Dinsiz gibi hissetmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Prettylittleliars2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2019
305
337
53
25
15 yaşındayım bu konuyu anneme söyleyemedim çünkü din konularında çok kızar hep. Benim dini inançlarim çok zayıf Allah'ın var olduğuna inanıyorum ama peygamber hikâyelerine inanamiyorum lütfen yargilamayin ama bana hikaye gibi geliyor diyorum ki hikaye olsa milyonlarca insan inanır mi? İnanmazlar. Allah evreni yaratmış bize kitap göndermiş tabiki de gönderecek ve bizim bir sinavimiz olacak bunları biliyorum ve inanıyorum ama bilmiyorum işte namaz kılarken falan aklıma kötü kötü şeyler geliyor namaz kilacagima TV izlerdim falan diye. Bunları şeytan fisildiyor sanırım hemen aklımdan uzaklaştiriyorum. Bana ne önerirsiniz? Daha önce bir kere intihar ettim orası apayrı bir konu ama kısaca yazayim. canimdan çok sevdiğim annem olarak gördüğüm teyzem kanserden öldü . hemen sonra nöbet geçirdim ve epilepsi çıktı üzüntüden. Epilepsi için çektirdigimiz emarlarda fark ettik beynimde tümör çıktı. Teyzemi benden alan hastalığın çıkmasına dayanamadım canima kiymaya kalktim. Kendimi çok kötü dinsiz hissediyorum yaşama hevesim kalmadı genç yaşimda yargılamak yerine öneri sunarsaniz gerçekten sevinirim

Dini konular açmak yasak bdv'de.
Dinsiz olduğunu düşünüp kendini bu kadar kötü hissediyorsan psikologa gitmelisin. Yaşın çok genç.

Öncelikle intihar çözüm değil. Bunu unut.
İkinci olarak dini konu açmak yasak.
Ve son olarak bir ateist olarak yazıyorum, din inancın yok diye hayat bitmiyor. Ne ahlaksız oluyorsun ne de kötü insan. Şöyle çevrene bakarsan din kisvesi altında yapılan ahlaksızlar ateistlerin karışmış olduğu olaylardan çoktur.
Aklıma geldi şunu da söyleyeyim. Kar zarar olayını düşününce deist olmak en mantıklısı zaten. Yaratıcının varlığına inanıyorsun ama din seçmiyorsun. Yani öldüğünde yahudiler haklıysa korkun olmayacak

Ben insanlara akil verildigini ve bu aklı nasıl kullanılacagının insana bağlı oldugunu düsünenlerdenim...

Peygamber hikayelerine inanip inanmaman senin elinde olan birşey burda satirlarca yazsalarda inanmayacaksan inanmazsin zaten.
Ama bu seni dinsiz yapmaz.

Geçici bi dönem olduğunu düşünüyorum , zaten stresli ve üzücü bi dönem yaşamışsınız. Allah acil şifalar versin Akışına bırakın , Allah’ın izniyle herşey yoluna girecektir, kendinizi yıpratmayın daha fazla .

Evet haklisiniz ama kendime örnek olarak aldığım insan yani teyzem çok dinliydi bende onun izinden gitmek istiyorum ama boyle hissetmek beni üzüyor

Gidiyorum intihardan sonra polisler önerdi ama çok işe yaramıyor gibi adam sadece dinliyor

İşe yarayıp yaramadığını bilemezsin, intihara kalkışacak hale geldiysen mutlaka git. Din konusunu da kendine fazla takıntı etmişsin gibi. Herkesin kendi tercihi. Dinsiz de olsan kötü biri olacağın anlamına gelmez bu. Kimseyi de ilgilendirmez inancın, sadece seni ilgilendirir. Senin yaşlarında böyle bir sorgulama yaşamak normal. Acil şifalar dilerim bu arada, geçmiş olsun.

bence bu dönemde tek dine konsantre olma. bütün dinleri arastir. ya kendine uyani bulursun yada islama daha cok asik olursun. yada o hikayeler diyelim bir birine ne kadar benzedigino görürsün. misal bende müslümanim ama incilin icindekini duydukca diyorum eee bu islamdada var yada aaa islamda bu biraz farkli. ve en sonunda insanlae hangi dil dinden olursa olsun kapimizin hep ayni yere ciktigini görüyorum.

ama bu hassas dönemde cok dikkat et öyle asiri guruplara karisma sakin!

Tamam teşekkür ederim nerden duydum hatırlamıyorum ama bilinç altima yerleşmiş böyle şeyler düşününce dinden çıkıldığını duydum

Tamam teşekkür ederim. Bende de öyle oluyor mesela yahudilikte zina yasakmis ne kadar benziyor diyorum. Ben Müslümanım boyle de kalmak istiyorum diğer dinler hep bozulmuş ama Müslümanlığın her seyine inanmak istiyorum böyle küçük şüpheler beni kötü hissettiriyor

Teşekkür ederim. Takmış olmam annemden kaynaklı teyzenin vefatından sonra hepimiz çok etkilendik ve ölümün ne kadar ani olduğunu anladık. Bende tümör çıkınca annem daha fazla baskı yapmaya başladı namaz gibi konularda ben de kiliyorum zaten ama onlar gibi tam olarak inanmamak beni üzüyor

iman etmek icin rabini peygamberini gercektrn sevmek lazim buda zamnla olur yada olmaz cunku 15 yasindasiniz kimliginizi yeni yeni taniyorsunz cok dini konulara girmek istemiyorum keske anne babalar dinimizi islamimizi zoraki bir din olarak.anlatmazsa hosgoru dini merhamet dini olrak anlatsa srvgiyi saygiyi kucuk yasta anlatsa aslinda cok sey yazilabilir ama inanis goruse.asla ve asla karismama taraftariyim allah sizin icin hayirlisi olan neyse ona yonlendirir insallah. sadece duanin gucune inan dua et isen duyan sana ses verecektr inaniyorum buna

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…