diplomalı işsiz olarak evde oturan bir kızın babasıyla anlaşamadığı noktalar:(

hatime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2011
331
2
68
ben nişanlıyım 27 yaşındayım.nişanlım en erken akşam 6da çıkıyor.ve cumartesi öğlene kadar çalışıyo.sadece pazarı boş.ve benim babam eskiden beri akşamları dışarda olmamızı istemez.kendisi de akşamları hep evinde olur.saçma bulur.babam emekli inş.mühendisi.yani öyle tutucu bi aile de deiliz (yani kötü bişey olduğu için söylemiyorum )ve büyükşehirde yaşıyoruz.yani tamam korkuyo etrafta birsürü pislik var ama nişanlımla ne zaman görüşecem ki .zaman kalmıyohaftasonu da pazar günü herkes biraz dinlenmek istiyor sabah ve akşama doğru çıkmak istiyolar.ve arada bir çıkıyorum izin alıp ama içim hiç rahat etmiyo.çünkü konuşsam da baba başka zaman yok napabilirim diye sadece ben sevmiyorum onu bil diyo.yani içim hiç rahat olmuyo.ben üniversiteyi 2.öğretim okudum yani akşamları bi problemim yoktu.benim arkadaşlarım ve bi çok kişi akşam çıkabiliyor .yani ben mi uzaylı gibiyim ya benim gbii olan yok mubunu kabullenmem gerekiyo artık .bi işe girsem o zaman alışırlar da hep evde olduğum için çok göze batıyo her yaptım bayan olmak ne kadar zor ya böyle bi ülkedeinsan babasıyla bile anlaşamıyo.çakışıyoruz kesinlikle bi türlü aynı kafada olamıyoruz.ben anlamaya çalışsam da onu o da anlasa biraz bu kadar sert olmasa ortada buluşurduk .ama kesin çizgileri var.ve oyle yapınca benim de zoruma gidiyo çocuk gibi hisediyorum.ben başka şehirde olsam istediğimi yaparım haberi olmaz yanında olunca alışıyolar böyle çocuk gibi görüyolaranlayamıyorum.paylaşmak istedim..benim gibi olan var mı ..?

Nişanlınızdan hoşlanmıyor mu acaba, yani onunla olmanızla ilgili bir sorun olmasın?

benim babam da boyleydi, biraz da kucugum diye cok cikmami istemiyordu sanirim
21 yasimda evlendim cunku. ben de biraz aglayip zirlayip sen bu durumu sevmiyosun diye ben adami tanimadan mi evleniym diyip duruyodum mecbur susuyordu ve cikiyordum
ayy tam cocuklukmus yaptigim simdi farkettim babalar genelde boyle sanirim.

canım bende benzer dertten muzdaribim yeni mezunum babanla meslektasız :)2.5 senedir süren bi ilişkim var sevgilim kaptan senenın buyuk cogunlugu yok burda oluncada hep görüşmek istiyoruz annem onyargılarından dolayı onaylamıyo babamın haberi yok uzunca bı sure daha söz nişanlılık hayal gibi ... bulusma konusundaysa suan calısmıyorum yani calısmak ıstıyorumda iş yok malum :) evden sevgilimle bulusucam dıyıp cıkamıyorumda mecbur sürekli kurs falan fılan yazılmaya calısıyorum gecen geldıgınde sevgılım evdekılere ıngılızce kursuna yazıldım dıyıp bulusuyodum bende istemiyorum böyle olmasını ama napalım mecbur kalıyoruz bazen yalan soylemeye sürekli kızlarla bulusucaz dıyorum simdi sevgilim inşallah bi haftaya gemiden iniyo benim yine karnımda agrılar olusmaya basladı iş güvenliği kursuna yazıldım bu seferde yani beni kapıdan tutsalar bacadan kacıyorum :) sende haftasonu sabahtan bi kurs ayarla evdekılere aksam bıtıyo de :) ya bide siz nişanlısınız anneni sok araya perde koltuk bakıyoruz falan de :)

aynen ya dediğin şey çok güzel oluyo:)yani kurs olayı.nişanlı da olsan sevgili de olsan babalar korkuyo.acaba kızım üzülür mü sonradan diye onu tanısa bile.dünyanın bin bir türlü hali var ya kızım nişanlısından ayrıldı olup pişman olacağı şeyler olur mu diye imzayı atmadan yine de korkuyolarbi yandan haklılar aslında bence ama gündüz isteiğin kadar çık diyo zaten gündüz özgürsün ama sadece akşam korkuyorum ben diyo.sen benim kıymetlimsin diyo nişanlımı da sever ayrıca maşallah.:)kursa gittim daha önce gidecek kurs kalmadı mı bilmiyroum .bi de kursa gidersem önce bi işe girmeyi dene der herkes heralde ama bi denicem yine de iyi fikir .ama kurslar da hep gündüz işime yaramıyo çok:)akşam olması lazım çünkü gündüz zaten çıkabiliyorum ama nişanlım yok yani çalışıyo o saatlerde.veya arkadaşlarımın da çoğu çalışıyo gündüz.bakalım bi araştırmaya girecem.akşam bi kurs fikri olan söylesin lütfen:) akşam kpss ve bilgisayarlı muhasebe kursuna gittim ayrıca :)denenmeyen bişey olabilir.hm ingilizce kursuna da gittim:))hayırlısı aslında bi yandan kendini ağırdan satmak ii oluyo.evlenince zaten hep beraber olurz nasılsa diye düşünyrm ama bakalım

Nişanlınızdan hoşlanmıyor mu acaba, yani onunla olmanızla ilgili bir sorun olmasın?

hayır hoşlanıyo babamla ortak noktası çok hatta ikisi de mühendis maşallah.inş hep böyle devam eder de.biz çocukken lojmanda otururduk mesela yani güvenli bi yerdi .bütün çocuklar aşağıda oynardı bi tek biz yukarı çıkardık.hadi ben kızım.abimin de aşağıda çok durmasını istemezdi.takmış yani bilemiyorum neden.sevmiyorum diyo başka bişey demiyo .kişisel olarak şunla görüşme demiyo.ama benim sadece nişanlım değil arkadaşlarım da çalışıyo genelde onlarla da çok görüşlemiyorum.ama bize gelsinler diyo.hm zaten anneme söylüyorum babama söyle çıkacam ben diye.bişey demiyo aslında öyle yaptığımda ama hissediyorum ben gelince bazen soğuk davranıyo
ayrıca annem de aynı kafa ama tabi daha yumşak ortayı bulmaya çalışıyo.onlara çok saçma geliyo .çünkü annem babamla nişanlıyken pek dışarı çıkmamışlar ve annem abisiyle çıkarmış.eskidenmiş ama nebilim......... kafayı yedim yicem iyice de.aslında takacak bişey değil de değiştiremediğim için canım sıkılıyoo.. kocaman kız oldum hala birey gibi davranılmıyo gibi geliyo bana..

aslında babalar haklıymış dimi.yani kısmen.ne kadar sevse güvense de kızları onların kıymetlisi.belli etmeseler de çok korktuklarından bence böyle abartıyolar..sen haklıymış babam dedin mi?evlenince

22 yaşındayım ikinci öğretimim okul varken eve 11de de gelsem "ay kızım okuyo" haftasonu hava kararsa "kızım nerde kaldın" buyrun burdan yakın

Diplomali issiz deyince hemen ustume alindim :) bencede babalar biraz panik yapabiliyolar aman gece kizimin basina bisey gelmesin iti var ugursuzu var diye dusunuyolar..ama sanirim bi isinin gucunun olmamasi seni bunaltmis,cunku bende ayni durumdayim aksamlari nisanlimla gorusuyorum,gunduzleride arkadaslarimla ama tabi hergun cikamiyorum kizlarla cunku herkesin kendigine gore bi ugrasi var denk gelmiyo bi de her gun ne yapabilirsin sonucta..ama bence gunduzleri icinde ara sira evde oturmamak adina yalniz bile cikip ceyiz alisverisi yapabilirsin,annemde calistigi icin ben bayiliyorum kendi kendime gezip kap kacak almaya :)

aslında babalar haklıymış dimi.yani kısmen.ne kadar sevse güvense de kızları onların kıymetlisi.belli etmeseler de çok korktuklarından bence böyle abartıyolar..sen haklıymış babam dedin mi?evlenince

aslinda cok da degil
yani gunduz cikma sansimiz olsa babam da aksam cikmama izin vermese cok cok hakliydi iti var kopugu var ben aksam saatinde disarda olmayi zaten sevmem (yanimda abim annem babam esim kim olursa) istanbulda yasiyoruz ve tinerciden bol bisey yok ozellikle besiktasta
ama malesef gunduz cikmak gibi bir sans yokken ve evde oturan bir genc insan zaten bunalirken bu kadar ustune gidilmemeli
bunun disinda ne kadar nisanli da olunsa, biz kizlar onu artik zaten evlenicez artik zaten ona guveniyorum gibi goruyoruz, fakat babalar evlenene kadar buna asla boyle bakmiyor ve hatta kimisi evlenikten sonra da... babalar genelde kizlarina duskundur kimseyle paylasamaz zaten. bu konuda biraz haklilar evet, buda gormuyor muyuz dugune 3 gun kala nisan atanlar, nisanli oldugu halde ona bun sarkan adamlar veya evlenip eslerini doven adamlar... iste korumak istiyorlar da gorup tanimazsak ne mal oldugunu (ozur dileyerek boyle diyorum daha guzel bi kelime bulamadim) hic anlayamayiz ki

22 yaşındayım ikinci öğretimim okul varken eve 11de de gelsem "ay kızım okuyo" haftasonu hava kararsa "kızım nerde kaldın" buyrun burdan yakın

aynen öyleydim ben de okurken ama nasılsa hafta içi hergün geç geliyorum diye düşünüp rahatlardım.haftaiçi özgürdüm yani aynen dediğin gibi 11lere kadar:)bayağı bi çelişki yani bu.okurken bişey denmiyo ama sonra sanki kötü biyere gidecezz..

diplomalı işsiz deyince komik oluyo belki ama :)insanın zoruna gidiyo tabi ya okadar okuduk ama napalım hayırlısı olsun.iyi senin adına sevindim akşam çıkabiliyomuşsun nişanlınla.ben de arada bi çıkıyorum da aynen dediğin gibi babam pek etrafa güvenmiyo.ama gündüz hiç bişey demez istediğim kadar çıkabilirm.ama biçok kişi çalışıyo akşam müsaitler.tabi nişanlıma genelde zaman ayırıyorum ..öyle karışık işler yanii)evlenene kadar böyle artık.şimdi değişiklik oluyo evlenince zaten hep görüşecez ama o zaman da dışarı çıkmk isterim:)inşallah eşim çıkarırsa

Bir gün bunu söyleyeceğimi tahmin bile etmezdim
Ancak anneler babalar haklı çıkıyor hep
Emin ol böyle daha kıymetli olursun nişanlına karşı
özlersizin, kavgalarınız olmaz, konuşacak şeyleriniz çoğalır..
tabi iş bulana kadar ya da diğer arkadaşın dediği gibi bir kursa falan yazılana kadar
idare edebilirsiniz..

Sorma:26:Ben haftaiçi okadar rahatımki diyorum keşke hep okul olsa Hayır haftasonu en geç geleceğim saat 9 bilemedin 10 oda hep değil yani. Diyorum 30 olsam siz yine hava 6da karardı gelmiyomusun diye ararsınız heOkul bu yıl bitiyo sevinsem mi üzülsem mi

harikasın bunu duymak çok güzel evet aslında ben de biraz böyle düşünüyorum.babam da haklı bi yandan diyorum.Allah korusun ama nişanlıyken ayrılsam daha sonra bi yabancı oluveriyo ve ben ağırlığımla kalmak istiyorum .kızlar kendini ne kadar ağırdan satsa o kadar ii oluyo.biliyorum ama özlüyorum da .bi de en iyi arkadaşım nişanlım aslında diğer arkadaşlarımdan daha yakın oluyo tabiki.onla da az görüşünce yalnız kalıyorum.bugünler de biraz çıkmayin en yisi akşamları diyorum haftasonu görüşürüm.pazar günü erken kalk da görüşelim derim mesela pazar keyfini bozacam ama:)gelirse yani.bi de ablası uzaktan geliyo haftasonu ve ailesini de özlüyo.onlarla da olmak ister o da haklı .yani herkes haklı:)ben de haklıyım:)hayırlısı olsun

sen de bendensin:)ben ingilizce kursu,muhasebe kursu,kpss kursuna yazılmıştım okul bitince .zaten bikaç yıl geçti benim iş de olmadı.yüksek lisans isteseydim yapardım da inancım kalmadı okumaya.bi de bıkmıştım okumaktan.ama sen yapabilrsen öyle bi kursa gidebilirsin.bu arada ben staj yapmadım tecrübesizim bu yüzden işe girmm zor oluyo.hep tecrübe istiyolar.sen yapabilrsen staj olsun ya da küçük bi iş okurken iiolur.sadece tavsiye:)şimdiki aklım olsa öyle yapardım diyorum yani ama kısmet tabi..

Kel alaka olacak ama hepinize bir ozendim kizlar..ne guzel sizi dusunen, koruyan kollayan babalariniz var. Benim gibi babasiz buyumus kadinlar sizi gorunce duyunca ozeniyor haberiniz ola, babalariniza benim icin sarilin.

evet çok doğru söylüyosun.yani başka zaman çıkabilsem çıkacam.anlayışsızlık gibi geliyo bu bana da.ama zaten tamam diyo sesini çıkarmıyo .ama arada lafını sokuyo ya da ters bakıyo kızmış gibi.yani bişey demiyo ki baban sana diyort annem.demiyo da içim içimi kemiriyo sanki dünyanın en kötü şeyini yapmışım gibi.strese girdim.en çok bunaldığım konu bu.kaçıp gidesim var yani.aslında bu olay insanı uzaklaştırıyo hiç farkında değil.yani sevmiyorum değil ailemi çok seviyorum tabiki ama.ben böyle olacağını sanmıyodum 27 yaşında bi insanım.üniversite bitirmişim.evde oturuyorum işim yok.kursalara gittim.yani bi de sıkılıyosun kızım gezdirim seni de demez.yani napacaksın bu saatte çıkıp nereye gidecez der.ya da sinemada niye izlicen evde tv izle diyo.kafa yapımız çok farklı ya babamla.anlamıyorum.ben de babadır diyorum .napacamki isyan etsem olmaz.anlattım kaç kere.çıkmaza giriyorum yani.kafası böyle.aslında babam da 2.öğretim okumuş okulunu sabah da işe gidermiş.80ler zamanında akşam dışarı çıkma yasağı olmuş acaba ordanmı kaldı bu etki diyorum.küçüklüğümüzden beri yani en çok karıştığı şey budur.onun dışında babam hiç bişeye karışmaz.
napacağımı şaşırdım.kpss de doğuyu bile yazdım.tutmadı zaten 70 aldım yüksek de değil puanım da o moda girdim yani.ama pişman olmaktan evimi aramaktan korkuyorum.ya babam haklıymış dersem ,ya şu insanlarla özgür olacağıma babam yanımda olsaydı da akşam çıkmasaydım demekten korkuyorum

Kel alaka olacak ama hepinize bir ozendim kizlar..ne guzel sizi dusunen, koruyan kollayan babalariniz var. Benim gibi babasiz buyumus kadinlar sizi gorunce duyunca ozeniyor haberiniz ola, babalariniza benim icin sarilin.

ay menekşee duygulandırdın beniii(doğru söylüyosun ama sen de üzülme.kimse sonsuza kadar yaşamicak .yanındayken kıymet bilmek lazım..mekanı cennet olsun.

menekşe sandım ismini
whattodonow muş pardon..az önce sana yazmıştım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…