Valla gebeliğin canına okumuşlar. Vajinadan metex bende ilk defa duyuyorum ama çok etkili olmuştur eminim. Bizler kastan enjeksiyonla sonlandırdık ki o da kan dolaşımına girecek ilgili bölgeye gidip gebeliği sonlandıracak falan bir hafta bekle tüp tüp kan ver düşmediyse tekrar enjeksiyon şu bu derken bir süreç alıyor. Ama sana direk lokal ilgili bölgeye enjekte etmiş, çok iyi bir akıl bence. Ben betanın çooook düşük çıkacağını düşünüyorum, belki sıfırlanmaz henüz çünkü onunda vücuttan atılması için bir süre lazım. Kanamanda yakınlarda başlar canım dert etme. Ama anlamadığım tek şey gebelik rahimin içinden mi kesiye yapışmış yok dışından mı? Eğer dışındansa abdominal ektopik gebelik olur yani gebelik hiç rahim içine uğramamış tüpten karın boşluğuna düşmüş demektir. Oradan da kesiye yapışmış demektir ki o bölgede zaten kesiye bağlı yapışıklık olduğundan o bölgede ektopik olma olasılığı mantıklı geliyor bana. Eğer senin gebelik güzelce rahimiçine kadar ulaşıp orada mı kesiye yapışmış acaba? Eğer öyleyse buna ektopik nasıl denir ki? Yakın zamanlarda sezeryan ya da karıniçi bir ameliyat geçirdin mi? Eğer bu şekildeyse gerçekten nadir görülen bir olay ama ilkide çok sık görüldüğü söylenemez. Abdominal ektopikler çok zor anlaşılır bir de. Ben çok önceden bir olay anlamıştım burda. Kadın karın ağrısıyla gidiyor doktorlar gebeliği görüyorlar ama rahim içinde görülüyor. Kadın uzun süre sonra tekrar karın ağrısıyla gidiyor sonradan anlaşılıyor ki gebelik aslında ektopik karın boşluğundan rahimin arka duvarına tutunmuş o yüzden rahim içi gebelik gibi görüyorlar. Gebeliği sonlandırıyorlar. Her ne şekildeyse geçmiş olsun, allah tekrarını yaşatmasın. Ama betan bizlerinkinden daha hızlı düşecektir eminim....
mrb marla, bende gebelik rahim içinde oluşmuş ancak rahimde olması gereken yere yerleşmemiş. biraz daha aşağıya sezeryan olduğum dikişin bulunduğu yere yerleşmiş. yani hala rahim içinde olduğu için teşhis etmek biraz zor oluyor emin olmak için 5 dr birbirne paslayarak ortak karar verdiler. gebelik rahimde olmasına rağmen dikiş yerinde olduğu için hayati tehlikem ve rahmimi kaybetme ihtimalim çok yüksekmiş. çünkü orada sezeryan dikişi olduğu için şiddetli kanama oluyor ve doğumda plasentayı oradan çıkaramıyoruz rahmi alıyoruz dedi.
zaten ektopik gebelik de gebeliğin olması gereken yer dışında herhangi bi yerde oluşması demekmiş. allahım daha neler öğreneceğiz
Hımm anladım canım yerini. Doğru ektopik rahim dışı gebelik demek. Gebelik tüpün rahime giriş kısmına yerleştiğinde de ektopik oluyor ama rahimiçi gibi görünüyor. %90 ların üzerinde tüpte yerleşiyor gebelik. Diğer yüzdeler işte yumurtalık, karın boşluğu ve rahim ağzına yakın ve tüplerin bağlandığı yerlerde oluyor. Çok düşük olasılıklar ama insanın başına gelebiliyor. Rahimi kaybetmek ciddi bir durum olurdu riske girmemeniz iyi olmuş canım. Çok geçmiş olsun allah tekrarını yaşatmasın inşallah...
yok canım doğurmadık ama serapın az kaldı banada heyacan basmış durumda annemler geldi benimde biraz rahatım yani gerçi annem sürekli temizlik yapıyor onun peşinde ben de yoruluyorum daha erken boşa yapma desemde dinlemiyor dolap içleri falan boşalttı hep.
Kız boşver bırak yapsın annen işte temizliği. Doğurduktan sonra çok işine yarayacak. Dolapların içini her ay boşaltmıyorsun ya. Ama sen kendini çok yorma, annene bırak herşeyi. Zaten doğumdan sonra patron onlar oluyor bir süreliğine...
Sağol canım kucağımda zaten çok şükür. 3 aylık oldu keratam bugün. Allah hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin isteyen herkese...
sana nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum canım kardeşim,benim için araştırmışsın,rabbim senden bin kere razı olsun ,inşallah,eşinle çocuğunla hem bu dünyada hem ahirette mutlu olursun,inşallah herşey gönlündekilerden de güzel olur.hayır canım ortada kesin olmayan birey var,sadece atom alırsan böyle olur diyorlar,%100 çocuğun böyle demiyorlar,bende senin gibi düşünüyorum,tevekkül ediyorum,allaha teslim oluyorum,hakkımda hayırlısı diyorum.gaybı bilen rabbim benim eçin neyin hayırlı olduğunu benden daha iyi bilir,inşallah hepimizi için en hayırlı olan olur.
Canım allah senden de razı olsun. Çok sevdiğim bir komşum var burda o da atom tedavisi görmüştü ne kadar zor birşey tahmin edebiliyorum. O da dış gebelik geçirdi hatta o mol gebelik bile geçirdi ki dış gebelikten çok daha berbat birşey allah kimseye vermesin. Atom tedavisinde ki risk faktörü radyasyon aslında. Verilen radyoaktif maddenin yaydığı radyasyon oluşan yumurtayı etkileyebileceğinden gebelik önermiyorlar ama biz günlük hayatımızda sürekli radyasyona maruz kalıyoruz. Televizyonların bilgisayarların ekranından, kablosuz modemlerden elimizdeki cep telefonundan daha birçok yerden maruz kalıyoruz. Aslında doz hesabı yapmak lazım selamet. Atom tedavisinde aldığın radyasyonun dozu ne kadar ve ilacın yarılanma ömrü nedir? 5 yarılanma ömrü geçince ilaç vücuttan atıldı diyebiliyoruz. Sık sık banyo yapmakta radyasyonun atılmasına yardımcı oluyor. Ama allah bu kadar zamandan sonra şimdi nasip ediyorsa vardır bunun bir hikmeti. Güzel duaların için çok teşekkür ederim canım. İnşallah rabbim hayırlı sağlıklı bir evlat etsin sana...