Dinsiz gibi hissetmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Teşekkür ederim. Takmış olmam annemden kaynaklı teyzenin vefatından sonra hepimiz çok etkilendik ve ölümün ne kadar ani olduğunu anladık. Bende tümör çıkınca annem daha fazla baskı yapmaya başladı namaz gibi konularda ben de kiliyorum zaten ama onlar gibi tam olarak inanmamak beni üzüyor

tümör ne durumda peki, onunla ilgili tedavi ne durumda? Önemli olan o şu an.

Geçici bi dönem olduğunu düşünüyorum , zaten stresli ve üzücü bi dönem yaşamışsınız. Allah acil şifalar versin 🙏🏻 Akışına bırakın , Allah’ın izniyle herşey yoluna girecektir, kendinizi yıpratmayın daha fazla .
Teşekkür ederim inşallah öyle olur. Hayatım boyunca hiç böyle birisi olmamıştım gecen sene olsa intihar konusuna gülerdim ama başına öyle şeyler geliyor ki insan değişiyor ama inşallah Allahin izni ile atlatirim

Buradan kimse sana yardımcı olamaz, büyük çoğunluk sana kendi fikrini dayatmaya çalışır anca. Yaşına göre bu soruların normal, cevapları da kendin bulman gerek. Dinsiz olmak kötü birşey değil, dinsiz olsan bile kötü hissetmen gerekmez ki sen dinsiz değilsin okuduğum kadarıyla. Ama annen neden sana kızıyor din konusunda onu anlamadım. Ben hiç dini eğitim falan almadım ama bir yaştan sonra birşeyleri merak ettiğim zaman annem ve babam yardımcı oldu hep, zaten görevleri bu değil mi? Kızarak falan baskılayamazlar seni, aklındaki soruların cevabını alman gerek bir şekilde. Başka güvendiğin birileri yok mu? Bi öğretmen, abla falan belki? Hiç olmadı din konusunda kitaplar okursun, ama din hakkında cevaplar almanın yeri burası değil büyük ihtimalle konun kapatılır.

Okula gidiyorsan eğer oradaki rehberlik ve ya din kültürü ahlak bilgisi hocasıyla görüş bence. Onlar daha iyi yönlendirecektir . Ayrıca kuranı Kerim’in Türkçesi de önemli tabi ama öncelikle siyer-i nebi okumanı tavsiye ederim bakış açın değişecektir kaynak da iyi seçmek lazım muhakkak araştır.Beş vakit namaz kılıyormuşsun, inanmayarak kılıyorsan sanırım aile etkisiyle olabilir. Bu yüzden bence kendini dinle bi müddet ve ibadetini sadece kendin istediğin için yapıyor ol ☺️

Sadece Kuranı Kerim’i Türkçe oku okadar .

Verilebilecek en güzel cevap verilmiş gerçektende.

Öncelikle geçmiş olsun. Allah şifa versin. Teyzen için üzüldüm Allah rahmet eylesin, kalanlara sabır versin.

Bende bir ayet paylaşmak istiyorum bununla ilgili;

“O kitap (Kur’ân); onda asla şüphe yoktur. O, müttakîler (sakınanlar ve arınmak isteyenler) için bir yol göstericidir.” (Bakara 2)

iman etmek icin rabini peygamberini gercektrn sevmek lazim buda zamnla olur yada olmaz cunku 15 yasindasiniz kimliginizi yeni yeni taniyorsunz cok dini konulara girmek istemiyorum keske anne babalar dinimizi islamimizi zoraki bir din olarak.anlatmazsa hosgoru dini merhamet dini olrak anlatsa srvgiyi saygiyi kucuk yasta anlatsa aslinda cok sey yazilabilir ama inanis goruse.asla ve asla karismama taraftariyim allah sizin icin hayirlisi olan neyse ona yonlendirir insallah. sadece duanin gucune inan dua et isen duyan sana ses verecektr inaniyorum buna
[namazdan sonra
Verilebilecek en güzel cevap verilmiş gerçektende.

Öncelikle geçmiş olsun. Allah şifa versin. Teyzen için üzüldüm Allah rahmet eylesin, kalanlara sabır versin.

Bende bir ayet paylaşmak istiyorum bununla ilgili

“O kitap (Kur’ân); onda asla şüphe yoktur. O, müttakîler (sakınanlar ve arınmak isteyenler) için bir yol göstericidir.” (Bakara 2)
Teşekkür ederim

Okula gidiyorsan eğer oradaki rehberlik ve ya din kültürü ahlak bilgisi hocasıyla görüş bence. Onlar daha iyi yönlendirecektir . Ayrıca kuranı Kerim’in Türkçesi de önemli tabi ama öncelikle siyer-i nebi okumanı tavsiye ederim bakış açın değişecektir kaynak da iyi seçmek lazım muhakkak araştır.Beş vakit namaz kılıyormuşsun, inanmayarak kılıyorsan sanırım aile etkisiyle olabilir. Bu yüzden bence kendini dinle bi müddet ve ibadetini sadece kendin istediğin için yapıyor ol ☺
Tamam teşekkür ederim. Kısmen aile baskısı ile annem çok ısrar ediyor ama ben de istiyorum

15 yaşındayım bu konuyu anneme söyleyemedim çünkü din konularında çok kızar hep. Benim dini inançlarim çok zayıf Allah'ın var olduğuna inanıyorum ama peygamber hikâyelerine inanamiyorum lütfen yargilamayin ama bana hikaye gibi geliyor diyorum ki hikaye olsa milyonlarca insan inanır mi? İnanmazlar. Allah evreni yaratmış bize kitap göndermiş tabiki de gönderecek ve bizim bir sinavimiz olacak bunları biliyorum ve inanıyorum ama bilmiyorum işte namaz kılarken falan aklıma kötü kötü şeyler geliyor namaz kilacagima TV izlerdim falan diye. Bunları şeytan fisildiyor sanırım hemen aklımdan uzaklaştiriyorum. Bana ne önerirsiniz? Daha önce bir kere intihar ettim orası apayrı bir konu ama kısaca yazayim. canimdan çok sevdiğim annem olarak gördüğüm teyzem kanserden öldü . hemen sonra nöbet geçirdim ve epilepsi çıktı üzüntüden. Epilepsi için çektirdigimiz emarlarda fark ettik beynimde tümör çıktı. Teyzemi benden alan hastalığın çıkmasına dayanamadım canima kiymaya kalktim. Kendimi çok kötü dinsiz hissediyorum yaşama hevesim kalmadı genç yaşimda yargılamak yerine öneri sunarsaniz gerçekten sevinirim
Sorgulayın okuyun okuyun aileniz müslüman diye müslüman olmak zorunda değilsiniz her şeyi okuyun aklınıza mantığınıza uyanı yapın hayat sizin

Buradan kimse sana yardımcı olamaz, büyük çoğunluk sana kendi fikrini dayatmaya çalışır anca. Yaşına göre bu soruların normal, cevapları da kendin bulman gerek. Dinsiz olmak kötü birşey değil, dinsiz olsan bile kötü hissetmen gerekmez ki sen dinsiz değilsin okuduğum kadarıyla. Ama annen neden sana kızıyor din konusunda onu anlamadım. Ben hiç dini eğitim falan almadım ama bir yaştan sonra birşeyleri merak ettiğim zaman annem ve babam yardımcı oldu hep, zaten görevleri bu değil mi? Kızarak falan baskılayamazlar seni, aklındaki soruların cevabını alman gerek bir şekilde. Başka güvendiğin birileri yok mu? Bi öğretmen, abla falan belki? Hiç olmadı din konusunda kitaplar okursun, ama din hakkında cevaplar almanın yeri burası değil büyük ihtimalle konun kapatılır.
Ben din konusunu hep araştırıyorum din dersine en çok katılan öğrenciyimdir bütün dinleri araştırdım diyebilirim. Annemin baskı yapma sebebi teyzenin ani vefatı ve bende de tümör çıkması ablama da demeye başladı ama bana daha çok ısrar ediyor. Ben de çok korktum annem gibi bu yüzden tamamen baskı ile kilmiyorum kendim de istiyorum ama müslümanlık dinine her şeyi ile inanmak istiyorum

tümör ne durumda peki, onunla ilgili tedavi ne durumda? Önemli olan o şu an.
Tümör beynimin tam motor kismindaymis yani hareket etme konuşma yürümeyi yapmamızı sağlayan kısım. Doktor amilayat gibi bi durum yok dedi o bölgeye girmek çok riskliymis. Ama şansima tümör şuanlik buyumuyor 6 ayda bir gidip beyin emari çekileceğim büyürse kemoterapi

Tümör beynimin tam motor kismindaymis yani hareket etme konuşma yürümeyi yapmamızı sağlayan kısım. Doktor amilayat gibi bi durum yok dedi o bölgeye girmek çok riskliymis. Ama şansima tümör şuanlik buyumuyor 6 ayda bir gidip beyin emari çekileceğim büyürse kemoterapi

Umarım büyümez, çok geçmiş olsun. Kontrollerini aksatma.

Dini derin düşünen derinin içine düşer.. o yüzden kafanı yormamalısın bu konuda. Ne kadar çok düşünürsen o kadar çok yanılırsın ;) hatalar yaparsın

Yaşadıklarınız çok zor küçük yaşta çok zor şeyler gelmiş başınıza fakat anlatırken konuyu pek bağdaştıramamışsınız bakılınca iki farklı konu gibi duruyor. Dini işin içine katmadan anlatmayı tercih etseydiniz keşke. Ayrıca yasak diye biliyorum dini içerikli konu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X