• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dini nikah problemi ?

hikaye tabii ki, imam alacağı paraya bakıyor. o yüzden de kim gelirse gelsin parasını alıp nikahı kıyıyor çoğu. Bu da genç kızların kötü yola düşürülmesine vesile oluyor. işte bu yüzden günümüz koşullarında dini nikah haramdır.
Bu açıdan bakarsak mantıklı ama haram olan dini nikah değil onu kullanma biçimi diyelim.

Resmi nikahiniz yapılmış zaten dini nikahta benim bildiğim fazla kalabalık olunmaz sadece kiz damat hoca ve şahitler olur bu kadar iki tarafin ailesindende kimseye gerek yok yeni amcamin oglunun dini nikahı yapildi ne istiyorsan mehir olarak maddi durum neye yetiyorsa o kadar yani

Ben de onu diyorum nikah senin nikahın sen de annene
Söylersin iki tarafı muhatap etmek çok da iyi değil

Annen de yemeğe çağırmadılar diyor ama teli açıp onlara söylemiyor ya da kendi davet edip ne yapacağız düğün nikah vs konuşmuyor
Pardon ama dugunu ne yapaagiz diye annemin mi axip konusmasi erekir onlaein mi arayip solemesi ya da davet etmesi gerekir ?

hikaye tabii ki, imam alacağı paraya bakıyor. o yüzden de kim gelirse gelsin parasını alıp nikahı kıyıyor çoğu. Bu da genç kızların kötü yola düşürülmesine vesile oluyor. işte bu yüzden günümüz koşullarında dini nikah haramdır.

bunu kötüye kullanan vardır mutlaka ama genellememek lazım benim ve kuzenleriminkinde böyle bir şey olmadı. herhangi bir ücret talep etmedi hiçbiri.

Pardon ama dugunu ne yapaagiz diye annemin mi axip konusmasi erekir onlaein mi arayip solemesi ya da davet etmesi gerekir ?

Sizi üzmek değil amacım ama bana kalırsa ne annen ne karşı taraf konuşur siz evlenen iki yetişkin konulur ailelerinize de söylersiniz

Annenin beklentisi varsa açıp söylesin diyorum seni daha fazla germesin

Ben de evlendim ne benim ailem ne de eşinin ailesi bu konularda tek kelime konuşmadı huzurlu huzurlu evlendik

Elinizin ailesi de belki aileleri bu kadar her konuya dahil etmek istemiyor olabilir ama burdan anladığım dini nikahı size de sormamışlar şu gün yapıyoruz demişler galiba

Kiz tarafi olmaz diye birsey yok. Iki taraftanda sahitler olmasi lazim, bu SART. Bunu söyleyin nisanlinizin ailesine, bilmiyorlarsa gidip danissinlar hocaya.

Birde dini nikahinizi neden simdi yapiyorsunuz, onu merak ettim?
Esimle benim dini nikahim, dügün gecesi kiyildi. Dügünden sonra benim ailemden 2 kisi, esimin ailesinden 2 kisi birde hoca geldi dini nikahi kiyip gittiler.Resmi nikahtan önce dini nikah kiyilmasi yasak. Mihir isteniyor, ama vallahi ben ne istedigimi hatirlamiyorum, ama ne istersen isteyebilirsin diye biliyorum. Cevrendeki evlilere sor, ne istemisler ögren.

Back
X