• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Direksiyon sınavından kalma

aydfs

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2024
29
16
8
38
Direksiyon sınavından ikincide kaldım ne yazikki ağlamaktan bir hal oldum zoruma gidiyor o kadar iyi yapıyorum sınav günü ne oluyorsa bu baş belası paralel parkta kaldım acele edip parkım tamam dedim ön teker az çizgiye degmedi diye girmek istemiyorum artık yoruldum stres sıkıntı yaşamaktan hep hüsrana uğramaktan otomatik yazıldım kolay diye otomatikle alakalı değil mesele parkla :((

Demek ki bu kez için nasip değilmiş. Şimdiki olmaz ama bir sonraki olur bilemezsiniz. Bu kadar stres yapmayın kendinize. Dünyanın sonu değil ve tekrar deneme şansınız da var, kafanıza koyarsanız eninde sonunda alacağınıza eminim.

Ben kaç kez deneyip de bilmem kaçıncıda ehliyet alanlar görüyorum üstelik sizin daha 2.olmuş. Biraz daha üzerine çalışıp gerekirse özel ders alıp kendinizi toparlayıp hazır hissedince eğer isterseniz tekrar girersiniz.

Paralel parktan sonra yeni bir sey daha cikti. Kasmayin. Yaziliyi gectiyseniz kalani tecrube. Iyi gorevliye denk gelirsiniz umarim. Ayrica aglamak nedir ya. Daha trafik cezalari yiyeceksiniz, arabanizi surteceksiniz vb vb..Alttarafi basit bir makina bu. Traktor olani da var , ucak olani da. Yakinda kendi kendine giden arabaar sayesinde ehliuet anlamsiz olacak belki de. Aglayacaksaniz aman yine git gel, sinava gir, zaman kaybet gibi seylere aglayin.

Ehliyet sınavında geçmek tamamen şans işi. Arabanın yanaşacağı mesafeyi arabanın içinden ezberle(bizim kurs dubanın ve yoldaki asfalt izinin denk gelmesi gereken yerleri arabanın içine oje ile işaretlemişti) , tekerini hangi çizgide durduracağını ezberle, o zaman oturuyor araba.
Ben ilk seferde geçtim ama kursta öğrendiklerim gerçek trafikte asla işime yaramadı mesela. Üzülme ki ben bir kere bile o şekilde park etmedim gerçek hayatta 20 tane hamle bile yapabiliyoruz :D
Ehliyeti hızlıca alayım da geçeyim diye düşünüyor insan ama vallahi öyle olmuyor ehliyeti geç alman çok da dert değil yani.
Bir de gerçekten kurs arabaları küçücük oluyor, dubaya çarpmak falan çarpmamaktan daha zor aslında, sen çizgiye değdiremiyorsan arka tekerini yerdeki çizginin az daha ilerisine almayı dene bu dersinde.

Ben cumartesi arabamı seçtim, pazar sınavdan geçtim, salı arabayı satın aldım, üstüne 10 gün özel ders de aldım, daha yeni götürebiliyorum çocukları kursa falan. 2 ay oldu da. Onda da otoparkta komşular falan hala destek oluyor yoksa daha da uğraşırım yani.

Bu arada ehliyetim de daha hafta geldi, salak ben onu almayı unutmuşum.

Direksiyon sınavından ikincide kaldım ne yazikki ağlamaktan bir hal oldum zoruma gidiyor o kadar iyi yapıyorum sınav günü ne oluyorsa bu baş belası paralel parkta kaldım acele edip parkım tamam dedim ön teker az çizgiye degmedi diye girmek istemiyorum artık yoruldum stres sıkıntı yaşamaktan hep hüsrana uğramaktan otomatik yazıldım kolay diye otomatikle alakalı değil mesele parkla :((
Üzülmeyin 3 te alan biri olarak yazıyorum bunu. Ben manuel aldım. Sizin şansınz daha yülsek. Eminim sonrakinde alıcaksınızdır. Demek ki daha hazır değilsiniz. Bol pratik yapın buldugunuz her firsatta yanınızda biriyle çıkın. Pes ederseniz sil baştan daha zor olur. Ben 3 yılıma giricem alalı. Şuan tır sürücek vaziyetteyim😀. 3 yıldır da bi fiill trafikteyim. Ama inanılmaz bir çaba sarfettim bu duruma gelmek için. Ehliyete yazıldıgımda 3 ay boyunca her akşam pratik yaptım. Çok faydasını gördüm. Acele etmeyin,stres yapmayın en büyük sebebi stres zaten. Sınav günü rahatlatıcı çay felan için. Eminim başarıcaksınız

Pess etmeyın ben de uzun ugraslar sonucu almıstım. Bolcaa pratık yaptım her sey sınav anına baglı. O gunde stres ıcın ılaclar var pskıyatrıyle konusun. Uzun yola da cıkıyorum, parkta yapıyorum

Ben 4. De aldim, babama cekmisim, o da zamaninda dosya yakmis(eskiden 5 kere kalininca dosya yakiliyormus) annem tek seferde aldim . Simdi ben ve babam her gun araba kullaniyoruz, annem korkuyor, kullanamiyor. Ekstra ders alma sansiniz varsa biraz daha ders alin, aileden biriyle pratik yapinca yeterli olmuyor

Manuel olsa haklısın derdim de otomatikte 2. Kez kalmak büyük şanssızlık olmuş. Heyecanınızı kontrol etmeye çalışın

Üzülmeyin 3 te alan biri olarak yazıyorum bunu. Ben manuel aldım. Sizin şansınz daha yülsek. Eminim sonrakinde alıcaksınızdır. Demek ki daha hazır değilsiniz. Bol pratik yapın buldugunuz her firsatta yanınızda biriyle çıkın. Pes ederseniz sil baştan daha zor olur. Ben 3 yılıma giricem alalı. Şuan tır sürücek vaziyetteyim😀. 3 yıldır da bi fiill trafikteyim. Ama inanılmaz bir çaba sarfettim bu duruma gelmek için. Ehliyete yazıldıgımda 3 ay boyunca her akşam pratik yaptım. Çok faydasını gördüm. Acele etmeyin,stres yapmayın en büyük sebebi stres zaten. Sınav günü rahatlatıcı çay felan için. Eminim başarıcaksınız
İnsaAllah çok sağolun cevap yazdığınız için

Bende öyleyim, hatta direksiyon hocam iyisin diyor, kötü olanlara özel ders veriyor, bana iyisin diyor, ama sınav zamanı olanla r oluyor bilmiyorum ki panik yapım var biraz, bazense diyirum olmayacaksa bile bunda da vardır bişey.

Üzmeyin kendinizi araba kullanmaya geldim diyerek gidin sınavı düşünmeyin

Park alanlarındaki hamleleri ezberleyin ve sınav alanında pratik yapın. Gerçek hayatta iki hamlede park yapmıyoruz sonuçta. Ben sınav öncesi bol pratik ve hamleleri ezberleyerek geçmiştim. Üzülmeyin bir dahakine geçersiniz umarım.

Bende ilkinde kalmıştım ama davranıştan. Önümüzde yol çalışması var, arkadan biri basıyor kornaya. Adamlar can hıraş uğraşıyor o sıkıntıyı gidermek için. Hayır dörtlüsü filan da yanmıyor hastası filan var desek. Asılıyor kornaya. En son camdan kafayı uzatıp, patlama lan bi sıkıntı var işte, demiştim. Ondan bırakmışlardı :)

Back
X