• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

iğneden sonra benim kanamam olmadı lekenme oldu azar azar sadece.Ben bide çok ağrılı adet oluyorum normalde bu iğneden sonra daha kötü oldumda acaba diyorum ağrılı adet olmanın dış gebelikle alakası varmı

çok araştırmadım bunu ama ben sancılı olmam adetlerimi gayet sıradan yaşarım ama bende dış gebelik yaşadım bende spiral taktırıp çıkarmıştım ondan şüphelendim ama herkes spiral varken olsa idi sen çıkarınca oldu diyor yani aslında dış gebeliğin pek nedeni bilinmiyo dış gebelikten sonra aynı taraftan normal gebelik yaşanabiliyo buda gösteriyoki illa kalıtsal ve devameden bi nedenden ötürü olmuyo dış gebelik ama bazı dış gebelikler için çok belirgin nedenler oluyo tabikide ama bulmaya çalışmakta yoruyo kismet diyeceğiz bide ben son zamanlarda çokduyar oldum önceden hiç kimse anlatmazdı yada bana anlatmazdı ama duymazdım şimdi okadar çok duyuyorum ki dış gebeliği nedeyse düşük kadar duyar oldum allahım kimseye sağlıksız gebelik yaşatma yarabbim şu kullanırınında kucağını boş bırakma aminn:Saruboceq:

valla canım bugün çarşıda dolaşıyordum belimin sol tarafı ve sol kasığımda ağrılar hissettim dün başlamıştı zaten ama pek ümitlenmekte istemiyorum hamileliğe yormamaya çalışıyorum :) ... aklıma ilk gelen ya bu da dış gebelikse diyorum .... fakat farkettiğim bişey var ağrılar eğilip kalktıkca hareket ettikçe artıyor ...oturunca falan geçiyor :) bilemiyorum ..kendimi kandırmak istemiyorum sonradan çok kötü oluyor çünkü.. sen nasılsın canım sanırım sen artık beklemedesin pek bişi yapmıycaksın bu konuda ..

inşallah hamilesin canım emeklerin boşa çıkmaz.dış gebeliğide düşünmemeye çalış öle değildir.

ama yorma gereçekten sonradan pişman olursun hem keyfini çıkar yat dinlen sakin geçir günlerini.senin tüp alınmıştı değil mi hsg çekilmişti değil mi canım

evet ben bi süreliğine rölentideyim yani korunmuyacağım ama olsun diyede haptı kürdü yapmıyacağım yumurta takibi yapayım akıntılardan dedim akıntı geliyodu fark ettim ben takibe alınca onlarda kesildi yani psikoljim vucudumu çok etiliyoo
olursa gebelik dış gibi düşünmücem tabi takip yaparım ama kismet inanki ben kendimi ne kadar yorarsam yorayım nefesi veren allah kimin geleceğini nasıl geleceğini ne zaman geleceğini biliyo ben ne yaparsam yapayım vaktini bekleyecek

inşallah hamilesin canım emeklerin boşa çıkmaz.dış gebeliğide düşünmemeye çalış öle değildir.

ama yorma gereçekten sonradan pişman olursun hem keyfini çıkar yat dinlen sakin geçir günlerini.senin tüp alınmıştı değil mi hsg çekilmişti değil mi canım

evet ben bi süreliğine rölentideyim yani korunmuyacağım ama olsun diyede haptı kürdü yapmıyacağım yumurta takibi yapayım akıntılardan dedim akıntı geliyodu fark ettim ben takibe alınca onlarda kesildi yani psikoljim vucudumu çok etiliyoo
olursa gebelik dış gibi düşünmücem tabi takip yaparım ama kismet inanki ben kendimi ne kadar yorarsam yorayım nefesi veren allah kimin geleceğini nasıl geleceğini ne zaman geleceğini biliyo ben ne yaparsam yapayım vaktini bekleyecek

evet canım benim sağ tüpüm yok hsg çekildi ve diğer tüpte problemsiz çok şükür ... zaten benim geçirdiğim apandisit ameliyatı sebep olmuş dış gebeliğe o bölgede yapışıklık oluşmuş ...

aynen öyle canım biz bi yere kadar etkili oluyoruz gerisi ALLAHIN işi ... ama psikolojide inanılmaz etkiliyor gerçekten belki de sen kendini rölantiye almışken hazır kelebeğn göbüşüne konar belli mi olur ...

Seyma benim regllerim hiç sancisiz hiç belirtisiz saati saatine oluyor
(dış gebeliklerinden sonra da) ama 3 kez dış yasadım. Benim ilk
dış gebeliğimden sonra (ameliyat) regl 25.gün gelmişti ve inanılmaz
sanciliydi.
Evet hipatia tüp hunı seklinde biliyorum ama benim diğerlerinde
hele de ilk dış gebeliğimde hiç agri olmamıştı. Bu dış gebelik
mahvediyor beni. Ben bu kadar soyleniyorsam normal biri
kesin hastanelik olurdu. Zaten mantiken vücut elbette 'hoopppp
dur bakalım daha ne kadar katlanacagim sana' diyecek.
1yilda 4 gebelik yaaaa. Bu vücudun hesabı verilecek Emine.

Bu arada günaydın kızlar:))
bir gece daha rahat uyudum Rabbime şükürler olsun.
Sırt üstü yatmaktan birsey yapmamaktan nefret ediyorum.

Ben de apandist ameliyatı oldum -ki dış gebelik sebeplerinde
sıkça yer alır- ama apandist sagda ben soldan dış geçiriyorum.
Demek benim sebebin başka. Keske belli bir sebebimi olsa.

günaydın kızlar.
dış gebelik enteresan bişey.benim gözle görülür hiçbir sebebim yoktu.doktor bana enfeksiyon geçirmişsin ondan tüplerin işlevini yitirmiş dedi.ama öyle tüplere kadar etkili bir enfeksiyonu ne zaman geçirmişim ben hiç hissetmedim doğrusu.hiç belirti vermezmi ne akıntıda ne başka konularda şiddetli bir enfeksiyon belirtisi yaşamamıştm.ama demekki olabiliyomuş.tabi herşey bahane yaşanacaksa hiç sorun olmasada yaşanıyor.

günaydın kızlar.
dış gebelik enteresan bişey.benim gözle görülür hiçbir sebebim yoktu.doktor bana enfeksiyon geçirmişsin ondan tüplerin işlevini yitirmiş dedi.ama öyle tüplere kadar etkili bir enfeksiyonu ne zaman geçirmişim ben hiç hissetmedim doğrusu.hiç belirti vermezmi ne akıntıda ne başka konularda şiddetli bir enfeksiyon belirtisi yaşamamıştm.ama demekki olabiliyomuş.tabi herşey bahane yaşanacaksa hiç sorun olmasada yaşanıyor.

günaydın yasemin canım benim doktorumda enfeksiyon dedi ama ateşli ağrılı şiddetli geçirilmiş bir enfeksiyon diyor bend eöle düşünüyorum hiç öle bir durum yaşamadım ki benim normal bir geebliğim var yani düşünmem gereken sürede öle uzun değil yani ama nasip diyelim .diğer bi doktorda sigaradan dedi ama ben sigara içmem nerden bu kanıya vardı onuda anlamadım beni çok sığara içiyor sanıyomuş.bi diğer doktor spiral takıp çıkarılırken tüpe zarar vermiş oalbilirler sağlıksız bir yerdemi yaptırdın dedi valla buranın en iyi hastanesinde yapıldı millet sağlık ocağında taktırıp çıakrtıyo .

diyorum ya çok düşündüm çok ama bi neden bulamadım o yüzden bence allahtan bu ve yaşanacak şeylermiş .annem aratıyo allah veriri inşallah diyo umarım daha fazla aramam isteyen herkese versin rabbim .

emine bu gece rahat uyumana sevindim inş değerlerinde düşer biran öncede rahatlarsın
evet bir vucud için yılda 4 gebelik fazla ama kismet yaşanacak günlermiş diyelim bide sen yeni evliydin değil mi bi süre kendine zaman tanı vucuduna daha doğrusu zaten sen istediğin ay hamile kalıyosun

ıstedıgım ay (olumsuz) hamıle kalabılıyorum.
henuz normal hamıle kalamadım:)))
bugun sancım yok. yanı bırseyler oluyor ama ben ona sancı bıle demıyorum.
dun beta baktırmasaydım bugun baktırırdım; belkı bırseyler degısmıstır.
ben ılk dıs gebelıgımde de sımdı de 'neden oluyor?' dıye hıc sormadım-sorgulamadım.
meslegım geregı bu ısın ıcındeyım ya, dıs gebelıgı bılıyordum (bekarken de)
sebebının bılınmedıgını de bılıyordum, sanırım o yuzden merak da etmedım.
sımdı dusunuyorum 'ya bazıların da oldugu gıbı belırgın bır sebebı varsa?'
cunku artık son denemelerdeyım.
cocuk ısını erteleyecegım ama bu sure zarfında bos durmayacagım
bır kac doktor gezecegım bır de Hollanda'ya gıdecegım (vatandaslık sebebıyle mecburı gırısı-cıkıs)
orada da bır baktıracagım.
'bakalım ınsaellah olur' deme luksune sahıp degılım artık.
cok guvendıgım hemen tup bebek sezeryan demeyen doktorum
tup bebek demeye basladı. tamam... elbette gerekıyorsa tup de mıcroenjeksıyon da
asılama da hepsı yapılsın ama... ama.. uf ama ıste:)))

melek dun gıttıgın doktor 'dıs gebelık gıbı gorunmuyor'
dedı ya, pekı olumlu bır gebelık olabbılır dedı mı?
cunku betalar duzgun seyretmıyor, o zaman olumlu gebelık olma olasılıgı
yok benım bıldıgım-yasadıklarımızdan da.
'cuma gunu gel' dedı ya bırseyler bellı olur, gebelık gorunur dıye soyledı sanırım?!
sne sordun mu dıs degıl de ne olabılır dıye?

emine dün beta baktırdınmı sonucu neydi.ya ben yoğunum bu günlerde tam takip edemedim.birde maşallah baya kalabalıklaştı bizim topik yetişemiyorum
bende yaşamadan önce hep duyardım dış gebeliği ama bu denli tehlikeli ve sonrasındada takip gerektiren bir durum olduğunu bilmiyordum.heleki başıma gelebileceğini hiç düşünmemiştim.insan konduramıyor kendine.ama detaylarıyla ilgili oldukça bilgi sahibi olduk yaşadıktan sonra.
kızlar birde ben size birşey danışacağım.eşim le tedavi öncesi bu günlerde birkaç günlük bir tatil yapsak diyoruzda.denize falan girmekten korkuyorym biraz tamda tedaviden önce enfeksiyon yada başka bir komplikasyon falan yaşarmıyım diye.ama moralede ihtiyacım var.bize iyi gelecek.emine özellikle suyla bu kadar haşır neşir olan sensin ne dersin.havuza girmeyi sevmem ama deniz konusunda ne diyosun.

muhtesem derım fatma::)))
gıt denızın en dıbınden... benım yerıme de :)))
enfeksıyon kapma olasılıgı ne olabılır kı?
havuz desen (paranoyaklık yapıp) 'yaaa bosver gıtme' derdım ama
bayagı paranoyaklık olur.
benım dun beta 1309a yukseldı. yanı ıkı gunde 922den 1309!
bu defa methotrexate yukselerek dusecek sanırım... dussun de.

emine ben hangi ara kaçırmışım değerini yazmışmıydın.ben düşmüştür diye bekliyordum ama zaten doktorlarda diyor önce yükselip sonra düşebilir diye.şimdiye kadarki gebeliklerindeki en yüksek beta bu değilmi.hayırlısıyla düşüp gitsinde bir an evvel.peki şampiyona noldu inşallah ona yetişiyorsundur.bu durumda tabiki önce sağlılığın ama onuda çok istediğini bildiğim için soruyorum.
denizle ilgilide içimi rahatlattın sağol.ne bilim işte korkar oldum herşeyden.içim rahat değildi şimdi gönül rahatlığıyla gidebilirim :))

emine ben hangi ara kaçırmışım değerini yazmışmıydın.ben düşmüştür diye bekliyordum ama zaten doktorlarda diyor önce yükselip sonra düşebilir diye.şimdiye kadarki gebeliklerindeki en yüksek beta bu değilmi.hayırlısıyla düşüp gitsinde bir an evvel.peki şampiyona noldu inşallah ona yetişiyorsundur.bu durumda tabiki önce sağlılığın ama onuda çok istediğini bildiğim için soruyorum.
denizle ilgilide içimi rahatlattın sağol.ne bilim işte korkar oldum herşeyden.içim rahat değildi şimdi gönül rahatlığıyla gidebilirim :))

melek dun gıttıgın doktor 'dıs gebelık gıbı gorunmuyor'
dedı ya, pekı olumlu bır gebelık olabbılır dedı mı?
cunku betalar duzgun seyretmıyor, o zaman olumlu gebelık olma olasılıgı
yok benım bıldıgım-yasadıklarımızdan da.
'cuma gunu gel' dedı ya bırseyler bellı olur, gebelık gorunur dıye soyledı sanırım?!
sne sordun mu dıs degıl de ne olabılır dıye?

olumlu olabilir gibi bişey demedi ama normal düşük olabilir dedi. dış gebelikte rahim içi bu kadar kalınlaşmaz dedi. bi de muayene ederken karnımda belli yerlere bastırdı ağrı varmı diye sordu, yok dedim. beta değerleri içinde bazen normal gebelikte de 2 kat artmadığı durumlar olabiliyo dedi. son adet tarihi itibariyle zaten normal olsaydı kesenin görünmesi gerekirdi dedi. ama belki ovülasyon geç olmuştur bilemeyiz dedi.
yani kısacası hiçbişey belli değil takip edicez dedi. (gazideki de öyle söylemişti ama o haftada 1 takipten bahsediyodu, esra hanım 2 günde 1)
ööyle işte. bende hiçbi değişiklik yok. ağrı-sızı sadece kendimi çok yorgun hissediyorum ve sürekli uyumak istiyorum. dün akşam da 10 da uyuyakalmışım.
senin de değerler inşallah düşmeye başlar..

merhaba kızlar ...

emineciim doktorum şöyle birşeyden bahsetmişti tüpün yumurtalığa yakın olan kısmı geniş diğer ucu ise daha darmış.. dolayısıyla kiminde değer fazla artıyor ama bişi olmuyor kiminde ise düşük değerlerde bile kanama oluyor .. benim 3000 le tüp patlamıştı ve kanama başlamıştı.. yani bu anlamda değişiyor .. ağrıların umarım artmamıştır canım..

yasemincim yani fatmacım :) inşallah canım güzel haberi alırım zamanı gelince .. sen nasılsın tatlım nasıl hissediyorsun..

melek10 hadi bakalım umarım dış gebelik değildir canım anladığım kadarıyla bir umut var hala ...

mervemcu canım inş tüp bebeğe gerek kalmadan sağlıklı bir gebelikle sağlıklı bir bebeğe kavuşursun ...

tuğba ve semrada iyi vakit geçiriyorlardır umarım ... ve tabi ayşe evime gidiyorum dedin yoksun hala canım umarım ters bişi yoktur ....

saol canım, inşallah değildir. ben de artık öğrenip şu belirsizlikten kurtulsam...
senin aşılaman da tutar inşallah..

dıs gebelıkte rahım ka-lın-la-sır
bak yazını okuduktan sonra da gıdıp baktım (tıp fakultesınde okutulan kıtaba)
tamamen gebelıkte yasanan klınık bulgular yasanır dıyor.. rahım duvarının kalınlasması gıbı...
ayrıca benım 2.dıs gebelıgımde 17mm ıdı rahım duvarı.
bunda ıse 19mmye kadar ulastı.
normalde 6.5-8 arası oluyor zaten kanamayla-betanın dusmesıyle ılk
rahım duvarı ıncelıyor.. oyhhhh oyyyyy bılmedıklerımı sorabılecegım bır doktor
ıstıyorum artık!!!!!
ya Allahaskına burayı okuyan bır jınekolog olursa
merak edıyorum neden hepsı masasında oturuyor????
ınsan hıc mı merak etmez. ya barı merak et!!!!
hergun sabah 9aksam 6 hastane amelıyat dısında da bırseyler arastır.
yaaa ınanıyorum bırılerı bırseyler yapıyordur...
Allah'ım sen karsılastır....

evet fatma en yuksek degerım ılk dıs gebelgımdı (728)
bu bayagı fark attı.
ya fatma dun bıraz gec baktırayım betayı dedım
ınanır mısın kanı verdım hastaneye eve donerken dıreksıyonu sola kıramadım oyle
kaldım yolun ortasında. bır sancı.. sancı degıl agrı. nasıl anlatsam..
esım yanımdaydı -kı ışe gıtmıyor- cok sukur.
yatana kadar agrı kanama oldukca yogundu. gercı o zamana kadar nıye kanama
olmadı falan dıyordum (methotrexate'ın etkı gostermedıgınden korktugum ıcın)
yanı sımdı bayagı dustugunu dusunuyorum. ınsaellah.
demek tatıl yapacaksın.
aılem de sasırıyor 'emıne bu yıl ne yapıyoruz programın ne' gıbı
bılmıyorlar kı....
sampıyona mı?
dusuk olsaydı ya da methotrexate yemeseydım Allem eder kallem eder
gıderdım ama methotrexate ve beta (gebelık sampıyonada yasak)
dopıng tesbıtınde kanda bulunuyor. dıskalıfıye edılmem soz konusu
adamlara dıs gebelık gecırıyordum da... bır deneyeyım anne olabılıyor muyum... desem
gulerler:=)))
nasıp....

canım zaten dış gebelikte rahim kalınlaşmaz demedi ki doktorum.

ultrasonda gördüklerine dayanarak (tamam belki kese görünmüyo ama sen de kabul edersinki ultrasondaki görüntüye onun bakmasıyla bizim bakmamız aynı şey değil ve herkesin bünyesi, vücut yapısı farklı) bana dış gebelik olmama ihtimali yüksek dedi. rahim kalınlaşmış oyüzden dış gebelik kesin değil gibi bişey söylemedi yani...

daha önce gittiğim doktor da benzer şeyleri söylemişti zaten. bu insanlar yılların tecrübesiyle konuşuyo, her türlü vakayla karşılaşıyolar. şu an yapabileceğim başka bişey olmadığı için çok fazla sorgulamıyorum açıkçası...

emine çektiğin ağrıyı tahmin edebiliyorum.benimde okadar şiddetli ağrılarım oluyoduki.kesin tüpüm patladı falan diyodum(tabi o zaman çok tecrübesizdim bu konuda) geceleri çok fena ağrım oluyodu.çok kötü bişey.kendimi nasıl sıkıyorsam ağrı yüzünden buz gibi terliyodum.bende kolay kolay hastalanmam ve şikayette etmem şuram ağrıyo falan diye.eşim o halimi bildiği için çok korkmuştu.resmen kıvranıyordum ağrıdan sürünüyodum hatta.ama ağrı ve kanama düştüğüne işaret olduğu için(benimkindede öyleydi)insan teselli buluyor.
benim başta hiç ağrım yoktu hatta doktorda en çok buna güvenerek dış gebelik değil bu diyodu.bastırıyodu sağa sola,ultrason içimdeyken baskı yapıyodu ağrı kontrolü için ama tık yoktu bende,taki değerler düşmeye başlayana kadar.ondan sonrada kıvrandım işte ağrıdan.

Back
X