• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

din ve aşk hangisini seçerdiniz?

cnm çok zor kültür yaşam din fark lılıkları ilerde aşkın önüne geçer yok yakın ken dön şimdi onu untutma acı verir ama sonrası daha zor inan

kesinlikle dinimi seçerim unutma müslümanlıktan çıktıktan sonra geri dönüş yoktur tabi ALLAH bilirde ama nihat hocmdan dinlemiştim...

aynen benim erkek arkadaşımda benden temiz...insanlık olarak çok iyiler bence..erkek arkadaşımı 5 yıldır tanıyorum kimsenin kötülüğünü istemez
biz aynı dinden olduğumuz için bi sorun çıkmadı annesi fotomu görmüş ne zman isteyeceğiz rubinayı diyormuş
çok kardeş olayı bence sıkıntı olmaz eğer onlarla aynı şehirde yaşamazsan ve sevgilin seni yengelerine ezdirmezse..
ama hristiyan olma bence çünkü bi erkek için din değiştirilmez değmez yani..ama onu müslüman yapabilmeni umuyorum
benim arkadaşım koreli çocuğu müslüman yaptı :) ama çocuğun ailesi hiç karşı çıkmadı

benim erkek arkadaşımda öyle ve kendi kararlarımı kendim alabilirim dio. o yüzden sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum aile farklı ben farklı yerde olcam sıkıntı olmicak diye umuyorum ama asıl sorun evden çıkan biri değil. canım imam nikahsız evlenmem mümkün olmaz benim kendi inancım çok daha önemli. bunu biliyor zaten. imam nikahı imam nikahı derim ben:) müslümanlıktan niye vazgeçim sonrdan hristyan mi olcam asla

canm başlarda erkek arkadaşımın arap olmasına hep takılırdım çünkü babam kültür farkı diye tutturup durur
ama onda bulduğum içtenliği aynı milletten olduğum erkeklerde bulamadım
samimiyeti sevgisi bağlılıyla kendine bağımlı etti beni sanırım sende aynı durumdasın
bence tek çaren onu müslüman yapmak

cnm çok zor kültür yaşam din fark lılıkları ilerde aşkın önüne geçer yok yakın ken dön şimdi onu untutma acı verir ama sonrası daha zor inan

dinimden vazgeçmiycem ama uyum sağlayamaz mıyım. sıkınıtı yaşicam doğru ama ben çözüm de arıyorum kaçmak istemiyorum

kesinlikle dinimi seçerim unutma müslümanlıktan çıktıktan sonra geri dönüş yoktur tabi ALLAH bilirde ama nihat hocmdan dinlemiştim...

allah korusun müslümalıktan çıkmam dini nikah müslüman yapmıyor mu??

canm başlarda erkek arkadaşımın arap olmasına hep takılırdım çünkü babam kültür farkı diye tutturup durur
ama onda bulduğum içtenliği aynı milletten olduğum erkeklerde bulamadım
samimiyeti sevgisi bağlılıyla kendine bağımlı etti beni sanırım sende aynı durumdasın
bence tek çaren onu müslüman yapmak

canım evet onda sıcaklık içten konuşma beni ben olduğum için görmesi vs. bende aynı durumdayım şimdi bu durumda vazgeçmek onu kaybetmem demektr oda acı çekr bende buna gerek yok orta yol bulmak istiyorum. imam nikahı yeterli olmaz mı? yapıcam yapıcam inşallah.allahım bana dayanma gücü ve sabır versn ki başarabileyim.

sen müslüman degılmısın tabiki dini nikahı müslüman yapıyor bak ne buldum canım Bakara Sûresi'nin 221. âyeti, kadın erkek farkı gözetmeksizin kesin ve açık olarak müşriklerle müslümanların evlenmelerini yasaklıyor.

canım imam nikahında müslüman olmuş olmuyor mu?

''Hristiyan bir erkek sizin inançlarınıza saygı duysa da dini nikah yapmayı da kabul etse, sizin bu kimseyle evlenmeniz haramdır.'' bu araştırdığım yerde yazan cümle..
Bir kişi ancak kelimeyi şehadet getirerek müslüman olabilir.Yani Allah'a ve peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)'e, imanın diğer rükularına inanması gerekir.
böyle bir nikahın geçersiz olduğuna dair şeyler de okudum.Eğer istersen daha ayrıntılı net olacak şekilde araştırırım..

canım evet onda sıcaklık içten konuşma beni ben olduğum için görmesi vs. bende aynı durumdayım şimdi bu durumda vazgeçmek onu kaybetmem demektr oda acı çekr bende buna gerek yok orta yol bulmak istiyorum. imam nikahı yeterli olmaz mı? yapıcam yapıcam inşallah.allahım bana dayanma gücü ve sabır versn ki başarabileyim.

canm imam nikahı yeterli olur mu bence bunu iyi bi hocaya prof.a falan sormalısın haniz biz ne desek kulaktan dolma bilgiler bilgi sahibi biri bence sana cvp vermeli

canım imam nikahında müslüman olmuş olmuyor mu?

dinimizce müslüman bir kadın başka dinden bir erkekle evlenemez.
imam nikahı ile müslüman olunmaz.
müslüman olmanın şartı bellidir, kelimei şahadet getirip allahın birliğine ve peygamberimize inanmasıdır.
evlenmeniz için ya o müslüman olmalı, ailesi kabul eder mi bilmem..
ya da sen din değiştirmelisin..

Son düzenleme:

canım dediğim gibi :( yani o müslüman olduktan sonra evlenebilrsn ama o müslüman olmazsa evlenmek yasak dinimizde..

dinimizce müslüman bir kadın başka dinden bir erkekle evlenemez.
imam nikahı ile müslüman olunmaz, imam nikahı zaten müslüman olan iki insan arasında kıyılır.
müslüman olmanın şartı bellidir, kelimei şahadet getirip allahın birliğine ve peygamberimize inanmasıdır.
evlenmeniz için ya o müslüman olmalı, ailesi kabul eder mi bilmem..
ya da sen din değiştirmelisin..

.....doğru.....

Konu yanlış dinmi aşkmı diyince arkadaşlar yanlış anlamış dinini değiştirmen istenmemiş senden. Sende karşındakinden böyle birşey isteyemezsin çok örnek var çevremde yabancıyla evli ve çok mutlu olarak yaşayanlar. Karşındaki insanların kafa yapısına bak sen dinine değil ilerde yaşayacaklarına bak aynı dinden olup sokak ortasında cinayete kurban giden her gün dayak yiyen aldatılan kadınlarla dolu ülke. Anlaşmak için ortak payda din değil yani. Karşılıklı anlayış olduktan sonra gerisi teferruat...

Benim görüşümdür soruya cevabımdır herkesin görüşü kendinedir eleştirip arkadaşın sorusunu güme getirmeyin lütfen size saygım var bende saygı bekliyorum...

Son düzenleme:
Kusura bakmayin da cok anlamsiz bir karsilastirma daha dogrusu secenek sunma.Din mi? Ask mi? bu iki kavram nasil bir araya gelipte birbirleri ile bir tercih konusu olur ilgincmis gercekten.O vakit Din'im a$ktir benim..der ve entera basarimm yeterli sanirim!

eğer müslümansak; bu sorunun cevabında ne benim ne de başka bi üyenin söylediği şey önemlidir.
Söz konusu dinse en önemli cevap bu konuda dinimizin ne dediğidir.
Burda birçok insan kendi mantığına göre cvp veriyor.Fakat islam bu konuda ne diyor? Bu konuda kesin bi hüküm varken ben mantığımı kullanıp kendi küçük aklıma göre yorum yapmaktan haya ederim.
Canım sana tavsiyem güvenilir bir hocaya,ilahiyatçıya sorman bu konuyu.Dinimizin bu konuda sölediği şey belli ama yine de sor araştır içini rahatlat derim.
Burda yazılmış bi mesaja göre hayatını yönlendirme.

eğer müslümansak; bu sorunun cevabında ne benim ne de başka bi üyenin söylediği şey önemlidir.
Söz konusu dinse en önemli cevap bu konuda dinimizin ne dediğidir.
Burda birçok insan kendi mantığına göre cvp veriyor.Fakat islam bu konuda ne diyor? Bu konuda kesin bi hüküm varken ben mantığımı kullanıp kendi küçük aklıma göre yorum yapmaktan haya ederim.
Canım sana tavsiyem güvenilir bir hocaya,ilahiyatçıya sorman bu konuyu.Dinimizin bu konuda sölediği şey belli ama yine de sor araştır içini rahatlat derim.
Burda yazılmış bi mesaja göre hayatını yönlendirme.

Kusura bakmayin da cok anlamsiz bir karsilastirma daha dogrusu secenek sunma.Din mi? Ask mi? bu iki kavram nasil bir araya gelipte birbirleri ile bir tercih konusu olur ilgincmis gercekten.O vakit Din'im a$ktir benim..der ve entera basarimm yeterli sanirim!

Konu yanlış dinmi aşkmı diyince arkadaşlar yanlış anlamış dinini değiştirmen istenmemiş senden. Sende karşındakinden böyle birşey isteyemezsin çok örnek var çevremde yabancıyla evli ve çok mutlu olarak yaşayanlar. Karşındaki insanların kafa yapısına bak sen dinine değil ilerde yaşayacaklarına bak aynı dinden olup sokak ortasında cinayete kurban giden her gün dayak yiyen aldatılan kadınlarla dolu ülke. Anlaşmak için ortak payda din değil yani. Karşılıklı anlayış olduktan sonra gerisi teferruat...

Benim görüşümdür soruya cevabımdır herkesin görüşü kendinedir eleştirip arkadaşın sorusunu güme getirmeyin lütfen size saygım var bende saygı bekliyorum...

şunu söylemek istiyorum,inanç insanın içinde olan bi durum.nasıl hissediyorsanız öylesiniz zaten.birilerine söylemekle din değiştirilmez ki zaten arkadaşlar babam ve ben allah huzurunda yapılan nikahım olmadan evlenmem ki o zaman zaten müslüman olunuyor diye biliyorum. ki onlarda sünnet olayı zaten varmış. geriye sadece imam nikahım kalıyor galiba. araştırcam evet bakalım ortayol bulabilecekmiyim.:S insanların kafa yapısıda önemlidir. orası kesin mutluluk huzur herşeydir.dinimle doğdum değiştirmeyeceğimi oda biliyor zaten. ben ikimiz için ortayol bulmak istiyorum. imam nikahı konusunda sorun çıkarmaz müslüman olur. sorun ailesi olacak galiba:S:(

kızlar sevdiğim hristyanmış o yüzden evlenemeyeceğimiz için uzun süredir kaçıyormuş evlenebilmemiz çin uzun bir süredir araştırmış. şimdi sıra bende siz olsaydınız ne yapardınız.?? bir yanda çok sevdiğiniz sevdiğiniz diğer yanda dininiz. dinimi kesinlikle değiştirmeyi düşünmüyorum. oda bilio bunu. orta bir yol arıyoruz. onların mezheplerinde dışarıdan kız alınmıyo normalde ama ben istisna olcam:S

yazacacgım bi kaç klasik cümle var onlarda yazılmıştır muhtemelen, din farklılığının ötesinde farklı yaşam anlayış tarzları var, ama ben zaten sadece adıyla müslümanım tarzında bi insansan oyle bi insanla yaşamak pek sıkıntı olmayacaktır yani dini hasssasiyetleriniz yoksa, ama hassasiyetleriniz varsa ve sizin için onemliyse ilk zamanlarda çok problem olmasada çocuklar büyümeye başladıgı zaman vermek istediğiniz şeyler eşinizle aranızda sorun olabilir ve bu durumda muhtemelen eşinizin dediği olacak ve çocuklar oyle yetişecektir. bi nevi asimile olacaksınız, yoksa imam nikahıyla muslaman olsa içindeki hisler düşünceler değişmediği sürece pek bi onemi yok bence...

Dini içerikli konular tartışmaya neden olduğu için yasaktır.
Bu nedenle konu yorumlara kapatılmıştır.

Back
X