el cizimi yapilacak ise kurdan yardimi ile bile yapilabilir yani, ama desen dusunuyor iseniz oklavalar var desen cikartan, seker hamurunu actiktan sonra ustunu o desenli oklava ile geciyorsunuz, kareler falan oluyor.
yok kurdan ile yapamam diyorsaniz, burada bahsedilen o sekilleme aletlerinden var:
8 Para PME eker Hamuru Modelleme Seti 98,00 TL - Pasta Kurabiye ikolata Malzemeleri Sat, Eitim ve Kurslar
bu sayfadan seker hamuru bolumune girersenizde, alt bolumleri var, degisik figurler, aletler vs bulabilirsiniz. Biraz pahali gibi geldi bana ama.
Veya suslemeleri su sekildeki bi alet ile cikartip, seker hamurunun ustune desenleme yapilabilir
Wilton Dekoratif Kesme Seti 60,00 TL - Pasta Kurabiye ikolata Malzemeleri Sat, Eitim ve Kurslar
cok fazla alet gerektirmeden susleme alternatifleri:
Bu resimde basmali desenlerde var ama cicekli olan aletsiz yapilabilir
Hamuru renklide yapilabilir, ama eger ustune seker hamuru ile susleyecekseniz zaten rengarenk olacak hamuru boyamak gereksiz bence, ama tadlandiricilar kullanilabilir, limon veya badem gibi.
Bunlar seker hamurunun yani sira royal icing ilede suslenmis olanlar:
Veya alttaki gibi cok basit sekilde ama hos duran seylerde yapilabilir, gereken sadece bebeginizin bas harfi:
Bu arada eger kurabiyenin ustune yapacaginiz seker hamurunun kurabiyeyi tamamen kaplamasini istiyorsaniz, kurabiye hamurunun kabarmamasi ve yayilmamasi gerekiyor. Bunun icin kabartma tozu kullanilmayacak, ayni zamanda hamuru pisirmeden buzdolabindada bekletirseniz, yayilma olmaz.