Direksiyon Sınav Ücreti Hakkında....

Bende verdim 70 TL aralık ayında girmiştim sınava arayı vermezsen sınava giriş belgeni vermeye bilirler. Valla ben uğraşmak istemedim 70 TL bayıldım.

Zaten ehliyetin her sene fiyatı artıyor .. Ivır zıvır bir sürü parayı buluyor ..

Direksiyon parası verilmeden olur mu duymadım ben öyle birşey ..
Giriş belgesini alamazsın birde, kim aldıysa çevremde verdi ..

yasal mı bilmiyorum ama bu parayı almadıktan sonra direksiyon sınavına giriş belgenizi size vermiyorlar. ben de geçtiğimiz kasım ayında ehliyetimi aldım, yanlış hatırlamıyorsam 85 lira vermiştim direksiyon sınav ücreti olarak. şimdiye kadar da bu parayı vermeyeni duymadım..

Bu temmuz ayında ehliyetimi aldım. En başta bir para ödedim, ondan sonra emniyet dışında hiçbir yere para ödemedik. Belki bilgim yoktur diye babama sordum oda böyle söyledi. En başta aldıkları paradan başka para vermeyeceksin yasal değil dedi. Haberiniz olsun.

Bu temmuz ayında ehliyetimi aldım. En başta bir para ödedim, ondan sonra emniyet dışında hiçbir yere para ödemedik. Belki bilgim yoktur diye babama sordum oda böyle söyledi. En başta aldıkları paradan başka para vermeyeceksin yasal değil dedi. Haberiniz olsun.

Mutlaka en başta ödedim dediğiniz paranın içerisinde almışlardır direksiyon ücretini..
Çünkü alıyorlar bir şekilde .. Adına direksiyon sınav ücreti demezler belki ama verilen paranın içinden alır onlar ..

Ben de zamanında cok arastırmıstım ve yasal olmadıgını ogrenmıstım soylekı : dıreksıyon sınav ucretını alınıyor ama kursıyerden deıl kurstan alıyor ..
Uyanık kurslarda kursıyelerden cıkarmaya calısıyor bu ucretı malesef durum ozetle bu ..
Ben bılerek dıreksıyondan bırakırlar dıye verıcektım ama Allah yanlış iş yaptırmaz öyle bır durum oldukı parayı vermedım kımsede benden dıreksıyon sınv ucretını ver dıye tutturmadı zaten boyle bır hakka sahıpte deıller..

Sıze tavsıyem parayı odemeyın,eğer zorluk cıkarırlarsa Meb'e sıkayet edıcegınızı bıldırın.
Sınavda sıze basarılar dılerım

kızlar merhaba.. bugün kursa gittim... direksiyon sınav ücretini vermedim ve sınava giriş belgemi de aldım.. ısrarcı dahi olmadılar çünkü öyle bir para talep etme hakları yok.... yasal olsaydı eğer mutlaka 1 kuruş dahi bırakmazlardı alacak olarak.. demek ki yasal değilmiş ki problem çıkmadı... buradan da ehliyet almayı düşünen arkadaşlara ön bilgi olsun.. yasal olmayan bu ücreti vermesin kimse... sömürülmeyelim..:kkk:

Ben de zamanında cok arastırmıstım ve yasal olmadıgını ogrenmıstım soylekı : dıreksıyon sınav ucretını alınıyor ama kursıyerden deıl kurstan alıyor ..
Uyanık kurslarda kursıyelerden cıkarmaya calısıyor bu ucretı malesef durum ozetle bu ..
Ben bılerek dıreksıyondan bırakırlar dıye verıcektım ama Allah yanlış iş yaptırmaz öyle bır durum oldukı parayı vermedım kımsede benden dıreksıyon sınv ucretını ver dıye tutturmadı zaten boyle bır hakka sahıpte deıller..

Sıze tavsıyem parayı odemeyın,eğer zorluk cıkarırlarsa Meb'e sıkayet edıcegınızı bıldırın.
Sınavda sıze basarılar dılerım

Aynen dediğiniz gibiymiş bugün netleştirdim kursla Tortellini :31: ilginiz ve alakanız için yardımınız için teşekkür ederimm :54:

allah allah ilginç valla arkadaşım ılk defa senden duyuyorum para vermememız gerektığını
benım amcam sürücü kursunda çalışıyor onun çalıştığı kursda kayıtlıyım ama amcam benım dıreksıyon sınav ücretlerımı hep kendısı ödüyordu mesela
gerek yoksa o nıye verdı kı acaba :26: yengemde ordan aldı kı karısı o bıle ödedı dıreksıyon ücretını

5O TL hatta :44:
neyse sen ödememışsın sorun kalmamış ama aklıma takıldı valla
benım bıldığım dıreksıyon ücretı ödenmesı gerekıyor gırış belgesı ıçın şart değılmıydı :44:

allah allah ilginç valla arkadaşım ılk defa senden duyuyorum para vermememız gerektığını
benım amcam sürücü kursunda çalışıyor onun çalıştığı kursda kayıtlıyım ama amcam benım dıreksıyon sınav ücretlerımı hep kendısı ödüyordu mesela
gerek yoksa o nıye verdı kı acaba :26: yengemde ordan aldı kı karısı o bıle ödedı dıreksıyon ücretını

5O TL hatta :44:
neyse sen ödememışsın sorun kalmamış ama aklıma takıldı valla
benım bıldığım dıreksıyon ücretı ödenmesı gerekıyor gırış belgesı ıçın şart değılmıydı :44:

sevgili kafanereyebizoraya ,direksiyon sınav ücreti dedikleri şey, sınavda bizleri denetleyen m.e.b. memurlarına verilen yevmiye imiş.. eğer dedikleri gibi mecburi birşey olsaydı parası verilmediği takdirde belge kimseye verilmezdi.. ve bunu yapan kısım da azınlık kadar az değil.. ben de yaptım :1: direksiyon öğretmenliği yapmış bir tanıdığımla da görüştüm kursa gitmeden önce o da kesinlikle verme dedi.. vermediğimde kurs diretmedi bile ama belgem elimde :31:

sevgili kafanereyebizoraya ,direksiyon sınav ücreti dedikleri şey, sınavda bizleri denetleyen m.e.b. memurlarına verilen yevmiye imiş.. eğer dedikleri gibi mecburi birşey olsaydı parası verilmediği takdirde belge kimseye verilmezdi.. ve bunu yapan kısım da azınlık kadar az değil.. ben de yaptım :1: direksiyon öğretmenliği yapmış bir tanıdığımla da görüştüm kursa gitmeden önce o da kesinlikle verme dedi.. vermediğimde kurs diretmedi bile ama belgem elimde :31:

afferım kız ıyı yapmışsın valla verme tabı az para değıl
tamam pekı canım ben anladım şımdı olayı

ıyı oldu bunuda öğrendık paramızı kaptırmayalım artık madem böyle bı hakkımız var :16:

ÖZEL MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSLARINDAKİ UYGULAMALAR
İLE SINAV KURULLARI VE SINAV ESASLARI 'na göre

5-SINAV GÖREVLİLERİNE ÖDENECEK ÜCRETLER

Sınav Yürütme Kurullarınca; sınavda görevlileri ile sınavda kullanılan evrak ve diğer kırtasiye malzemeleri için aşağıda belirtilen miktar ve esaslara göre Motorlu Taşıt Sürücüleri Kurslarının kursiyerlerden tahsil edeceği ücretler, belirtildiği şekilde ilgililere ödenir.
Ayrıca herhangi bir ad altında ücret alınmaz.

1-Sınav Yürütme Kurulu, sınavın bitiminden sonraki ilk pazartesi günü, kurumlarca ödenecek olan, aşağıda belirtilen miktardaki brüt ücretin ödenmesini kuruma bildirir.
(Ücret ödemelerinde, Direksiyon Eğitimi Sınavına girecek kursiyerler için kurs müdürlüğünce verilen liste esas alınır.)

O yerleşim biriminde sınava alınan bütün kursiyerlerin sayısı:
0-50 ise her kursiyer için 3x Ders saat ücreti (Brüt)
51-250 ise her kursiyer için 2,5 x Ders saat ücreti (Brüt)
251-500 ise her kursiyer için 2 x Ders saat ücreti (Brüt)
501 ve daha fazlası için 1,5 x Ders saat ücreti (Brüt)
miktarındaki ücret alınır.

Bartın'da "Özel Bartın Sürücü Kursu" benden 70 TL istedi arkadaşlar..Halbuki Milli Eğitim'e ödedikleri ücret 21 TL civarı bir paraya geliyor..Bu arada ders saat ücreti( brüt) 10,02 TL gibi bir şey..Yani en fazla 30 TL gibi bir ücret oluyor ödenecek para..Bartın'da 21 TL almaları gerekirken 70 TL isteyip sonrada ben gerekli araştırmaları okuyup önlerine koyduğumda mazot ücreti falan diyerek işin içinden çıkmaya çalıştılar..Mazot parası ilk anlaştığınız paranın içindedir..Sonradan böyle bir ücret çıkaramazlar..Çıkardıkları takdirde makbuzunu vermek zorundalar..Sözde eğitim kurumu bunlar ama haksız ticaretten başka bir şey değil yaptıkları..Velhasıl fazlasını vermedim, milli eğitime görüş sormak için yazı yazmıştım...Onlar da kursa yazı yazmış..Kişi başı 50 TL den ne kadar para yaptıklarını siz düşünün..

Back
X