• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dini nikah?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
evet cüzdanı görmeden yapmıolar yapsada cezası varmış bende öle biliorum oda bu sitede okumuştum

dini nikah o kadar ucuz birşeymiş gibi lanse ediliyorki yıllardır
filim lerde dizilerde olsun çevremizde olsun bir kere dini nikah öteki nikah nasıl aleni oluyorsa
dini nikahında duyulduğu zaman kimse tarafından kızılmayacak yadırganmayacak şekilde olmalı
yok sevgilimle evleniyim yok metres tutayım evleneyim yatıp kalkıyım ayrılayım oldu kimi kandırırsın
sadece kendini ALLAHIIN huzurunda yapıyorsan bunu meşru olmalı gayrimeşru olan bir şeyi kimse
tasvip etmiyorsa ALLAH mı tasvip edecek

sevişmeyi günah sayıp şehvetlerini vicdanen huzurlu icra etmek içinde dini nikaha başvuruyorlar ..
ancak kendilerini kandırırlar..:delphin:

kızlar bugun tvde belki izlemişinizdir bi kanalda hoca vardı ve gençlerin sorularına cevap veriordu gençlerden biri (ERKEK)
dediki hocam benim ciddi düşündügüm bir kız arkdaşım var ve onunla ilerde allah nasip ederse evlenecegiz.. ama erkekle bayan yanyana çok gnaha giriorlar ve bizim iiçimiz huzursuz oluor biz ikimizin arasında nikah yapsak(DİNİ)
OLURMU?hocada hanefi mezhebinde ailelerin bilmesi çokda önmli degil diger 3 mezhepde bilmesi lazım dedi.kız eger aklı yerindeyse bi noksanlıgı yoksa yapılabilir dedi ama 2 şahitin olması gerekli.??siz ne düşünüosunuz böle sevgililer arasında ben biraz garipsedim ya ilerde evlilik olmassa diye ama oda ciddiligne veya güvenligine baglı sanırım..:1shok:

Resmi nikahım olmadan asla dini nikahım olmayacak :jeyyar:saçma sapan bir şey madem korkuyor erkekler günahtan o zaman işlemesinlerdelikafadulden
dikkat etmek lazım erkeklere bu konuda güven olmayacagını düşünüyorum...ağır olmalı kadınlar çünkü işin duygusal yanı var ayrılırlarsa üzülecek yıpranacak olan kadınlar ...en güzeli bazı şeyleri beklemek ve zamanı gelince adabıyla yaşamak..:kahve:

sadece 2 şahit obilecek bu nikahı niha nikah degildir zaten düğünün nihanın amacı zaten bu kız benım helalimdir herkes bilsin anlamı taşımak tadır ona bakarsan nihanı illa bi hocanın kıyması gerekmiyo.. dua kitaplarında da nihah duası felan yazıyo .. ama zaten yasalardada resmi nikahtan önce dini nikah yapılması yasak ve cesası var..

ille de sarılacağız, öpüşeceğiz, sevişeceğiz diye yapılan bir dini nikahın vebali bence daha büyük olur, hiç samimi değil.

öncelikle şunu söyleyeyim nikahın dinisi dini olmayanı diye bişey yoktur,
nikah denilen akdin belirli şartları vardır
1. eşlerin karşılıklı her türlü hakkı korunmalı
2.şahitler olmalı
3. evlilik ilan edilmeli

bugün imam nikahı olarak yapılan şey sadece duadır, ve RESMı NıKAH OLMADAN HıÇBıR GEÇERLıLıĞı YOKTUR
dini nikah yapalımda günaha girmeyelim diyenler kendilerini kandırmaktan başka hiçbirşey yapmıyorlar

artık dini nikahtada resmi nikah yapıldımı diye soruyorlar :1closedeyes:

sadece dini nikah kıydırmak suçtur, dini nikah size bu toplumda istediğinizi yaşama hakkını vermez.

Biz de eşimle resmi nikahtan bir gün önce eşimin bizden 3 ay önce evlenmiş olan kuzeninin evinde dini nikah yaptırdık..Çünkü nikahımız başka şehirde oturacağımız ev başka şehirdeydi ve vaktimiz yoktu başka...Ayrıca dini nikahımızda annem de vardı,eşimin kuzenleri de vardı..Bir sürü şahit vardı..Bu yüzden sorun yoktu...Ertesi gün normal resmi nikahımız ve düğünümüz oldu...gamyoncuiremsu

resmi nikah yanında dini nikahın yapılması fikrine
katılıyorum tabikide fakat annenin babanın izni varsa herkez tarafında evlenecekleri biliniyorsa
tabiki kader ayırmadıktan sonra nişanlı gençlerin daha rahat davranabilmek adına
dini nikahları kıyılabilir ama dediğim gibi bu tamamen meşru olmalıdır herkezin gözünde

Biz de eşimle resmi nikahtan bir gün önce eşimin bizden 3 ay önce evlenmiş olan kuzeninin evinde dini nikah yaptırdık..Çünkü nikahımız başka şehirde oturacağımız ev başka şehirdeydi ve vaktimiz yoktu başka...Ayrıca dini nikahımızda annem de vardı,eşimin kuzenleri de vardı..Bir sürü şahit vardı..Bu yüzden sorun yoktu...Ertesi gün normal resmi nikahımız ve düğünümüz oldu...gamyoncuiremsu

resmi nikah yanında dini nikahın yapılması fikrine
katılıyorum tabikide fakat annenin babanın izni varsa herkez tarafında evlenecekleri biliniyorsa
tabiki kader ayırmadıktan sonra nişanlı gençlerin daha rahat davranabilmek adına
dini nikahları kıyılabilir ama dediğim gibi bu tamamen meşru olmalıdır herkezin gözünde

bu gayet doğal, resmi nikahınız olacaksa dini nikah yaptırmak tamamen tercihinize ve inancınıza kalmış. ama bunu sırf bir şeyler yaşarken günaha girmeyelim diye sevgiliyken yapmak, yapmayı bırakın düşünmek bile insanın kendine söylediği kocaman bir yalan.

bu gayet doğal, resmi nikahınız olacaksa dini nikah yaptırmak tamamen tercihinize ve inancınıza kalmış. ama bunu sırf bir şeyler yaşarken günaha girmeyelim diye sevgiliyken yapmak, yapmayı bırakın düşünmek bile insanın kendine söylediği kocaman bir yalan.

Canım kendi yaptıklarını mübah gibi göstermek isteyenlerin kendilerini ve başkalarını aldatma çabasından başka bir şey değil bu elbette...

İran'da da genelev kadınları ile sözde haram birleşme olmasın diye muta nikahı kılınıyormuş,Bir kaç saatliğine..Sona boşanmaca.... -tatlicadiarzu- :roflol:

Canım kendi yaptıklarını mübah gibi göstermek isteyenlerin kendilerini ve başkalarını aldatma çabasından başka bir şey değil bu elbette...

İran'da da genelev kadınları ile sözde haram birleşme olmasın diye muta nikahı kılınıyormuş,Bir kaç saatliğine..Sona boşanmaca.... -tatlicadiarzu- :roflol:

:1shok::1shok::1shok:

dini nikahın bir bağlayıcılığı olduğunu düşünmüyorum...
bir örftür, adettir ister yerine getirirsin ister getirmezsin...
hele ki sevgiliyken dini nikah yapmak ya da yaptırmak bir şeyleri kılıfına uydurmak bence...

Muta nikahı, cahiliyet devrinden kalan bir nikah şeklidir. İslam'ın ilk yıllarında, özellikle harp zamanlarında, uzun zaman kadınlardan uzak kalan as*kerler için muta nikahına izin verilmiş, Hayber savaşına kadar mübah olan bu mu*vakkat nikah Peygamberimizin sünnetiyle yasaklanıp haram kılınmıştır.

Muta nikahı ücret karşılığında belli bir vakit için kadınla evlenmektir. Muta'nın en az müddeti bir cinsel ilişki geçecek zaman parçasıdır. En çok ise 99 senedir.(1) ,

Erkek kadına hitaben "Beni beş aylık bir zaman için mutalandır." veya "Şu kadar para karşılığında seninle mutalandım." deyip kadın da kabul ederse muta olur. Halk dilinde 'acem nikahı' denen bu iş fuhuştan başka bir şey değildir. Allah Rasulu kesin olarak bunu yasaklamıştır. Ashab'dan, tabiinden ve müçtehitlerden, bu tür nikahı kabul eden kimse yoktur. (2) Böyle bir akit ne kadını helal kılar, ne boşama, hükmüne kapı açar, ne zihar, ne de mirasdan yararlanma hakkını verir.

Muta nikahı ile evlenen kadın erkeğe, erkekte kadına varis olamaz (3). Muta nikahının müddetinin az veya çok olması arasında hiçbir fark yoktur. An*cak,"kıyamet kopuncaya kadar, Deccal çıkıncaya kadar seni nikahlıyorum" şeklin*de bir ifade kullanılırsa muvakkatlık şartı da hükümsüz kalır, nikahın diğer şartlarını da yerine getirirse nikah sahih olur. (4) Çünkü o zamana kadar yaşamaları imkansızdır.

alıntı.

ben bu muta nikahının üniversitelerde çok yaygın olduğunu duymuştum
okul bitene kadar rahat rahat beraber olmak için aralarında kıyıyorlarmış okul bttikten sonra veya daha önce herkez kendi yoluna gidiyormuş tabi devam eden istisnalarda vardır

çok yanlış bi düşünce nikahın anlamı cümle aleme duyurmak zaten böle gizli iki şahitle nikah olmaz
herkes işine geldiği gibi nikah kıyarsa valla nolur bilemiyorum
:delphin:

Back
X