• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Direniyorum...

momota

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2016
33
4
1
35
Merhaba bayanlar..

Uzun suredir siteyi takip ediyorum ve en sonunda ben de derdimi anlatmaya karar verdim..
Yasim 23. Bundan 3 yil once bir erkekle tanistim. Bunu hemen aileme bildirdim, cunku niyetimiz ciddiydi. Annem cocugun ailesini tanidigi icin cok sevindi, ve o aksam olayi babama anlatti. Ertesi gun babam beni karsisina alip "Bu is kesinlikle olmaz" dedi. Ben tabi cok uzuldum ama yine de umidimi kaybetmedim.. Bu 3 sene icerisinde birsuru kisi devreye girdi, babami ikna etmeye calisti, ama ne yaptiysak olmadi.. Babam oyle cok tepki gosterdi ki, cok buyuk yeminler etti ve asla ama asla vermem dedi. Bagirdi, cagirdi, ortaligi birbirine katti. Diger taraf ise sabirla beklemeyi kabul etti. Sevdigim erkege kac defa ayrilalim dedim ama onu bi turlu birakamiyorum.. O da beni birakmak istemiyor. Ben seni seviyorum, omur boyu beklerim diyor. Babam ise bosuna bekleme seni asla vermicem, evlenmek istiyorsan defol git diyor. Dedelerimden tut teyzelerime kadar butun ailem cok istiyor, fakat son soz babada oldugu icin kimsenin elinden bir sey gelmiyor.. Dedem ben seni evlendiririm diyor ama bu dogru olur mu bilmem.. Erkek tarafi illa usuluyle olsun istiyor.. 3 senedir sabrediyorum, ama artik cok yoruldum.. Hasta oldum, zayifladim, artik sevdigimle mutlu olmak istiyorum.. Allah'tan baska kimseden yardim beklemiyorum, ama lutfen icimi rahatlatacak bir seyler soyleyin.. Babami ikna etmek artik imkansiz gibi bir sey. Bu durumu yasayanlar, nasil hallettiniz?

Simdiden tesekkurler..

Aynı şey başıma geldi bu sürecte olan bize oldu kavgalarımız arttı birleşemedijce sabrımız azaldı insanların sözleri baskıları ailenin nefreti arttı ve sonunda bitti.
Bu kadar istememe sebebi ne babanın?
İş ,mezhep, aile yapısı??

Aynı şey başıma geldi bu sürecte olan bize oldu kavgalarımız arttı birleşemedijce sabrımız azaldı insanların sözleri baskıları ailenin nefreti arttı ve sonunda bitti.
Ve sunuda ekliyim deden hiçbirsey yapamaz.O büyük olduğu için herkes lafıma gelir sanıyor,Babanın tavrı ona da aynı olursa bişey yapamaz.Benim teyzem ananem herkes seferber oldu ama iş ailede bitiyor.Onların ciddiyetinin görünce teyzeler geri adım attı

Ayrılalım diyecegine babana seviyorum çok muhterem babacım :-)de.
Baban neden istemiyor

Yukarda soranlar olmuş ama bi de ben sorayım, baban neden böyle kesin ve net r bir tavırla olmaz diyor??? İşin kilit noktası burası bence önce bunu bul!!!

Öncelikle yorumlariniz için tesekkur ederim.. Cok klasik olmicaksa nedenini soyleyim; neden yok. Inanin sadece inatlasiyor. Ilk basta, kendi memleketimizden olsun dedi, yani kendisi baska bir sehirden oldugu icin kabul etmedi, ama bahaneydi o. Sonradan herkes ustune gidince cok fena inatlasti ve buyuk yeminler etti, verirsem soyle olsun boyle olsun diye. Dedem kac defa erkek tarafiyla konustu, adamlar 10 numara, tam bizim aileye gore diyor, ama babam bi turlu ikna olmuyor. Ben de konusmayi denedim, mektup bile yazdim sindire sindire okusun diye, ama ise yaramadi... Vermiyorum diyor baska da bir sey demiyor. Baska bir damat adayi mi var diyoruz, yok diyor. Cunku asla zorla evlendirmez, ama onun da onayladigi damat adayi olcakmis. Yani bizim yöreden. Ben de kalbime soz geciremiyorum tabi. Cok seviyorum ve sabrediyorum, ama o da bosa gidecek diye korkuyorum.. Onu ikna etmeye mi calissam acaba? 3 senedir basaramadik ama ve bu cok agirima gidiyor...

Siz sevdiginizden ayrildiniz mi yani? Peki pisman degil misiniz? Babama dusman olmaktan korkuyorum, cunku mutluluguma engel oluyor. Ne yapacagimi sasirdim. Her gun agliyorum..

20 yaşından beri ne bu evlenme aşkı? Başta yaşınız küçük olduğu için babanız Hayır demis olabilir mi?
Onaylayan dede annenizin babası mi?
Niyeyse anne tarafı onayliyor baba Hayır diyor gibi izlenim oluştu. Belki onlarla inatlasiyordur.

20 yaşından beri ne bu evlenme aşkı? Başta yaşınız küçük olduğu için babanız Hayır demis olabilir mi?
Onaylayan dede annenizin babası mi?
Niyeyse anne tarafı onayliyor baba Hayır diyor gibi izlenim oluştu. Belki onlarla inatlasiyordur.

Onaylayan her iki taraf.. Iki dedem de bir oldu, halletmeye calistilar ama onlarin da elinden bir sey gelmiyor. Babam disinda herkes onayliyor. Annem de. Zaten 3 sene icinde herkes duydu ve hepsi olmasindan yana. Ama ne yazik ki soz babada bitiyor.
Evlenme istegine gelince de, onunla maalesef hiç alakasi yok.. Bana dese ki okulunu bitir evlen, veya su yasina gel evlen, ben zaten beklemeye raziyim. Ama bosuna bekleme, ölsem vermem diyor. Yani kesin olsa zaten bende, sevdigim kisi de, beklemeye raziyiz, ama kafamiz darmaduman oyle dusunuyoruz iste.

Çıkın karşısına derdin ne diyin açıklaman yoksa ben giderim deyin

Makul sebep yoksa sırf onun inadına hayatının tüm akışı neden değişsîn ki

Çıkın karşısına derdin ne diyin açıklaman yoksa ben giderim deyin

Makul sebep yoksa sırf onun inadına hayatının tüm akışı neden değişsîn ki

Son çare olarak onu dusunduk artik, ama bu sefer de yasatmam seni diyor.. Hicbir sebebi yokken bana boyle kinlenmesi ve inatlasmasi cok agirima gidiyor. Dusunuyorum severek cok mu kotu bir sey yapiyorum diye ama ben onunla cok mutluyum.. O da bana ben beklerim seni dedi ama bekle bekle nereye kadar...

"Istiyorum veriyor musuuun" diye şarkı söylesin sevgiliniz vecihi gibi.

Belki babanız etkilenir

Back
X