Dilimi tutamiyorummm:(

Eşiniz evdeydi ve siz eşinizin yanında annesine bunu söyleyebildiyseniz afedersiniz ama eşinizde de bir cacık olmaz. Yarın bir gün kocanız size gelen laf içinde aynı şekilde susacaktır. Kayınvalide haksız, siz daha haksızsınız, eşiniz tamamen haksız. Bu söylediğinize pek inanamadım ben.
Bana gelen lafa ben cevap verir,ben susmam,Kimsenin savunmasına ihtiyacım yok.Biraz sonra arayacagım kayınvalidemi özür dileyecegim. Simdi ha deyince gidemem ama yarın gidecegim inş.

benim annemde diyor evleneceksinde ev çekip çevireceksin bilmem ne. Burada kayınvalidenin aşırı suçlu olduğunu düşünmüyorum artık. Kocası evdeymiş. Tabii gelir :KK57:

O zaman oğluna da bıdı bıdı edecek ama hatun bu iş kadının işi diyor ve sadece geline yükleniyor,gelin çalışıp eve getirsin ama evde mantıda büksün kafası bu

Eşiniz evdeyken olanları duydu ve hiçbir şekilde müdahale etmediyse,
Kusura bakmayın yazık çocuğa verilen emeğe.
Bırakın eşim benim anneme başkası bile söylese dilini kopartırım ben.
Kayınvalide eş görümce elti v.s sevilmeyebilir amenna.
Ama ağızlarına edilmez. Muhtemelen evliliğinizde ilk defa duymamışsınızdır o ve benzer lafları.
Buna da başka cevap verebilirdiniz. Hiçbir anneyi böyle üzmek olmaz kimseye yakışmaz. Yazık

Hadi kv neyse de burda tanimadigin insanlara bile saldirmissin. Konu aciyosan her turlu yoruma acik olacaksin. Herkes gerizekali bi sen zekisin. Ama zeki olan insan konusacagini onceden tartar, karsindakini kirip kirmayacagini tartip oyle konusur.

Bana gelen lafa ben cevap verir,ben susmam,Kimsenin savunmasına ihtiyacım yok.Biraz sonra arayacagım kayınvalidemi özür dileyecegim. Simdi ha deyince gidemem ama yarın gidecegim inş.

Hayır yanlış anladınız. sizin yapmanız gereken kocacım evdeydin keşke biraz işlerin ucundan tutsaydın bak annen bizi pasaklı görüyor vs demekti. Sonuçta kayınvalidenize söylediğiniz şey eşinizinde yarasıdır diye düşünüyorum.Değilse zaten sıkıntı yok birbirinizi yiyebilirsiniz.

O zaman oğluna da bıdı bıdı edecek ama hatun bu iş kadının işi diyor ve sadece geline yükleniyor,gelin çalışıp eve getirsin ama evde mantıda büksün kafası bu

Lütfen yanlış anlaşılmasın kayınvalide haklıdır demiyorum. Bu işlerin kadına yüklenmesine de karşıyım. Kabul edilebilir bir davranış değil. Her taraf suçlu.

Belki de hayatın gerçekleri göstermiş hali budur, olamaz mı, hayatın sinyallerini hepimiz aynı şekilde almış olsaydık hepimiz aynı olurduk zaten,aynı olay 100 kişinin başına gelse 100ü de aynı tepkiyi mi verir, demek ki o arkadaşın hayatı anlama şekli bu
Bu mantığa gore hapislerdeki bütün mahkumları salivermek gerek.öyle ya onlar da hayati öyle algılayıp yapmışlar . etik diye bir şey vardır yahu, sana gore öyle bana gore boyle olur mu.

Ayıp olmuş, eşinizin annesi o, hiç bir kadın bu şekilde konuşulmayı hak etmez. Kaldı ki aldatılmak, boşanmak herkesin başına gelebilir. Allah vermesin büyük konuşmamak lazım...

kayınvalıdeye dedın sanırım :D cok guzel şok olmustur ona ama sonucta oda bir anne...

ve bu sözleri haketmiyor sonuçta problem eşindeymiş demekki.. sonucra sendenn büyük daha saygılı olmalısın

InsaAllah kadina agir sekilde vurdugunuz seyler basiniza gelmez.. Hayatta hic bi seyin garantisi yok zira..
Ne acimasizliktir bu..
Dobralikla terbiyesizligi/herseye cevap yetistirmeyi/saygısızlıgı/cirkefligi karistirmayalim birbirine.. (saydiklarimi size soylemedim doğrudan; ama sizinki de dobralik degil, secin istediginizi icinden)

Kaynana da adam gibi eleştirmeli gelinini, hatta mümkünse hiç eleştirmemeli.
Ev dağınıksa dağınık kadın işten yeni gelmiş daha çocuklarla uğraşacak yemek hazırlayacak.
Kaynana eğer iyi niyetli olsa kızım sen yemek işine bak ben ortalığı toparlarım der işe girişir ki benim kaynanam olsa öyle yapardı.
Ben aslında hiçbir şekilde bu laf sokmaları sevmiyorum.
Kaynanam evime gelip dağınıksın diye laf etse asla bir daha gelmesini istemem ya da her geldiğinde evime dağınık der mi diye rahatsız olurum,aynı şekilde ben de ona gidip evi hakkında yorum yapmam hiçbir zaman.
Kaynanam da der zaten birbirine etmedikleri lafı bırakıp yüz yüze bakan kişiler gibi olmaktansa iyi geçinmek için çalışmalı insan diye.
Kaynanam eleştiren laf sokan biri olmadığı için ben de bişey olsa bile tutarım kendimi ama bu durumda bana yardım edeceği yerde eleştiriyorsa eğer ben de cevabını verirdim fakat bu şekilde bir cevap vermek tabi o anda aklıma bile gelmezdi :)

Bak bu benimde basima geldi gecen gün
Pantolonları koymuslar 25€ yazmıslar, aldim bende kasada 40 küsur biseydi.Etiketine bakmadim hic,etiketindede pahali fiyati yaziyormus.
Biraktim vallaha kasada,söylendim bide
Cıkarken o pantolonlarıda dagıttım bi güzel,toplasinlar:anneadayı:

Gerizekalımısınız?
Cidden merak ediyorum,daha kafanızda ne Szenario yazabilirsiniz acaba?
Onceden düşünmüşümde,pusu kurmusum yani vallahi sizdeki o kadar sinsilik bende yok.
Şu iki msjını görünce şaşırmadım zaten karakterin bu

Nişanlımın yanında annesine böyle bir şey desem kendimden utanırdım zaten nişanlım beni kapı dışarıda ederdi yani hakkıdır :) ama bana da laf söyletmezdi.
bence özür dilemelisin, ne derse desin büyüğe saygı önemli bence, size gelininiz deseydi?
üzüldüm sanki ne bileyim benim annemde mesela çok sivri dillidir acayip üzer ama bir kere onu zayıf noktasından vurmadım büyüklük bende kalsın.

Aman ne olur devam edin, kendimizi ezdirmeyelim klisesi altinda kibar gorunumlu mahalle kariligini elden birakmayin, ne kadar da guzel!
Kv'den sıkıntı yasamis,ustelik bosanmis biri olarak, ben bile bu kadar tirnakli penceli durmuyorum kimseye karsi.. (kendimi ezdirip bosanmisimdir tabi sizin gozunuzde)
Hem merak buyurmayiniz, oylesine tetikte ve tehlikelisiniz ki, sizi ezmeye yeltenmezler bile.. (tebrikler,basardiniz)
Evet kimse kimseyi ezemez,hakki yok.. Benim cumlelerim burda anlatılan olaya yonelik.. Zira, bu lafin soylenmesini gerektirecek bsy goremedim..
Bu konuda ne ezilme var ne bsy, klise cumleler soylenmis.. Gelin de illa cevap verecekse en yarali noktasina okkali bi tuz indirmeyecekti.. Baska cumle mi kalmadi?
Dedim, yine diyorum, dobralikla edepsizlik/saygisizlik/cirkeflik/ukalalik bambaska seyler..
Bu yazdiklarim size degil konu sahibi; kim alınırsa.. Bi gobek atilmadigi kalmis ya saka gbi..
Size diyecegim su, sizle bsyler paylasilmis, alip en olmadik yerde bicak gbi saplamissiniz; siz olsaniz aynini yapan biri icin ne düşünürdünüz; Acimasiz? Guvenilmez? Tehlikeli?

Son düzenleme:
Back
X