DİNGO'nun günlüğü..

dingo

analar ve oğulları
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2012
22
0
16
Eskişehir
merhaba kızlar epeydir takip ediyorum ama bir türlü üye olamamıştım. ara ara okuyordum günlükleri ve zayıflayan hanımların hikayeleriyle motive oluyordum. şimdi sıra bende diye düşünüyorum:)

buraya hergün ne yedim neler yaptım yazacağım ve hergün sabahki kilomu da not edeceğim.. böylece ben dahil okuyanlarda ne yenilince ne oluyor diye basit fikirler oluşsun. tabi metabolizma, yapılan spor,ödem, adet günü vs.. kiloyu günlük olarak etkileyebilir ama ben hergün tartılarak kontrolü elimden bırakmamayı yeğliyorum.. ek olarak da günlük tutuyor olmak da ayrı bir motivasyon kaynağı tabi.

çok kısaca hikayem;
28 yaşında 1.65 boyunda 1 çocuk annesiyim..çok şişman olmamakla beraber hep tombik tipliydim. 20 yaşımdayken 57-58, evlenirken 61-62, hamile kaldığımda 64 kiloydum. (ne kadar istikrarlı kilo almışım) tabi 84-85 kiloyla doğum yapınca ister istemez kilo probleminiz büyümüş oluyor (bu arada çocuğum 2 yaşında). doğumdan eve geldiğimde 80 kiloydum. 40'ımız çıktığında 76kg, 1 yaşındayken 70 kg'dım. bunlar çok da bi çaba harcamadan giden kilolarımdı, 1 yıldır da kendinden kilo vermem durdu..

bugün itibariyle 68.2 kg'ım. hedefim 58 olmak. çünkü 58 iken kendimi çok iyi hissediyorum:)) hedefim istediğim kiloya inip topiği fotoğraflarımla sonlandırmak..

ben çok iştahlı birisiyim yemeyi belki birçok kişiden daha çok severim:) sıkı diyet hiç yapmadım yapamadım. yine kendimi çok sıkmadan çok dengeli ve mantıklı bir şekilde kilolarıma elveda demek istiyorum.. inşallah bu günlük kilo vermek isteyen tüm hanımların açıp okuyacağı keyifli bir deneyim olur..

bu saate kadar yediklerimi yazmakla siftah yapayım diyorum:

16 mayıs- 68.2 kg

uyanınca: 2 bardak su (birisi elma sirkeli)
9.00: 2 dilim çavdar ekmeğiyle beyaz peynirli tost
1 haşlama yumurta
3 zeytin
domates salatalık yeşillik, rezene çayı
11.00: 1 aktiva çilekli yoğurt
14.00: 1 kase çorba
1 tabak türlü
1 dilim çavdar ekmeği, 1/2 kase yoğurt

ac kalarak diyet yapmaya bende karsiyim, cünkü yillarca ac gezdim,acliktan gözlerim hep bulanik görüyordu o zamanlar ve sürekli basim dönüp kulaklarimda bi baski hissediyordum ama ne zaman sIkI diyetler yapsam iki haftada 6-7 kilo verip daha fazlasini geri aldim. kendi actigim konudada yazdigim gibi her yolu denedim ama aslinda en dogru olan ac kalmadan gerekeni gerektigi kadar yiyip daha fazla hareket etmek ve sivi tüketimi..ve tabiii bir okadarda önemlisi sabretmeyi bilmek, ben hep sabirsiz davrandim biran önce zayiflamak istedim ama o anda versemde hepsi geri döndü,kim ne derse desin kisa zamanda abartilli kilo verimi sadece su kaybindan baska bisey degil, zaten oda bikac hafta icinde tekrar eskiye döndürüyor insani.. ben artik hergün düzenli bir saatimi pedal cevirerek geciriyorum ve aslada vazgecmicem spor yapmaktan,daha fazla sivi tüketip dengeli ve yeterli sIklikta beslenmekten.. haftada yarim kilo vermeye raziyim, hatta her ay düzenli verebileceksem ayda 1 kilo bile olsa onada raziyim cünkü yilda 12 kilo eder ve 1,5 yil icerisindede manken gibi oluruz zaten,,istee bu hale gelipte geldigim noktada kalmamin iki sebebii varr, ilki tembelligim ve digeride sabirsizligim.. hepp yavas kilo verip o birkacyüz gramlari kücümseye kücümseye bu hale gelmedikmi genelimiz ?
insallah hepimiz istedigimiz hedeflere ulasabiliriz

Son düzenleme:

aynen katılıyorum..1 yılda 12 kg versek süper olur daha ne olsun ki.. hayatta en önemli şey istikrarlı olmaktır. bir işi yaparken de, kiloları verirken de paraları biriktirirken de aynı kural geçerlidir.

aynen katılıyorum..1 yılda 12 kg versek süper olur daha ne olsun ki.. hayatta en önemli şey istikrarlı olmaktır. bir işi yaparken de, kiloları verirken de paraları biriktirirken de aynı kural geçerlidir.

bu sefer acele etmeyip sabretmeyi bilecem, hicbisey olmasa bile sIkILasip saglikli yasamis olurum hem )

bugünün devamı:

16.00: bir kase süt+1/2 muz+1 kaşık yulaf karışımı

17.00: adaçayı, 5 badem

19.00: 1 kase çorba, ton balıklı salata,1 dilim çavdar ekmeği

21.30: çay ve yanına 2 tane etiform bisküvi

ilk gün iyiydi, benim gibi abur cuburcu bir obur için yani..:)
iyi akşamlar iyi geceler herkese..yarın ola hayrola:)

merhabaaa..
bugün 67.8 kg geldim:)

uyanınca yine 2 bardak su- birisi elma sirkeli

9.30: yağsız 1 yumurta ve 3-4 incecik dilim sucuk ile yapılmış omlet, 1 dilim ekmek, 1 parça peynir, domates, adaçayı

12.00: 1 aktiva yoğurt

13.30: 1 tabak ıspanak yemeği, 1 dilim ekmek, 1/2 kase yoğurt, 2-3 kornişon turşu

şimdilik bu kadar devamı akşama..

16.00 ara öğün: 1 kase sütün içine 1/2 muz 1 kaşık yulaf ezmesi karıştırıp afiyetle yedim:))
17.00 : 4 kuru erik, 7-8 fındık

akşam yemeğinde tavuk haşlama ve salata yiyeceğim bir dilim ekmekle.. belki biraz çorba da içerim..

yemekten sonra çayın yanına yine 1-2 etiform bisküvi alırım.
bugünlük bu kadar

bu arada bugün 50 dak. yürüdüm dün de 20 dk yürümüştüm.
ne yaparsam kar kardır diye düşünüyorum..

bir kaç gündür çok önemli işlerim vardı dışardan felan yemek zorunda kaldım yarından itibaren tekrar düzenli beslenmeye devam edeceğim. sabah tartılıp yazacağım almış bile olabilirim..durmak yokkkkk kızlaaarrrr:)))

bugün kilom: 68.4 kg
uyanınca 1 bardak su

kahvaltım:
1 dilim çavdar ekmeği
1 dilim beyaz peynir
1 haşlanmış yumurta
4 zeytin
1 tatlı kaşığı pekmez

ara: 1 bardak süt, 1 kuru hurma
+1.5 saat yürüyüş..

öğle: 1 kase çorba
1/2 kase yoğurt
3 kaşık makarna
4 kaşık taze fasülye

ara: yeşil çay+4 kuru kayısı

bu sefer çooook kararlıyım çok ciddi biçimde kendime söz verdim.. 5 sene önce diyetisyene gitmiştim listesini uygulamamıştım. şimdi o listeyi uygulamaya çalışacağm.. bakalım neler olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…