Ben de aldım ehliyeti 2 hafta önce.
Almasam da olurdu acelem yoktu, 35'ime kadar beklemişim ilk seferde alıp da çoluk çocuk trafiğe çıkamazdım zaten.
Herkese benimki kadar iyi bir komisyon diliyorum. Arabaya biner binmez, stres olmana gerek yok o kadar saat derse girip bu parkuru öğrenmemiş olamazsın sadece her zaman nasıl yapıyorsan öyle yapacaksın bitecek konuşması yaptılar.
Paralel parkta yerimi değiştirmemi söylediler önde arkada araç olunca, ama dedim ben çizgiye denk getirdim diğerinde getirebileceğim ne malum

tamam dediler getirene kadar denersin buradayız bir şey olmaz, Allahtan o da ilk seferde oldu. Hatta komisyon üyelerinden biri yaşlı bir adamdı, aferin çok güzel tık diye park ettin falan dedi. L park sırasındayken önümdeki araç kaldı, diğer komisyon üyesi sinyalini vermediği için kaldı dikkat edersiniz diye düşünüyorum dedi. Ani fren yeri doluydu atladık, atlarken ilerideki kavşaktan sinyalimizi verip dönelim lütfen falan diyerek yönlendirdiler. Geri geri gelirken, evet araç sınır içerisinde kalacak ama istersen direksiyonunu biraz sağa çevirebilirsin daha düzgün olur tarzı yönlendirdiler. Sonra da u dönüşü yaptım ve beni arabadan indirdiler
Hatta ben arkada gelince ailem kaldım sandı, ama kalan sürede çay içmeye gideceğiz aldın ehliyeti hayırlı olsun dediler.
Hoca ile sonradan görüştük, sen o kadar çok konuştun ki onlara fırsat kalmadı sadece sana eşlik edebildiler iyi oldu dedi. Çünkü her adımımı sesli söylüyordum. Şimdi burada sinyal verip, dubayı görüp, tam sağ yapıp hooop çizgiye geliyorum falan diye devamlı sesli düşündüm. Sınava girecek arkadaşlara önerim bu olabilir.
Bir diğer önerim de olabildiğince yavaş hareket etmeleri olabilir. Sınav süresi 40 dk, bitene kadar hata yapmazsanız olur biter. Parkuru tamamlamak şart değil.
Pazar günü ehliyeti alıp pazartesi günü arabamı aldım. 10 ders daha kurs arabasıyla 20 ders de kendi aracımla ders alıcam başka hocadan, ehliyet öncesi kursla olacak iş değil ama bir noktada olacak biliyorum.
Kurs arabaları genelde küçücük arabalar, onu düşünmek beni çok rahatlatmıştı mesela. Alanlar kocaman, halledersiniz. (kendi aracımı büyük aldım, evet fark ediyormuş.) milyonlarca insanın ehliyeti var, kimse çarpa çarpa gezmiyor. Rahatlayınca olacak.