Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
olabilir canım 40 gün dendiyse tam 40 gün olmak zorunda değil.1-2 hafta daha gelebilir bence.daha fazla uzarsa doktoruna danışırsın.
sağol teyzesi çok tatlı benim balım...
sağol teyzesi.bizde senin bebişi dört gözle bekliyoruz ama oğluş geleceği zamanı biliyor.bırak içerde o rahat.doğum 9 ay 10 günde olan bir süreç sonuçta dimi.3 haftam var diyorsun kendin.son haftalar ne kadar zor olsada bebek için içerde kaldığı süre çok önemli.ne kadar geç doğarsa sarılık ihtimali o kadar az olur mesela.daha kilosu yerinde olur.daha diri olur vs.
hoşgeldin canım.tedavinin bitmesine çok sevindim.umarım sende biran önce hazır hissedersin kendini.allah gönlünden geçeni versin inşallah.
bugün doktordan geldim yatmış uyumuşum.gidip gelmek çok yordu beni.muayenemiz güzel geçti.herşey yolunda.sancı yok.pazartesi 16 :00da sezeryan için randevu verdi.aynı gün 5 sezeryana girecekmiş.onun için biraz saati geç oldu ama hayırlısı inş.bana dua edin....
cerol,seni korkuttuysam kusura bakma.dediğim gibi herkesin bünyesi farklı.bak uconla pinkin ki kolay geçmiş.ben sadece normali tercih edin diye yazmıştım.emin olun normal daha iyidir.hem marlanın dediği gibi herkesin yaptığı bişeyi sizde yapabilirsiniz,doktor aksini söylemediği müddetçe:))bu arada marla nerde.hiç sesi çıkmıyo.doğum yaptımı yoksa??bende bugün kontrole gidicem.pazarteside sezeryana hayırlısı bakalım....
neuo,ben iğne olmadığım için tam bilmiyorum ama normaldir sanırım.içinde kalan kanları atıyodur.kahverengi olmasıda önceden kaldığını gösteriyor...
merhaba kızlar nasılsınız
uzun zamandır takip etsemde girip yazmamıştım
inşallah hepiniz iyisinizdir.
bende bir değişiklik yok çok şükür tedavim bitti şimdi yeniden gebelik için hazırmış vücudum
ama ben değilim galiba
rabbim herkese hayırlısını versin
Canım benim maşallah ya nehir hanıma. Bizde onun yanaklarından her yerinden öpüyoruz :)))
Bende bakalım elimden geldiği kadar sezeryan olmak istemiyorum. Sonuçta sezeryan bir doğum şekli değil bir ameliyat türü. Mecbur kalmadıkça niye ameliyat olmayı isteyelim ki. Ama sağlık durumu sebebiyle olmak gerekirse tabi ona sözüm yok kesinlikle. Yapışıklık oluyor hem sezeryandan sonra dediğin gibi. Ne bileyim hep hayırlısı diye dua ettik inşallah hakkımızda da her zaman hayırlısı olur. Bu arada rana ismi süpermiş. Allah adıyla yaşatsın inşallah :))
Canım doğum yapmadım ve yapacağımda yok sanırım. Hiçbir ilerleme yok. Gününün dolmasına daha tam 3 hafta var. Artık bende beklemiyorum. Bugün bende kontrole gittim sabah öğlen eve geldim. Bebeğimiz 3200-3300 gram civarında. Minik bir bebek olmayacak dedi doktor; şekerden etkilenmemiş makrozomisi yok dedi. Ama doğuma kadar 3600 ü geçerse seni zorlamam sezeryana alırım dedi. Hamilelik öncesi varolan tüpün üzerindeki kisti bulmaya çalıştı ama bulamadı şu an anatomim bozulduğundan. Malum sezeryan muhabbeti olunca tek seansta hem bebeği hem de kisti alalım dedi. Yumurtalıklarımın etrafı temizmiş. Yoksa yumurtalığımı alma ihtimali bile vardı. Eğer kist tüpü işlevsiz bırakmışsa büyük ihtimalle benim sol tüp gidici görünüyor. Ben de tüpü kaybetmemek için o kadar ilaç tedavisine katlandım şimdi de sadece kist yüzünden tüpümü kaybetmek istemiyorum dedim. Eğer basit birşeyse sadece içini boşaltırız dedi ama komplike birşeyse almamız gerekir dedi. Ben kafaya takınca şimdilik bunları düşünmeyelim dedi. Hem normal doğum mu sezeryan mı hala belirsiz yani. Şu an doğum olsa normale gideriz ama ilerleyen zaman aleyhime işliyor. Bebeğin kilolanması bizi sezeryana yaklaştırıyor maalesef. Hem doğum vakti geldiğinde kilomuz müsait bile olsa çatının ve rahimin açılması da uygun olması gerekiyor. Bunlarda ki bir uygunsuzlukta bizi sezeryana götürür yani. Herşey belirsiz yani canım çok sıkkın. Ben iyice ağırlaştım. Toplamda 19 kilo aldım daha da 3 hafta var. Kendimi taşımakta zorlanıyorum ve canım herşeyi yemek istiyor özellikle tatlı. Ama tatlıda inanılmaz reflü yapıyor. Hiçbirşeyden keyif alamıyorum. Ne zaman gelecek bu çocuk(((( Eğer ağlayan surat koyabilseydim şimdi buraya hüngür hüngür ağlayan bir surat koymak isterdim..............
selam kızlar nasılsınız size birşey sorcam benim son bir aydır çok şiddetli baş ağrılarım oluyor migrenim tutuyor ve 2 yada 3 gün sürüyor hamileliğinde böyle birşey yaşayıp bir çözüm bulan varmı
bugün doktordan geldim yatmış uyumuşum.gidip gelmek çok yordu beni.muayenemiz güzel geçti.herşey yolunda.sancı yok.pazartesi 16 :00da sezeryan için randevu verdi.aynı gün 5 sezeryana girecekmiş.onun için biraz saati geç oldu ama hayırlısı inş.bana dua edin....
kızlar doğum yapanlara güle güle büyütün diyorum doğumu yaklaşanlara tez zamanda sağlıklı doğumlar dilerim kızlar birşey sorucam benim değer sıfır oldu fakat nerdeyse 40 gün oldu kanama bitmişti hala ara ara kahverengi kanama akıntı gibi devam ediyo sizce norma mi günlük pedle idare ediyorum ama ne zaman biterki iğneden sonra 40-45 gün mü
benn geldimmm........
hepinizi çok özledim bayram boyunca kimse doğurmasın diye dua ettim anlaşılan marla da temsilci de bebekler göbişlerinde dolaşmaya devam ediyor, kızlar hep takip ettim sizi ama bu bayram ilk kez kurban kestik borç harç anca bitince bebiş gelmeden keselim istedik Allah kabul ettği kullarından eylesin inşallah ama bayaaaa meşakatli işmiş çok yoruldu kocacığım e ne kadar birşey yapmasamda ben de çok yoruldum eve bir bavul kirli çamaşırla döndüğüm için yarın maraton devam edecek olsun evdeyim yavaş yavaş yaparım artık hepinizi kocaman kocaman öpüyorum.
allah kabul etsin canım aynı zamanda kolayda gelsin...benn geldimmm........
hepinizi çok özledim bayram boyunca kimse doğurmasın diye dua ettim anlaşılan marla da temsilci de bebekler göbişlerinde dolaşmaya devam ediyor, kızlar hep takip ettim sizi ama bu bayram ilk kez kurban kestik borç harç anca bitince bebiş gelmeden keselim istedik Allah kabul ettği kullarından eylesin inşallah ama bayaaaa meşakatli işmiş çok yoruldu kocacığım e ne kadar birşey yapmasamda ben de çok yoruldum eve bir bavul kirli çamaşırla döndüğüm için yarın maraton devam edecek olsun evdeyim yavaş yavaş yaparım artık hepinizi kocaman kocaman öpüyorum.
teşekkür ederim tatlım.kızımı senin yerine ısırdım bile:)canım gecikmeli de olsa yeni yaşın kutlu olsun Allah sevdiklerinle beraber nice mutlu seneler nasip etsin. nehirimizde kocaman bir kız olmuş maşallah tam ısırıp yemelik benim yerime ısır onun o butlarını :)
ooo allah kabul etsin inşallah canım bizde çok istedik ama bu sene masraf çok olmadı inşallah seneye nasip ederde keseriz.
yavaş yavaş yap bakalım.
ya kızlar yavaştan hastane çantamı hazırlıcam annemlerde tutturdu hazırlayalım diye .
bitane gecelik var bitanede pijama alıcam yeter mi sizce yoksa bir gecelik daha mı alsam
bide çantada mutlaka şuda olsun bana lazım oldu almamışım dediğiniz bişeyler varsa yazın
allah kabul etsin canım aynı zamanda kolayda gelsin...
teşekkür ederim tatlım.kızımı senin yerine ısırdım bile:)
2 takım bana yetmişti.birde hastanenin verdiklerini öğren önce ona göre çanta yap.
sağol canım peki çarşaf almışmıydın ben hastaneye carsaf lamka istiyorum misafirler gelcek duzgun bir çarşaf olsun ama birkaç ardkaşım kaç kere değişicek o çarşaf kan oluyr gerek yok dedi.bikaç arkdaşım ben götürmüştüm hiçte kirlenmedi dediler karar veremedim.
siz aldınız mı
banyo yapılıyor mu havlu koysam mı
ooo allah kabul etsin inşallah canım bizde çok istedik ama bu sene masraf çok olmadı inşallah seneye nasip ederde keseriz.
yavaş yavaş yap bakalım.
ya kızlar yavaştan hastane çantamı hazırlıcam annemlerde tutturdu hazırlayalım diye .
bitane gecelik var bitanede pijama alıcam yeter mi sizce yoksa bir gecelik daha mı alsam
bide çantada mutlaka şuda olsun bana lazım oldu almamışım dediğiniz bişeyler varsa yazın
kızlar bizde 32.haftanın sonralarındayız.2 hafta önceye kadar normaldım normal kalkıp oturuyordum hızlı hızlı yuruyebılıyordum ama bir insan 2 haftada nasıl bu kadar ağırlaşır bilemedim.sürekli bir sırt ağrım var otururdugum yerden kalkmam dakıkalar alıyor ve sankı rahmım yer değiştiriyor ayağı kalkarken ve bebiş idrar keseme baskı yapıyor bunu resmen hissediyorum.
artık daha guçlu tekmeler atıyor kı canımı bile yaktığı oluyor.nefes almak işkence eşim artık horladığımı söyledi burnum tıkanıyor zor nefes alıyorum her saat başı wc ye kalkıyorum geceleri.kendı yatağımda bile rahat yatamıyorum kemıklerım batıyor sankı o kadar kiloda kemik gözükmüyor ama :)) bunları şikayet için söylemiyorum karam defne serap hazırlanın diye söylüyorum :)) ama korkmayın dayanılmayacak isyan edilcek bir durum değil biliyorsun ki 1 ay kaldı .onun dışında poposunu sağa yada sola dayadığını hissetmek ben karnıma hafifçe bastırdıkça oda tepki vermesi çok mükemmel bir şey.
allahım bu güzel mükemmel duyguyu isteyen herkese başta benımhalaumudumvar cimcimesultan neo selamet ve ismi aklıma gemeyen tum arkdaşlarıma nasip et sağlıkla en kısa zamanda inşallah.
benn geldimmm........
kızlaar bugün bebeğime kavuşuyorum inş.saat 16:00da sezeryana giricem.içim rahatladı.pek korkum kalmadı.ama doktor bugün 5 sezeryana girecekmiş,bende 5.yim.aceba yorgunlukla iyi yapamazmı diye endişeleniyorum sadece.bana dua edin.hepiniz için bende dua edicem inş.2gece hastanede kalıcam.cepten internete giremiyorum.ancak eve gelince size yazabilirim.yazamadım diye sizi unuttum sanmayın.sağlıcakla kalın.....
kızlaar bugün bebeğime kavuşuyorum inş.saat 16:00da sezeryana giricem.içim rahatladı.pek korkum kalmadı.ama doktor bugün 5 sezeryana girecekmiş,bende 5.yim.aceba yorgunlukla iyi yapamazmı diye endişeleniyorum sadece.bana dua edin.hepiniz için bende dua edicem inş.2gece hastanede kalıcam.cepten internete giremiyorum.ancak eve gelince size yazabilirim.yazamadım diye sizi unuttum sanmayın.sağlıcakla kalın.....
Canım uzun zamandır yoktun. Gebelik için vücudunun hazır olması ne kadar güzel. Zaten insan kafasından attığı zaman geliyor gebelikte ne hikmetse. Allah hayırlısını versin canım hakkında. Senin de güzel haberlerini duymak nasip olsun inşallah :))merhaba kızlar nasılsınız
uzun zamandır takip etsemde girip yazmamıştım
inşallah hepiniz iyisinizdir.
bende bir değişiklik yok çok şükür tedavim bitti şimdi yeniden gebelik için hazırmış vücudum
ama ben değilim galiba
rabbim herkese hayırlısını versin
Dediğin doğru uconncum. İşte erken doğum tehdidi falan derken gelecek diye umutlandık bizde. Ama artık 38. haftanın içindeyiz. Zaman biraz daha sıkıntılı geçiyor bu süreçte. Belki sezeryan için gün alsam daha bir farklı olurdum ama normali beklemek sıkıntılı...sağol teyzesi.bizde senin bebişi dört gözle bekliyoruz ama oğluş geleceği zamanı biliyor.bırak içerde o rahat.doğum 9 ay 10 günde olan bir süreç sonuçta dimi.3 haftam var diyorsun kendin.son haftalar ne kadar zor olsada bebek için içerde kaldığı süre çok önemli.ne kadar geç doğarsa sarılık ihtimali o kadar az olur mesela.daha kilosu yerinde olur.daha diri olur vs.
Valla şimdi doğsa ne güzel tam kıvamında bebek. Ama iki hafta sonra kesin tosuncuk olur sıpa. Eğer yarında doğmazsa hem tosuncuk hem akrep burcu olacak zaten. Yarın terazinin son günüamannn bir tosuncuk daha mı geliyor ne.
canım boşver ssen kisti şimdi sadece doğuma odaklan o sonrakı aşama hem normal doğum olursan belki o kendiliğinden gidebilirde belli mi olur.annem hep der normal doğum herşeyi temizler ne varsa alır götürür diye.
sen neler gördün yaşadın boşver şimdi onu oda geçicek gidecek arkadaşım sen bebişine odaklan.
peki doğum pozisyonu almış mı dondu mu ne zamana kadar donuyor bebekler kaçıncı haftaya kadar
Canım uzun zamandır yoktun. Gebelik için vücudunun hazır olması ne kadar güzel. Zaten insan kafasından attığı zaman geliyor gebelikte ne hikmetse. Allah hayırlısını versin canım hakkında. Senin de güzel haberlerini duymak nasip olsun inşallah :))
Dediğin doğru uconncum. İşte erken doğum tehdidi falan derken gelecek diye umutlandık bizde. Ama artık 38. haftanın içindeyiz. Zaman biraz daha sıkıntılı geçiyor bu süreçte. Belki sezeryan için gün alsam daha bir farklı olurdum ama normali beklemek sıkıntılı...