• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dini nikah problemi ?

minicikedicik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2015
41
9
1
34
Kismetze bu persembe dini nikahmiz olacak.
Fakat kayinbalidem bana dini nikahta kiz tarafi olmaz dedi yanlarina gittigimde bu persembe olacak dediler 2gun once..annemlere soyleyince bozuldular
Bize neden sen haber veriyorsun onlar neden aramiyor gibisinden.neden seni araci koyuyorlar dedi.. Annemde birgune birgun bizi yemege bole davet etmediler dedi...
Ve nikahta mehri varmis kiz bisey istiyormus durumlaei iyi benim ne istemem gerekir herkesin icindemi soracaklar..

Dini nikahta kız tarafı olmazı ilk kez duyuyorum. Kayınvaliden işine böyle geldiği için uydurmuş gibi gözüküyor.

Mehir olarak istersen 1 kilo altın iste, eşine hediye edebiliyorsun, almayabiliyorsun. Maddi durumu iyi değil diyorsan sen de bağışlayabilirsin eşine.

Dini nikahta kız tarafı olmaz diye bişey yok, sadece nikah esnasında fazla kalabalık olması iyi değildir ama bu kız tarafı içim geçerli değil sadece. Mehir olarakta maddi durumlarına göre bişey isteyebilirsin, nakit olur, gram altın olur, araba olur vs

resmi nikahiniz var mi?yoksa dini nikah yapmak yasak değil mi

bizim ki annemlerin evinde yapilmisti ne demek kiz tarafı olmaz.

Resmi nikah olmadan dini nikah yapmak suçtur

Dini Nikahtan kız tarafı değil kızın kendisi olmaz

Vekili nikaha katılır hoca da namahrem olduğu için kızın sesini duymasın diyeymiş bazı yerlerde de kız sadece başını sallarmış

Ailenin seni niye aracı yapıyorlar tepkisi de ilginç söz konusu olan sensin senin nikahın kimi aracı yapacaklar ki

Annen de madem bazı şeylerden şikayetçi açsın teli söylesin seni aracı etmesin

Naçizane tavsiyem ne yaparsan yap bu süreçte iki taraf ailesinden de mümkün olduğunca uzak durun yoksa gereksiz yere gerilirsiniz

Kanuna göre resmi nikah olmadan dini nikah kıyılamaz. Kıyan suç işlemiş olur.

İslami nikahın şartları

Kız ve erkek tarafından bir evlilik teklifi ve bu teklifi kabul eden biri olacak.
Ve şahitler (2 erkek ya da 1 erkek 2 bayan yahut 4 bayan şahit olmalıdır.)

Mihir ise bir bayan boşandığında 3 temizlik dönemi evlenemez. Bu dönemde de önceki eşi bakmak durumundadır. İşte bu zaman zarfında yani 3 ayda bir kisinin kendisini geçindirebileceği bir rakamdır.
Genelde altın olarak hesaplanır. Çünkü altın değer kaybetmez

Resmi nikah olmadan dini nikah yapmak suçtur

Dini Nikahtan kız tarafı değil kızın kendisi olmaz

Vekili nikaha katılır hoca da namahrem olduğu için kızın sesini duymasın diyeymiş bazı yerlerde de kız sadece başını sallarmış

Ailenin seni niye aracı yapıyorlar tepkisi de ilginç söz konusu olan sensin senin nikahın kimi aracı yapacaklar ki

Annen de madem bazı şeylerden şikayetçi açsın teli söylesin seni aracı etmesin

Naçizane tavsiyem ne yaparsan yap bu süreçte iki taraf ailesinden de mümkün olduğunca uzak durun yoksa gereksiz yere gerilirsiniz
Su sekilde araci acip telefon nikah olacahini neden onlar soylemiyor diyor

Hani her konuya gelip dinimizce söyle müslüman kişi böyle yapar vs....yazanlar var ya sen de tam tersi durumundasin şu anda.

Bu konu dini mi? nikah ve nehir sormuş din konuşulmuyor ki.
Evet dini bir konu.

Ben şimdi buraya dini nikah günümüz koşullarında haramdır çünkü zinaya yol açıyor yazarsam olur mu? Olmaz değil mi? Tartışma çıkar.

O yüzden de dini konu yasak.

sonucta guzel bişi oluyor
neden kız tarafı olmasın? ailenın senın o anını gormek ıstemelerı kadar normal bişi olamaz.
b.k yesın senın o kıskanc kayınvalıden.

Evet dini bir konu.

Ben şimdi buraya dini nikah günümüz koşullarında haramdır çünkü zinaya yol açıyor yazarsam olur mu? Olmaz değil mi? Tartışma çıkar.

Iyi de bu tam dini konu sayılmaz ayrıca konuyu açan dini nikah haram mi helal mi diye sormadi ki.

şu durumda bende şunu anladım ki resmi nikah olmadan dini yapmıyoruz olayı da bir hikaye imiş.

Evet dini bir konu.

Resmi nikaj
Evet dini bir konu.

Pardon ama resmi nikah yapildi

Iyi de bu tam dini konu sayılmaz ayrıca konuyu açan dini nikah haram mi helal mi diye sormadi ki.

şu durumda bende şunu anladım ki resmi nikah olmadan dini yapmıyoruz olayı da bir hikaye imiş.
hikaye tabii ki, imam alacağı paraya bakıyor. o yüzden de kim gelirse gelsin parasını alıp nikahı kıyıyor çoğu. Bu da genç kızların kötü yola düşürülmesine vesile oluyor. işte bu yüzden günümüz koşullarında dini nikah haramdır.

Su sekilde araci acip telefon nikah olacahini neden onlar soylemiyor diyor

Ben de onu diyorum nikah senin nikahın sen de annene
Söylersin iki tarafı muhatap etmek çok da iyi değil

Annen de yemeğe çağırmadılar diyor ama teli açıp onlara söylemiyor ya da kendi davet edip ne yapacağız düğün nikah vs konuşmuyor

kız tarafının olmaması gibi saçma bişeyi ilk defa duyuyorum. benim ve iki kuzenimin de kız evinde olmuştu direk. kuzenlerimin düğün günü benim de düğünden birgün önce.

Back
X