• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dipten yükselmek adım adım

brenda chenowith

Kır zincirini, kes iplerini.
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
2.690
3.429
53
Burada bazı arkadaşların kendini motive etmek için bir şeyler yazdığını gördüm. Yalnızlık çeken biriyim bir deftere de yazabilirdim ama böylesi daha iyi gelecek. Yaşadığım sorunlardan dolayı zaten kötüydüm ancak mutlu bir ilişkim vardı, o da bitti.

İyice dibe vurmadan çıkamazsın derler, buna inanıyorum ve başlıyorum. Sevgilimle ayrıldığımızda aynı anda işten de atıldığımı öğrendim ne şahane değil mi? Şimdi yavaş yavaş bir şeyler yapacağım.

1. Çok ama çok halsizim doktora gidip kan testlerimi yaptıracağım.
2. İşsiz olduğum için kozmetiğe para harcayasım yok bu yüzden doğal cilt bakım uygulamaları yapacağım.
3. Evden çıkmamak diye bir şey yok her gün en az yarım saat yürüyüş yapacağım ve bakımıma epilasyonuma vs hep dikkat edeceğim.
4. Her gün evde spor yapacağım.
5. İş arayacağım. Bulamazsam daha cesur olup başka şehirlerde de arayacağım.
6. Girmem gereken sınavlar var onlarla ilgileneceğim.
7. Tezimi yazacağım.
8. Arkadaşlarımı ve akrabalarımı arayıp soracağım, sevgilime fazla odaklanmışım.
9. Bunları sevgilim hatasını anlasa ve biz barışsak bile yapmaya devam edeceğim.

bdv'ye açmadım artık benden bıkmayın diye, umarım depresyondaki arkadaşlar bana eşlik eder de birlikte atlatırız. 10. madde olarak kitap okumaya tekrar başlayacağımı güzel filmler izleyeceğimi ve birkaç hobi edineceğimi söyleyebilirim.
hatta 11. İş buluncaya dek en azından haftada birkaç gün yüzeceğim buna imkanım var. Deniz candır.

devlet hastanelerinde psikologa giden var mı bir de? çünkü şu an ailemin parasıyla özel terapi almak istemiyorum ancak çalışmaya başlayınca gidebilirim. ne kadar sürüyor devlette seanslar?

Canim seninkine benzer bir donemden gecmistim ben de. Hem ozel hem is hayatim 2 hafta icinde yerle bir olmustu. Arkasindan hayati tehlikesi olmayan ama omur boyu gecmeyecek bor hastaligim oldugunu ogrendim. Psikolojim cokmustu resmen. Maddi anlamda dunyalarca borcun icindeydim. Haciz, icra, mahkemeler..

Ilk once terapi almaya basladim. Sonra ailemle ufak bir tatile gittim. Donunce sadece sohbet amacli eski mudurumu aradim ve bana is teklif etti, ise girdim. Yakinimdaki herkesten borc alip icralari temizledim.

Bir kac ay sonra mudurumle beraber ortak is kurmaya karar verdik, kendi isimi kurmus oldum ve deliler gibi calismaya basladim.

6 ay sonra esimle yollarimiz kesisti. Basima gelen herseyden haberdardi, ve yanimda oldu.

Kendi isimi kurduktan 1 sene sonra etrafima olan tum borclarimi odemis ve kendime elden dusme ufak bir araba alacak kadar param olmustu.

Evlendigimiz zaman ise evimiz ve arabamiz kiralikti ancak sifir borcla kafamiza gore yasiyorduk.

Simdi ise ev kredimizin yarisi bitmek uzere, kendi arabamiz ve dunyalar tatlisi bir yasinda bir oglumuz var.

Su an 32 yasindayim. Dibe vurdugumda yasim 25 ti. Evlendigimde ise 29 yasindaydim.

Cok hizli coktum cok hizli toparlandim.

Demem o ki, icini gercekten ferah tut ve herseyin guzel olacagina inan.

Hersey gecip gidiyor hatirlamiyorsun bile. Edindigin tecrube yanina kar kaliyor.

Canim seninkine benzer bir donemden gecmistim ben de. Hem ozel hem is hayatim 2 hafta icinde yerle bir olmustu. Arkasindan hayati tehlikesi olmayan ama omur boyu gecmeyecek bor hastaligim oldugunu ogrendim. Psikolojim cokmustu resmen. Maddi anlamda dunyalarca borcun icindeydim. Haciz, icra, mahkemeler..

Ilk once terapi almaya basladim. Sonra ailemle ufak bir tatile gittim. Donunce sadece sohbet amacli eski mudurumu aradim ve bana is teklif etti, ise girdim. Yakinimdaki herkesten borc alip icralari temizledim.

Bir kac ay sonra mudurumle beraber ortak is kurmaya karar verdik, kendi isimi kurmus oldum ve deliler gibi calismaya basladim.

6 ay sonra esimle yollarimiz kesisti. Basima gelen herseyden haberdardi, ve yanimda oldu.

Kendi isimi kurduktan 1 sene sonra etrafima olan tum borclarimi odemis ve kendime elden dusme ufak bir araba alacak kadar param olmustu.

Evlendigimiz zaman ise evimiz ve arabamiz kiralikti ancak sifir borcla kafamiza gore yasiyorduk.

Simdi ise ev kredimizin yarisi bitmek uzere, kendi arabamiz ve dunyalar tatlisi bir yasinda bir oglumuz var.

Su an 32 yasindayim. Dibe vurdugumda yasim 25 ti. Evlendigimde ise 29 yasindaydim.

Cok hizli coktum cok hizli toparlandim.

Demem o ki, icini gercekten ferah tut ve herseyin guzel olacagina inan.

Hersey gecip gidiyor hatirlamiyorsun bile. Edindigin tecrube yanina kar kaliyor.

Harika ve umut verici oldu benim için ben de 25 yaşındayım şu an.

Siz çok şanslıymışsınız tek dileğim bir işe girebilmek şimdilik fazlasında gözüm yok.

Harika ve umut verici oldu benim için ben de 25 yaşındayım şu an.

Siz çok şanslıymışsınız tek dileğim bir işe girebilmek şimdilik fazlasında gözüm yok.
Hayatimin o enteresan dilimini detayli anlatmaya kalksam gercekten cok ama cok uzun olur, roman olur resmen :) simdi gulumseyerek aniyorum.

Bu donemden gecerken sadece sunu dusunun, ilerde olacaginiz kisinin bir parcasi olacak bugunleriniz ve sizi degistirecek.

Benim ama olumlu ama olumsuz pek cok yonde degistirdi bu surec. Ve simdi oldugum kisi haline geldim. Cok da mutluyum kendimle. Eger o donemi yasamasaydim daha farkli olabilirdi hersey. Bu yuzden hayatimda degistirmek isteyecegim tek bir an bile yok.

Siz de boyle dusunun ve guclu olun :)

sizi hiç takip etmemiş ve tanımamış olmakla birlikte nickinizden ötürü çok sevdim, 6 feet under kalp ben. İlişkinizin bitmesi yenisinin başlaması için büyük adım, işten ayrılmanız iyi fırsatlar kollamanız için bir adım daha. Cv güncellemesi yapıp başvurulara başlayın. Şimdi özellerin alım vakti. Çevre şehirlere de başvurun. Linkedin falan varsa güncelleyin. Bence güzel şeyler olacak.

devlet hastanelerinde psikologa giden var mı bir de? çünkü şu an ailemin parasıyla özel terapi almak istemiyorum ancak çalışmaya başlayınca gidebilirim. ne kadar sürüyor devlette seanslar?

ben devlet hastanesinde psikiyatr a gidiyorum bana terapi yapıyor ama biraz gönüllü terapi gibi bir şey çünkü giriş yapmıyor bana. her terapi seansında 1 saat kadar +/-15 dk konuşuyoruz 2 haftada bir gidiyorum. ama normalde yaparlar mı bilmiyorum sanırım o kadar vakit ayıramıyorlar.

ben devlet hastanesinde psikiyatr a gidiyorum bana terapi yapıyor ama biraz gönüllü terapi gibi bir şey çünkü giriş yapmıyor bana. her terapi seansında 1 saat kadar +/-15 dk konuşuyoruz 2 haftada bir gidiyorum. ama normalde yaparlar mı bilmiyorum sanırım o kadar vakit ayıramıyorlar.

Normalde o kadar olacağını sanmam. Önce şeker ve kan değerlerimi ölçtürmeye gideyim yarın psikiyatr biraz daha bekleyebilir. Teşekkür ederim bilgi için.

geldim. bu konunda da buldum seni. bölümün neydi, ne mezunusun? nasıl bir iş arıyoruz?
bence ilk aşama burada iş. cilt bakımı vs yapılır.
önce bir kendini evden dışarı atacak sebebin olmalı.

öğretmenim, iki mezuniyet alanım daha var ama tek tecrübem öğretmenlik oldu şu güne kadar. öğretmenlik olmasa da masa başı düzgün bir işe razıyım bunaldım çalışmam gerek çünkü. kesinlikle ilk aşama iş bulmak.

Back
X