Dilimi tutamiyorummm:(

Dedim ki,demekki bu kadar yaptıgın bosa gitmis,adam seni aldatmıs,bosamıs,gitmiş baska kadınla evlenip bide 5, yazıyla BEŞ.. cocuk yapmıs..
Oh, ben böyle iyiyim valla dedim.

Bunu ben söyledim, izninle üzerime alınıyorum.

Bu cümleden nasıl bir anlam çıkarılabilir.
Senin yaptıgın boşa gitmiş, ben yapmasam da iyiyim, bir sıkıntı yok demenin kabaca hali.

Bunun güya sı müya sı yok.
Amaç belli, laflar belli.

İşte kv övünmüş sen beceriksizsin demiş konu sahibi de nispet yapmış o zaman, ikisi de masum değil

Önceden olsa aaa keşke demeseydin derdim.

Ve fakattttt benim kv de inceden inceye devamlı laf sokan bı kadın ve bundan bezdim. Keşke bende dilediğim gibi kapak yapabilsem amaaaa benim koca anacı laf dedirtmez.

Demem o ki bana neyle gelirsen onu alırsın. O da çenesini açmasaymış. Açmış aranmış.

yorumların hepsini okuyamadım, okuduğum bazı yorumlara hiiiç inanamadım
arkadaşım kayınvaliden sana haksızlık etmiş olabilir, bir çok "eski kadın" böyle zaten, biz 3 çocuk büyüttük, 5 çocuk büyüttük, hepsine yetiştik vs

ama seninki bence düpedüz "vicdansızlık" olmuş
insanlar, ellerinde olmayan acılarıyla, can evlerinden "vurulmaz", insan bunu düşmanına bile yapmaz vicdanı varsa

sana dağınık mısın dedi, "size ne, sana ne" bile diyebilirsin, "böyle düşünüyorsanız gelmeyin evime" bile diyebilirsin, konuya yönelik en ağır tepkiyi verebilirsin
ama böyle büyük acıları yüze vurmak, kanayan yaraları tekrar kanatmak, bunu "cevap verdim, dilimi tutamadım" sanmak...

şimdi o kadın ne kadar üzgündür, ne kadar zoruna gitmiştir
sen üzgün müsün hala evinin dağınık olduğunu söylediğine?

bence sen, son derece vicdansız davranmışsın

EDİT: Eşinin yerine ben olsam, günlerce yüzüne bakmam
Evime söyledigi en ufak biseye bile kızmam ki,umrunda degil, gecer karsısına kahvemi icerim.
Ama sikayet duymak kızdırıyor beni.
Geldiysen otur buyur.
O söyledigim sözlerde arkasındayım,düşüncem bu. Yarın ne olacagımız belli degilken birine bu kadar fedakarlık yapanlar kısmında degilim.

Hayır değil,o lafları söyleme hakkını karşı tarafa kim veriyor??? Söylüyorsan karşıdan duymaya da hazır olmak lazım.
Biz zaten iyi ki demiş oh demedik. Ama karşılığı bu olamaz. O zaman her tartışmada her haksızlığa ugradiigimizda karsimizdakinin acılarını ya da hastalıklarını yüzüne vuralim, sırf hakli çıkıp laf çakmak için. Vallahi ilkokulda bile yapmiyorduk boyle seyler

İstediğini söyleyen istemediğini isitir demisler... bazen insana ders vermek gerekirse saglik sorunu degilse en acitan yerinden de vururum ... ayip habersiz gitmissin bide dağinikligi goruyor... valla bana gore ozur dileyecek birsey yok haketmis o lafi...

Biz zaten iyi ki demiş oh demedik. Ama karşılığı bu olamaz. O zaman her tartışmada her haksızlığa ugradiigimizda karsimizdakinin acılarını ya da hastalıklarını yüzüne vuralim, sırf hakli çıkıp laf çakmak için. Vallahi ilkokulda bile yapmiyorduk boyle seyler
Laf söylenen kişinin yarasının ,acısının ,gocuntusunun ne olduğu nerden belli? bu konuda çok gocunuyorum lütfen bahsetme mi demeli illa.Hiç yoktan uydurmamış konu sahibi,kaynanasının bahsettiği yerden laf etmiş ..sonsuz destekliyorum.Kaldı ki kimsenin evinin şekli şemalı başka hiçbir Allah'ın kulunu ilgilendirmez.Öz annesi bile olsa.
Konu sahibi hak mı etti bu lafları işitmeyi de karşıdaki etmesin???

Evime söyledigi en ufak biseye bile kızmam ki,umrunda degil, gecer karsısına kahvemi icerim.
Geldiysen otur buyur.
O söyledigim sözlerde arkasındayım,düşüncem bu. Yarın ne olacagımız belli degilken birine bu kadar fedakarlık yapanlar kısmında degilim.
Sonsuzz destekliyorum seni arkadaşım.Ben de 3 gündür öz annemle konuşmuyorum,Fırsat kollar gibi canımı yaktı senin kaynanan gibi.Hiç üstüne düşmeyen bir konuda.Etkiye tepki vermek gerek her fırsatta tepelemeye kalkıyorlar bu ne yav.

İşte kv övünmüş sen beceriksizsin demiş konu sahibi de nispet yapmış o zaman, ikisi de masum değil

Kv de : Biz kactane cocuga bakardik,her isimizi yapardık eksiksiz,kocamın herseyini hazır ederdim,coraplarını bile ütülerdim vsvs simdikiler hic birsey bilmiyor yapamıyor.

Gelin : demekki bu kadar yaptıgın bosa gitmis,adam seni aldatmıs,bosamıs,gitmiş baska kadınla evlenip bide 5, yazıyla BEŞ.. cocuk yapmıs..
Oh, ben böyle iyiyim valla.

Eşitlik anlayışınız buysa ok.

Kv nin söylediğine verilebilecek bir sürü cevap varken,
İtinayla böyle bir cevabın verilmesi bende iyi çağrışımlar yapmıyor.

Kv de de olsa aldatılmış bir kadına bunu hatırlatıp üzmek eşitlik terazisini benim için ortadan kaldırır.

Ayyyy saldır saldır arkada kalmayın hic biriniz. Pşsmanım ve özür dileyecegim. Nerde var pisman degilim dedigim yer..
Kendimi savunuyorum surda yine.
Dediklerimin arkasındayım fakat kelimelerim yanlıs oldu!
Bence özür de dileme. Anne yardım et vs deseydin ya da durumunu açıklamaya çalışsaydın daha 100 kez duyardın ondan bu lafları. Şimdi yediği lafın üzerine sana bişey söylerken 1000 kere düşünür. Bence gayet güzel bi kapak olmuş. Kime ne yahu insanın evinden temizliğinden.

Allah iyiliğini versin heheh :D ya nasıl ne amaçla söylediğini bilemeyiz zira annem de şakayla karışık aynı şeyleri söyler bazen biz eskiden bebeklern bklu bezini yıkardk şimdi sizler bulmuşta bunuyosnz ya da bazen bilmiş konuşunca sen ne bilirsin eke eke konuşma der heheh ama söz konusu kv olunca şakadan mı dedi canınızı acıtmak için mi bilemedim.

Geldiysen otur buyur.

cevabınızı anlayamadım
kim size fedakarlık yapın demiş?
demek istenen sadece ve sadece insanların gerçek acılarının "kapak" konusu olmaması gerektiği
evet bence de yarın ne olacağımız belli değil
birinin karşımıza geçip bize "kocan seni aldatmış, üstüne...." demeyeceği!

Laf söylenen kişinin yarasının ,acısının ,gocuntusunun ne olduğu nerden belli? bu konuda çok gocunuyorum lütfen bahsetme mi demeli illa.Hiç yoktan uydurmamış konu sahibi,kaynanasının bahsettiği yerden laf etmiş ..sonsuz destekliyorum.Kaldı ki kimsenin evinin şekli şemalı başka hiçbir Allah'ın kulunu ilgilendirmez.Öz annesi bile olsa.
Konu sahibi hak mı etti bu lafları işitmeyi de karşıdaki etmesin???
Aman destekle. Ezin birbirinizi ya sırf altta kalmamak için biri size ufacık bir şey söyleyince siz on söyleyin hatta yuz söyleyin acimayin vurun ölsunler. Allah korusun ya laf sokamaz da orda yenilirseniz ne olur. Utançtan ölürsunuz. Kv nin acisini bundan gocundugunu ne bilelim demissiniz kadın aldatılmış esi başka hanımdan 5 çocuk yapmış. Sence bu zayıf nokta değil mi. Bunu gerekli gereksiz kadının yüzüne vurmak onun canini yakmaz mi. Kadın yedi kat yabancı değil ayrıca onun eşinin annesi. Yani ne olmuş birazcık dokundurduysa. Tabii ki hakki yok ama en azından konuyu saptiemadan cevap verebilirdi. Neyse sen sonsuz desteklemeye devam et. Dikkat et de yarin bir gün sirf laf cakmak icin kullandığın aci olaylar senin de başına gelmesin.

Kv de : Biz kactane cocuga bakardik,her isimizi yapardık eksiksiz,kocamın herseyini hazır ederdim,coraplarını bile ütülerdim vsvs simdikiler hic birsey bilmiyor yapamıyor.

Gelin : demekki bu kadar yaptıgın bosa gitmis,adam seni aldatmıs,bosamıs,gitmiş baska kadınla evlenip bide 5, yazıyla BEŞ.. cocuk yapmıs..

Kv de de olsa aldatılmış bir kadına bunu hatırlatıp üzmek eşitlik terazisini benim için ortadan kaldırır.

aynen katılıyorum
"verilebilecek bir sürü cevap varken"!

Aman destekle. Ezin birbirinizi ya sırf altta kalmamak için biri size ufacık bir şey söyleyince siz on söyleyin hatta yuz söyleyin acimayin vurun ölsunler. Allah korusun ya laf sokamaz da orda yenilirseniz ne olur. Utançtan ölürsunuz. Kv nin acisini bundan gocundugunu ne bilelim demissiniz kadın aldatılmış esi başka hanımdan 5 çocuk yapmış. Sence bu zayıf nokta değil mi. Bunu gerekli gereksiz kadının yüzüne vurmak onun canini yakmaz mi. Kadın yedi kat yabancı değil ayrıca onun eşinin annesi. Yani ne olmuş birazcık dokundurduysa. Tabii ki hakki yok ama en azından konuyu saptiemadan cevap verebilirdi. Neyse sen sonsuz desteklemeye devam et. Dikkat et de yarin bir gün sirf laf cakmak icin kullandığın aci olaylar senin de başına gelmesin.
kv değil konu sahibinin gocuntusu,karşı taraf düşünmüş mü hayır,özellikle laf sokmak için yapmış.Benim de sevgili annem aynı öyle,konuşmuyorum kendisiyle.Boş yere atıp tutmuyorum.Kim olursa olsun saldırı kimden gelirse hak ediyor bu lafları işitmeyi.Bir daha açamaz ağzını ev dağınıklığı vs konusunda,küpe olmuştur.

Yahu birde su var.
Acık olun.... Öyle cevap verin

Annem benim iyiligimi ister,öyle söyler söylicegini..
Ama kaynana öylemi,
Ben işten cıkmısım acele acele cocukları alıp eve kendimi zor atmısım
Sonra hanımefendi geldi
Buyursun tabi,ama otur kahveni iç degil ki.
Biliyor benim hep bu saate eve bu sekil geldimi,işin ne yani?zaten sırf stresim.
Bi yıgın iş güc!birde Tepeden Tepeden laf edecek. Acarım Agzımı... Ama bunları dememeliydim yine diyorum bile isteye degil o an cıkıverdi öyle.
Ki evime laf etmesi falan zerre umrumda degil, bokun iicnde otursam yine rahatsız olmam dediklerinden.

Ama o stresle o susmayan sikayet ler arda arda dizilince Moral bozuldu.

İki cocuk lu calısan anneler Biraz anlıyabilir belki o anki durumu!

Eşitlikten hiç bahsetmedim ki ikisi de masum değil biri %51dir biri %49dur orası tartışmaya açık

Çelişki şurda: ya yap.pişman olma ya da yapma bu kadar ben geçen ay anneme sen ölsen babamın ölümü kadar yıkılmam dedim bunu neden söylüyorum, biri demiş ya gaz veriyorlar diye benimki gaz değil yani ben de dam demeden güm diyen biriyim (annem hakettiği bu arada)

kv değil konu sahibinin gocuntusu,karşı taraf düşünmüş mü hayır,özellikle laf sokmak için yapmış.Benim de sevgili annem aynı öyle,konuşmuyorum kendisiyle.Boş yere atıp tutmuyorum.Kim olursa olsun saldırı kimden gelirse hak ediyor bu lafları işitmeyi.Bir daha açamaz ağzını ev dağınıklığı vs konusunda,küpe olmuştur.
Eveeeet. Aferin ona ve sana. Delikanlı kızlar. Size kimse ağzını acmamali eleştiriye ölesiye kapalı olun. Neyse ben de seni sonsuz destekliyorum. Annenle bile arani bozmussun demek ki çok sert ve töleranssiz birisin. Anneni kaybetmek canini yakmadiysa başkalarının tutumu ya da üzüntüsü etkilemez bile seni. Daha da bir şey diyemiycem

Back
X