• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diplomamı bulamıyorum

nur0993

Türkiye Cumhuriyeti <3
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2011
2.496
31
158
Arkadaşlar günaydın. Ya yarın ehliyet için kayıda gidicem arkadaşım dediki diploma felan getirceksin. Ama diplomam nerde hiç bir fikrim yok. Ayrıca Aöf e kayıt olurken diplomanın aslını mı verdim yoksa fotokopi mi onu da bilmiyorum. Diplomam kaybolduysa ne yapabilirim. Yardım edinn :43::43::43:

Günaydın,
Kayıt için eğer aöf ye hala kayıtlı isen öğrenim belgesi de alabilirsin. Diplomanın aslı veya fotokopisine gerek yok bu durumda.

diploman kayıpsa ve de gerçekten ehliyet için o belge lazımsa işin biraz uzun sanırsam . gazateey kaybettim diye ilan vercen okula tekrar başvurcan yeni bi diplama çıkartıcaklar.başvuruyu kaçırabilirsin böyle bi durumda korkarım

Aöf öğrencisiym de diploma lazımmış. Öğrenci belgem felan var. Lise diplomam lazım :( Kaybedersem durum bu kadar vahim mi yani :(

eğer öğrenci belgen varsa neden diploman lazım olsun ki, liseden mezun olamasan aöf ye kayıt yaptıramazsın ki.
yine de ikna olmak istersen netten gerekli kayıt evraklarına bak veya kayıt olacağın kursu ara derim. ama öğrenci belgen işini görür.

AÖF'e kayıt olurken diploma fotokopini alıyorlar, diploma aslın sende kalıyor. Buraya değilde yetkili kişilere sorsaydın cevabı daha net alırdın.

Arkadaşlar günaydın. Ya yarın ehliyet için kayıda gidicem arkadaşım dediki diploma felan getirceksin. Ama diplomam nerde hiç bir fikrim yok. Ayrıca Aöf e kayıt olurken diplomanın aslını mı verdim yoksa fotokopi mi onu da bilmiyorum. Diplomam kaybolduysa ne yapabilirim. Yardım edinn :43::43::43:

açıköğretime kayıt olurken diplomanın aslını vermemişsindir fotokopisini alıyolar..

AÖF kayıt ıcın aslını degıl de fotokobısını ıstıyor .
ama fotokobı cektırırken dıplomayı belkı de cektırdıgın yer de unutmus olabılırsın .
yoksa evde nereye gıdecek dıploma .bu tur belgelere cok onem veryorum .
hepsını dosyalar dolabıma kaldırırım .keske boyle duzenın olsa ıdı .
baksana dıplomanın kayıp oldugunu bıle daha sımdı farketmıssın .
neyse ;gazeteye ılan ver ve okula basvur .cıkartıyorlar tekrar.
ehlıyet ıcın dıploma ıstemeseler bıle ,bunun pesını bırakma .
dıploma sonuc da onemlı bırsey bu .ehlıyetten once dıplomanı hallet :34:

Son düzenleme:
canım eşimde yeni kayıt oldu diploma fotokopisi istiyolarmış
okulda vardır senin diploma örneğin öğrenci işlerinde vardır alıp fotokopi çektirip geri verebilirsin

mezun olduğunuz liseye gidiyorsunuz.oradan size diplomanızı kaybettiğinize dair diplama yerine geçen bir belge veriyorlar.

AÖF kayıt ıcın aslını degıl de fotokobısını ıstıyor .
ama fotokobı cektırırken dıplomayı belkı de cektırdıgın yer de unutmus olabılırsın .
yoksa evde nereye gıdecek dıploma .bu tur belgelere cok onem veryorum .
hepsını dosyalar dolabıma kaldırırım .keske boyle duzenın olsa ıdı .
baksana dıplomanın kayıp oldugunu bıle daha sımdı farketmıssın .
neyse ;gazeteye ılan ver ve okula basvur .cıkartıyorlar tekrar.
ehlıyet ıcın dıploma ıstemeseler bıle ,bunun pesını bırakma .
dıploma sonuc da onemlı bırsey bu .ehlıyetten once dıplomanı hallet :34:

Katılıyorum, bu tarz şeylerde düzenli olmak gerekir.

24 yaşındayım, ilkokul dahil olmak üzere bugüne kadar aldığım takdir teşekkür belgelerimin bile hepsi duruyor :) o kadar da ev değiştirmemize rağmen...

Canım diploman kayıp değil, acikogretime kaydolurken aslını veriyorsun çünkü. Ben mezun olduğumda bana lisans diplomamla birlikte lise diplomamı da yollamislardi, unutmuştum tabi ben aynı senin gibi, şaşırmıştım bayağı. Sonuçta ogrenci belgesi yeterli, e lise bitirmeden üniversiteye yazılacak halin olmadığına göre :27:

Bu arada bazı arkadaslar fotokopisini istiyorlar demiş, demek ki değişmiş, ama benim zamanında aslını istiyorlardı adım gibi eminim.

Ayyy kendi evimdeymiş diplomam. Ben annemlerde zannetmiştim. Buldum yani. Ayrıca benimde annemlerde bütün belgelerim vardır ilkokul karnelerim vs herşey. kendi evime götürmedim onları diplomam da annemlerde sandığım için kaybolduğunu düşünmüştüm. bilgi verenlere çok teşekkür ederim. :kkk::36:

konuyu görünce yazmadan edemedim :) benim başıma da böyle bişey geldi.. okul için kayıt yaptırmam gerekiyordu. diplomamın yerini bildiğim için rahattım, son iki gün kala çıkarayım da, gözümün önünde dursun dedim.. ama diplomam yerinde yoktu. açık öğretim lisesi mezunuyum. merkezi aradığımda burdan çıkarılmayacağını, ankaraya gitmem gerektiği söylendi. istanbuldayım bu arada :) biletimi aldım, gece 11.30 a.. 10 da evden çıkacaktım 10 a çeyrek vardı saat, ama içimden bi ses gitme gitme diyordu :9: kardeşimin odasına gittim oturdum, ki hiç girmem odasına nasıl oldu ben de anlamadım.. bi baktım diplomam kardeşimin dolabında duruyor.. hem sevindim hem şaşırdım :)

Ayyy kendi evimdeymiş diplomam. Ben annemlerde zannetmiştim. Buldum yani. Ayrıca benimde annemlerde bütün belgelerim vardır ilkokul karnelerim vs herşey. kendi evime götürmedim onları diplomam da annemlerde sandığım için kaybolduğunu düşünmüştüm. bilgi verenlere çok teşekkür ederim. :kkk::36:

Hadi geçmiş olsun o zaman :)

gözün aydınnn ama ehliyette çalışan biri olarak bu konuda cvp vereyim dedim:

kayıt olurken öğrenci belgesi götürebiliosun.. eğer mezunsanız mutlaka diploma fotokopisi götürüosunuz..2yıla yakındır diploma aslı şart. fotokopiyle olmuo kayıt

Back
X