Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

inşallahhh:))))
bugün nehirin 0-3 aylıklarını ve yazlıkları kaldırdım.nerdeyse 1 hurç doldu.3-6 ay çok almamıştım hamileyken.gelen hediyelerde ya yeni doğan ya da 1 yaş falan geldi.eee havalar soğudu.uyku tulumu lazımgece yatarken.dışarı çıkarken astronot tulumlardan lazım.3-6 aylık kışlık kıyafetler lazım.bu ara birde sürekli oyuncak alıyoruz.inanılmaz pahalı.bir oyun halısı aldık 190 lira.bebeğin yediği helal giydiği haram derlermiş ya vallaha doğru.3 ay sonra yine aynı şeyi yaşıycaz.sonraki 3 aylardada yine aynen kıyafet yenilenmesi yaşamak zorundayız.çok fena çok...

şimdi bizde eşimle konuştuk arabaya yapılması gereken masraf var eee birde biz tatiliuzun tutunca daha toparlanamadık bebeğe daha iğne almadık şu bayramı atlatalım öyle başlarız dedik senden tecrübe olarak çok 0-3 ay almayacağım zaten doğumdan 3 ay sonra yaz gelmiş olacak kısmetse. doğumdan sonra hiç alamayız kendimize birşey arabnın lastikleri falan değişecekmiş offff offfff gitti paralar varsın gitsin ne güzel masraflar bunlar Allah sağlığımızı sıhatimizi korusun çalışır kazanırız yine paracıkları.

UCONN doğum yapmış arkadaşımız olarak kaç tane lohusa pijaması aldın ne kadar pahalı şeyle onlar yaaa ben mevlütte öyle süslü püslü geceliklerle oturmak istemiyorum şık bi elbise hepsi o kadar birde yatak yaparız falan diyorlar hiç bana göre değil annemde kaç kere doğuracaksın hepsini yap diyor sen ne yaptın.

kısmet böyleymiş canım.çocuk kısmetiyle gelirmiş derler.olsun takma kafana.bende ücretsiz izne çıkıcam kaldık tek maaşa.allah cümleten yardımcımız olsun.bebek işi masraf demekmiş.

Valla bizim çocukta kısmeti ne kadarsa o kadar yiyecek zaten. Ben isterdim ki daha tedarikli olalım daha rahat atlatalım bu dönemleri. Gene de allaha şükürler olsun iyiyiz, bebeğimiz için birşeyler yapabiliyoruz...
Hangi oyun halısını aldın uconn ne kadar pahalıymış. Bende bir ara dedim birkaç oyuncak alayım dursun nasıl olsa doğduktan sonra gene biz alıcaz. Ama dediğin gibi acaip pahalılar. 100-150 tl civarı güzel oyun halıları vardı nette ama seninki daha özellikli olmalı benim baktıklarımdan. Bende farkında olmadan baya hastane çıkışı almışım 5 li 7 li takımlardan, bir yaşına kadar da mevsimine göre kıyafetler almıştım ama 3 aylığa göre daha az tabi. Eşimde diyor oğlan doğduktan sonra rahatız bir bez masrafı olacak. Bende içimden bir doğsun da gör sen masrafı diyorum tabi :))
Benim doğum iznim 10 ocakta bitiyor ve o gün kadroya geçebiliyorum. Tabi doğum sonrası izin 10 haftaya çıkarsa 24 ocağa sarkıyor bu süre. Ondan sonra yatış raporu almayı düşünüyorum 2-4 ay civarında. Şöyle bebekte 5-6 aylık olunca bakıcıya bırakabilicem öyle başlıcam inşallah işe...

şimdi bizde eşimle konuştuk arabaya yapılması gereken masraf var eee birde biz tatiliuzun tutunca daha toparlanamadık bebeğe daha iğne almadık şu bayramı atlatalım öyle başlarız dedik senden tecrübe olarak çok 0-3 ay almayacağım zaten doğumdan 3 ay sonra yaz gelmiş olacak kısmetse. doğumdan sonra hiç alamayız kendimize birşey arabnın lastikleri falan değişecekmiş offff offfff gitti paralar varsın gitsin ne güzel masraflar bunlar Allah sağlığımızı sıhatimizi korusun çalışır kazanırız yine paracıkları.

UCONN doğum yapmış arkadaşımız olarak kaç tane lohusa pijaması aldın ne kadar pahalı şeyle onlar yaaa ben mevlütte öyle süslü püslü geceliklerle oturmak istemiyorum şık bi elbise hepsi o kadar birde yatak yaparız falan diyorlar hiç bana göre değil annemde kaç kere doğuracaksın hepsini yap diyor sen ne yaptın.

Canım o lohusa pijamaları çok mübarek şeyler. Ben 3 tane almıştım biri güzel krem renkli, diğerleri de biri mavi biri kırmızı. Renklileri şimdi dönüşümlü giyiyorum evin içinde. Başka hiçbirşey olmuyor üstüme :)) Kremi daha hiç giymedim onu hastaneye saklıyorum. Ben daha lohusa olmadan eskittim desem yeridir pijamaları. İyi ki almışım dedim. Hastaneye gidecek vakit temiz olanını çantaya atıp iki pijamayla gitmeyi planlıyorum inşallah. Ben havuzluhandan almıştım yazlıktı benimkiler şimdi çok rahat oluyorlar zaten sıcak basıyor son ay. Şimdi kışlıklar çıkmış bizimkilere aldıracaktım ama benim yazlık 60 liraya aldığım takımların kışlıkları 90 liraymış. Neyse ki krem renkli kışlık uzun kollu. Ama pahalı da olsa almanı tavsiye ederim ben hep pijamayla dolaşıyorum evin içinde...

Herkese merhaba,
Ben 3 gün önce gebe olduğumu öğrendim.Doktor keseyi şekilsiz buldu ve 3. gündür beta hcg testi oluyorum.sonuçlar sırasıyla : 3107-3818 ve 3948. Doktor dış gebelikten şüpheleniyor.Ben dış gebelik ve kimyasal gebeliğin farkını bilmiyorum.Bilen biri anlata bilir mi? Bir de yarın değerinde gerileme olmazsa iğne ile düşürelim dedi.Bu iğne nasıl ve vajinadan mı yapılıyor daha önce yapılan var mı?

Canım eğer beta değerlerin doğruysa yani lab yanlış falan ölçmemişse sonlandırılması gereken bir gebelik gibi duruyor. Dış gebelikte de rahim içinde yalancı kese oluşabilir herkeste olmayabiliyor. Doktorun şimdi herşeyden şüphelenmekte haklı. Gebeliğin sonlanması için iğne en az agrasif olan yöntem şu anda senin için. Ama eğer imkanın varsa sana tavsiyem üniversite hastanesinde bir hocaya görünmen. Bu tür durumlarda ya iyi deneyimli bir uzman ya da prof bir hoca sana doğru teşhis koyabilir. Yeni uzman ya da bir asistana gitmeni tavsiye etmem canım. Bu zamanda yanında biri olması çok iyi olur senin için. İnşallah en kolay şekilde atlatırsın canım, allah yardımcınız olsun...

selam,
benim SAT 22 ağustos tarihiydi( ort 24 -26 günde bir oluyor). 18 gün sonra hafif lekenme başladı (9 eylül) o dönemde de ağır bir grip geçirdiğim için o nedenle erken geldiğini düşündüm. ama lekelenme 1 gün sürdü sonra ki gün temiz sonrası yine lekelenme . 11 eylül günü grip için doktora gittiğimde gebelik ihtimali var mı dedi ilaç yazmadan önce bende olabilir dedim( neden öyle dediğimi bnde tam bilmiyorum sanırım lekelenmelerin adet olmadığını anlamıştım.) izmir medikal park hastanesinde Beta HCG değerim 1028 çıktı!! kendi doktorumu aradım hemen 12 eylül için randevu aldım ve oda lekelenmeyi durdurmaak için bir ilaç verdi düşük ihtimaline karşın. 12 eylülde muyanede doktor keseyi göremedi ki 1000 beta hcg de onun kullandığı ultrsaonda görülmesi gerekirmiş:S aynı gün tekrar beta HCG aldı ve değer 600 !! ( buarada düşük bile olsa bu kadar hızlı düşmemeli ilk sonucunuz hatalı olabilir de dedi)düşükle sonuçlanan bir gebelik gibi gözüküyor dedi ve kontrol için de 14 eylül tarihine randevulaştık. biz karışık duygular içindeydik:S başta sürpriz olan kötü bir sürprize doğru hızla ilerliyordu. bu arada 14 eylülde de yıllık izine çıkacaktık eşimle planımızı bozmamaya karar verdik. 14 eylül tarihinde valizlerimiz arabada doktora gittik tekrar alsancağa.tekrar ultrason kese yok ama sol tüpte bir kist benzeri bir şey gördü. tatile çıkın büyük ihtimalle kanamanız olacak ve düşük gerçekleşecek dedi ve tekrar HCG aldı. biz izmirden yola çıkmış göcek tünellerine varmışken telefon çaldı ve bilin bakalım hcg kaç? 728!!! doktorun dış gebelik şüphesi iyice arttı . ayın 16 sında tekrar HCG 718. 18 inde 500 26 sında 560 hcg sonuçlarıyla baş başa kaldım. bu arada lekelenme ara ara devam ederken özellikle sol yumurtalıkta belli belirsiz bir ağrı vardı. bu 10 günlük dönemde kanama olmadı. doktorum bunun devam etmeyen bir gebelik olduğunda emindi ancak dış gebelikten %100 emin olamadığı için önce kürtaj +biyopsi rahimde gebelik bulunamazsa da iğne ile dış gebeliği sonlandırma kararı verdi. ve ben 30 eylülde 75 ml metatraksan iğneyide vuruldum:( 5 ekimde hem kürtaj ssonrası kontrolüm hemde tekrar beta hcg kontrolüm var eğer 200 civarına düşmemişse pazartesi tekrar iğne. kürtajdan yaklaşık 35-40 gun sonra ilk reglimi göreceğimi ve sonrasında korunmayı bırakabileceğimizi söyledi. benim merak ettiğim eğer dış gebelik sol tüpteyse ilaç gebeliği sonlandıracak ama ordaki dokuyu vucut nasıl dışarı atacak? dış gebeliğimin tekrarlama ihtimali varmı? tüpüm tıknamışmıdır? nedeersiniz sizin başınıza böyle birşey geldimi?

selam,
benim SAT 22 ağustos tarihiydi( ort 24 -26 günde bir oluyor). 18 gün sonra hafif lekenme başladı (9 eylül) o dönemde de ağır bir grip geçirdiğim için o nedenle erken geldiğini düşündüm. ama lekelenme 1 gün sürdü sonra ki gün temiz sonrası yine lekelenme . 11 eylül günü grip için doktora gittiğimde gebelik ihtimali var mı dedi ilaç yazmadan önce bende olabilir dedim( neden öyle dediğimi bnde tam bilmiyorum sanırım lekelenmelerin adet olmadığını anlamıştım.) izmir medikal park hastanesinde Beta HCG değerim 1028 çıktı!! kendi doktorumu aradım hemen 12 eylül için randevu aldım ve oda lekelenmeyi durdurmaak için bir ilaç verdi düşük ihtimaline karşın. 12 eylülde muyanede doktor keseyi göremedi ki 1000 beta hcg de onun kullandığı ultrsaonda görülmesi gerekirmiş:S aynı gün tekrar beta HCG aldı ve değer 600 !! ( buarada düşük bile olsa bu kadar hızlı düşmemeli ilk sonucunuz hatalı olabilir de dedi)düşükle sonuçlanan bir gebelik gibi gözüküyor dedi ve kontrol için de 14 eylül tarihine randevulaştık. biz karışık duygular içindeydik:S başta sürpriz olan kötü bir sürprize doğru hızla ilerliyordu. bu arada 14 eylülde de yıllık izine çıkacaktık eşimle planımızı bozmamaya karar verdik. 14 eylül tarihinde valizlerimiz arabada doktora gittik tekrar alsancağa.tekrar ultrason kese yok ama sol tüpte bir kist benzeri bir şey gördü. tatile çıkın büyük ihtimalle kanamanız olacak ve düşük gerçekleşecek dedi ve tekrar HCG aldı. biz izmirden yola çıkmış göcek tünellerine varmışken telefon çaldı ve bilin bakalım hcg kaç? 728!!! doktorun dış gebelik şüphesi iyice arttı . ayın 16 sında tekrar HCG 718. 18 inde 500 26 sında 560 hcg sonuçlarıyla baş başa kaldım. bu arada lekelenme ara ara devam ederken özellikle sol yumurtalıkta belli belirsiz bir ağrı vardı. bu 10 günlük dönemde kanama olmadı. doktorum bunun devam etmeyen bir gebelik olduğunda emindi ancak dış gebelikten %100 emin olamadığı için önce kürtaj +biyopsi rahimde gebelik bulunamazsa da iğne ile dış gebeliği sonlandırma kararı verdi. ve ben 30 eylülde 75 ml metatraksan iğneyide vuruldum:( 5 ekimde hem kürtaj ssonrası kontrolüm hemde tekrar beta hcg kontrolüm var eğer 200 civarına düşmemişse pazartesi tekrar iğne. kürtajdan yaklaşık 35-40 gun sonra ilk reglimi göreceğimi ve sonrasında korunmayı bırakabileceğimizi söyledi. benim merak ettiğim eğer dış gebelik sol tüpteyse ilaç gebeliği sonlandıracak ama ordaki dokuyu vucut nasıl dışarı atacak? dış gebeliğimin tekrarlama ihtimali varmı? tüpüm tıknamışmıdır? nedeersiniz sizin başınıza böyle birşey geldimi?

geçmiş olsun.ilaçla gebelik sonlandırıldıktan sonra ordaki doku vücut tarafından yaklaşık 3 ay kadar bir sürede kendi kendine atılır.ne yazıkki dış gebelik tekrar edebilen bir durum ama bu topikte bikaç kişi hariç 2. kez tekrar etmedi ve bir çoğumuz yeniden sağlıklı şekilde hamile kalabildik.tüpün tıkalı olup olmadığı kesin olmamakla birlikte rahim filmi çekilerek tespit edilebilir.

elimde patladı o 0-3 aylar.dün bir hurç kaldırdım nerdeyse.şimdi 3-6 ay çok almayı düşünmüyorum ki zaten nehir doğru düzgün 3-6 ay giyemeden 6-9 aya geçecek.bebeğin iriliğine göre kıyafet olayı değişiyor.heleki şimdi yazlıklar indirimde seneye giyer falan diye düşünüp alışveriş yapmayın bebeğin kilosunu ve boyunu kestiremiyorsunuz çünkü.karam canım ben bir gecelik(sezeryanda gecelik olası çok daha iyiymiş)birde pijama almıştım.dediğin gibi çok pahalılar.sonra yetmez dediler bana bir tanede normal pijama aldım ama hastanede onu kullanmadım.evde sürekli pijama değiştirmek zorunda kaldım.kanama çıkıyor lohusa terlemeleri fena oluyor süt akıyor falan filan.o yüzden en az 2 tane almalısın ama mevlütte gecelik falan giyilmez hiç duymadım.ben mevlüdü 3 ay sonra yaptım nerdeyse gecelikle mi otursaydım:)yatak falanda süslemedim.çeyizimde olan annemin yaptığı pike takımını kullandım zaten kimse odamada girmedi.ilk bir hafta gelenin yanına ben sabahlığımı giyip çıktım.sonra normal kıyafet giymeye başladım.
Valla bizim çocukta kısmeti ne kadarsa o kadar yiyecek zaten. Ben isterdim ki daha tedarikli olalım daha rahat atlatalım bu dönemleri. Gene de allaha şükürler olsun iyiyiz, bebeğimiz için birşeyler yapabiliyoruz...
Hangi oyun halısını aldın uconn ne kadar pahalıymış. Bende bir ara dedim birkaç oyuncak alayım dursun nasıl olsa doğduktan sonra gene biz alıcaz. Ama dediğin gibi acaip pahalılar. 100-150 tl civarı güzel oyun halıları vardı nette ama seninki daha özellikli olmalı benim baktıklarımdan. Bende farkında olmadan baya hastane çıkışı almışım 5 li 7 li takımlardan, bir yaşına kadar da mevsimine göre kıyafetler almıştım ama 3 aylığa göre daha az tabi. Eşimde diyor oğlan doğduktan sonra rahatız bir bez masrafı olacak. Bende içimden bir doğsun da gör sen masrafı diyorum tabi :))
Benim doğum iznim 10 ocakta bitiyor ve o gün kadroya geçebiliyorum. Tabi doğum sonrası izin 10 haftaya çıkarsa 24 ocağa sarkıyor bu süre. Ondan sonra yatış raporu almayı düşünüyorum 2-4 ay civarında. Şöyle bebekte 5-6 aylık olunca bakıcıya bırakabilicem öyle başlıcam inşallah işe...
marla hele o hastane çıkışları 56 cm oluyor onları en fazla 1 ay giydirmiştim ben.2 tane 10lu yetti bana.fırsatın varsa git değiştir onları yoksa elinde patlar.haa şuda var benim kızım kusan bir bebek değil.birde öylesi olursa sık kıyafet değiştirmek gerekebilir onuda belirteyim.canım benim oyun halısı tiny love in tekmele oyna 190 tl.müzikli aynalı oyuncaklı falan.

elimde patladı o 0-3 aylar.dün bir hurç kaldırdım nerdeyse.şimdi 3-6 ay çok almayı düşünmüyorum ki zaten nehir doğru düzgün 3-6 ay giyemeden 6-9 aya geçecek.bebeğin iriliğine göre kıyafet olayı değişiyor.heleki şimdi yazlıklar indirimde seneye giyer falan diye düşünüp alışveriş yapmayın bebeğin kilosunu ve boyunu kestiremiyorsunuz çünkü.karam canım ben bir gecelik(sezeryanda gecelik olası çok daha iyiymiş)birde pijama almıştım.dediğin gibi çok pahalılar.sonra yetmez dediler bana bir tanede normal pijama aldım ama hastanede onu kullanmadım.evde sürekli pijama değiştirmek zorunda kaldım.kanama çıkıyor lohusa terlemeleri fena oluyor süt akıyor falan filan.o yüzden en az 2 tane almalısın ama mevlütte gecelik falan giyilmez hiç duymadım.ben mevlüdü 3 ay sonra yaptım nerdeyse gecelikle mi otursaydım:)yatak falanda süslemedim.çeyizimde olan annemin yaptığı pike takımını kullandım zaten kimse odamada girmedi.ilk bir hafta gelenin yanına ben sabahlığımı giyip çıktım.sonra normal kıyafet giymeye başladım.

marla hele o hastane çıkışları 56 cm oluyor onları en fazla 1 ay giydirmiştim ben.2 tane 10lu yetti bana.fırsatın varsa git değiştir onları yoksa elinde patlar.haa şuda var benim kızım kusan bir bebek değil.birde öylesi olursa sık kıyafet değiştirmek gerekebilir onuda belirteyim.canım benim oyun halısı tiny love in tekmele oyna 190 tl.müzikli aynalı oyuncaklı falan.

bir tane krem pjama var zaten 2 tane daha alayım en iyisi hem 7. aydan sonrada giymeye başlarım tam kış oluyor koyu renk pembe bir tane beğendim onu alayım bir tane daha alırım sabahlıklı doğumdan sonra ilk hafta misafirler için yeter o zaman. ooooo burda saten yatak örtüsü yayılıyor pikesiyle annede içinde saten kokoş gecelikle içinde oturuyor mevlüt boyunca tüylü terlik süslü lizöz lohusa şerbeti dağıtılan fincanların kupları bile süsleniyor o derece yani gösterişe çok meraklılar hatta ben takıp takıştırmıyorum diye kızıyorlar bana benimde süsle hiç işim yok pek buraya ait değilim yani.

Canım o lohusa pijamaları çok mübarek şeyler. Ben 3 tane almıştım biri güzel krem renkli, diğerleri de biri mavi biri kırmızı. Renklileri şimdi dönüşümlü giyiyorum evin içinde. Başka hiçbirşey olmuyor üstüme :)) Kremi daha hiç giymedim onu hastaneye saklıyorum. Ben daha lohusa olmadan eskittim desem yeridir pijamaları. İyi ki almışım dedim. Hastaneye gidecek vakit temiz olanını çantaya atıp iki pijamayla gitmeyi planlıyorum inşallah. Ben havuzluhandan almıştım yazlıktı benimkiler şimdi çok rahat oluyorlar zaten sıcak basıyor son ay. Şimdi kışlıklar çıkmış bizimkilere aldıracaktım ama benim yazlık 60 liraya aldığım takımların kışlıkları 90 liraymış. Neyse ki krem renkli kışlık uzun kollu. Ama pahalı da olsa almanı tavsiye ederim ben hep pijamayla dolaşıyorum evin içinde...

geçen sene en yakın arkadaım hamileydi kaliteli bi mağaza pjamalarda indirim yapmış gittim bir tane aldım ben lohusa pjamaları 35 tl dedi katalog fiyatı 90 alıp saklasam mı dedim gördükçe içim yanar dedim almadım arkadaşa söyledim o aldı ama yaz hamileliği geçirdiği için kullanamadı hatta sana saklıyorum demişti ben de gülmüştüm gerçekten bana kısmet oldu verdi sağolsun doğum hediyem olsun sana dedi. şimdi gelen katalogta en ucuz 3lü takım 140 tl valla şaaırdım kaldım gecelik bir tane alacağım bende ama hastanede kan olur falan diye iyi birşey almayı düşünmüyorum. bende bir bursa yapsam çok iyi olacak ama eşimin işleri çok yoğun bu sıralar ki ocağa kadar bu yoğunluk devam eder ben annemi alıp gideyim bari bir gün.

kizlar hast.yatis verildi.amnio sivi kacagi suphesi var.
ciger gelistiriciyapilck marla sanada yapilmisti dimi.
zarari var mi
dua edin devam etmisin.

-- İDRAR --------------------
GÖRÜNÜM BULANIK mg/dL
DANSİTE 1010
pH 7
NİTRİT NEGATİF
PROTEİN NEGATİF
GLUKOZ NEGATİF
KETON NEGATİF
ÜROBİLİNOJEN NORMAL
BİLİRUBİN NEGATİF
MİKROSKOPİ DEĞERİ 2-3 ERİTROSİT / 2-3 LÖKOSİT / 1-2 EPİTEL / BAKTER GÖRÜLDÜ

kızlar tahlil sonucum antibiyotik sonrası herşey iyi derken bakter görüldü kafamı karıştırdı ne bu şimdi daha önceki sonuçlarımda hiç bakter görüldü yazmıyordu yarın doktorumu arayacağım ama sizden yardım istiyorum.

zarari var mi
dua edin devam etmisin.

canım geçmiş olsun ne oldu ciddi birşey yoktur umarım
kızlar benim hamilelik baya ağır geçiyor pek yazamadım buraya nasılsınız pink doğum yaptı mı

Kizlar saat 2 de oğlum dünyaya geldi 3 kilo olarak :)) ben de oglum da iyiyiz cok sukur..cok tatli maşallah..hepinize bol bol dua ettim doguma girerken..detaylarını yazarım sonra opuyorum hepinizi..

gözün aydın canım allah analı babalı büyütsün bizim yerimize o mis kokusunu kokla miniğinin.

zarari var mi
dua edin devam etmisin.

Canım celestone ampul yapıyorlar akciğer gelişimi için. Faydası olur zararı olmaz. Hiç çekinmeden yaptırabilirsin. Bana da 28 haftalıkken yapılmıştı. İki ampul bir yapılıyor, 24 saat sonra tekrar iki ampul yapılıyor; toplamda 4 ampul yapıyorlar. Benim 32. haftada tekrar kasılma olunca üzerinden bir ay geçti diye celestone tekrarı yapılmıştı. O da sadece iki ampul bir kerede yaptılar. Dualarımız seninle canım. Eğer kaçak varsa da inşallah yoktur sürekli dinlenmen yatman gerekecek bebek gelişimini tamamlayana kadar. 34. haftayı atlatman yeter, o zaman bebekler hem kilo olarak iyi oluyor hem de organ gelişimini tamamladığı için sıkıntı çıkmıyor. Dualarımız seninle canım, bizi durumundan haberdar et fırsatın olduğunda...

Maalesef çoğunu istanbuldan aldım değiştirme imkanım yok. Ama bebek kusmuklu olur ya da kakası taşar kirlenir diye çok aldım. Çünkü doğduğu zaman buralara kar gelmiş olacak ve bizim evden merkeze bazen inilmiyor. Kardan yollar kapanıyor her yer buz tutuyor. O yüzden biraz önlemimi almak istedim kara kış için. O halimle zor giderim merkeze bebek alışverişi yapamam diyerekten abarttım. Senin oyun halısının tiny love olduğunu tahmin ettim çünkü en pahalı onların ki ama çok güzeller. Bende almak istiyorum onlardan ama önce bir doğumu atlatalım ondan sonraya bıraktım. Bu arada uconn son ayım aynen senin son ayın gibi geçiyor. Son iki gündür öyle tekmeler atıyor ki canımı yakmaya başladı. Uykusuz geceler de başladı. Sağdan sola dönemiyorum. Sürekli mide yanmaları yaşamaya başladım. Bebekte çok güçlendi. O bile her dönüşünde canımı yakıyor, çatır çatır kemiklerini hissediyorum :)) Göbeğimin ağırlığını taşımak zor gelmeye başladı. Evde oturmakta kilo olarak yaradı maalesef. 7. ve 8. aylarım boyunca sadece iki kilo aldım. Şu evde oturduğum iki haftada sadece iki kilo almışım. Toplamda 17 kiloya ulaştım :(( Bende 20lerde bitirirsem şaşırmıcam...

cok sukur atlattik kizlar.tahlil sonuclarinda hic amino sivisi gelmemis gozukuyo yogun enfrksiyon cikti bundn dolayi yapilan turnosol testi pozitif cikmus.
serum ve antibiyotik tedavisi uygulanio.
insallah yrn sabah cikicaz.detaylari snra anlatirim.ama bugun zor bir gundu kizlar alahim bidaha yasatmasin.

Merhaba arkadaşlar,
Rahatsızlanan arkadaşlara geçmiş olsun.Ben de dün başka bir doktora gittim.Ve vajinal ultrasonla rahim içinde normal bir kese gördü.dış gebelik olması mümkün değil dedi.Ve betahcg istemedi.Git 1 hafta dinlen haftaya tekrar bakalım kese duruyorsa betahcg ye o zaman bakarız.Çok yeni gebeliklerde benim beta hcg ile işim olmaz, vücudun biraz toparlaması gerekir gebeliği dedi.Normalde 6 haftada duyulan kalp atışını 10. haftada duyduğum da oldu benim.Birazcık zaman vermekten yanayım dedi.Bizi eve gönderdi.2 doktor arasında böyle yorum farkı olabileceğini düşünmezdim.Daha önceki doktor hemen gel sonlandıralım demişti.Bu doktorum da ters bir şey olursa bu hafta kanaman olur ve vücut atar ama bu senin için normal bir süreç olur senin sağlığını zora sokmaz dedi.Bakalım ne olacak...Yorumlar için teşekkürler...

inşallahhh:))))
bugün nehirin 0-3 aylıklarını ve yazlıkları kaldırdım.nerdeyse 1 hurç doldu.3-6 ay çok almamıştım hamileyken.gelen hediyelerde ya yeni doğan ya da 1 yaş falan geldi.eee havalar soğudu.uyku tulumu lazımgece yatarken.dışarı çıkarken astronot tulumlardan lazım.3-6 aylık kışlık kıyafetler lazım.bu ara birde sürekli oyuncak alıyoruz.inanılmaz pahalı.bir oyun halısı aldık 190 lira.bebeğin yediği helal giydiği haram derlermiş ya vallaha doğru.3 ay sonra yine aynı şeyi yaşıycaz.sonraki 3 aylardada yine aynen kıyafet yenilenmesi yaşamak zorundayız.çok fena çok...

Senden zaten o kadar çok deneyim kazanıyoruz ki,, bende 0-3 aylık çok almayı düşünmüyorum. Eğer eksik kalırsa çıkar çıkar alırım o arada diyorum. Çünkü 3 ayı doldurana kadar Allah kısmet ederse kış bitmiş bahar girmiş olacak ona göre kıyafet bakacağız biraz daha büyüyecek, getirenler olacak,, annenneler, teyzeler şimdiden almaya başlamış benden hızlılar.. Ben daha geçen hafta ilk kez bebişime bişi aldım.. İki tulum, 4 tane üst kollu zıbın, 4 tane ayaklı alt vee 6 tane çorap..:) artık bir çorabı bile yok yavrumun demiycem..:) Rabbim güzel ve sağlıklı günlerde giydirsin inşallahda kıyafet alınır.. Çok fazla stok yapmaya gerek yok bence. Ama elimiz durmayacak bence, ben o gün herşeyi almak istedim ne kadar güzel şeyler yapmışlar ya bebekler için. Kundaklar, alt açmalar çok modern olmuş. bayıldım hepsine.. birde oyun halısımı var ya bu çocukların ne kadar çok şeyi değişmiş öyle:)

Ahh hayatım aynı şey bizdede var. özele gidiyoruz doğum orda olacak Allahım kısmet ederse ve biz daha tek kuruş atmadık köşeye onun için... Araba sorun çıkardı tamirci şimdi böyle yapalım ama yine sorun çıkarabilir dedi. Arabayı satıp yenilesek üstüne para tekrar nerde.. Hepimizin ortak derdi sanırım:( Bu arada lohusa pijaması bende istiyorum ama sabahlıklı olanlardan dimi onlar.. Tam istediğim gibi bişi göremedim.. Bu arada karam anlattıklarını okudum da güldürdün beni valla. Sizde mevlütte öyle geceleği giyip süzülüyorsunuz demek.. bak hiç görmemiştim ha merak ettim.. Videoya çeksinler söyle bizde seyredelim:)

cok sukur atlattik kizlar.tahlil sonuclarinda hic amino sivisi gelmemis gozukuyo yogun enfrksiyon cikti bundn dolayi yapilan turnosol testi pozitif cikmus.
serum ve antibiyotik tedavisi uygulanio.
insallah yrn sabah cikicaz.detaylari snra anlatirim.ama bugun zor bir gundu kizlar alahim bidaha yasatmasin.

Canım çok geçmiş olsun.. Aman bişi çıkmasın ya, sorunsuz geçirelim. Aslında seni okuyunca kendimde korkmuştum hani sende diyordun ya çamaşırım ıslanıyor diye aynı sorun bendede başladı. Sürekli bir akıntı var ve kokusu felanda yok. böyle su gibi, doktoruma sordum, sıvı normal dedi ultrasonda baktı ve senin dediğin gibi sürekli akıntı olsa şu an bebeğin sıvısı hiç kalmamış olmalıydı çünkü şu an daha az bu su o kadar akıp da hala orda kalacak kadar değil dedi.. inşallah öyledir. Benimde sanırım akıntı başladı.. Allahım sağlık versin bizlerede bebişlerimizede canım benim.. Çıkınca konuşuruz. Haberdar et..

Bende dün gittim aşımı yaptırdım kızlar ama zaten kolum uyuşmalardan dolayı çok ağrılıydı iyice ağrılı geçirdim geceyi. Aşı ağrı yaptı ciddi ciddi. Neyse. ama vurdurdum en sonunda karar verip. Hemşireyle konuştum doktorlar artık aletlerimiz steril, yeni felan diye tavsiye etmiyorlar ama ben devlet hastanesinde ve doğum hastanelerinde çalıştım. Ne kadar steril ve temizlendiğini kendim çok iyi biliyorum. Kesinlikle yaptırılması gerek diye düşünüyorum ben dedi.. Haklıda bence, bu ülkede en kullanılmayacak aletleri bile atmayıp temizleyip ikinci hastaya kullandıklarını ben bilirim bende çalıştım çünkü 10 yıl hastanede. Neyse sonuçta yaptırdım ikincisi bir ay sonra inşallah.

Back
X