Dipteyim

Aynen de öyle. O zaman kizi kardesi kiymete biner.

Ama bu ortamda büyüyen cocugu üniversite birak, liseyi zor bitirir. Helede kizlari varsa, daha cocuk neyin ne oldugunu anlamadan, basini kapatir okuldan alir, kocaya verirler.

Aynen de öyle. O zaman kizi kardesi kiymete biner.

Ama bu ortamda büyüyen cocugu üniversite birak, liseyi zor bitirir. Helede kizlari varsa, daha cocuk neyin ne oldugunu anlamadan, basini kapatir okuldan alir, kocaya verirler.
Aynen oyle. Cocuklar okulu zor okur bu ortamin psikolojisiyle. Zaten kocasi kafasina bardak atip etini yariyorsa bu kiz 40 yasini zor gorur.

Aynen oyle. Cocuklar okulu zor okur bu ortamin psikolojisiyle. Zaten kocasi kafasina bardak atip etini yariyorsa bu kiz 40 yasini zor gorur.

malesef öyle gibi duruyor. Tek cikar yolu senin dedigin gibi, bir daha evdeki en ufak kavgada ortaligi ayaga kaldirip eve polis cagirip devlete siginmak.

Evet çok uzuluyorum yani aramız iyide olsa adamın ağzından küfür eksilmiyor. İnsan gibi söylüyorum kavga ediyorum yok yine aynı yine aynı.
Internet konusunda sıkıntınız yok anlaşılan. Aile bakanlığına yazın madem. Sığınma evine yerleşmek için istekte bulunun.
En kısa çözüm bu gibi görünüyor

O
Internet konusunda sıkıntınız yok anlaşılan. Aile bakanlığına yazın madem. Sığınma evine yerleşmek için istekte bulunun.
En kısa çözüm bu gibi görünüyor
Oraya gelip beni alma şansları var mı. Sonra daha kötü olursa.

O

Oraya gelip beni alma şansları var mı. Sonra daha kötü olursa.
Bunu sorun. Evden cikamadiginizi şiddet gördüğünüzü belirtirseniz muhtemelen polis eşliğinde alırlar. Şansınızı deneyin. Belli bir süre kaliyorsunuz. Bu süreçte kurslara katiliyorsunuz. Çocuklarınız da sizinle oluyor.

Peki sağolun akşamı bekliycem konuşup anlaticam anlarsa anlar anlamazsa benden bu kadar. Sokakta kalacak değilim illa bulurum bir yer. En son düşündugum yerdi sığınma evi ama başka carem yok .

Kadın sığınma evlerine başvuruda bulunan vatandaşlara bir hafta kadar bir süre kendilerini toparlamaları için zaman tanınmaktadır. Daha sonra kişinin durumu hakkında uzman kişilerle beraber sorular sorulur ve durumu anlanmaya çalışılır. Bunun yanında gördüğü şiddet hakkında düşündükleri, şiddetin ayrıntıları, şayet eşi tarafından böyle bir duruma maruz bırakıldıysa boşanmak isteyip istemediği de kendisine sorulan sorulardan bazılarıdır. Kadın ne gibi bir yardım istiyorsa yada ne yapmak istiyorsa elinden geldiğince yetkililer yardım etmeye çalışır. Mor Çatı bu çalışma prensibiyle kurulmuş ve her sene binlerce vatandaşa kapılarını açmış bir kuruluştur.

Kadınlar ömürleri boyunca kadın sığınma evlerinde kalamazlar. Bu süre en fazla 3 ila 6 ay arasında bir süredir. Bu sürede içerisinde kadın sığınma evlerine başvurmuş vatandaşlar kendi ayakları üzerinde durabilmek için çaba sarf etmek zorundadırlar. Bazı sığınma evleri bunun için kendi kurslarını sunmakta bazıları ise bilgisayar sertifikası veren şirketlerle anlaşarak bu imkanları burada kalan bireylerimize sunmaktadırlar. Bu sayede kişiler daha kolay iş bularak hayata yeniden daha kolay adapte olabilmektedirler.

Alintidir

Ben is bulup çalışıyoruz ev tutabilene kadar zannediyordum. 6 ay gayet uzun bı süre ama is bulabilir miyim bulamazsam nereye giderim hiç bi fikrim yok. Annemle konusucam bakalım ne diycek. Gel derse giderim gizlice.

Peki ben gizlice gitsem beni şikayet edebilir mi eşim çocukları alıp gitti kaçırdı gibisinden. Haklıyken haksız duruma düşersem.

Sizin şiddet görüyorum (psikolojik ya da fiziksel fark etmez) demeniz yeter. Rapor falan da istemiyorlar. Kurslara kendileri yonlendiriyor. Bazı kuruluşlarla anlaşmaları var. Bilg.sertifikasi falan alırsanız ise de yerlestiriyorlar. Bu süreçte boşanmak isteyip istemediğinizi soruyorlar ve ona göre destek oluyorlar. Eşiniz şikayetçi olsa bile yerinizi soylemezler. Sadece çocuklarınızın ve sizin devlet güvencesinde olduğunu soylerler. Yani annenize gitmekten daha garanti. Çocuklar anne babadan önce devletindir. Bu yüzden sağlıklı ortam olmadığında alıyorlar ya zaten.
Bu evlerin ve mor çatının amacı sizi hayata hazırlamak.

Kv kp esin seni cok sindirmisler.Sahipsiz gormusler kendilerince resmen źulüm yasatiyorlar sana.Bir an once hayatin ve cocouklarin icin aydinliga yurumelisin.

Allah yardımcınız olsun.
yolunuz bahtiniz bundan sonra açık olsun inşallah.
çocuklarınız ve sizin için herşey çok daha güzel olur umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…