Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet canım ya hemoglobin dış gebelik sonrası 11 miş. bu hamilelik ilk ayımda 13 olmus ama şimdi 9.4 ve doktorum dahiliyeyle görüselim damardan direk yükleme yapalım çok düşmüş hemen müdahale edelim dedi. Şeker inşallah benimde normal çıkar ya çok canım sıkıldı.Ben ne zaman gideyim 100 lük için. Sen kaç gün sonra verdin. cuma-p.tesi gel kendine göre dedi dr ama ben cuma gidersem yüksek çıkarmı iki gün arayla diye korkuyorum. sen ara verdinmi 100 lük için.
dış gebelik 2 doz iğneyle tedavi edilmiş.peki gebeliğin kaçıncı haftasındaydın ve tüpün zarar görmüşmüydü merak ettim?
Betam düzgün ikiye katlandığı için keseyi görelim diye artmasını beklemiştik. 7. haftasının içindeyken karın ağrısıyla uyanmıştım. O hafta içinde de tanı konulmuştu ve tedavi başlamıştı. Tedavi başladığında betam 4000 lerdeydi. İkinci dozu yaptıkları zaman 5800 lere çıkmıştı. Tüp elbette hasar görüyor ama bu illa ikinci gebelikte bu tüpten olursa dış gebelik olacak anlamına gelmiyor. Ben nerden hangi tüpten hamile kaldım bilmiyorum çünkü yumurta gelişimi yok diye doktorum o ay takibi bırakmıştı ve ameliyat olmak için hazırlanıyordum... Ama burda hasarlı tüplerinden sağlıklı hamile kalan arkadaşlarımız da var yani...
anladım.
bende dış gebelik geçirdim.sağ tüpümün zarar gördüğü yazıyordu raporumda.
2 doz iğneyle gebelik sonlandırıldı ama tüpe bi müdahale yapılmadı.
ben hastaneye kaldırıldığımda değerim 10000 lerdeydi.
sen adına sevindim.allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.darısı başıma: )
Senin değerinde yüksekmiş ama iğneyle atlatmış olman güzel gerçekten. Kimi doktorlar bu değerlerde riske girmeyip direk ameliyata alabiliyorlar. Ama hepsini atlatmışsın çok şükür. Burda çoğu arkadaşımız sağlıklı hamile kalabildi dış gebelikten sonra. İnşallah darısı seninde başına olsun...
canım sıkma canını inşallah 100lükte birşey çıkmaz benim arkadaşında öyle yüksek çıkmış ama doktor ultrasonda görüyorum ben bebek şekerden etkilenmemiş önemli birşey yok demiş sen yine de yediğine içtiğine dikkat et kan konusuna gelince onu hiç bilmiyorum ama sonuçta çaresi var ben de cumartesi 50lik şeker yüklemesini yaptıracağım üstelik bende insülin direnci var babamda şeker hastası o yüzden korkmuyorum desem yalan söylerim, heleki yüksek çıkarsa yandım ki doktorum şeker hastalarına bakmıyor devlet hastanesi de ona göre burda bursaya gitmek zorunda kalırız bu ihtimalleri düşünmek istemiyorum bile hep iyi düşünmeye çalışıyorum Allah hakkımızda hayırlısını versin canım.
Yok canım ben ara vermemiştim aynı hafta gitmiştim diye hatırlıyorum. Hatta 100 lük yaptırmadan birkaç gün önce tatlı tüketmeyin falan diyorlar ama ben bir gün öncesinde bile sütlaç yemiştim ona rağmen normal çıkmıştı. Doktoruma da söylemiştim o çok farketmez demişti. Akşam yatmadan birşey yeme ona dikkat et. Bence cuma git şeker yüklemesi için bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Ama kan değerin daha önemli bu aşamada bence. Hamilelikte düşmesi normal ama bu değer düşük demek ki doktorun hemen müdahele etmek istemiş. Yarın gidicek misin dahiliyeye?
Canım doktorumun ilk söylediği zaten kan değeriniz çok düşmüş oldu, ciddi bir anemi başlamış dedi, şekeri sonraya bıraktı. Ara vermeye gerek yoksa yarın gideyim bende o zaman yüklemeye geldiğinde dahiliyeye yönlendircem seni dedi. Yarın onunlada görüşürüm ne yapılacaksa artık yaptırırım. 13,9 dan buraya düşmesi çok ilginç geldi gerçekten. Kan değerim hamilelik başında çok iyiydi.. Bebek bütün rezervlerini alıyor senin dedi doktor.. O yüzden hemen müdahale edelim dedi.. İnşallah sıkıntısız atlatırım şekeride,kanıda serumlarla yerine getirirler sanırım..
Birde limon önerileri var rahat içebilmek için bende yapayım mı yoksa bir zararı olur mu ki..
Benimde bu aylarım biraz sıkıntılı geçmişti hatırlarsan. İki kere 100 lük yaptırmıştım. Normal çıktığı halde doktor diabetli gibi yaşama mı istemişti. Gözün korksun biraz çok kilo alıyorsun, bebek diabetten etkileniyor demişti. Şimdi o günleri hatırladım valla. Ama hepsi o kadar geride kalıyor ki doğum yaklaştıkça. Ben şimdi diet listem evin hangi köşesinde onu bile bilmiyorum... 3. trimester çok daha farklı geçiyor, şu kan değerlerin biraz düzelsin daha rahatlarsın. Eczanelerde hazır 50 lik 100 lük şekerli sular satılıyor test için. Ben yüklemelerimde onlardan içtim. İçinde limon aroması da olduğu için gazoz gibi içiliyor rahatsız etmiyor. Ama ilk 100lük testimde kendim hazırlamıştım şekerli suyumu. Eczaneden hazır ölçülü toz olarak 100 gram şeker almıştım. Onu yarım litre suda eritip içine de yarım limon sıkmıştım. Bildiğin limonata oluyor öyle. Ama ilk yüklemede 4. kanı verdikten sonra hipoglisemiye girmiştim elim ayağım boşalmıştı. O zaman limonun kan şekerimi düşürebileceği aklıma geldi ama doktorum limonun testi etkilemeyeceğini testlerde rutin kullanıldığını söylemişti. Ben ikinci 100 lük yüklememde hazır şekerli sulardan almıştım. Değerlerim öncekiyle nerdeyse aynı çıkmıştı ama son iki değerim ilkine göre daha yüksekti normal sınırların içindeydi gene. Hipoglisemiye girmemiştim. Sen her ihtimale karşı yanında tatlı birşeyler götür 4. kanı verir vermez ağzına birşeyler at, oturduğun yerden kalkmadan karnını doyurmaya çalış mümkünse... Bir de kanlarını verirken mümkün olduğu kadar az efor sarfet 3 saat boyunca yat mümkünse. Eforda kan şekerini yükseltiyor. Ben 50 lik yüklememde merdiven inip çıkmıştım laba gitmek için o da yükseltmiş olabilirdi. Bir şey daha 100 lük testte damar yolu taktır. Bir kere iğne girmiş olur. 4 kere kan vereceğin için delik deşik etmesinler. Açlık kanını verdikten sonra da 10 dk. içinde tüm şekerli suyu iç, sonra da hep uzan bir yerde ya da efor sarfetme....
Canım sağol ya, bende tedirginim 4 saat açlık birde benim midem hemen bulanmaya ve tansiyonum hemen düşmeye müsaittir. O yüzden korktum biraz ama yapacağız artık gerek kalmasın diye dua etmiştim ama. Limon sıkmayımn mı acaba bende hemen tansiyonum felan etkilenir zaten birde o daha çok etkilemesin kan şekerimi düşürmeyi felan.. Ben 50 likde paket halinde verdiler ve yarım bardak sıcak suyun içine koyduk erittik. Açlık şekerini aldılar sonra onu içtim üstüne bir bardak daha normal su içtim. O kadar.. Yarım litre felan değildi su.. 100 lük oluncamı yarım litre suda eritiyorlar acaba. Geçiyor ve inşallahda geçecek diyorum. yüksek çıkmaz inşallah. Ben zaten diyette tatlı felan çok yemediğim için biraz daha dikkat ederim ve yemeklerime dikkat ederim bundan sonra diye düşünüyorum sonuçta 3-3,5 ay inşallah geçecek ve güzel günler gelecek diye bekliyorum. Önce karın ve kasık ağrıları, sonra El kol uyuşmaları, parmaklara kadar sancı geceleri, kan değerleri, şeker derken Rabbim başka sıkıntı göstermesin inşallah. Sağlıkla kucağımıza aldırsın bebişleride hepsi geride kalsın bu sıkıntıların.. Sen ne durumdasın.. Açılmada bir değişiklik yok sanırım sende.. Allahım yardımcın olsun zamanında gelecektir bebişin belki artık.. Zaten süresini artık dolduruyor maşallah önce korkuttu seni izne ayırdı ama..Belki izne ayrılmasan çok daha sıkıntı olacaktı ve küçük doğacaktı. Boşver zaten o dönemde işe gitmek bence benim için bile zor olacak şimdiden nefesim kesiliyor yürürken merdiven çıkarken.. Kansızlıktan mı bilmiyorum. Bakalım inşallah iyi günlerde sağlıkla geçiririz hamilelikleri..
Allahim ne kadar zormus bu isler![]()
Evet canım 100 lük olduğu için yarım litre suda eritiliyor. Toplam 3 saat aç kalıyorsun. O süre içinde hareket etmeyip yatarsan çok daha iyi olur. Kitap falan okursun, telefonla konuşursun zamanı bir şekilde geçirirsin. Yanlış hatırlamıyorsam en az 8 saat aç olman lazım 10 saatte olabilir ona bir bakarsın. Birde sabah yapıyorlar yükleme testini. Yani ilk kanını sabah 8-10 arası bir saatte ver mutlaka. Onun dışında gerisi tarif ettiğim gibi... Ben aynı durumdayım hiçbir değişiklik yok. Ağrım olmadığı için açılmaya da bakmıyorlar şimdilik. Şöyle belimden bir ağrı girse kalkıp göbek atıcam mutluluktan yemin ederim. Her gece rüyamda doğuruyorum sabah bakıyorum hala karnım dolu( Cumartesi randevum var ama eşim nöbetçi haftaya giderim kontrole de. Çok sıkıldım doktora gidip kös kös dönmekten. Allah hakkımızda hayırlısını versin....
Evet son zamanlar zor geçiyor çünkü hem ağırlaşıyorsun hem her an doğum olabilir heyecanı herşey karışıyor birbirine. Geçen gece mışıl mışıl uyurken dün gece resmen işkence çektim. Sağıma dönüyorum sağım uyuşuyor sağ elim şişiyor sola dönüyorum aynı şey sola oluyor. Düz yatıyorum karnımın ağırlığı sırtıma belime vuruyor. Sabah uyanıyorum yanıbaşımdaki boş beşiğe bakıyorum. Sonra karnımdaki oğluma hadi artık doğda beşiğinde yat daha ne var içimde duruyorsun diye oğlana söyleniyorum. Herşeyi hazır ya artık beşik tozlandı öylece durmaktan. Neyse çok söylenmeyim gene de sağlıklı sıhhatli olsun da varsın geç gelsin napalım. Ananeyle dört gözle bekliyoruz artık iki haftamız kaldı :)) Canım senin de yüklemen inşallah iyi çıkar ama ben öyle çok yüksek çıkacağını sanmıyorum. Çünkü hem risk grubunda değilsin hem de 50 lik yüklemen aşırı yüksek çıkmamış. Sonuçları yazarsın bize...Canım son zamanlarda daha zor geçiyor diyorlar iyice ağırlaşınca ama olsun her gün bebek için bir artı biliyorsun. Bizim arkadaşın doktoru 39. a kadar zorlada olsa bekletti kızın durumu sorunlu olduğu halde. bir gün bile daha fazla daha iyi bebek için dedi. Rabbim hayırlısıyla kolayca kucağına aldırsın inşallah zamanında vaktinde.. Nerde yatarım onu bilmiyorum işte şeker yüklemesi sonucu yatak göstereceklerini sanmıyorum orda. Arabada felan bekleyim olmazsa diycem ama bunalırım. Bakalım yarın ne durumda olcam inşallah sıkıntısız geçer ve sonuçta iyi olurda rahatlarım canım sağol bilgilerin için.
Aynı benim durumum gibi :)) Benim de 10 gün geriden geliyordu ama sonradan ne hikmetse doktorlarım geç döllenmeye benzemiyor dediler satıma göre hesaplamaya başladılar. Ben de öyle hesaplamaya başladım. Benimde 35. günümde betam 61 di. Hadi bakalım hayırlı olsun pıt pıtlarınız. Bundan sonra korkma artık en önemli virajı geçmişsiniz. Allah doğacağı günleri görmeyi nasip etsin canım :)) İlk başta kontroller çok sık olmuyor maalesef ama ben bir bahane bulup iki haftada bir gitmeye çalışıyordum doktorumda sağolsun anlayışlıydı. Sonradan bebek hareketlenince sen kendin gitmek istemiyorsun. Şimdi kontrollerim haftada bir ama gitmemek için bahane bulmaya çalışıyorum resmen...Duyduk çok şükür pıtpıtları 8+1 olması gerek adete göre ama bizim sıpa geç döllenmiş tam 7+0 ız bugün
Zaten reglim 9 gün geçince 600 çıkmıştı değerim
Doktor 4 hafta sonra dedi kontrole geçermiiiii :)
Evet son zamanlar zor geçiyor çünkü hem ağırlaşıyorsun hem her an doğum olabilir heyecanı herşey karışıyor birbirine. Geçen gece mışıl mışıl uyurken dün gece resmen işkence çektim. Sağıma dönüyorum sağım uyuşuyor sağ elim şişiyor sola dönüyorum aynı şey sola oluyor. Düz yatıyorum karnımın ağırlığı sırtıma belime vuruyor. Sabah uyanıyorum yanıbaşımdaki boş beşiğe bakıyorum. Sonra karnımdaki oğluma hadi artık doğda beşiğinde yat daha ne var içimde duruyorsun diye oğlana söyleniyorum. Herşeyi hazır ya artık beşik tozlandı öylece durmaktan. Neyse çok söylenmeyim gene de sağlıklı sıhhatli olsun da varsın geç gelsin napalım. Ananeyle dört gözle bekliyoruz artık iki haftamız kaldı :)) Canım senin de yüklemen inşallah iyi çıkar ama ben öyle çok yüksek çıkacağını sanmıyorum. Çünkü hem risk grubunda değilsin hem de 50 lik yüklemen aşırı yüksek çıkmamış. Sonuçları yazarsın bize...
Aynı benim durumum gibi :)) Benim de 10 gün geriden geliyordu ama sonradan ne hikmetse doktorlarım geç döllenmeye benzemiyor dediler satıma göre hesaplamaya başladılar. Ben de öyle hesaplamaya başladım. Benimde 35. günümde betam 61 di. Hadi bakalım hayırlı olsun pıt pıtlarınız. Bundan sonra korkma artık en önemli virajı geçmişsiniz. Allah doğacağı günleri görmeyi nasip etsin canım :)) İlk başta kontroller çok sık olmuyor maalesef ama ben bir bahane bulup iki haftada bir gitmeye çalışıyordum doktorumda sağolsun anlayışlıydı. Sonradan bebek hareketlenince sen kendin gitmek istemiyorsun. Şimdi kontrollerim haftada bir ama gitmemek için bahane bulmaya çalışıyorum resmen...
Duyduk çok şükür pıtpıtları 8+1 olması gerek adete göre ama bizim sıpa geç döllenmiş tam 7+0 ız bugün
Zaten reglim 9 gün geçince 600 çıkmıştı değerim
Doktor 4 hafta sonra dedi kontrole geçermiiiii :)