• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Direksiyon sınavı sorunu

İnşallah artık olsun 😀 Sizede başarilar dilerim. Orada da parklar vs var mı yada Türkiye'den farkı merak ettim parkuru 😀
Aşırı derecede park öğretiyolar , katı kurallar var zaten yurtdışında bide özel parkurlar var 30 küsür euro ödeyip bi kaç saat parkurda birinin özel aracıyla sürüş yapabiliyosun öğrenmek için güzel bişey aslında 😃

Yurt dışında çok tabela var aşırı ve öyle bişey ki yok manuel arabanın bilmem ne parçası yok otomatik araba daki bilmem ne ayarına kadar soruyolar delirmelik römörklü sorular tam çıldırmalık zaten🤣 Teşekkür ederim 2026 bizim yılımız olsun inşallah 🙏🏼☘️

Üstelik şunu da söyleyeyim parktaki şube müdürlerinin çoğunu tanıyorduk 😂 ilk sınavda yanımdaki hoca liseden öğretmenimdi. Bıraktı 😂 Geçirmemeleri gerektiği zaman geçirdiklerinde şube müdürleri görürse haklarında tutanak tutulabiliyor ondan dolayı gözetmenler korkuyor. Sınavlar daha zorlu.

Ben otomatik ehliyeti üçüncü denemede geçtim. Hep sinyal unutuyordum. Araba kullanmaya ilk başladığımda da baya heyecanlanıyordum ve acemiydim. Kaza bile yaptım. Şuan sorsan araba kullanmayı seviyor muyum? Hayır hiç benlik bir şey değil. Ama baya iyi kullanıyorum. Yaşadığım şehirde arabayla her yere giderim. Yakın mesafe şehir dışına bile gittim bir kez.
Gaz vermek için değil gerçek manada yazıyorum ben kullanıyorsam herkes kullanır. Sınavı da geçersin merak etme. Heyecanını kontrol altına almanın yollarını bul

Ben otomatik ehliyeti üçüncü denemede geçtim. Hep sinyal unutuyordum. Araba kullanmaya ilk başladığımda da baya heyecanlanıyordum ve acemiydim. Kaza bile yaptım. Şuan sorsan araba kullanmayı seviyor muyum? Hayır hiç benlik bir şey değil. Ama baya iyi kullanıyorum. Yaşadığım şehirde arabayla her yere giderim. Yakın mesafe şehir dışına bile gittim bir kez.
Gaz vermek için değil gerçek manada yazıyorum ben kullanıyorsam herkes kullanır. Sınavı da geçersin merak etme. Heyecanını kontrol altına almanın yollarını bul
Çok teşekkür ederim. İnşallah bir geçsem de kurtulsam artık diyorum.

Bol bol pratik yapacaksınız.Zaten bir süre sonra yapılması gerekenleri doğru yerde , doğru zamanda beyin otomatikman size yaptırıyor.Sinyalleri unuturken eliniz refleks halinde yakıp, söndürüyor,yani alisiyorsunuz.Sakin olun, rahat ve özgüvenli bir şekilde başlayın.Ben de ilk sınavda çok heyecanlıydim,sonra ikincisinde ilk başlangıcı yapıp iyi ilerledigimi görünce bir özgüven geldi,temkinli bir şekilde hatta sohbet ederek ilerledim ve çok şükür gectim.Acele etmeyin, kontrollü bir şekilde ilerleyin,kasmayın kendinizi..

Ya arkadaşın konusuna yorum yaptım ama benim de sormak istediğim bir şey var. Direksiyon sınavına girdim ben de, bir hata olmadı sadece birkaç kere komisyon başkanı sağ şeride çok yakın gitme dedi en sonda da bir daha uyarmam bak dedi. Turu tamamladım, parkları yaptım ve başlangıç noktasına getirdim. Sınav bitiminde geçtiğime dair bir şey demediler sadece geçmiş olsun dediler. Şu an hala acaba geçtim mi kaldım mı psikolojisini yaşıyorum :D Bilgi mesajı da gelmedi kurstan. Sizce geçtim mi :D

Geçmişsiniz siz ama şunu anlamadım, zaten kurs araçları en sağdan tıngır mıngır gidiyor çok nadir sola geçiyor siz bir kaç kere uyarılacak kadar nasıl sağınızda şerit olsun ki? :D

Bol bol pratik yapacaksınız.Zaten bir süre sonra yapılması gerekenleri doğru yerde , doğru zamanda beyin otomatikman size yaptırıyor.Sinyalleri unuturken eliniz refleks halinde yakıp, söndürüyor,yani alisiyorsunuz.Sakin olun, rahat ve özgüvenli bir şekilde başlayın.Ben de ilk sınavda çok heyecanlıydim,sonra ikincisinde ilk başlangıcı yapıp iyi ilerledigimi görünce bir özgüven geldi,temkinli bir şekilde hatta sohbet ederek ilerledim ve çok şükür gectim.Acele etmeyin, kontrollü bir şekilde ilerleyin,kasmayın kendinizi..
Çok teşekkür ederim.

Back
X