Direksiyon sınav ücreti

soncare

Guru
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2008
301
87
298
Merhaba kızlar. Ben ehliyet için kursa yazıldım ve 450 tl kurs parası ödedim. Yazılı sınavı geçtim. Onun harcını bankaya yatırmıştım. Şimdi kurs benden 90 tl ücret talep ediyor direksiyon sınavı için. vermezsem direksiyon sınavına giremezmişim yani giriş belgemi vermemekle tehdit ediyorlar. 50 tl denetmenlere veriliyormuş 40 tlde bankayla bilmemne çok uğraşıyorlarmış ondan talep ediyorlar. Bu 40 tlyi zaten vermicem, kararlıyım. Ama bu 50tlyi vermek zorundamıyım. Bu benim kursa verdiğim paranın kapsayıp kapsamadığını nasıl öğrenebilirim ? Sözleşmemin fotokopisini mi istemeliyim ?

Merhaba kızlar. Ben ehliyet için kursa yazıldım ve 450 tl kurs parası ödedim. Yazılı sınavı geçtim. Onun harcını bankaya yatırmıştım. Şimdi kurs benden 90 tl ücret talep ediyor direksiyon sınavı için. vermezsem direksiyon sınavına giremezmişim yani giriş belgemi vermemekle tehdit ediyorlar. 50 tl denetmenlere veriliyormuş 40 tlde bankayla bilmemne çok uğraşıyorlarmış ondan talep ediyorlar. Bu 40 tlyi zaten vermicem, kararlıyım. Ama bu 50tlyi vermek zorundamıyım. Bu benim kursa verdiğim paranın kapsayıp kapsamadığını nasıl öğrenebilirim ? Sözleşmemin fotokopisini mi istemeliyim ?

Ocak ayında direksiyon sınavına girdim kursa 50 tl ödedim 450 tl sadece kurs ücreti sınav harçları dahil değil..

3 sene once ehlıyet aldım
dıreksıyon sınav ucretı vermemıstım :26:

500 e kayit oldum kursa.

50 lira yazili sinav parasi yatirdim bankaya.

Yazili sinavi gecince 20 lira soforler cemiyetine, 60 lirada direksiyon sinavi icin verdim. İlk denememde kaldim.

İkinci denememde ise 60 lira yine direksiyon sinav ucreti,eger istersen 100 lira 3 gunluk ozel direksiyon dersi icin.

Ozel ders almadim ve cok sukur direksiyondan gectim.

Sunu da belirtmeliyim ki yasadigin sehir degil,yasadigin ilce cok onemli fiyatlar konusunda.

Ocak ayında direksiyon sınavına girdim kursa 50 tl ödedim 450 tl sadece kurs ücreti sınav harçları dahil değil..

şimdi şöyle ben konuşmaya gittiğimde kursa sadece 450 tl ödeyeceğim söylendi zaten bunda bir sıkıntı yok. ehliyet çıkartmak için gerekli paraları vs ayrıca ben ödeyeceğim zaten. yazılı sınav ücretini de bankaya ben yatırdım o da 450 tl içerisinde değil. ama kurs şuan benden bankada çok uğraşıyoruz koşuşturuyoruz diye 450 tl dışında 40 tl ücret talep ediyor ve 50 tlde direksiyon sınavı için oradaki görevlilere verilecekmiş, meb için isteniyor yani. ama bu parayı bir bankaya vs değil kurs elden istiyor. 40 tl zaten yasal değil onu biliyorum. ama bu 50 tl ücretini bana hiç bahsetmediler arayıp konuştuğumda olabilir unutulmuştur denildi. bu 50 tlyi kursun ödemesi gerekiyormuş yani 450 tlnin içinde olması gerekmiyor mu ? bunu soruyorum.

500 e kayit oldum kursa.

50 lira yazili sinav parasi yatirdim bankaya.

Yazili sinavi gecince 20 lira soforler cemiyetine, 60 lirada direksiyon sinavi icin verdim. İlk denememde kaldim.

İkinci denememde ise 60 lira yine direksiyon sinav ucreti,eger istersen 100 lira 3 gunluk ozel direksiyon dersi icin.

Ozel ders almadim ve cok sukur direksiyondan gectim.

Sunu da belirtmeliyim ki yasadigin sehir degil,yasadigin ilce cok onemli fiyatlar konusunda.

Canım benim annemde ehliyet aldı tabi bir kaç yıl oldu,annem yazılıyı geçtikten sonra direksiyon sınavı için para ödemedi sadece direksiyondan kalanlar ödedi hatta annemde sordum hayır direksiyon için ödemedim dedi,hatta başka tanıdıklarımda ödemedi,eğer kural değiştiyse bilemiyecem ama direksiyona kalanlar para yatırır benim bildiğim.

Canım benim annemde ehliyet aldı tabi bir kaç yıl oldu,annem yazılıyı geçtikten sonra direksiyon sınavı için para ödemedi sadece direksiyondan kalanlar ödedi hatta annemde sordum hayır direksiyon için ödemedim dedi,hatta başka tanıdıklarımda ödemedi,eğer kural değiştiyse bilemiyecem ama direksiyona kalanlar para yatırır benim bildiğim.

anladım canım. güya bir akraba sebebiyle o kursu tercih ettim ama pişmanım. ne söylenen saatte eğitim veriliyor ne bir şey. ukala ukala konuşmalar falan da cabası. yeni kayıt olacak arkadaşlar kesinlikle dosya masrafları direksiyon sınav ücreti falan içindemi verilen paranın hepsini sorsunlar. hatta yazılı belge alsınlar çünkü sonradan inkar edip yalan söylüyorlar. para tuzağı olmuş resmen başka bir şey değil.

Ben bankaya ödemedim. direk kursa elden veriyorum. 450 tl . 3 taksit yaptık. ilk 50 lirasını ödedim. umarım bendede daha sonradan bişeyler çıkmaz :52: bide bunlarımı dusunıcem ya

Back
X