ler den fazla para almak için evden çıkaran ev sahipleri..
Kim ne dersin desin. Dileniyorlarsa vermeyin oldu bitti. Ama insanların Çaresizliklerinden yararlanan, dolandiran bu kadar Turkiyeli (!) Varken, suriyeli demeyin...
Bende tam tersini duyuyirum gaziantepte tatilde ailesinin yaninda arkadasim diyoki telde konusuyoruz suriyeli anneler kapi kapi gezip kizlarimizi alin diyolarmis arkadasimin esinede yapmislar aynisini.arkadasimda olurmu oyle sey biz evliyiz onun esi var demis kadinda olsun 4 kadar olur bizde hep cok eslilik var diyomus ayyyy miden bulanmiyormu bunlardan yarin sizin kapinizida calabilirler kumalik icin:)

Herkes bakabilecegi kadar çocuk yapsın , hangi milletten olursa olsun o çocuklar arabaların arasında gece yariları ,anne baba zevkinde kendilerine gelecek hazırlamadan, hersene çocuk , yazık günah o çocuklara
hersey gelebilir başlarina

Back
X