• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Din ve ilişkiler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kadının çevresinde dini onun istediği ölçüde yaşayan kimse yok
kendi ailesi de dahil

o yüzden sosya medyada paylaşımlarda "dindar görünümü" veren kişileri seyrediyor, takip ediyor

zaten sıkıntısı burada, kendi çevresinden olmayan birini arıyor nasıl nerde arayacağını, nasıl bulacağını bilmiyor
Yani hem çevreden istemiyor, hem kimseyle gönül ilişkiside yaşamak istemiyor sanirim şehvet uyandiriyor bende diyor.
E bütün kapilar kapali oluyor böylede işte

Peki özel olmayacksa, sizin görüşünüz nedir evlilik öncesinde el ele tutuşmak öpmek gibi şeyler için? Bunları yaşamadan bir evlilik yapmam mümkün mü çok katı dindar olmayab biriyle
Sizi el ele tutmayı dahi istememenize sebep olan şey gerçekten inancınız mi? Böyle bir şeyi istemeyen birinin yaşantısınının da tamamen buna uyması gerekir bana kalırsa.
Biz o kadar değildik evet bunu diyebilirim daha fazlasına girmeden.
Öyle olanlar var i, kimsenin evlilik öncesi yakınlık durumunu net bilmemekle beraber ama tahmin edebiliyorum. Yalnız o derece hassas biriyle siz evlilik hayatında uyuşabilecek misiniz?
Dinen elini tutmayı bile reddeden bir erkek tesettürlü bir kadını tercih eder yüksek ihtimalle. Bununla beraber hayatının çizgisi de bellidir.
Cinsellik kısmını ayrı tutuyorum elbette ama hiçbir temas kurmadan evlenme düşüncenizin altında yatan şey din mi değil mi bunu bir ayırt etmelisiniz ilk önce. Ben yorumlara dayanarak bundan pek emin olamadım.

Yani hem çevreden istemiyor, hem kimseyle gönül ilişkiside yaşamak istemiyor sanirim şehvet uyandiriyor bende diyor.
E bütün kapilar kapali oluyor böylede işte
valla bu "Beni şehvet duygularına da sürüklüyor.. " dediği kısmını anlamış değilim zaten

her sağlıklı yetişkin insan karşı cinse, en azından ilgisini çeken kişiye şehvet duyar, zaten normal olanı o
şehvete kapılmayacaksak kanka oluruz, evlilik de hiç sağlıklı olmaz şehvetsiz evlilik mi olur?

din de şehvet duyma duyamazsın demiyor ki duyacaksın tabi ama irade diye bişey var onu kullanacaksın diyor
zaten günaha girmemek için de başbaşa kalma vs. diyor

o yüzden neden şehvete kapılıyorum diye vurgulamış anlamadım
iradem yok, yapamıyorum günaha giriyorum/girerim dese anlarım...

diğer yandan
kendi etrafından istemediği
istediği çevreden de gelmediği için
hele hele bir de sosyal medyadan tanışırsa bu kızı çok kolay kandırırlar korkarım...

o "mahallede" (yani o çevrede) büyümüş olsa bari tanır o çevreden erkekleri, genel olarak bilir...şimdi kim ne dese öyledir sanacak

Allah razı olsun aslında evet başlığı açma sebebim tam da bu. Ben kapalı değilim ama seküler de değilim. Bana ters geliyor böyle şeyler. Beni arzulayan insan istemiyorum gibi oluyor. Çevremde kimse yapmaz kimse bulaşmaz o işlere. Çevremdeki insanlar da çok dindar değiller zaten malesef ailem de dahil.
Ben bu yaşa kadar hep sakındım kendimi, ama karşımda da öyle bir erkek imkansız gibi geliyor. Dualarımda hep istiyorum ama efendi doğru düzgün biri olup da daha öncesinde bir şeyler yaşamış biri olursa, beni de evlilikten önce arzularsa ne yapmam gerekşyor bilmiyorum. Bu insanı o anda hayatımdan çıkarmalı mıyım mesela? Yoksa nefsini mi durdurmaya çalışmalıyım?
Musluğu kapatan kapalı olmamanız bence. Anlattığınız profilde bir tip kapalı eş arar.

Bir kadının eşiyle tanışma hikayesi şöyleydi:
Ramazanda annesiyle birlikte teravih namazına gittiği camide eşi onu görmüş ve bir süre uzaktan izlemiş, sonra aracı göndermiş ve tanışmışlar :)
Yani bişeyler sebep olacak, öyle sosyal medya ile olacak iş değil bu. Günümüzde sosyal medyaya kimse itibar etmez özellikle dini hassasiyeti olan erkekler

Musluğu kapatan kapalı olmamanız bence. Anlattığınız profilde bir tip kapalı eş arar.
Yok yahu hiç de öyle olmuyor benim tanıdıklarım var cemaat insanı modern insanlar ve evlendikleri kişiler de açık yani aşk olunca işin içinde pek hesap tutmamış gibi görünüyor.

Allah razı olsun aslında evet başlığı açma sebebim tam da bu. Ben kapalı değilim ama seküler de değilim. Bana ters geliyor böyle şeyler. Beni arzulayan insan istemiyorum gibi oluyor. Çevremde kimse yapmaz kimse bulaşmaz o işlere. Çevremdeki insanlar da çok dindar değiller zaten malesef ailem de dahil.
Ben bu yaşa kadar hep sakındım kendimi, ama karşımda da öyle bir erkek imkansız gibi geliyor. Dualarımda hep istiyorum ama efendi doğru düzgün biri olup da daha öncesinde bir şeyler yaşamış biri olursa, beni de evlilikten önce arzularsa ne yapmam gerekşyor bilmiyorum. Bu insanı o anda hayatımdan çıkarmalı mıyım mesela? Yoksa nefsini mi durdurmaya çalışmalıyım?
İsterse ben sürtünmüyorum efenim dersin olur biter :KK70: :KK70:

Hacı hacıyı Mekke'de bulur hesabı 😀 nasıl biri istiyorsanız o tür çevrelerde takılmanız gerekir. Örnek veriyorum ilahiyatçı arkadaşlarımın çoğu kendi cenahından buldular. 😀 Çoğu aynı meslek ve yakın branşlarıyla evli bizde. Sen de o tür ortamlarda çalışabilir niyetini duyurabilir ve o ortamlarda takılırsan bulursun gibi

İçerik her yöne çekilebileceği ve tartışmalara neden olacağından konu yorumlara kapatılmıştır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X