Dilimi tutamiyorummm:(

ee yuh artık kimileri "iyi yapmışsın" demiş.
Hırs uğruna, burada aldatılmış kadınlar için seferber olanlar bile bunu desteklemiş üstelik.

Demek ki buradaki birçok kişi riyakar açık ve net! Kendi annelerine eşleri böyle birşey demiş olsa, "Hak etmiştir annem, iyi demiş kocam benim!" gibi bir tepki hayatta vermezler.

Kayınvalide düşmanlığı da bir yere kadar. O bir kadın yahu, olaya neden kv diye bakıyorsunuz hemen!

Resmen şok üzerine şok etkisi yaptılar bende. Tanımadığım halde...

Başka tonla cevap varken, bu insanı yaralamaktır, vurmaktır ve evet böyle insanlar "tehlikeli" bence.

Konu sahibi sen de üzülmüş görünmüyorsun ve bence üzülmedin bile. Vicdanlarınız mı törpülendi nedir? Akıl-mantık almıyor yahu!

tam bir "haklıyken haksız olma durumu"
ben de sizin gibiyim kırıcı bir öfkem var tutmaya çalışıyorum kendimi...
dağınıklık konusunda bir işin ucundan tutacağına o kadar söylenmesine bir laf hak ediyormuş
ne yalan söyleyeyim taşı da gediğine koymuşsunuz, insan demez mi "hanımlığımla övündüm de ne oldu?"
aslında dili değiştirmek lazım.
belki de "önemli olan ağzımızın tadı, dağınık olmak sadece beni yoruyor evliliğime bir zararı yok" deseydiniz ucundan kıyısından dokundurmuş olurdunuz içiniz de rahatlardı ama dediğim gibi ben de sizin gibi olduğumdan insanın aklına makul cevap gelene kadar iş işten geçmiş oluyor :(
samimiyet dereceniz nedir bilemem ama karşılıklı konuşmadığınız sürece hem siz vicdan azabı çekeceksiniz hem de tatsızlık uzayacak...

Tekrar okudum ben mi yanlış okudum acaba diye. Ya hanımlar kadın her ANNEnin diyebileceği lafları söylemiş. Kadınligina niye laf etmiş olsun.gayet anne vari sözler bunlar. Hadi konu sahibi aman anne yaptın da değdi mi dese o bile belki kabul edilebilir ama su laflari insan yabancıya demez ya. Aldatmış seni,boşamış seni, üstüne 5 çocuk yapmış. Ya alakası var. Bunla üste çıkılmaz bu laflarla ancak düşük seviyeli olunur. Kv kötülük yapan biri bile olsa böyle bel altı laflarla kadına vurulmaz. Ben dış göz olarak çok üzüldüm çok ayıp etmissiniz. O kadının yerine kendi annenizi bi koyun bakalım ne hissediyorsunuz.ya da o lafları kendi annenize diyip, dedirtirmiydiniz. Kadın yine iyi birşey dememiş. Yazık yazık....

Senin dediklerini düsündüm, diger taraftan dediklerindede haklisin. Sonucta farkli bir sekilde tepki verilebilirdi, yine hakkini koruyarak.

A
Bence gayet gedigine oturtmussun. Guzel laf olmus.
Dikkatli olur bundan sonra.
Ama olmazsa ve tekrarlarsa "milletin kaynanasi yapıyor sen anca laf et peeh" dersin.
Tekrar acma bu konuyu, ozur icin bile.
Aynı fikirdeyim. Laf duymak istemiyorsa soylemeyecek. Onlar gelinlere onca laf ederken iyi. Ben olsam hiç konuyu acmazdim bir daha. Bak bakalim yapabiliyor mu? Onun ne haddine sizin evinize karışıyor? Komsunun evine karışiyor mu?hayir. Sizinkine de karismayacak. Siz artık ayrı bir ailesiniz. Bunu anlamak zorunda.

Kayinvalideniz klasik bilmiş kaynana klişelerini söylemiş. İyi mi yapmış? Tabikide hayır! Ama o da bir anne ve bir kadın. Size yapılmasını istemediğinizi büyüğünüze yapmayın lütfen

Demezdin. Sen nerede duracağını bilen bir kadınsın. Öyle olmasaydı eşine beni kendimi savunmak zorunda bırakma ben kendimi fena savunurum demezdin.

Alıntıladığın yorum benim ilk yorumum, başta sanırım hiçbirimiz eşinin evde olduğunu bilmiyordu, keza ben öyle, eşim olmuş olsa ben zaten güler geçerim ama eşim yoksa altta kalmazdım

Alıntıladığın yorum benim ilk yorumum, başta sanırım hiçbirimiz eşinin evde olduğunu bilmiyordu, keza ben öyle, eşim olmuş olsa ben zaten güler geçerim ama eşim yoksa altta kalmazdım
Ben orayı kaçırmışım bak. Adamda ne evlatmış! Tam babasının oğlu. Bende altta kalmazdım ağırda konuşurum ama böyle bir şeyi asla demezdim.

Ha bak şimdi aklıma geldi ortamda oğlu da varken gelinini bu şekilde eleştirmesi gözden düşürme çabası da olabilir pekala neden olmasın, araları nasıl bilemiyoruz gelin kaynana olarak

İyiniyet görmüyorum ben, İyiniyet nasıl olur hazır oğlu da evdeyken gelinin eve geliş saatini gözlemezsin 2 saat önceden gelir oğlunla ortalığı toplarsın bir kap yemek yaparsın önce oğluna dersin oğlum bak böyle olmaz 2 çocuk var bu evde az önünüzü ardınızı toplayın bugün toplama yarın toplama birikir durur bu işler, bak karın çalışıyo az ucundan tut derim, sonra gelinin eve gelir zaten ortalığın toplandığını gören akil kişi anlar hmmm bu ev dağınıktı der, biraz bi zaman geçer gelin soyunur dökünür yemek yenir falan sonra mutfakta yalnızken bir de gelişine söylersin uygun bir dille

Ben olsam özür falan dilemezdim.Saygı dediğin sadece büyüklere gösterilmez.Büyüklerin böyle laflar etmelerine gerekçe nedir?? Kimse bunu sorgulamıyor.Kimseye sadece yaşı büyük olduğu için saygı duymam,hiçbir büyük de büyük olduğu için böyle laflar söyleme hakkına sahip değildir.
Aynen.

siz ister kabul edin ister etmeyin orası oğlununda evi hanımlar ve bu kadın koynunda yattığınız eşlerinize doğurup emek vermiş kadınlar...elbette kendi annelerimiz kadar sevemeyiz sevmek zorunda da değiliz ama saygı duymak zorundayız...
kv'nin yerinde kendi anneniz olsaydı değil bu kadarı daha ağır şeylerde söylese bunu eminim yapmazdınız annenizin hassasiyetlerini düşünerek...
ama söz konusu kv olunca "vurun abalıya" olmuş...
hatta ben pişman olduğunuza bile inanmıyorum bilakis muhtemelen evinizden ayağını keseceği için içten içe seviniyorsunuz...

Bir de herkes karşı tarafın nabzını bilir, bir yorumda anneme dediğim lafı yazdım,sen ölsen babama yandığım kadar yanma dedim ne kadar acımasızca dimi, şeker hastası ve hiç dikkat etmiyor sabahları kahvaltıda didi içiyo hatun,tulumba tatlıları pasta börek 3e çıktı insülini, hareket yok, 69 doğumlu daha bu kadın,zaten babamızı kaybetmişiz, doktor hba1c değerine baktı kör olursun dedi, birileri diyecek ki daha uygun bir dille anlatılamaz mıydı evet anlatılırdı ama bir arpa boyu yol alınmazdı 3 4 ay sakin sabırlı konuşup 5.ay patlayacağıma,zaten sadece patlamadan anlayacak birine baştan patlamak bana daha mantıklı geliyo,zaman kaybı olmaz en azından

Back
X