• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

fatmacım aralıkta laparoskopi olmuştum ya ben dış gebelik te, o esnada bir problem görünseydi söylerdi bana.o vakitte görmüyolarmı zaten? ben yeni adet gördüm bitimine 1 gün kala muayenesine gider bi konuşur hsg çektiririm.peki hemen bi sonra ki ay başlar alr dimi? sen evet demiş tin hatırladığım kadarıyla?

FATMACIM KAÇ GÜN İZİN KULLANACAKSIN.anestezi alacaksın ya tamamen mi uyutuyolar yoksa lokal mi?

he bende onu diyorum açıksa zaten aşılama diyolar önce senşişn direkt tüp bebekte neden

haaaa belki, durumuna göre micromu yapılacak tüp bebek mi
bide birinde tüpe konuyomuş birinde rahime acaba sana nereye konacak kaçıncı gün transfer diyerek öğrenebilirsin eğer 5 gün derse rahime ekilecek ama 3 gün dersen tüpe gitme olasılığı oluyomuş
canım bu sefer k gidişimde konuşacağız artık.ben hiç anlamıyorum bu işlerden.

semracığım doğruya sen laparoksopi olmuştun ben unuttum onu.ama doktor isityorum derse bir bildiği vardır canım.
rahim filminden sonraki adetinde hemen başlarlar sorun olacağını sanmam.adetin 2.günü başlanıyor.sen kesin karar verdinmi yani başlayacakmısın.hayırlısı olsun canım.
yumurta toplamada gemel anestezi veriyorlar.ama bu merkeze görede değişiyor.benim merkez genl anesteziyle yapıyor.ama dün tüp bebek topiğinde bir arkadaş hiçbir şekilde ne anestezi nede iğne olmadan toplanacakmış.bu biraz zor olur sanırım.bazı yerlerdede lokal yapıyorlarmış.ama bana en mantıklısı genel anestezi gibi geliyor.izin konusundada c.tesi(zaten yarım gün çalışıyordum) yani yumurta toplanacağı gün eşimde bnende izin alacağız.doktor öğleye kadar istirahat edersiniz kendinizi iyi hissedince göndeririz dedi.birde toplandıktan sonra sancı oluyormuş sanırım o yüzden eve gidip dinleneceğim.transferden sonrada 12 gün olmasada 8-9 gün izin aldım.zaten ilk günler önemlidir diye düşünüyorum.sonrası dikkat edildiği zaman bir sorun olmaz bence.sonuç pozitif olsa bile 13.gün işe başlamyacakmıyımz zaten birkaç gün önce başlamış olurum.önemli olan ani hareketlerden ağır işlerden kaçınmak.
tedavi süresindede 3-4 güne bir kontrole gidiyorsun.yani o günlerde sadce birkaç saat izin alman yeterli.eşin içinse istenen testleri yaptırdıktan sonra sadece yumrtanın toplandığı gün hasteney gitmesi gerekiyor o kadar.ben 10 temmuzda başladım yarın iğnem bitiyor yani 12 gün iğne kullanmış olacağım.ayrıntılarıya yazmaya çalıştım.merak ettiğin şeyleri sorabilirsin canım.

he bende onu diyorum açıksa zaten aşılama diyolar önce senşişn direkt tüp bebekte neden

haaaa belki, durumuna göre micromu yapılacak tüp bebek mi
bide birinde tüpe konuyomuş birinde rahime acaba sana nereye konacak kaçıncı gün transfer diyerek öğrenebilirsin eğer 5 gün derse rahime ekilecek ama 3 gün dersen tüpe gitme olasılığı oluyomuş

mervecim micro ile normal yöntemin tek farkı birinde sperm ve embriyo kendi hallerine bırakılıyor bir kabın (labaratuvar tüpünün) içerisinde ve döllenmesi bekleniyor.microda ise embriyolog tarafından bir yumurtaya bir sperm seçilerek birebir döllenme yapılıyor(bu durumda bile döllenmegerçekleşmeyebilir garantisi yok) yani tek farkı bu.micro daha gelişmiş bir yöntem.öneceleri sadece spermde sorun olanlar için uygulanırken doktorum artık herkeste yapıyoruz çünkü daha ileri bir teknoloji dedi.ayrıca tüp bebekte hiçbir zaman embriyo tüpe yereştirilmez.okadar uğraşılmış embriyo elde edilmiş neden tüpe yerleştirilsinki rahim duruken.neden birde ilerleyip ilerlememe riski alınsın.tüpün işe yarayacağı tek yöntem aşılama.semranın direkt tüpbebek tercih etmesi(doktorun yönlendirmesimi yoksa senin tercihinmi bilmiyorum ama) tüp bebekte sonuca biraz daha yakın olunduğundan dolayıdır.birde embriyonun .gün 3.gün yerleştirlme olayıda sadece embriyo kalitesiyle ilgili bir durum.eğer embriyo çok kaliteli ve dayanıklıysa 5.güne kadar bekleniyor çünkü böylelikle uzun yaşayan embriyo nun utunma ihtimali daha yüksek oluyor.ama 2 yada 3.gün gidişata bakılıp embriyolog ve doktorun ortak kararı ile 5.günü beklemden transfer yapılıyor.yaygın olan ise 3.gün transferidir.2-3-5 hangi gün transfer edilirse edilsin hepsi rahme yerleştiriliyor.kesinlikle tüpe yerleştirilme gibi bir durum söz konusu değil.

hadi fatmacım.sen bi an önce güzel haberlerinle dönersinde.banada bir umut olur.

canım bilgiler için teşekkür ederim.

banada kadın doğumcu tüp bebek uzmanı arkadaşım anlatmıştı dediğin gibi 5 gün transferde rahime yerleştiriliyor tabiki 3 gündede rahime yerleşiyo ama embriyonun süreçini tamamlaması için yani hücre bölünmesini tamamlaması için rahimde geziniyor ve tüpede geçebilyormuş yani bana öle anlatmıştı ben yanlışta anlamış oalbilirm ben sadece merak ettiğim için sormuştum ama sana tedavi yapıldığüı için net bilgiler verilmiştir.
yani senin dediklerin doğrudur .

kızalr oğustosun 6 sında evlilik yıl dönümümüz 6 yılımıza girecez işallh halim olarak girerim

mervecim insan işin içne girince ister istemez öğreniyor.artık okuya okuya baya detaylı bilgi sahibi oldum bu konuda :))
ayşecim inşallah evilik yıldönümünüzü hamile olarak kutlarsın.senin evlilik yıldönümü tarihin benim test günüm sayılır.bende o günlerde öğreneceğim sonucu.

Slm kızlar hiç keyfim yok bu aralar artık hiç umudum kalmadı kesin bi yapısıklık var ve ondan olmuyor die düsnüyorum artık 8 ay oldu korunmayı bırskalı artık olması lazımdı bnce ne yumurtlamayı kacırıyorum ne bişeyi yok yatıyom fln yalan bu işler tüp bebekle ancak olur bnm biliyorum :( olsa coktan olurdu bnm cünkü apndistim de patlayarak alınmıstı solda ki tüpü etkilediyse dibindekini kesin etkilemiştirrrrr

Insallh hamile olarak yeni yılınıza girersiniz cnm ve bi dahaki yıl donumunde bebişin kucagnda olurrr

tuğbacım hoş geldin canım valal özletin kendini ya bak sen öyle düşündükçe olmaz iyi düşün belki daha zamanı gelmemiştir

yalan cnm o zamanı var fln
olmuyor iste zaten ilkide 8 ayda oldu demek bi sorunum var ama bn en cok sirrteki doktoruma kızıyorum keske ame sonrası deseydi zor bekle az sonra tüp bbk yap deseydi

flimi cekti temiz cocugunuz olur dei salak actın içimi gordn desene yapısıklık var olmaz sen tüp bebek yap die
bnde bosuna umutlanıp beklemzdim yıprandım iyice

TUğbacım hoş geldin.kızma canım benim en azından 8 ay diyosun fazla değil 8 ay.merak etme.zararın neresinden dönersen...tamam sende tüp'e gel.kızlar yeni bir topik mi açsak tüplüler diye.vardır gerçide.biz mi transfer olsak.yok yok şaka tabi.biz burda kalalım ki bizden sonrakilerede örnek teşkil edelim.(ne şanslılar dış gebeliğin her versiyonu var burda)

Back
X