• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dilim varmıyor ama kıskançlık mi

İki taraf da gözümde normal değil.
Birinin psikolojisi bitmiş bebek de bebek derken gözü kimseyi görmüyor, arkadaşının sevincinden çalacak dengesizlikte. Ki zordur anlıyorum ama bu kadar koyverilmez ya 25 yaşında da. Diğeri de "Ay kıskanıyö sankiğ" tribine bağlamış, bebişine nazar değecek kafasına girmiş.
Hormonlardan mı, bi tuhaf yarış mı, fesatlık mı bilemedim. İkinizin de aranızdaki şeyin adı arkadaşlık değil.
Cok yakın arkadas degiliz ki
ben de bi donem mutlu insan görünce sinir oluyordum ve belli de ediyordum bu kadar insan neden mutlu ben değilim diye
Olabilir insanlarin ruh hali degisebilir bu illa size karsi kasten yapılmış bir durum değil
Duygulanmista olabilir allah inşallah ona da nasip eder tez vakitte
Konuda sizin tavrınız daha irrite geldi ama birsey söylemek istemiyorum
İnşallah siz de saglikla kucaginiza alirsiniz yavrunuzu
Siz mutlu degilsiniz diye herkeste mi mutlu olmayacak yok artık

Senin konun apayri bi konu haklisin ama ben onu kitacak uzecek hoc bisey yapmadim hep yaninda dikkatli olarak konustum canım.
O kendisi hain . Sen biseler soylemissin hemen gözleri parlamis ya bazi insanlar kıskanç olabiliyor gercekten hadi onu gectim arkandan neden konusuyor ne konusmus mesela kulagina gelenler nelerdir

Cok yakın arkadas degiliz ki

E niye sallıyorsun o zaman neyi nasıl dediğini? Nasıl tepki verdiğini, arkandan neler dediğini? Belli bi samimiyette değilseniz nasıl baktığını boşversenize siz. Bırak, kendi işine gücüne, bebeğine hazırlığa bak; enerjinden çalmasına izin verme kimsenin.

O kendisi hain . Sen biseler soylemissin hemen gözleri parlamis ya bazi insanlar kıskanç olabiliyor gercekten hadi onu gectim arkandan neden konusuyor ne konusmus mesela kulagina gelenler nelerdir
Bebekle ilgili degil canim konusmalari o zaman daha haberi yoktu son 1 2 aydir aramiz iyi degildi.ben doktora gitmeye başladım cocuk istediğim icin o aralar laf sokuyordu hep bana basina gelen anlar artik falan diye halbuki ben onu uzulecek bisey yapmadim.

E niye sallıyorsun o zaman neyi nasıl dediğini? Nasıl tepki verdiğini, arkandan neler dediğini? Belli bi samimiyette değilseniz nasıl baktığını boşversenize siz. Bırak, kendi işine gücüne, bebeğine hazırlığa bak; enerjinden çalmasına izin verme kimsenin.
Ilk baslarda iyoydi aramiz ben bazi hareketlerini gorunce sogudum uzaklastik ama neyse ney bi korkumu dile getirdim basina gelmeyen anlamz tssekkurler iyi geceler

Benimde bebeği olmayan yada düşük yapan çok arkadaşım var yakın zamanda ikiz doğum yaptım hayırlamaya geliyorlar şimdi bende çok üzülüyorum elim ayağıma dolanıyor onlar 1 tane için çabalarken ikiz olunca içlensinler üzülsünler istemiyorum. Biraz derin duygular olduğu için arkadaşınızda üzgündür elinde olmadan yapıyordur belki

Ilk baslarda iyoydi aramiz ben bazi hareketlerini gorunce sogudum uzaklastik ama neyse ney bi korkumu dile getirdim basina gelmeyen anlamz tssekkurler iyi geceler

Ne başına gelmeyen anlamaz? Bebeği olmayan arkadaşımla aynı ortama hamile girdiğimde korkmak mı?Daha neler? Sanki çok ender bi olay bu, ilahi.
Başımıza gelmiştir de, bu şekil düşünmediğimden tuhaf geliyor. Siz de az takıntılı değilmişsiniz maşallah. Yalnız hamilelikte böyle düşünceler iyi gelmez. Nazardan mazardan değil de, kendi kendinize sıkıntınızla içeride sıkarsınız yavrucağı.
İyiliğinize dedim, tabi alıp almamak senin tercihin. İyi geceler :)

Bebegi olmayan arakdasla ayni ortam degil kiz bildigin hamileyim diye ağladı hemde öyle sevinc gözyaşı falan degildi yani bunu anlayacak yastayim.evet saolun takmiyorum ama korkum oldu bi ara paylastimbunu sizede tesekur ederim yorumlariniz icin iyi geceler
Ne başına gelmeyen anlamaz? Bebeği olmayan arkadaşımla aynı ortama hamile girdiğimde korkmak mı?Daha neler? Sanki çok ender bi olay bu, ilahi.
Başımıza gelmiştir de, bu şekil düşünmediğimden tuhaf geliyor. Siz de az takıntılı değilmişsiniz maşallah. Yalnız hamilelikte böyle düşünceler iyi gelmez. Nazardan mazardan değil de, kendi kendinize sıkıntınızla içeride sıkarsınız yavrucağı.
İyiliğinize dedim, tabi alıp almamak senin tercihin. İyi geceler :)

Onun durumuda kolay degil.kıskanmıyordur imreniyordur ister istemez oda. Ben aylarca hamile kalamadim arkadaşım ilk denedigi ayda hamile kaldiginda ben cok aglamistim ama kiskancliktam ziyade neden ben o duyguyu yaşayamadım diyeydi.zaten ayni hafta bnde hamile oldugmu öğrenmiştim ..... ins Allah isteyen herkesin kucağını doldurur

Onun durumuda kolay degil.kıskanmıyordur imreniyordur ister istemez oda. Ben aylarca hamile kalamadim arkadaşım ilk denedigi ayda hamile kaldiginda ben cok aglamistim ama kiskancliktam ziyade neden ben o duyguyu yaşayamadım diyeydi.zaten ayni hafta bnde hamile oldugmu öğrenmiştim ..... ins Allah isteyen herkesin kucağını doldurur
Amin canim ins

Ya çok afedersiniz ama bizim gibi insanların duygularını hem anlamaz hemde bebeğime bişey olur mu diye saçma sapan konular açarsınız!
Kimsenin gözü kimsenin bebeğinde yoktur Allah bebeğinize sağlık versin hayırlısıyla doğsun inşaaallah.
Ama psikolojik olarak bebek hasreti çeken insanları kıskanç olarak adlandıracağınıza onu anlamaya çalışıp empati yapın lütfen.çünkü o kişiler bi tek bebeklerinin olmamasıyla değil sizin gibi çevrelerindende çekiyor ve bir çoğunun psikolojisi bu yüzdem bozuluyor!

Ya çok afedersiniz ama bizim gibi insanların duygularını hem anlamaz hemde bebeğime bişey olur mu diye saçma sapan konular açarsınız!
Kimsenin gözü kimsenin bebeğinde yoktur Allah bebeğinize sağlık versin hayırlısıyla doğsun inşaaallah.
Ama psikolojik olarak bebek hasreti çeken insanları kıskanç olarak adlandıracağınıza onu anlamaya çalışıp empati yapın lütfen.çünkü o kişiler bi tek bebeklerinin olmamasıyla değil sizin gibi çevrelerindende çekiyor ve bir çoğunun psikolojisi bu yüzdem bozuluyor!
Bu bi hastalik degil alinganlik yapmayin herseyinbi zamani var kendinizi ayricakli davranilmasini isteyerek siz kendinizi etiketliyirsunuz

Yaptigindan cok etkilendim çünkü.ilk defa böyle biriyle karsilastim ayni durumda olan bi cok arkadasim var birbirimize dua ederiz .
naptı yahu
karnına mı vurdu, seni mi dövdü suyuna düşük ilacımı kattı
beddua mı etti?
duygulandı, üzüldü. sen arkadaşısın diye senden saklama gereği duymadı demek ki.
siz de arkadan bebeğe birşey oldu mu.
derdiniz bu sizin, arkadaşım üzüldü falan değil.

naptı yahu
karnına mı vurdu, seni mi dövdü suyuna düşük ilacımı kattı
beddua mı etti?
duygulandı, üzüldü. sen arkadaşısın diye senden saklama gereği duymadı demek ki.
siz de arkadan bebeğe birşey oldu mu.
derdiniz bu sizin, arkadaşım üzüldü falan değil.
Benim icin mi duygulandi acaba artik bende sinirleniyorum.durduk yere biri hamile diye aglanir mi evvelinde kac kere baska seylerde yaşandı.sizin düşünceniz

Kizlar iyi düşünmek istiyorum.bi tane arkadasim var yaşı daha cok küçük 25 yaşlarında çocuk istemelerine rağmen olmuyordu buna cok uzuluyordu kac kez agladi bende ağladım teselli etti. Hamile görünce sinirim bozuluyor.nasil hamile kaliyolar hemen ben niye kalamiyorum gibi sozler soyleyince bana bi gariplik geliyordu ( benimde henuz cocugum yokti o zamanlar)sonra bende bebek düşünmeye başladım.bunu bu arkadaşıma dedim çünkü cocukla ilgili bisey saklayanlardan neden bana demiyolar diye uzuluyordu ( halbuki herkes kirilmasin diye soylemiyordu.soyleyince de cocukla ilgili neden bana cocukla ilgili diyorlar benim olmadigini bilmiyolar mi diye boyle bi tezatlik yani ) ben soyledim istiyorum diye.sonra 1 kac ay gecti olmadi olmayinca bende iste sorun mu var acaba doktora gidim falan diye soyluyordum farkettim ki gzolerinin içi gülüyor.ve bi kez laf arasinda bana başına gelince anlarlar demişti bana laf soktu yani halbuki ben ona kac kez moral destek verdim neye alindi bilmiyorum.her neyseben 3 4 ay sonra hamile kaldim.bu süreçte aramiz soğudu bi kaç haretinden dolayı a görüşmeye başlamıştık.sonra benim hamile oldugumu baska bi arakdasimdan öğrenmis benim dememi beklemis .öğrendiği zaman ben daha ogrendigini bilmiyorum karsilastik aglamakli dalgindi.sonra bana geldi bi gün dokunsam agladim aglayacak .hamile oldugumi soyletecek sorular sormaya basladi dedim hamileyim sonra cok iyi cok sevindim zzaten duydum falan diyor ama dokunsan aglayacak.ben tasinacaktim baska sehire aramiz o kadar bozuk ki bana sarildi cok agladi ayrilma bahanesiydi cunku aramiz cok bozukti ve arkamdan cok konusmusti konusmayada devam ediyordu.o gun cok korktum bebegime bisey olacak diye neden böyle kızlar:KK43: hala da atlatmis değilim bebegime bisey olur diye korkuyorum yukardaki olaylardan dolayi sevincimi bile az yasayabildim
Ne olabilir bebeğinize?
Nazar mi?

7 yıl çocuk istedim. Hamileligini saklayandan tut kucagima çocuk vermeyene kadar neler yaşadım neler.
Toplumda böyle bi inanış var sanirim kadının çocuğu olmuyorsa kısırdır kısır kadın nazar eder

Onun içi yanıyor üzülüyor. Kıskançlık değil bu neden benim olmuyor düşüncesi

Biraz anlayış lütfen. Istemek ve bulamamak çok zor

Ne olabilir bebeğinize?
Nazar mi?

7 yıl çocuk istedim. Hamileligini saklayandan tut kucagima çocuk vermeyene kadar neler yaşadım neler.
Toplumda böyle bi inanış var sanirim kadının çocuğu olmuyorsa kısırdır kısır kadın nazar eder

Sana yapilanlari ben ona yapmadim ama.

Benzetme tamamen mecazi beni elestiren arkadaslar .bi sinava girdiniz ve yüksek aldiniz ( benzetme mecazi sakin kazanamak. Veya kaybetmek olarak terse cekmeyin ) arkadasinzda düşük puan aldi.ama düşük aldigi icin aglamiyir siz yuksek aldiginiz icin ağlıyor.ben yaşadığımı bilirim tam nazar olarak kastetmedim kötü oldum daha dogmadan haberi alındığında bile bunu yapan insanlarin olmasi korkuttu beni yoksa benim sorunum baska bisey degil.

Sana yapilanlari ben ona yapmadim ama.
Sen yapmadin ama o da kıskanmadı

Çok yakın bi arkadaşımın hamile olduğunu öğrendiğim gün aşırı derecede sevinmiştim. Ama oturup ağladım kıskanmadım deli gibi sevindim ama icim burkuldu bende bu haberi verebilirmiyim çevreme diye düşündüm

Kadının çocuğu yoksa psikolojisi bozuk oluyor. Ne söylesen mutlu olmaz mesela ya da ne yapsan yanlış anlar

O başkalarından duydu ya benim nazar edeceğimi düşündüğü için bana söylemedi diye düşündü eminim

Çocuk sevmiyormuş ya yalan. Kucağına bi bebek ver kendi yavrusu gibi bakar

Inşaallah kucağınıza alırsınız ve insaallah arkadaşınız tez vakitte hamile kalır

Sorunuzun cevabı kıskanç değil garip!...

Hamileligini saklayanlar demissin canim inan bu kiza hamileyim diyende oldu bu seferde bana nasil der bilmiyor mu benim durumumu.benim yanimda nasil cocuk konuşur.halbuki daha 1 yıldır istiyor olmuyor belki Allah en kisa surede verecek.benim yasadigim cok farkli bisey kendinizle eşit tutmayin
Ne olabilir bebeğinize?
Nazar mi?

Back
X