- Emoji Skoru
- 173
- Puanlar
- 53
- Konu Sahibi Sunshine11111
Yok o zaten hayırsızsa bekar kal diyor kimseyi istemez o :)İlahi camiden çıkan adama evlenecek kızım var mı diyecek?
Bu çok uygun olmaz sanki![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok o zaten hayırsızsa bekar kal diyor kimseyi istemez o :)İlahi camiden çıkan adama evlenecek kızım var mı diyecek?
İlahi camiden çıkan adama evlenecek kızım var mı diyecek?
Kendi çevremde hiç yok dindar insan o yüzden mecbur sosyal medyadan
İyi de yoldan geçen erkeği mi çevireyim :) ortamda sohbet etmeden nasıl olsun?Niye yaşadığın şehirde ilçede erkek yok mu? Sadece internette mi erkekler var? İnternetteki erkek ama sokaktaki erkek değil mi? Camideki erkek değil mi? Bir dinle ilgili söyleşiye gitsen ordakiler erkek olmayacak mı?
İyi de yoldan geçen erkeği mi çevireyim :) ortamda sohbet etmeden nasıl olsun?
Orda da tanışamam onu demeye çalıştım:) gider dönerim yıllarcaEe işte kendi hoşuna giden etkinliklere camiye dini sohbetlere gidip bulabilirsin onu yazdım. İnternetten tanışmaktan daha güvenli.
Bu durum çok karışık, nasıl anlatsam bilemedim. Allah'a inanan, muhafazakar olduğunu söyleyen,ibadetlerini yerine getiren, evlilik öncesi cinselliği zina olarak düşünmesine rağmen cinsellik yaşayan erkekler var ya da bazıları tam birleşme yaşamadan yakınlaşma ile idare ediyor. Aynı zamanda hiç yakınlaşmadan, cinsellik yaşamadan evliliği bekleyenler de var. Harama girmeden evlenmek bana göre çok zor. İnsanız hepimizin nefsi, istekleri var. O yüzden sizin için en uygunu görücü usulü bence. Çevrenizde aracı olabilecek kimseler yok mu?Yani efrndi düzgün namazında olup böyle evlilik yapan hiçkimse evlilik öncesi hiç arzu yaşamıyor mu? Herkes gizli mi tutuyor? Hiç yakınlaşmıyor mu mesela bu insanlar evlenesiye kadar
Sosyal medyada o yapılan bu tarz paylaşımları çok saçma bulmakla beraber,Ama bir ortası yok mu yani? İlla oruç tutan namaz kılan adam tamamen de kapalı bir hayat sürecek gibi mi düşünmeliyiz? Sosyal medyada görüyorum normal karı koca ama adam kuran okuyor bebeğine.
Bak canım ciddi bir abla tavsiyesiBabam gitmez ki camiye. O da pek ilgilş değil![]()
Allah razı olsun aslında evet başlığı açma sebebim tam da bu. Ben kapalı değilim ama seküler de değilim. Bana ters geliyor böyle şeyler. Beni arzulayan insan istemiyorum gibi oluyor. Çevremde kimse yapmaz kimse bulaşmaz o işlere. Çevremdeki insanlar da çok dindar değiller zaten malesef ailem de dahil.Bu durum çok karışık, nasıl anlatsam bilemedim. Allah'a inan, muhafazakar olduğunu söyleyen,ibadetlerini yerine getiren, evlilik öncesi cinselliği zina olarak düşünmesine rağmen cinsellik yaşayan erkekler var ya da bazıları tam birleşme yaşamadan yakınlaşma ile idare ediyor. Aynı zamanda hiç yakınlaşmadan, cinsellik yaşamadan evliliği bekleyenler de var. Harama girmeden evlenmek bana göre çok zor. İnsanız hepimizin nefsi, istekleri var. O yüzden sizin için en uygunu görücü usulü bence. Çevrenizde aracı olabilecek kimseler yok mu?
Evet işte aslında korkum bu. Dindar gibi görünüp aldatan da var. İyi biri olup içki içen de. Ama korkum ikisi fe allah katında doğru değil, beni dinden uzaklaştıracak olanı seçersem diye. Ya da bekar mı kalmam gerek acaba? Ben bekarken yani kimse ile konuşmuyorken daha namaz kılan dualara sarılan biriyim çünküBak canım ciddi bir abla tavsiyesi
İnanmiyorum ki mutluluk sadece dindar olması ile ilgili değil
Tabiki değerlerin olacak ama iyi biri olsun sana saygılı olsun çocuklarına iyi bir baba olsun bu yeterli
Sosyal medya kandırmacalarla dolu
O gösterilen hayatların çoğu yalan dolan
Sen evlilik işini Şimdilik zamana bırak
Kafanda profil oluşturup o profile aşık olma
Böyle beklentilerin sonu genelde iyi olmuyor
Anne karnindaki bebek bile anlar yahuO da tam soytarılıkmış, bebek o ne anlar Kurandan bir de videoya mı çekmişlerSaçma sapan işler, sosyal medyayı toptan bırak bence normal hayata dön sen.
Peki özel olmayacksa, sizin görüşünüz nedir evlilik öncesinde el ele tutuşmak öpmek gibi şeyler için? Bunları yaşamadan bir evlilik yapmam mümkün mü çok katı dindar olmayab biriyleSosyal medyada o yapılan bu tarz paylaşımları çok saçma bulmakla beraber,
İbadetlerini yerine getirip tamamen kapalı olmayan insanlar var. Buradaki kapalılık biraz göreceli tabi orası ayrı.
Kendi evliliğim de dahil çevremde birçok örneği var bunun.
Burada çevre önemli faktör bence.
Eşimle bizi ortak bir arkadaşımız tanıştırdı mesela.
Siz İnternetten bulmaya çalışıyormuşsunuz, öylesi biraz zor.
Orda da tanışamam onu demeye çalıştım:) gider dönerim yıllarca
Sorun bence sizin dış görünüş ile yargılamanız.Ama bir ortası yok mu yani? İlla oruç tutan namaz kılan adam tamamen de kapalı bir hayat sürecek gibi mi düşünmeliyiz? Sosyal medyada görüyorum normal karı koca ama adam kuran okuyor bebeğine.
Merhaba hanımlar, son zamanlarda kafam çok karışık.
Helalinden bir evlilik yapmak istiyorum. Tertemiz şekilde. Dualar da ediyorum. Dini bütün erkek bulmak zor ama allahtan istiyorum. Hatta eğer denk gelirse dindar olanlarla iletişime geçiyorum ama kimse bana o gözle bakmıyor. Bana yazan biri olursa da dindar olmuyor. Hatta saygısı da olmuyor dine.
Örneğin ramazanda içki içmek gibi.
Beni şehvet duygularına da sürüklüyor.. bu defa ben namazdan duadan uzaklaşıyorum.
Namazdan duadan uzaklaşmak istemiyorum ama istediğim gibi biri de çıkmıyor anladınız ne demek istediğimi sanırım.
Evlenmek istersem bu gibi dini gerekliliklerden uzaklaşmam gerekecek gibi, ama istemesem de üzülüyorum ben de yuva kurmak istiyorum.
Namaz kılan, oruç tutan ama birbiriyle tanışmış evlenmiş insanlar nasıl şehvet duygusana kapılmadan görüşüp de evlilik kararı alıyorlar? Bilen varsa görüşlerini merak ediyorum.
Doğru düzgün birini buldunuz diyelim ama böyle dinden uzak biri ise ne yaparsınız?
Biz bu tanımlamaya uyuyoruz eşimle... İbadetlerimize dikkat ederiz her ikimizde namaz kılarız bekarken de kılıyorduk. Nikah öncesi yakınlaşmadık dini hassasiyetlerimiz var çünkü... Elimi bile tutmamıştır. Ama bizim ortak iş hayatımız vardı. Uzun süreli iş arkadaşlığımız ilişkiye evrilince biribirimizi tanıyor olmanın rahatlığıyla sürece hızlandırdık. Hiçbir sıkıntı da yaşamadık... Nasibe inanın sosyalleşin ve sanal ortamdan kimseye güvenmeyin... Bir işe girin bir eğitim alın çevreniz genişlesin sonrası gelir zaten...Yani efrndi düzgün namazında olup böyle evlilik yapan hiçkimse evlilik öncesi hiç arzu yaşamıyor mu? Herkes gizli mi tutuyor? Hiç yakınlaşmıyor mu mesela bu insanlar evlenesiye kadar
kadının çevresinde dini onun istediği ölçüde yaşayan kimse yokSorun bence sizin dış görünüş ile yargılamanız.
Normal karı koca ne oluyor mesela anormal kim oluyor size göre?
Bir insanın inanışını nasıl inandıgını yaptığı veya konuştuğu şeylerle ölçemezsiniz.
Mesela benim ne güzel yaşıyor dinini dediğim insanların hiç birinin sosyal hayatinda dine bakış açısını anlamazsınız ama adam defalarca hatmetmiş, umresine gitmiş vs.
Sizin bu bakış açısıyla işiniz biraz zor sanki
Bu oldukça hassas bir konu. Yanlış anlaşılma olmasın, fikrimi dayatmak gibi bir düşüncem de yok. Bu konuda herkesin düşünceleri farklıdır ve saygı duyarım. Ben evlilik öncesi cinsellik yaşanmasının iki taraf için de daha iyi olacağını düşünüyorum. Burda okuduğum konularda da görüyorum evlenene kadar hiç cinsellik yaşamayan , eşinin cinsel sorunundan yakınan, kadınlığını hissedemediğini söyleyen,üzülen , tatmin olma zevkinden mahrum kalmış çok kadın var. İnsan sevdiğini arzular,onunla bir şeyler yaşamak ister. Partnerin cinsellik istiyorsa seni gerçekten sevmiyor gibi düşünen bir kesim var. Bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. Sevginin ölçütünü bu durum göstermez. En başından kırmızı çizgilerinizi konuşup belirtin, evlilik öncesi cinsellik istemediğinizi konusu açılırsa söylersiniz. Sizi rahatsız ve kötü hissettirecek hiçbir şeyi kabul etmeyin. Bu sizin hayatınız. Hakkınızda hayırlısı olsun. Umarım gönlünüzce hayırlı,iyi bir kısmet çıkar karşınıza. Bu arada kaç yaşındasınız?Allah razı olsun aslında evet başlığı açma sebebim tam da bu. Ben kapalı değilim ama seküler de değilim. Bana ters geliyor böyle şeyler. Beni arzulayan insan istemiyorum gibi oluyor. Çevremde kimse yapmaz kimse bulaşmaz o işlere. Çevremdeki insanlar da çok dindar değiller zaten malesef ailem de dahil.
Ben bu yaşa kadar hep sakındım kendimi, ama karşımda da öyle bir erkek imkansız gibi geliyor. Dualarımda hep istiyorum ama efendi doğru düzgün biri olup da daha öncesinde bir şeyler yaşamış biri olursa, beni de evlilikten önce arzularsa ne yapmam gerekşyor bilmiyorum. Bu insanı o anda hayatımdan çıkarmalı mıyım mesela? Yoksa nefsini mi durdurmaya çalışmalıyım?