Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

az önce hastaneye gittim ,cihazları bozukmuş,testin sonucunu öğrenemedim,yarın çıkacak dediler,cuma günü sağlık ocağında kan tahlili yapmıştım onun sonucunu bugün aldım

27.01.2014 pazartesi 165,9

29.01.2014 çarşamba 500,7

31.01.2014 cuma 1329,55

03.02.2014 pazartesi cihaz bozukmuş,yarın öğreneceğim inşallah.

değerlerin 2 katındanda çok artmış.bence dış gebelik ihtimalini at sen kafandan.bu topikte ikiz yapmayı beceremedik hiçbirimiz.bakarsın sen bir ilk olursun:34:

valla hamilelik bebekler falan topikte eski muhabbet yok.cerol uğrayamıyor bile.marla hiç konuşamıyoruz senlede.bari yeni dış gebelik geçiren arkadaşların biran önce korunma süreleri bitsede onlardan güzel haber alsak.ekşın olsa topikte azcık:1:

az önce hastaneye gittim ,cihazları bozukmuş,testin sonucunu öğrenemedim,yarın çıkacak dediler,cuma günü sağlık ocağında kan tahlili yapmıştım onun sonucunu bugün aldım

31.01.2014 cuma 1329,55

bence kesinlikle sağlıklı bir gebelik yaşıyorsun. dış gebelik olamaz bu değerler. inşallah güzel haberlerle gelirsin.

Benimde son ay göbeğimin altı çatlamıştı ama baya derinmiş ben geç farkettim. Hatta annem söyledi o şekilde farkettim. Ama doğum sırasında da bacaklarımın üstü çatlamış. Doğumdan sonra kendime gelince farkettim. Şimdi lierac serum kullanıyorum bir aydır düzenli. O kadar pahalı serum ama bir halta yaramadı diyebilirim. Bana doğum hatırası kaldı çatlaklarım :((

Bir kere düşmeye başladı mı kolay kolay yükselmez....

Benimki de hep aşağıdaydı 32. haftadan sonra ama hemen gelmiyorlar. Bir de çatı muayenesi bazen kasılmaları tetikliyor ondan mı yapmadı ki?? Gerçi önemli olan doğum yaklaştığında çatının durumu. Benim hep çatım müsaitti ama doktorum sancıların başladığında tekrar bakıcaz demişti. Doktorun sana güven vermesi de çok önemli. Gittiğin hastanenin ebeleriyle de tanış normal doğum olursa onlarla daha rahat diyaloğa geçersin seni rahatlatırlar. Hadi bakalım hayırlısıyla doğum haberlerinizi alalım kızlar :))

Valla bende özendim, tekrar hamile kalıp doğurasım var :)) Maşallah baharcım 16 haftalık olmuşsunuz. Cinsiyeti belli mi bebeşimizin? Bizim oğlanda iyi ama dün ve bugün pek huysuz. Cuma günü tam 3 aylık olmuştuk; yavrumun huyu mu değişiyor bilmiyorum. Bir gülerken birden ağlamaya başlıyor sonra tekrar gülüyor. Uykuya hemen geçmiyor o arada kendide bizde sürünüyoruz resmen. Bir de hep sağa dönderiyor kafasını yatarken o yüzden kafasının sağ tarafı dümdüz oldu. Arkadan baktın mı yamuk görünüyor resmen ona canım sıkıldı. Doktora sorduk kafayı kenardan yastıkla destekleyip sola dönderin dedi. Öyle yapıyoruz ama bu seferde bedenini hareket ettirip yastıktan kurtuluyor tekrar sağa çeviriyor kafayı. Bugünlerde uykuya geçmesi problemli hiç elleyemiyorum kafaya uyanacak diye. Ah ahh herşeyine dikkat etmek gerekiyor bu kerataların....

Bence dış gebelik olamaz bu değerlerde. Olsa olsa yerleşme kanamasıdır o bende de olmuştu...

Canım inşallah düzelir, bir bakarsın bir sonraki ultrasonda boynunda çıkmaz. Şimdi o çok hareketlidir ondan olmuştur. İnşallah kendi kendine düzelir tekrardan...

canım telaşlanma hemen bir çok kişide duydum ben bunu bir dahaki gidişinizde uzklaşmış olur inşallah daha bebeğin hareket alanı geniş bir sorun olmaz son zamanlarda yakındaysa normal doğum yapmayı beklemeden alıyorlar bebeği biz dua edelim kendi uazklaşsın boynundan ben cumartesi gittiğimde kordonu boynunda ama kordon akışı güzel bir anormallik yok dedi buna rağmen sezeryan değil normal doğum dedi Allah hakkımızda hayırlısı versin.
inşallah kızlar çok sağolun

31.01.2014 cuma 1329,55

canım değerlerin çok iyi hayırlı haberlerini bekliyoruz

31.01.2014 cuma 1329,55

Canım süper değerlerin ben dedim zaten bu rahimiçi gebelik olmuş :)) pazartesi günkü değerlerinde 5000 civarında falan gelir heralde. Karından görülebilir artık. Ama bazen doktordan ve cihazdan kaynaklı göremiyorlar. Benim başıma gelmişti ve doktorum boş gebelik gibi duruyor bile demişti. Üstelik kan değerim çooook yüksekti; yani bir hafta öncesinden 8000 di başka bir doktor görmüştü o yüzden tekrar ölçtürmemiştik...
valla hamilelik bebekler falan topikte eski muhabbet yok.cerol uğrayamıyor bile.marla hiç konuşamıyoruz senlede.bari yeni dış gebelik geçiren arkadaşların biran önce korunma süreleri bitsede onlardan güzel haber alsak.ekşın olsa topikte azcık:1:
Muhabbetler değişiyor sürekli ama ben hep burdayım uconncum. Cerol uğramıyor eskisi gibi yokluğu hissediliyor. Ben desen işte hamza 3 aylık oldu. Geçen iki gün huysuzluğu vardı. Eyvah dedim oğlan huy değiştiriyor ama allaha şükür akşam gene moduna girdi. Çocuğun o kadar çok farkındalığı arttı ki büyümesini izlemekte çok ilginç oluyor. Yine geçen haftalarda ciddi bir kaka problemimiz oldu 4 gün hiç kaka yapmadı ama çok şükür bir çay kaşığı zeytinyağı işi çözdü. Şimdi gene günde bir kere de olsa kaka yapıyoruz. Bir de acaip kokmaya başladı oğlanın kakası; bağırsak florası oluşmaya başladı ne var ne yoksa sindiriyor artık. Sürekli evdeyiz şöyle havalar biraz ısınsa da dışarı çıksak diyorum oğlanı da slingin içine koyup. Bebek arabası aldım ama hiç kullanasım yok sling daha çok hoşuma gidiyor. Pazartesi kontrolü vardı ona da gidemedik. Kilo alımı yavaşlıyor sanırım. Geçen ay üstü başıyla 5280 gram gelmişti şimdi evdeki tartıda 6100 çıkıyor. İnşallah bu haftaiçinde birgün gidip hem bcg skarına baktırıcaz hem de kilosuna. Biz de durumlar böyle bacım. Nehir hanım iyice büyüdü maşallah. Senle ikimiz doğuracaklara özeniyoruz inşallah ikincilerimiz hayırlı bir zamanda sağlıkla gelirler uconn. Şu kilolarım olmasa şimdi hamile kalsam üzülmem :)) Şaka bir yana bende 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum oğlumu ondan sonra sıradaki gelsin :))))

marla bizimkide kaka yapmiyor gecen 4gun yapmadi fitil verdim ama cok sanci cekti zorda kalmadikca vermem bidaha.
vende mi zeytinyag versem nasil vrriyorsun onu

marla bizimkide kaka yapmiyor gecen 4gun yapmadi fitil verdim ama cok sanci cekti zorda kalmadikca vermem bidaha.
vende mi zeytinyag versem nasil vrriyorsun onu

Canım ben hergün acd vitamin veriyorum onun güzel bir damlalığı var cam. O damlalıkla 0.3 ml sızma zeytinyağını ağzına damlattım sabahtan. Akşamına 2 kere kakasını yaptı. Ondan sonra normal düzenine döndü günde bi kere yapıyor şimdi. Hem zeytinyağının bir zararı olmaz ama ben kaka yapmadıkça vermeyi düşünüyorum düzenli değil. Şu ana kadar bir kere vermem yetti bir dene istersen zararı olmaz. Eğer o fayda etmezse o zaman fitili verirsin...

en son beta hcgm 68.90 çıkmıştı bugun 79.90 çıkmış 10 puan kadar yükselmiş
dr dış gebelıkte olabılır düşürüyorda olabılırsın dedi gitti yaa ya dı gebeliksem bu değerlerle bırlıkte yınede iç kanama geçirebilir miyim

en son eşimle ocağın 9da bırlıkte olduk benım tahmınımce bebek 3 haftalık.

3 haftalıkken kanama geçiren var mı? kesin bır teshıs koymadılar yuregım azımda duruyorum huzur kalmadı uyku yok yemek yıyemıyorum

arkadaşlar,memleketteyim o nedenle pek yazamıyorum,pek ortam bulamıyorum yazmak için.yazdıklarınızı dahi okuyamıyorum.inşallah hepiniz iyisinizdir,serapcığım inşallah doğumun çok kolay olur,ağrısız sancısız,hiç acı çekmeden bir doğum yaparsın inşallah.

beta hcg son durumum bu şekilde;

31.01.2014 cuma 1329,55

03.02.2014 pazartesi 4620 kızlar

Canım ben hergün acd vitamin veriyorum onun güzel bir damlalığı var cam. O damlalıkla 0.3 ml sızma zeytinyağını ağzına damlattım sabahtan. Akşamına 2 kere kakasını yaptı. Ondan sonra normal düzenine döndü günde bi kere yapıyor şimdi. Hem zeytinyağının bir zararı olmaz ama ben kaka yapmadıkça vermeyi düşünüyorum düzenli değil. Şu ana kadar bir kere vermem yetti bir dene istersen zararı olmaz. Eğer o fayda etmezse o zaman fitili verirsin...

ayyy canim supersin bendr sabah oglen yaptim aksama fena geldi rahatladi yavrum.
sen emzirme sanati kitabini onermistn dimi.ama icinde sadece emzirme yok dimi hersey vardr.

halt etmiş kv senin hiç kafana takma annen ne güzel yanında sakın bırakayım deme annenleri o ne isterse söylesin konuşsun he he de geç bak annem 5 senedir ablamın yanında kocası şırnakta bıraksında kafayı mı yesin kadın boşver canım bak üzülmemeye çalış sütün önemli şimdi.

ahh aahhh cnm sorma hic beklemezdi ondn .
isittigim hakaretler anneme yapilan saygisizlik nasil unutulur bilmiyorum yrnilir yutulur seyler degil esime olaan saygim srvgimdrn anneme verdigim sozden dolayi susuyorum ama icim neler haykiriyor.

dr dış gebelıkte olabılır düşürüyorda olabılırsın dedi gitti yaa ya dı gebeliksem bu değerlerle bırlıkte yınede iç kanama geçirebilir miyim

3 haftalıkken kanama geçiren var mı? kesin bır teshıs koymadılar yuregım azımda duruyorum huzur kalmadı uyku yok yemek yıyemıyorum

esinle son birliktwligin deil son reglin baz alinir gebelik haftasinda.
degerlerin yukselip dusmesi dis gebelikte var.
bu degerlede ic kanama riskin var sifirlanmasi gerek cok gecmis olsun.
igne oldun mu

31.01.2014 cuma 1329,55

ayy cnm bu dis gebelik olamax bak simdigitsen artik karindn gorirsun bebisi.
ne zmn dincen gitcn dr.a buzide heyecnlndrma

serappppppppppp saglikla al kucaginaaaaaa guzel hbrlerle gel.

vveeeeee siraaasevgi pitircigim karamdaaaaakaram dua edermisin cok oisman olsunlar soylediklerinden oturu.

uconnnn cnm kac ndir konusamiyoruz sen ne zmn ise doncen bu arada bir dahaki yil mi.ben baxen calissam mi diyorum ama efem napar memesiz.

ayyy canim supersin bendr sabah oglen yaptim aksama fena geldi rahatladi yavrum.
sen emzirme sanati kitabini onermistn dimi.ama icinde sadece emzirme yok dimi hersey vardr.

isittigim hakaretler anneme yapilan saygisizlik nasil unutulur bilmiyorum yrnilir yutulur seyler degil esime olaan saygim srvgimdrn anneme verdigim sozden dolayi susuyorum ama icim neler haykiriyor.

igne oldun mu

vveeeeee siraaasevgi pitircigim karamdaaaaakaram dua edermisin cok oisman olsunlar soylediklerinden oturu.

uconnnn cnm kac ndir konusamiyoruz sen ne zmn ise doncen bu arada bir dahaki yil mi.ben baxen calissam mi diyorum ama efem napar memesiz.

polıkıstık olduğum için reglım 30 ila 35 gun arasında oluyor yanı ocağın 22 veya 27 arasıydı reglım doktor bu değerle iç kanama gecirmesın korkma dedi ama şimdi sen ole deınce korktum dun kürtaj yapalım iğne yapalım falan dedi perşembe günkü çıkacak değere göre kürtaj nıye gerekır kı

Sağlıklı bir gebelik için düzgün artması gerekir betanın. Bu değerlerde iç kanama geçirme olasılığın az ama yok değil. Aslında bizlerin hikayelerini bir bilsen kaç binlerden düşürdük betayı. Senin betan zaten çok düşük, iç kanamaydı falan çok endişe etmene gerek yok ama tabi sıfırlanması gerekiyor. Gebeliğin kaybı çok yıkıcı bir durum biliyorum ama senin durumun bizlerinki kadar kötü değil onu söyleyebilirim. Tez zamanda sıfırlanır sonrada sağlıklı gebe kalırsın inşallah canım...

31.01.2014 cuma 1329,55

Selameeeeettt çok güzel artışların. Vajinal baktırmadıysan artık karından baktırabilirsin. Hadi bakalım önce kese sonra kalp atımlarını bekliyoruz :)))

igne oldun mu

İşe yaramasına sevindim canım. Bizimki bazen günde iki kere bile yapıyor :)) Emzirme sanatı kitabında prematür bebekten memeden kesmeye kadar herşey var. Bunun dışında süt ile ilgili bilgiler var arttırma azaltma yöntemleri, nasıl sağılır nasıl saklanır falan. Ama tüm kitabın genelinde birşey var ki seni her satırıyla emzirmeye teşvik ediyor bu çok hoşuma gitti. Kitaptaki stratejiler sayesinde sütümü arttırmayı bile başardım. Şimdi aklıma takılan birşey olursa dönüp dönüp tekrar okuyorum. Çok güzel bir kaynak kitap diyebilirim... kv hakkında da seni çok iyi anlıyorum ama alttan almak susmak bazen en iyi kurtarıcı oluyor. Gerçi bende hiç dayanamam anneme saldırılmasına ama sen annenin sözünü dinle derim. Onun bildiği birşey vardır ki seni frenliyor. Benim annemde öyle yapmıştı bana çok faydasını gördüm sonradan... Canım çalışma konusunda da bence hiç başlama. Çünkü onun gerçekten senin sütüne çok ihtiyacı var sana ihtiyacı var. Bilmiyorum sling diktiniz mi? Ben şimdi slingin farkını çok iyi görmeye başladım. Oğlan resmen huzur buluyor slingin içinde bende onu rahat taşımanın mutluluğunu duyuyorum. Pedagoglar 4 yaşına kadar annenin çocuğu ne zaman ararsa yanında olması gerektiğini söylüyor ama benim de iznim maksimum 2 sene. Ama senin istediğin süre kadar çocuğunu büyütme şansın var bence bu fırsatı kaçırma. Eğer şimdi çocuğuna bağlanırsan ilerde ayrılması kolay olur ama şimdi bağlanamazsan ilerde ayrılmak daha zor olur diyorlar...

polıkıstık olduğum için reglım 30 ila 35 gun arasında oluyor yanı ocağın 22 veya 27 arasıydı reglım doktor bu değerle iç kanama gecirmesın korkma dedi ama şimdi sen ole deınce korktum dun kürtaj yapalım iğne yapalım falan dedi perşembe günkü çıkacak değere göre kürtaj nıye gerekır kı

Bende pkosum. Gebe kalmak ne kadar sıkıntılı oluyor anlıyorum seni. Yardımcı üreme teknikleri kullanarak mı hamile kaldın yoksa kendiliğinden mi? Sen ne güzel regl oluyormuşsun bende o bile yoktu; sürekli ilaç kullanmak zorunda kalıyordum. Kürtajı rahim içinde de gebelik var mı diye yapıyorlar. Ama bana hoca yaptırmamıştı ajite etmemek için sanırım. Bence kürtaj yaptırma zaten gebelik sonlanmak üzere. Doktorundan rica et yapmaması için, ama değerlerin yükselmeye devam ederse doktor yapmak isteyebilir. O zamanda doktoruna sor ne kadar gerekli diye. Eğer çok gerekmezse bence yaptırma...

Bende pkosum. Gebe kalmak ne kadar sıkıntılı oluyor anlıyorum seni. Yardımcı üreme teknikleri kullanarak mı hamile kaldın yoksa kendiliğinden mi? Sen ne güzel regl oluyormuşsun bende o bile yoktu; sürekli ilaç kullanmak zorunda kalıyordum. Kürtajı rahim içinde de gebelik var mı diye yapıyorlar. Ama bana hoca yaptırmamıştı ajite etmemek için sanırım. Bence kürtaj yaptırma zaten gebelik sonlanmak üzere. Doktorundan rica et yapmaması için, ama değerlerin yükselmeye devam ederse doktor yapmak isteyebilir. O zamanda doktoruna sor ne kadar gerekli diye. Eğer çok gerekmezse bence yaptırma...

canım çok sağol cevapladığın için. benım pcoda ileri boyuttaydı geçen seneye kaadar 2 3 4 5 6 aylarda bır görüyodum ne zaman gelırse ama hayıt kullandım 8 ay sonra troidim içinde ilaç almaya başladım 30 35 arası olmaya başladı. kendiliğimden hamıle kaldım hiç ilaç kullanmadan o kadar kötüyümkı pisikolojık olarak içime kapandım iyice durup durup ağlıyorum degerım çok ılerı degıl evet ama kesın konuşmamaları benı korkutuyor ya dıyorum dış gebelıkse iç kanamam olursa dıye

zaten şuan vajinal olara kanamam var ama daha çok hahve ve sıyah kan şeklınde düşürüyormuyum dıyorum binlerce soru geçiyo beynimden telaşlıyım endişeliim

hayıtı sanada öneririm gerçekten mucize gibi bır bıtkı

canım daha değerin çok düşük telaşlanacak birşey yok yani kanama için diyorum yoksa içinin acıdığını adım gibi biliyorum ama önemli olan senin iyi olman iğne ve kürtaja gelince kürtajı yapıyorlar çünkü rahim içi kalınlaşma oluyor ve iğne etkisini göstermiyor fakat senin değerin düşük olduğundan böyle birşeye gerek olacağını düşünmüyorum.

31.01.2014 cuma 1329,55

oooo hadi gözün aydın canım gayet güzel değerlerin gittiğinde keseni görmüş olursun Allahın izniyle, hadi bakalım sıra benim hala umudum varda inşallah rabbim en kısa zamanda ona da nasip edecek.

igne oldun mu

evet canım artık sıra bende kısmetse ama yakınlaştıkça korkuyorum yüzüm sivilce doldu artık oğlumda uslu durmuyor çıkmaya çalışıyor sanki :) sen merak etme dualarınm hep seninle sizinle.

cnm bende 2.gebeliğimde dış gebelik yaşadım değerlerimde 5800 lere kadar çıkmıştı ama ben yinede kürtaj olmadım.tek doz iğne yetti bana .düştükten snr 3 ay korundum 4.ay 2.oğluma hamile kaldım ve doğurdum ondan 1 sene snrda 3.oğlumu doğurdum vede bende ilk oğlumdan önce pkosluydum doğum kontrol hapı kullanmıştım ayrıca bitkisel bi kürler kullanmıştım 3 ay doğum kontrol hapını kullandım kestiğim aydada ilk oğluma gebe kalmıştım.sende canını sıkma.bu sağlıklı bi gebelik olmayabilir ama eminim bikaç ay snr tekrar gebe kalacaksındır..sadece gerçekten buna inan bol bol dua et.rabbim nasip decektir..:13:

Son düzenleme:
Back
X